Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lichtenstein

43 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rihaj!van ez a leszármazottam, kettő van, de csak egyikük fiú, név szerint Péter, becenév szerint Kisember, Peti, Fickó, Muki, Jakab, Gumiarc, Mókásember, Rumcájsz (amiért balatonon a csúszdás néni elkerekítette a szemét, mert mondom Petinek,  hogy... navárjál szó szerint…..
Az elmúlt napokban egy éppen kéthetes híradófelvétel járja be az internetet. A kétperces videón az augusztus 20-i, parlamenti díjátadó ünnepség összefoglalója látható. Amiben a világon semmi érdekes nem lenne, ha nem tűnne fel néhány másodpercre Orbán Viktor miniszterelnök,…..
Lichtenstein 2012.09.04 14:41:27
  Belerondítottak a beteg, tömeggyilkos norvég fiatalember tervébe: egy német turista, Marcel Gleffe bérelt csónakjával többször is fordulva, szó nélkül mentette az Utoya szigetéről a vízbe menekült fiatalokat.  Marcel Gleffe éppen családjával készült kirándulni…..
Dawkins érvelésében súlyos logikai hibákat és még intuitíve sem meggyőző premisszákat találtunk. Megcáfoltnak tekinthetjük – írja Hankovszky Tamás, a PPKE BTK Filozófia Intézetének adjunktusa a Vigilia folyóirat 2011 februári számában megjelent tanulmányában. Richard…..
A Harmadik Birodalomnak két hatalmi központja volt: Az egyik a közigazgatásért felelős Berlin/Germánia világ-főváros, a másik pedig az ősi pogány germán rítusokat felidéző szellemi központ-, a Világ Közepének tartott Wewelsburg. A wewelsburgi SS Vatikán rekonstrukciós rajza (Grafika:…..
Lichtenstein 2010.12.07 16:26:39
@Bockó:
"Továbbra is fenntartom, hogy a vallás a tudománnyal és racionalitással nem összeegyeztethető."
Ezért nem kell őket "összeegyeztetni." Csak legyenek meg békében egymással, és akkor mindenki jól jár. :)
Lichtenstein 2010.12.07 16:37:12
@krampam:

"nagy humanista jelszavak, szab.egy.test., meg az ész nevében a vallás ledöntése, ezzel együtt a királyság intézményének a szétzúzása. persze csak egy infernális pusztítás volt az egész, csakúgy mint a kommunisták későbbi ténykedése, de mindezt szigorúan a ráció és az ész nevében."

Ebben igazad van, de azért mert ezeknek az eszméknek a nevében tették amit tettek, még nem feltétlenül jelenti azt tényleg ezen eszmék szerint jártak el. És ésszerűnek a legkevésbé sem lehet nevezni ami akkor történt.
A királyságok eltűnésének hosszútávon az volt az oka, hogy nem tudtak versenyezni azokkal a társadalmakkal, amik más szempontok alapján választották és cserélték le a vezetőiket. Ezt nem nehéz belátni, hiszen tényleg nem tudtak lépést tartani velük. De ennek semmi köze Istenhez, vagy épp a kereszténységhez. Már csak azért se, mert a folyamatban nagy szerepe volt egy igencsak keresztény nemzetnek :)
Lichtenstein 2010.12.07 19:05:41
@krampam:

Azokról a demokratikusabb társadalmakról beszéltem, amik hosszútávon hatékonyabban tudták megszervezni a társadalmukat, mint az abszolút hatalommal rendelkező vezető által irányított társadalmak. Egy ilyen rendszer csak rövid távon élvez előnyöket az utóbbival szemben, és ha nem sikerül hamarjában felülkerekednie, akkor lényegében halálra van ítélve a másik mellett. Ennek bonyolult okai vannak, szerintem itt nem érdemes vitatkozni róla. Leginkább a technológiai fejlődés tette zárójelbe az utóbbi rendszereket, nem a "gonosz" forradalmárok.

