Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dellaratta

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
dellaratta 2011.05.06 23:31:11
@hackbard.celine: Minden kicsit tájékozott ember tudja, hogy baj van/lesz tanárfronton, ebben egyetértünk. Két dologgal lehetne fordítani a divatszakoktól a természettudományi tanári pálya felé:
-a pálya anyagi megbecsültségének növelése. Ehhez pénz kell, az meg nem nagyon lesz, ilyen adózási morál meg anyagi helyzet mellett.

-A fiatalok nevelése arra, hogy ne csak az legyen a szempont, hogy az adott szakma mennyit hoz a konyhára, hanem, hogy pl. az országnak hasznos-e, amit tanulni fog. Ez ilyen szar helyzetből szintén nem egyszerű, mert a fidesz nem tud kommunikálni normálisan.

Én pont a pénzcsap elzárását látom a kamuszakok megfojtásában, amit pl. fel lehetne használni később az általános- és középiskolai term.tud. oktatás javítására. Azt szeirntem még a legvadabb fideszellenes értelmes ember sem gondolhatja, hogy a bezárt karok között termtud kar is lesz. Ha igen, az baromi nagy hiba lenne, még az én hitemet is megingatná a vezérünkben:D Az, hogy te röhögsz valakin, mert állítólag köpönyegforgató, nem vitatéma. Nem ismerem a fidesz nagykutyák pontos indokait, élettörténetét, egyszerűen számomra ők a legkevésbé undorítóak a választhatók közül.
dellaratta 2011.05.07 00:12:32
@hackbard.celine: jó, ezek mind szomorú tények. Gazdasági adatokra nem tudok mit mondani, nem értek hozzá. A másik alternatíva, Gyurcsány alatt is nőtt nem gyengén az államadósság, ebben azért biztos vagyok.

A szocializmusban csak életem első három évét töltöttem, tehát fogalmam nincs róla, hogy az, hogy valaki KISZ-titkár, mit takar. Ugye drága Medgyesi miniszterelnökünk is belülről bomlasztotta a titkosszolgálatokat:D Másrészt az MSZP-kormányok legnagyobb része volt ilyen-olyan funkcionárius, tehát ez még akkor is a kisebbik rossz. (2010-es választásról beszélek, ki tudja, kik lesznek a választható pártok 2014-ben) Egyébként még abban is egyetértünk, hogy Viktor elbaszottul tudja megválogatni az embereit. Jó szónok, és én még azt is feltételezem, hogy jószándékú, de ez nem megy neki.
Annyit megtanultam az egyetemen szabályozástechnikából, hogy ideális alkatrészek nincsenek, így nem sírok az ideális kormány eljöveteléért esténként. Bele lehet kötni bármibe, bárkibe, de számomra minimum gyanús, amilyen médiaössztüzet ez a kormány kap. Ha a fele jogos lenne, már itt lenne Amerika felszabadítani minket.
dellaratta 2011.05.07 00:14:42
@dellaratta: javítom magam, Medgyessy Péter a becsületes neve természetesen, csak én a hangszerész Medgyesi nevét annyit látom leírva, hogy néha gondolkodás nélkül írom
Melyik éttermet is ajánlottad a múltkor? Ja, azaz. Mindenképpen evidenciában tartom ezt is, beszélek velük. Drágának kikötése volt, hogy föltétlenül vízparti helyre szeretné szervezni a vacsorát. Lehetőleg Pestre vagy a környékére, messzebb azért gáz lenne elszállásolni a…..
dellaratta 2011.03.24 15:26:39
@Nadiposzi: "Tartalmas, szép házasságnak ígérkezik" kezdetű kommenteddel saját magamnál pontosabban írtad meg a véleményemet:D

Az ilyen kizárólag az anyagiak dimenziójában mozgó, rongyrázó senkiháziak meg is érdemlik egymást. A válási statisztika nem véletlenül pocsék:
már nincs szükség rá, hogy megtanulj kompromisszumokat kötni, a környezeted megvetése nélkül elválhatsz, nyilván a másik a hülye mindenben, aztán lehet újra kezdeni keresni a nagy szerelmet.. faszomat se izgatná, csak azért nem véletlenül lett kitalálva úgy a koncepció, ahogy, így meg már kb. tényleg értelmetlen a házasság, hogy a nagy többség nem veszi komolyan az esküjét.

