Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emzéperiksz

0 bejegyzést írt és 1840 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csillagporos gyermekmesékben a hercegnős-békás smacit hepiend követi. Néhányan el is hiszik mindezt, sőt! A következő szintre emelik: egyenest az álruhás gáláns világbékát várják, hogy a lenge fotókra cuppanva ő igényelje a csókot koitálást.A szikár valóságban a srácoknak temérdek békaöltőt kell…..
emzéperiksz 2017.11.14 13:35:56
@Névtelen betelefonáló: Teljesen mindegy, mire vágysz. Mindenki harmóniára, nyugira vágyik, aztán amikor ott van a rendes feleség, tiszta lakás, vasalt ing, finom vacsora, jól nevelt gyerek, meghülyül egy egy kacér rossz kislány miatt. Mert a vadászösztön ott van, meg az adrenalin is jó dolog. Szóval ez így marhaság. Papíron erre vágynak a férfiak, aztán meg ha megvan, már nem annyira értékes. Az lesz az értékes, ami nincs meg, pl. a miniszoknyás kolléganő, akire csorog a nyála a fél cégnek.
emzéperiksz 2017.11.14 16:33:26
@Agi_7: 1. Okos, értelmes, fogékony.
Ha társaságba megyünk, az összes barátom álmélkodik, hogy mennyire jófej. Ha külföldre megyünk, mindent elintéz, nem okoz neki gondot kiismerie magát a térképen, pénzt váltani, tárgyalni az autókölcsönzővel. Ha rossz asztalt kapunk a vendéglőben, nem bunkó módon, de intéz egy jobbat. Eléri, hogy a repülőn jó helyre szóljon a jegyünk. Érzem, hogy mellette a dzsungel mélyén is biztonságban lennénk, hazatalálnánk.

2. Egyfolytában csodálatos
Ismeri a divatot, igényes ruhákat hord, nem fast fashionből öltözik. Rövid ujjú inget nem vesz fel, és magának vásárol, nem kellek hozzá, hogy legyen annyi inge, nadrágja, hogy ne tűnjön ágról szakadtnak. Magától eltalál a tisztítóig az öltönyével. Sőt az én blézeremet is elviszi, ha már arra jár. Ápolt a külseje, fordász, manikűr stb., sportol is.

3. Kedves és gondoskodó
Nem várja el, hogy főzz rá, inkább elvisz egy drága étterembe, ahol finom a kaja. A halomban álló mosatlant elmossa, de legalábbis beruház egy bejárónőre, aki rendben tartja a lakást.

4. Élénk, lángol benne a tűz
Táncolni visz, utazni, szórakoztató programokra, élményeket próbál szerezni neked. Folyton meglep, vicces, humoros.

5. Érezteti, hogy szeret
Minden percben érzed. Ahogy a kávét az ágyba hozza reggel, ahogy meglep egy új tűsarkúval vagy egy ékszerrel. Ha látja, hogy fogytán a benzin a kocsidban, elviszi megtankolni, és le is mosatja, ha már arra jár. Minden percben dicséri a külsődet, és ad is pénzt rá, hogy legyen mit dicsérni. Ha elégedetlen vagy pl. a melleddel, fizeti a plasztikát.

6. Kompromisszumkész
Tudja, hogy okosabb vagy nála, és mindig igazad van, ezért nem vitatkozik. A posztoló is ezt írta le, csak más szavakkal.

7. Otthon érzed magad vele
Bárhol jártok, annyira jófej, annyira csodálatos, hogy nem is baj, ha ott van. Inkább jó.

8. Könnyedén lavíroz a gyengéd és a férfias közt
Ha azt akarom: papucs pamutbojttal az orrán, ha azt akarom: macsó.

9. Nem bogáncs, nem pióca
Ha nem érek haza este, csak reggel, nem baszogat, nem hívogat. Ha nem mondom meg, hová megyek, és kivel, akkor sem kezd hisztizni. Nem is üt meg :P Tudja, hogy vannak csajos programok, meg görbe esték, nem olyan nagy ügy az. Az se, ha máshol alszom, majd letagadom, ha mással.

10. Vicces
Hát, ez is nagyon fontos, mert ki akar búvalbaszott emberrel együtt élni. Folyton megnevettet, ha rossz kedvem van elűzi. Blabla.

