Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yPress

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap elzavarták Tóbiás Józsefet. Elfogyott a türelem a teljesen dilettáns pártelnökkel szemben, aki a Kétfarkú Kutya Párt szintjére juttatta az MSZP-t. A gerinctelen dunaújvárosi taktikázás után (ami a szocialisták csúnya felsülésével zárult) végleg bebizonyosodott, hogy Tóbiás „politizálása” a…..
yPress 2016.06.26 14:12:58
@Buchhalter: igazad van.
Változott valami a 2014-es csúfos kudarc után? Nem. Most megváltozik valami a személycserét követően? Borítékolhatóan nem, hiszen nem teljesen újra cseréltek, hanem "jól bevált" régi arcra. Az láthatólag nem szempont, hogy attól hogy régi, eddig se vált be. Egy Kunhalmi-Botka páros innen nézve érdekesebb lett volna. Ugyanis valószínűleg minden megy tovább, és így 2018-ban sem fognak többen szavazni az MSzP-Gyurcsány duettre.

A Kétfarkú Kutya Párt valóban más: egy új esély. Azt lehet megmutatni általa, hogy nekünk is elegünk van a mutyipolitikusokból (nem véletlenül hátráltatták a Fidesz-megbízottak a párt bejegyzését a választásokig). Azt pedig majd meglátjuk, hogy az emberek Magyarországon is elég tökösek-e ahhoz, hogy megmutassák ezt, vagy belesüppednek az eddigi kormányok által generált Passivity-játékba?
Szinte már hagyomány, hogy Spurinámmal a tavaszi hétvégéket (a hosszú hétvégéket meg pláne) a természetben töltjük. Ilyenkor mindig kerül egy kis grillezni való is a hátizsákba, amit bátran nyársra is húzunk, miután tüzet raktunk egy kijelölt tűzrakóhelyen (tényleg csak ott rakjatok tüzet!!! –…..
vtravel A Skye-sziget, Skócia 2016.02.08 15:03:26
Néha olyan tájakról is mesélünk, ahová nem szervezünk utazást, de érdekesek, szépek, felüdülés az ott készült képeket nézegetni. Ilyen a Hebridák szigetcsoport egyik szigete a Skye-sziget, melyet “kis-Skóciának” is neveznek, a Belső-Hebridák legnagyobb, egyúttal legészakibb tagja Skócia…..
Nem múlik el úgy poszt bármilyen újragondolt magyar fogásról, hogy ne lenne senki, aki üvöltve tiltakozzon az újragondolás ellen. De miért? Legutóbb épp ezt az újragondolt mákos gubát dicsértem meg, amit a Kioskban ettem, és tényleg kiváló. Oké, maga az újragondolt szó…..
   E néhány szóban nem általánosságban, teljességében beszélek a magyarországi demokrácia fogalmáról, gyakorlatáról, csupán néhány aspektusára hívom fel a Facebook világában résztvevők figyelmét. Számtalan csoport működik a politika témakörében, mind a kormányoldal,…..
Füstleves Ausztria szigorít 2015.04.14 05:47:03
Az elmúlt években jártam néhányszor Bécsben, és fura volt az a nagy megengedés, ahogyan a dohányzáshoz viszonyultak. Szinte bárhol rá lehetett gyújtani, utcai automatákból is lehetett cigit venni, éttermekben, kávézókban kint volt a hamutartó. Persze a meglepődésem azért volt…..
Mai kérdésünkben nem a legjobb és legnépszerűbb termékek, vagy szolgáltatások egyikét kutatjuk, ennek ellenére pontosan beleillik blogunk profiljába, hiszen ezúttal is egy nagy döntést kell hoznotok. Az igazság az, hogy a végeredményt előre borítékolni mernénk, valójában az…..
  Drága híveim, kedves imádóim! Hát szép dolog ez? Kicsit kihúzom a lábamat és máris megy a cirkusz? Arra jövök haza, hogy beszartam, mert el akarjátok venni a hatalmamat? Normálisak vagytok? Hát hiszen minden úgy lesz, ahogy ti akarjátok, kedveseim! Mindent meg tudok igérni,…..
yPress 2014.10.31 23:23:19
A távirányítóval vezérelt repülő kamerák (=drón) egyre népszerűbbek, már a hírműsorok készítői is használják őket. Így tett az MTV Híradója is, amikor egy kisrepülő zuhant le Dunaújváros közelében. Forgatás közben aztán a drónt kezelő operatőrhöz odalépett egy…..
yPress 2014.08.28 13:27:26
@Morrancs: Hát igen. :-o

Az viszont biztos, hogy minél több a szabály, annál több lesz a szabálytalan. Pedig elég lenne minimális józan ész is, mégis elsöprő többségben van a "szabályozzák le - tiltsák be" duett. És természetesen (kizárólag a mi érdekünkben ugye) maximálisan leszabályoznak (azaz leginkább megfojtanak) mindent. Ugyanis borítékolom (mivel egyrészt nem értenek hozzá, másrészt konzultálni nem szoktak) hogy hoznak egy általános regulát, ami jobbára ugyanúgy betarthatatlan lesz, mint a jelenlegi szabályok.
(ezt azért mondom, mert nem csak láttam drónokat)
Igen: Afrikában meg éheznek. Addig is nézzük, milyen klasszikus hibákat érdemes elkerülni, ha jót akarunk.     Nem rugózik kifelé a szár Érdemes megnézni vásárlás előtt, mi van, ha kifelé feszítjük a napszemüveg szárait. Ha a szár erős, és nem rugózik kifelé,…..
Van úgy, hogy leragad az ember egyetlen képnél, a múltkor láttunk is erre példát, de persze az egy jókora panorámát ábrázolt. Néha viszont kisebb kivágásokkal is elvan az ember. Például ezzel: A helyszín világos, erre még én is jól emlékszem kiskoromból: a külső Váci…..
Egyelőre még távolinak tűnik a döntés, a szerdai sajtóhírekben mégis felmerült a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetésének ötlete, amely szerint kormányzati berkekben nemcsak játszanak a gondolattal, hanem háttérszámításokat is végeznek. Az intézkedés költsége éves szinten…..
yPress 2013.01.10 13:05:50
@VT Man: "És abban mi volt öngondoskodás, hogy a magánnyugdíjpénztárak állampapírt vettek."