"Nagyon szeretett volna templomban esküdni, a polgári az olyan steril, személytelen. Aztán persze leszarjuk az egyházat, ahogy kell" - normálisabb pap az ilyen fírgeket elhajtaná a picsába, vagy legalábbis hatszámjegyű pénzeket kérne el a színjátékért, ha nincs bizonyítható egyházközösségi múltja a delikvenseknek. Micsoda pondróság már felesküdni valamire önként, amit eszedben sincs betartani?
dellaratta 2011.05.04 21:40:56
1) Egy szóval nem mondtam, hogy polgári esküvőn van eskü. Ennek ellenére azért érdemes belegondolni, hogy maga az "esküvő" szó vajon milyen szótőt rejthet:D

2) A kapcsolat az kapcsolat, abból kiugorhatsz, amikor csak akarsz. A házasság az én fogalmaim szerint valami olyasmi lenne, ami ennek a megszilárdítása, amire építeni lehet, nem csak valami adókedvezmények végett elvégzett rituálé. Ahogy sejtem, azért alakulhatott ki az egész, hogy biztosítva legyen egy stabil (azaz szinte bonthatatlan) rendszer, amiben tovább tudja az ember örökíteni a génjeit meg a kultúráját, nem kell azon rágódni, hogy vajon mikor gondolja meg magát a párja. Így viszont, hogy az emberekben el lett ültetve ennek a lehetőségnek a gondolatcsírája, pont a lényege veszik el az egésznek. "Ha más is csinálja, nekem is lehet!"-jelszóval felmentheti magát bárki az eskü alól. Kutyát nem érdekelné amúgy, ha olyan rendszerben élnénk, ahol az egyedülálló szülő is gond nélkül fel tudná nevelni a gyerekeit.

A dilemma, hogy vajon nem ideális házasságban vagy egyedülálló szülő gyerekének jobb-e lenni. Anyagi értelemben biztos, hogy az első, a másodikat meg nagyon nem is lehet mérni, olyan komplex kérdés.

Szerintem ha nem terjedt volna el ez az individualista szemlélet, miszerint az a legfontosabb, hogy nekem mi a legjobb, akkor valószínűleg az emberek kompromisszumképesek lennének. Ennek folyományaként még a nagyvárosi házasságok, amiknek felbomlását nem övezi túl nagy felhördülés, is időtállóbbak lennének, ergo több lenne a normális családban felnövő gyerek. Plusz ha nehezebb lenne elválni technikailag, talán sokan jobban meggondolnák, hogy kit választanak. Ezért nem tartom nagy vívmánynak, sőt, kártékonynak a társadalomnak a házasság-felfogás megváltoztatását.

(Elhiszem, hogy biztos van pár kivétel, akinek pl. kiderül valami a párjáról, vagy annyira megváltozik, hogy nem tud vele tovább élni. Ilyen esetben egyébként maga az egyház is lehetőséget ad a válásra, de elég idő- és energiaigényes folyamat.)
Szia Tibi!Az alábbi förmedvény az agyam tipizáló bugyrainak újabb fortyanása, remélem tetszeni fog :-)Üdvoldalazó gnóm (a kínais/metál 1-es)A nagylánySzámomra furcsa, hogy ezt a minden ifjú társaságban minimum egy példányban megtalálható embertípust még senki nem vesézte ki…..
dellaratta 2011.03.23 15:18:50
@oldalazó gnóm: csodálkozom, hogy nem írtad bele a Vadászt, aki "egyetem, tapasztalat, lófasz, satöbbi" birtokában sikeresen hajtja ezeket, amíg ki nem tiltják az intézményből:D
A folk-metál ma Magyarországon élég megosztó zenei műfaj. A soproni Dalriada előző  két lemezét (Arany-album, Szelek) volt szerencsém az oldalon elemezni. Nagyon jó lemez mindkettő, még ha én a Szelek címűt a mai napig jobbnak érzem, mondjuk annál meg a Jégbontó jobb. Ez…..
dellaratta 2011.02.24 22:26:48
Egy objektív és egy szubjektív kérdéskörrel állnék elő. Komolyan érdekel a válasz, mert teljesen meg vagyok döbbenve a csapat sikerén. Az irigységről: jómagam is zenélgetek, de nem tartom egyelőre olyan jónak magam, hogy színpadon is megmutassam a talán nem is létező tehetségemet. Hiszitek vagy nem, nem vagyok irigy rájuk, hiszen nekem nem célom folkmetál zenekarban játszani, azzal befutni.

Az objektív kérdéseim:
A számomra nyilvánvaló stúdiós trükköket a megszólalás javításához ki hogyan ítéli meg? Itt két dologra gondolok főleg:
-a dob teljesen egyértelműen nem élő felvétel. Hogy triggerelt és pontosítgatott vagy programozott, azt nem tisztem eldönteni, de nálam már ezzel leírta magát egy csapat, vagy ha ezt szabad, akkor az autotune-os egynyári slágerek ellen sem lehet egy szavunk sem.

-És a másik: nem tudom, ki hallott élő felvételt, vagy volt esetleg a csapat koncertjén. Amennyiben igen, lehetségesnek tartja, hogy Laura énekhangja a stúdióban varázsütésre halálpontosan intonálva szólal meg? Én igen, az egyik erre szolgáló program neve Melodyne, de aki ilyet használ, az nálam szintén kiesett a lejátszóból.