11. Szexepil
Az ágyban egy isten, mindent megtesz, hogy nekem jó legyen, de azért nagyon extra akármiket ne kérjen. Érje be azzal, amit kap, sőt legyen vele nagyon elégedett. Ha keveset kap, akkor is.
emzéperiksz 2017.11.14 17:19:14
@fénycsepp: Semmi drága nem volt abban, amit írtam. Csak tudod, a poszter is baromságokat írt, ez csak a másik fele. Persze, a nő, ha hazér a melóból, főzzön rá, meg vakarja ki a lakását a ganéból, ezt elvárja. Akkor egy nő miért ne várhassa el, hogy ha hazaér fáradtan, a férfi gondokodjék a lakás tisztaságáról és a vacsoráról? Jó étteremmel és bejárónővel? Vagy ha elvárja, hogy mossák-vasalják a cuccát, akkor cserébe tankolja meg, és mosassa le a nő kocsiját stb. Valamit valamiért.
Őszintén be kell vallanom, hogy az Igazából szerelem sokáig az egyik kedvenc vígjátékom volt. Eleve kedveltem ezeket a némiképp egy kaptafára készült angol vígjátékokat (mint a Négy esküvő és egy temetés, meg a Notting Hill stb.), az Igazából szerelemben pedig különösen kedveltem a film ritmusát:…..
emzéperiksz 2017.11.14 14:24:34
@Jottó: Ez speciel egyáltalán nem kellene, hogy irritáló legyen, számtalan hasonlót láttam már az életben, hogy egy beteg családtag miatt ment gajra egy szép szerelem, kapcsolat. Nem bírja ki a kapcsolat a kéretlen harmadikat, akit az egyik fél, akinek a szerette, nem hagyhat magára, a másik viszont kevesli így azt az időt, amit a párjától kapni tud. Jó, ez általában nem egy testvér, hanem idős, önmaga ellátására képtelen szülő szokott lenni, de testvér is lehet, aki narkós, beteg, fogyatékkal él stb.
Sajnos ez a szál éppen egy nagyon is valós problémát, a szőkésbarna csaj lelkében meglévő valódi dilemmát boncolgat. Persze kicsit túlzásba esik, mert egy vígjátékban kellenek a túlzások, de attól még ezek valós dolgok.
Ugye nem kell sokat bizonygatni, hogy a "görbe" és a "görbít" szavak egy tőről fakadnak, csak a ragozásban térnek el - így ha valaki azt állítaná, hogy a görbe szót a magyar nyelv a szláv grkeb (=aszott) szóból vette (ezt most csak hasraütésből fantáziálom a példa kedvéért, ne keressétek semmilyen…..
emzéperiksz 2017.10.22 19:53:55
@John Nethem: Senki sem vitatja, hogy a szónak van jelentése, a szónak önmagában viszont absztrakt a jelentése, végtelen jelentése van. A mondatban, szituációban ez a jelentés konkréttá válik.
emzéperiksz 2017.10.22 22:08:23
@Komodoi23:
És a ragok, jelek, képzők is hasonlítanak? Mert a szavak változnak, ahogy az élet hozza, a toldalékok viszont maradnak.

Pl. csak pár éve instázunk és facebookozunk. Az insta és a facebook új, de az -z képző és az -unk igerag régiek.
emzéperiksz 2017.10.22 22:26:10
@vajdasagi: "Ha finn nyelven folytatott beszélgetést hallasz nagyon távolról, és nagyon halkan, akkor a mondatok dallama pont úgy hangzik, mint a magyaré. Tudom, ez nem egy tudományos érv: de én emiatt szinte biztosra veszem a finnugor nyelvrokonságot."