Abban az, hogy volt egy olyan pénzösszeg, amiről láttad hogy a tied, számíthattál rá. Az állami nyugdíjba élethosszig történő befizetésed alapján nem apellálhatsz semmilyen konkrétabb összegre (azaz kapsz amit kapsz) hiszen azt a (mindenkori) állam abban a pillanatban elköltötte.

Elvileg egyébként össze lehetett volna rakni olyan rendszert, ami ha nem is jó, de elviselhető. Most a saját megtakarításokról nem beszélnék, hiszen mindenki félretesz annyit, amennyit akar (illetve -sajnos- amennyi jut). A rendszer szerintem úgy lehet(ett volna) kevésbé támadható, ha megmaradnak a magánnyugdíjpénztárak, az állam pedig nem csak azt deklarálja hogy a nyugdíjcélú befizetéseket csak nyugdíjra lehet költeni, hanem azt is, hogy nyugdíjra csak nyugdíjcélú befizetéseket lehet költeni.
Ebben az esetben ami a magánnyugdíjpénztárban összegyűlt pénz, az alapján kapnál x% havi járadékot. Az állami nyugdíjba befizetett járulékok után pedig mindenki kapna két összeget.
- Az egyik lenne a fix alapnyugdíj (pl. az aktuális minimálbér 50%-a)
- A másik pedig egy változó rész: az addigi befizetéseid arányában kapnál az alapnyugdíj kifizetése után az állami nyugdíjkasszában maradó pénzből. (ez a rész ugye két dologtól is függ: elsősorban a gazdaság aktuális állapotától, azaz hogy mennyit fizetnek be az aktívak a kasszába, másodsorban hogy te mennyivel járultál hozzá aktív korodban a nyugdíjakhoz)

A legnagyobb probléma szerintem ezzel (azon kívül hogy fogalmam sincs működőképes lenne-e) az "átmeneti időszak" illetve hogy nincsenek nyertesei, tehát pártkampányt sem lehet rá alapozni.
Amikor karácsonykor az NGM weblapján leszakadt pofával láttam, hogy Doubravszky György pénzügyi biztos lett, azt fogadtam meg, hogy nem írok azonnal, előítéletesen. A Hiteltársulás dicstelen munkálkodását már megörökítettem, de mindenkinek jár egy esély, hátha új poziba…..
Alig lett pénzügyi biztos az egyik valóságtól elrugaszkodott díszfasz, máris itt az utánpótlás. S mint a valóságsóban, ahol induláskor még elég volt, ha valaki szörpöt gyártott, utána viszont már alap volt a pornós múlt, úgy itt is egy még nagyobb barom töltötte be a…..
Bornai Tibor A fa ára 2012.12.30 19:35:58
Szomszédom szomorúan mutatja a kertjében álló, félbevágott fenyőt. Valaki ellopta karácsonyra a felső másfél métert. A fejemet csóválom, és már ébred is bennem a tanult gondolatsor, hogyan lehetne elkapni az illetőt, miként bizonyítható, hogy éppen annak a fának a csúcsa…..
yPress 2012.12.31 10:36:22
@Bornai Tibor: a kommentek színvonala (általában) valóban véleményes (hogy angolosan fogalmazzak). A közvéleménnyel kapcsolatban szerencsére kevésbé lesújtóak a tapasztalataim.

Itt és most azonban szvsz a poszt gondolata jó volt, de nagyon egy szimbólumra mentél rá, ami elvitte az egész mondanivalóját, így már másról szól a poszt, mint amiről (vélhetően) írni akartál.
Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a…..
Az autóipar válsága, bűnözés, drogok – mindez együttesen és egymásból következve vezetett oda, hogy az egykor virágzó amerikai nagyváros, Detroit mára a káosz szélére került. Egy amerikai fotós elhatározta, megörökíti a (szó szerint) széthulló otthonokat. A…..
yPress 2012.08.27 12:21:10
@binary11: Az épületek többsége (valószínűleg még) helyrehozható lenne, de munkalehetőség a közelben minimális, négerek (a szó negatív értelmében) viszont vannak.
Életemben először egy Corvette-ben láttam HUD-ot. Mára a Head Up Display (fel a fejjel-kijelző) már jóval olcsóbb autókba is rendelhető, nem beszélve a filléres kínai szettekről, melyeket magunk barkácsolhatunk a műszerfalba. A szélvédőre vetített sebesség- és egyéb adatok…..
yPress 2012.02.09 17:21:52
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Hülye vagy? Inkább egy ilyenre ülj, mint a retinádra!
Ha nem fenyeget a bérkommandó, béremelés helyett irány a cafeteria! Ha egy cégnek nem áll szándékában közbeszerzésen indulni, vagy EU forrást igényelni, akkor nem kell foglalkoznia a bérkompenzáció követelményével sem, így rámozdulhat a béremelés helyett…..