És akkor jöjjön a szubjektív kérdés, kiindulva az eddigiekből: vajon milyen skálán nevezhetik a kritikusok a bandát tehetségesnek, a lemezt jónak? Én azzal bizonyítottnak látom a csapat egyes tagjainak tehetségtelenségét vagy igénytelenségét, hogy ilyen barbár stúdiós trükkökhöz kell folyamodniuk a végeredményért.

Mivel a zene nem matematika, leírom a szubjektív véleményemet is. Több, mint kétezer lemezt hallottam már a legkülönbözőbb hangszeres műfajokban, több száz nemzetközi koncertet volt szerencsém hallani, ezért úgy érzem, van már egy kis rálátásom a könnyűzenére.A magyar népzene és a rock-metal kitüntetett helyet foglalnak el a kedvenceim között, ezért nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogyha valaki ezekben a stílusokban érdemtelenül hírnevet, fellépéseket, erőforrásokat szerez más, jobb bandák kárára.A Dalriadát pedig ennek az iskolapéldájának tartom, mert egy dögunalmas, ötlettelen, rosszul szóló, amatőr módon kivitelezett produktummal arat sikereket. Ha hasonlítgatni akarnék, akkor ők a folkmetál Alhana zenekara. Pedig nem rossz az ötlet, hiszen a rockzene is a népzenében gyökerezik. Végszóként, ha már a könnyűzene és a magyar népzene házasításáról van szó: hallgassátok meg a Napra zenekart, aki bírja a jazzt, az Dresch Mihály munkásságával kerüljön kicsit közelebbi viszonyba, az autentikus megszólalás kedvelői pedig szerezzék be pl. a Csík zenekar anyagait. Ha ezek meghallgatása után valaki azt mondja, hogy ezzel egy ligában játszik a Dalriada, akkor feladom.
Üdv!Láttam, hogy született már alkotás „a modoros pókeres” témában, de az online alfajról méltatlan módon még nem (találtam). Ha megüti a szintet, akkor „haccójon” a közösbe, ha nem, akkor meg a levesbe. Csatoltam.Huácsá!  Az online pókeres…..
dellaratta 2010.10.31 22:15:38
@Patrick Bateman: tót rendszám adja.. még ha a kocsit ingyen adnák vele, akkor sem vállalnám be:D
Modorosblog A modoros dagadt 2010.08.02 06:30:00
A modoros dagadt nem dagadt. Erős csontozatú, és az izom különben is nehezebb, mint a zsír, azért nyom 112 kilót. A modoros dagadtra folyadékban és interneten is hat a kiszorított folyadék súlyának megfelelő felhajtóerő, ezért társkereső oldalon csak 98-at nyom. Ugyanolyan…..
dellaratta 2010.08.02 17:39:10
Érdekes, hogy nem került szóba még az a kategória, aki csak a külsőségeknek él.

Onnan jutott eszembe, hogy a szakmámban (vill. mérnök) kivételesen ritka a jó kondíciójú ember. Valószínűleg benne van a lustaság is, meg a 95%-ban számítógép előtt ülős munka, de sok ismerősöm nem szarral gurít a szellemiek terén, tehát elvileg tudnia kellene, hogy hosszú távon ez nem menő, és ők szokták legjobban leszarni a kinézetet (nyilván csak a sajátjukat természetesen;)

Az ilyen Norbi-Rubintréka-emberek meg ennek pont az ellenkezői: rongyrázás, rajoskodás az ismerősök előtt izmokkal/pénzzel/külföldi nyaralással/autóval, <100 IQ, akut szövegértelmezési problémák, kétszámjegyű számok összeadásának/kivonásának nem tudása, aki ilyenre képes, azt kockának titulálás.

Ha valaki tökéletesen kigyúrt, nekem rögtön az az első gondolatom róla, hogy ez mennyire ráér, és biztos nem végez értékteremtő munkát. Aztán lehet, hogy én vagyok a kompenzáló, ideologizáló félkövér, ki tudja..
Legszebb álmaimban sem tudnék heti 4-5 alkalommal órákat konditeremben tölteni, annyira unalmas, még a fitneszlibákat nézegetve is. A saját tapasztalatok is azt mutatják, hogy az ott szerzett izmok nagymértékben korrelálnak a taplósággal. Mondjuk ez nem ment fel, vannak ennél igazibb sportok is;)

A lényeg, hogy a világban helyreáll az egyensúly: a bogármaszkos, tökéletes seggű plázacica lenézi a dagadt programozót, mert az általa ismert "értékek" nem találhatók meg benne, de a lenézés kölcsönös attól függetlenül, hogy a programozó azért seggbebüntetné a plázacicát. (Sőt, ha jól keres, bérelhet is ilyen célból)
Kedves Gitáros Barátaink!Elérkezett a nagy pillanat, kezdetét veszi a júliusi Rockinform és Hangfoglalás magazinokban meghírdetett VOX JamVOX nyereményjáték jelentkezőinek bemutatása.A regisztrációs és bemutatkozó levél beküldésének utolsó határideje: 2009.…..
dellaratta 2009.08.17 11:06:38