Ez önmagában kevés, de utána lehet járni, hogy mi ennek az oka. Az első oka az, hogy a hangsúly mindkét nyelvben mindig a szavak első szótagjára esik. A másik ok a hangrend, a magánhangzók illeszkedése a szavakban és a toldalékokban. Ez a dallamot alapvetően meghatározza. Mindkét jelenség olyan, ami nagyon nehezen változik meg egy nyelvben. Ellentétben a szókinccsel, ami a legváltozékonyabb.
Menyét barátunk belefullad a füstbe amit a földszinti szomszéd összegrillez. Ha hátralépünk egyet, akkor teljességgel érthető a gondja, hiszen én is csak a sonkát szeretem füstölten, nem a lakást. Kedves Házmestermedve! A következőkkel kapcsolatosan szeretnék információt Öntől:Egy 120 lakásos…..
A Jobbik azt javasolta, hogy a választójogot általános iskolai végzettséghez kellene kötni. Munkahipotézisként vegyük ezt a javaslatot egy pillanatra komolyan, és tegyük föl az adódó kérdéseinket. 1. Képzeljünk el egy analfabéta embert. Becsületes az illető. Utcaseprőként, takarítóként vagy egy…..
Kihirdették a felvételi ponthatárokat, és a médiában máris megkezdődött szerencsétlen szülők szívatása az egekbe szökő albérletárakkal. Nyilatkozó szakértők, ingatlanosok 10-20%-os bérletidíj-emelésekről óbégattak vásári kikiáltó módjára sürgetve a boldogságban úszó szülőket a minél előbbi albi…..
emzéperiksz 2017.08.07 21:51:09
@Almandin: Egy kb. 40 éve épült házban lakom. Tíz évente a lakás árának 10 százalékát elköltöttem felújításra, és ne gondolj nagy luxusra. Tíz éve ablakok, bejárati ajtó, radiátorok voltak cserélve + festés, mázolás. Már nem emlékszem a végösszegre, de 7 jegyű volt.

Most a fürdő, wc lett újraburkolva, új szaniterek, új konyhabútor, új belső ajtók, festés a falakra, parkettacsiszolás-lakkozás - elment 2 millió, mint a szél. És lehetne még költeni rá, mert ugye még mindig van, ahol a régi, kb. 20 éves járólap, csempe van fent :)

Röpködnek a 10-20 ezrek, akármit csinálsz. Lecseréled pl. a megsárgult konnektorokat, kiderül, van vagy 15 db, meg a villanykapcsolókat, szintén van vagy 10 db, ha olcsót veszel, akkor sem úszod meg 30 ezerből.
emzéperiksz 2017.08.08 11:46:55
@erkölcsi hulla: Nem hozod vissza, hiszen van illeték, ügyvédi költségek, emellett költeni is kell rá, amikor felújítod.
emzéperiksz 2017.08.09 08:37:46
@erkölcsi hulla: Azon biztosan nem buksz, de annyiért nem is tudod kiadni. 150 ezer körül talán ki tudod adni, és annyit el is kell kérni szerintem, hogy legyen némi megtérülés.
Hat évvel ezelőtt a magánnyugdíjpénztári-rendszer államosítása során a Fidesz 3 millió embert kényszerített bele, hogy visszatérjen az állami rendszerbe, miközben azzal hitegette őket, hogy a felhalmozott 3 ezer milliárd forintnyi megtakarításukat később egyéni számlákon…..
emzéperiksz 2017.05.22 20:17:10
@ulpius66: A manyupos évekre valóban így van, a többi évre viszont 100 százalékos nyugdíjat kapnak. 2010 novembere óta számolt szolgálati időre mindenki teljes állami nyugdíjat kap, csak az azelőtti időszakra számolnak mást a manyuposoknak. 2010 novembere óta ugyanis ők is csak a tb-be fizetnek járulékot, a manyupba nem. Szóval akinek van maximálisan 13 év szolgálati ideje manyupban és 26 év pl. utána az államiban, az kb. 92 százalékos állami nyugdíjat kap, ezt kell kiegészíteni a manyupból. Most ott az átlagos megtakarítás 4,1 millió forint fölött van már, ez hozamokkal, befizetésekkel persze nőhet. Csökkenhet is, hiszen a piacok lefelé is mehetnek. Számoljunk átlagosan 20 nyugdíjas évvel, ez havonta 17 ezer forint nyugdíjkiegészítés. Ha ez a nyugdíj 8 százalékának felel meg, hiszen a 92 százalék az államtól jön, akkor egy visszalépett csak akkor járt jobban, ha 215 ezer forint fölötti nyugdíjat kap.
 ..
Erika egy igen kellemetlen problémával kereste meg Házmestermedvét, lássuk az ő szavaival: Kedves Medve!A segítségedet szeretném kérni, mert teljesen tanácstalan vagyok.Régi, belvárosi társasházban élek és az alattam levő lakás évek óta üres. Tudom, hogy ennek van előnye is, hiszen sosem kopog…..
Egyre több hasznos lakás kütyüt gyártanak Kínában. A mai tesztalanyunk egy 8.700 forintba kerülő illatosító, párásító készülék, amely nem csak a nedvességtartalmat optimalizálja, hanem remek hangulatvilágításként is működik. A karácsony közeledtével mindenki szívesen dekorálja ki a lakását díszekkel…..
57 #19 / 30 2016.11.22 08:50:33
B E T E G    FELELŐSSÉG 2.    ...ha részegen nekivezetünk a fának, akkor a  biztosító nem szokott fizetni! A környezetvédelemben szépen lassan bevezették a "szennyező fizet" elvet, aminek köszönhetően a műanyag zacskók sokkal többe kerülnek, mint a papír zacskók. Miért finanszírozza a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Párom jelentkezett egy multicéghez felvették alkalmas orvosi eredménnyel. 2 hét múlva a folyamatos terhelés miatt kialakult egy csomó az ujjában, ami lehetetlenné tette számára a…..
A Kismarosi Művelődési Házban dolgozom / dolgoztam ).....kultúrális közfoglalkoztatottként.  2014 novembere óta. Előtte 2 évig önkénteskén dolgoztam, előtte pedig mint anyuka aki a hét minden napján odahordja gyermekeit ,segítettem amiben tudtam a műv.ház "dolgozóinak" tehát…..
Úgy látszik, tényleg lesz magáncsőd. Már elkezdtek szállingózni a hírek, hogy milyen lesz, és ebben a cikkben rögtön meg is akadt a szemem azon, hogy amennyiben az adós a szükségesnél nagyobb lakásban lakik, annak kisebbe kell majd költöznie, és a minimális lakhatási igényeket…..
emzéperiksz 2015.06.01 22:01:29
@Hujber Tünde: A szükséges lakásméretre vannak a jogszabályokban paraméterek.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100012.KOR

(2)34 A lakásigény mértéke az igénylő és a vele együttköltöző családtagok (házastárs, élettárs, kiskorú gyermek, valamint a 7. §-ban - a jövedelmüktől függetlenül - meghatározott családtagok) számától függően a következő:
a) egy-két személy esetében: legalább egy és legfeljebb három lakószoba,
b) három személy esetében: legalább másfél és legfeljebb három és fél lakószoba,
c) négy személy esetében: legalább kettő és legfeljebb négy lakószoba.
Minden további személy esetében fél lakószobával nő a lakásigény mértéke. Három vagy több gyermeket nevelő család esetében minden további személynél a lakásigény mértékének alsó határa fél lakószobával, de legfeljebb három lakószobáig nő, felső határa egy lakószobával nő. Kettő fél lakószobát egy lakószobaként kell figyelembe venni.

Szóval van erre jogszabály. A felügyelő előírhatja, hogy az új lakás az alsó minimumhoz álljon minél közelebb. Magyarul két gyerek két felnőtt férjen el pl. egy kétszobás lakásban.

7. Szerintem feljogosít rá. Sőt valahol hasznos is a pénz szórása, növeli a gazdaságot, eltart embereket. Ha nem költenék el, hanem ülnének rajta, kevesebb ember tudna megélni belőle.
emzéperiksz 2015.06.02 10:47:32
@Hujber Tünde: Márpedig ez a célja. Ha nincs fölösleges vagyon, amit luxusra, nem napi szükséges cikkekre költenek a vagyonosok, akkor még mindig a fán élnénk.
Nézd meg, hol fejlődött minden korban a legnagyobbat a kultúra, a tudomány! Mindig ott, ahol a legmagasabb volt a GDP, ahol a legtöbb fölösleges luxusra futotta.
Egyiptomi piramisok - mekkora baromság már! Ugyanakkor írni tudtak, fejlett volt az orvostudományuk, a kultúrájuk.
Ókori görögök: kőgazdagok voltak másokhoz képest, tellett is szobrokra, templomokra, meg mindenféle drámaversenyekre, hogy drámákat, verseket, eposzokat író semmirekellőket is el tudjanak tartani a sok elmélkedő szakin túl, akik kitalálták, hogy a^2+b^2=c^2, vagy hogy a párhuzamosok sosem találkoznak, és minden vízbe mártott test... Ha nem lett volna sok fölösleges pénzük, ezek az emberek mind a földet túrták volna napi 16 órában, hogy kajájuk legyen.
A sort lehetne folytatni hosszasan az ókori Kínával, a rómaiakkal, a reneszánsz kori olaszokkal, a XVI. századi spanyolokkal, angolokkal, vagy akár a XX. századi amerikaiakkal. Mindig onnan kerül ki a legtöbb kultúra, felfedezés, tudományos újítás, ahol a legtöbb pénz van, amit nem kenyérre kell költeni.
emzéperiksz 2015.06.03 13:35:57
@Hujber Tünde: Az ókori Görögországban is volt már adósrabszolgaság, akkor sem tudott mindenki felelősen bánni a pénzzel. Nincs új a Nap alatt.
Híres-hírhedt orvosi kísérleteket végeztek a CIA bevonásával több mint 5000 fős betegállománnyal rendelkező pszichiátriai intézet falai között. A komplexum ma kísértetjárta hely. Egy hírhedt kórterem napjainkban. (Fotó: jeremyharris.com)..
A folyamatosan bővülő személyes tapasztalatok és olvasói igények inspirálták második bunkólistánkat, immáron nem csak utastárs-típusokkal. Vannak én-csak-a-munkámat-végzem doridok és olyanok is, akik csak úgy simán rettentően idegesítőek. A vérparaszt utasokról…..
Jó hírem van azoknak, akik utálnak kézzel mosogatni. Tudósok szerint ugyanis rengeteg vizet pocsékolunk el, ha nekiállunk a förtelmes házimunkának, a baktériumokról nem is beszélve..A megoldás bizony a mosogatógép! Bár ekkor is figyeljünk arra, hogy az edényeket ne csak…..
Elég sok történetet hallani azoktól, akik terhesek voltak és most problémájuk van a terhességi hízástól. A nők számára leginkább az jelenti a legnagyobb problémát szülés…..
Nem egyszer kapom meg azt a kritikát, hogy nem átlagos nőket, hanem "túl vékony" nőket mutatok a blogon, mint ideális női alak megtestesítőjeként. A 30 év körüli nőket fogom most egy kicsit jobban bemutatni, hogy tényleg a valódi képet kapjuk, mit is jelent vagy hogyan néz ki egy átlagos 30 év…..
emzéperiksz 2015.04.28 19:39:08
@protézisesh: Szeretek finomat reggelizni. Sok országban esznek reggelire valamilyen tejes kávét péksüteménnyel, és nem kövérek egyáltalán. A szénhidrát szerintem kell, főleg a nap kezdetén, hogy legyen az embernek energiája. Lehet persze, hogy te akkor érzed jól magad, ha húst eszel hússal, de az sem egészséges. Kiegyensúlyozottan kell táplálkozni, ebben a szénhidrát is benne van.
emzéperiksz 2015.04.28 23:26:07
@Borenbukk: 168 cm vagyok és 52 kiló, 34-es ruhákat hordok. És eszem croissant, pastát, pizzát, fagyit - sok mindent, ami finom. Nem mértéktelenül, de azért lehet ilyesmit enni. Nagyon nagy hülyeségnek tartom, amikor pl. a gyerektől megtagadják a kakaós csigát, mert "egészségtelen". Azt tartom a legnagyobb hülyeségnek, amikor a gyerektől tagadják meg a szénhidrátot a hülye egészségmániás szülők, aztán a gyerek nem képes az iskolában koncentrálni, egész nap ingerlékeny. Tudomásul kell venni: az ember nem azért kívánja a kakaós csigát, a kiflit vagy a kalácsot olyan nagyon, mert az olyan rossz a szervezetének, sőt!
emzéperiksz 2015.04.30 00:16:56
@protézisesh: Ízlések és pofonok. A kávét cukor nélkül iszom, a croissant szerintem nem különösebben cukros, édes, sima vajas cucc, semleges ízű szerintem.
Tökéletes alak? Sokszor hallom, hogy akik a magazinok címlapján látunk hamis testképet sugallnak az embereknek. Mindenkinek egytől egyig vékony, formás testük van és jó rájuk nézni. Persze ilyenkor önkénytelenül is eszünkbe jut a saját testünk látványa is és máris…..
Na, Éjszaka Hercegei és Bulik Királynői elő a farbával: egyedi eset vagy általános a benti dohányzás az Ankerben? Buli, jó zenék és egy masszív szépséghiba! Jutyub diszko az Anker klubban és bűz.  Épp átadtam magam a zenének és a jó hangulatnak, amikor erőteljes…..