Egyébként én azt nem értem, hogy miképpen hordozza egy államforma az "isteni rend lenyomatát."
Rettenthetetlen oknyomozásunk során kiderült, nemcsak a szélsőjobboldalról eredő atrocitások lengik be hazánk "fura" politikai légkörét, hanem deli leventéinknek is nap mint nap meg kell küzdeni a jogért, hogy választott eszméjük örve alatt eláraszthassanak bennünket…..
Rómában, Liberius pápa 366-ban bekövetkezett halálakor két párt acsarkodott egymásra a hatalomért. Az egyik párt élén a frissen elhunyt Liberius pápa törvényes fia Ursinus állt, aki meg volt győződve, hogy a pápai szék apáról fiúra szállva örökölhető és így a…..
Lichtenstein 2010.04.29 01:39:07
Ez az iPad olyan friss, hogy még meleg. Alig három napja kezdték el a forgalmazását, ráadásul a kezemben tartott darabnak története van, hiszen Handrás majdnem 24 órát állt érte sorba. Az elsők közt távozott a 5th Avenue-n található Apple Store-ból, ami előtt addigra már…..
A 2006-os kampány talán legvidámabb pillanata volt ez a lakossági fórum: A kicsit bizonytalanul artikuláló Horn Gyula Szanyi Tibor képviselőjelölttel szórakoztatta az érdeklődőket, amikor a volt miniszterelnök elfeledkezett az SZDSZ létezéséről. A felvétel készültekor…..
Lichtenstein 2010.03.16 14:44:35
A korábban kiszivárgott hírek után ismét napvilágot látott pár hír a Fideszről és elsősorban Orbán Viktorról.Nem elég!A legfrissebb, ma reggel kezembe került adatok szerint Orbán Viktor azt várja el a párttól, hogy a 2010-es választásokon a kiosztható 386 parlamenti helyből a…..
A Terrormédia szerkesztősége teljes mértékben hisz egy szebb magyar jövő lehetőségében, ezért megnyugvással vettük tudomásul, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatóján tisztázta pártjának pénzügyeit, melyet eddig titokban tartottak. - A Jobbik a…..
Lichtenstein 2010.01.26 19:37:05
Lichtenstein 2010.01.26 20:33:33
@uitstekend: A Misi így írta, hogy "miért".
Későn szólunk, de hát erre még mi sem számítottunk. Az utcákat ellepték ilyen izék: Ismerve a budapesti plakátolási szokásokat, elsőre úgy tűnhet, valami ezeréves poszterhalom alól bukkant elő egy hirdetés a ,,fantasztikus Microsoft Office 95-ről, amely forradalmi WordArt…..
Lichtenstein 2010.01.18 09:37:20
Kicsit megkésve kaptam a kezembe a Nők Lapja mellékletét, amely az internethez ad tippeket.A kiadvány tíz évvel ezelőtt haladó és értelmes kis füzetecske lett volna, de 2008-ban, amikor hozzátűzték az újsághoz, hervasztóan maradi. A Nők Lapja, ill. az ismertető szerzői – a…..
Lichtenstein 2010.01.12 00:18:31
@civil polip: Rábeszéltél. :-) Szerintem elég egyértelmű, hogy tulajdonnév (a világ legnagyobb globális internete megérdemel egy tulajdonnevet, nem?), de mindkét verzió elfogadott:

"Az internet nagybetűvel és kisbetűvel kezdett írásmódjának kettőssége a szó tulajdonnévi vagy köznévi jellegének eldöntetlenségéből adódik. Az általános, hétköznapi írásgyakorlatban a kisbetűs és a nagybetűs forma egyaránt elterjedtnek számít. A nagybetűsítés divatja és az angolban elfogadott nagybetűs forma mellett az is gyarapítja a nagybetűvel kezdett alakok előfordulását, hogy a legáltalánosabban használt szövegszerkesztő (Microsoft Word) helyesírás-ellenőrző programjának korábbi változatai az internet, sőt még az egyértelműen kisbetűs, melléknévképzős internetes szavakat is nagy kezdőbetűs formára javították.

Az 1999-ben megjelent Magyar helyesírási szótár szentesíteni próbálta ezt az írásmódban érzékelhető kettősséget: mindkét változatot felvette szóanyagába. A szótár értelmezése a variánsok között jelentésbeli különbséget feltételez: a nagybetűs formát az intézménynévi használatra, a kisbetűs formát pedig a távközlési hálózat megnevezésére különíti el. Ez a szótári szabályozás azonban nem szüntette meg a bizonytalanságot: az internet szót ugyanis a szövegkörnyezetek tanúsága alapján szinte mindig ’világméretű, számítógépek közvetítette távközlési rendszer’ értelemben használjuk, tehát a jelenség nem követel meg tulajdonnévi elnevezést, a szótárban rögzített elkülönítés hátterében a világháló újdonsága, sajátos jellege miatt a fogalom pontatlan ismerete állt. Olyan egyedi dologra utaló megnevezésről van szó, amely köznévi szerepű, és így egyértelműen a kisbetűs írásmódja számít elfogadhatónak. Az Osiris Kiadónál 2004-ben megjelent Helyesírás című kötet példaanyagában (Laczkó Krisztina–Mártonfi Attila) ennek megfelelően már csak a kisbetűs változat szerepel."
Mint bizonyára már mindannyian tudtok róla, a Vodafone elbocsátotta egyik, frissen felvett online marketingesét. Az ok pedig az volt, hogy a múlt pénteki nagy T-offline idején ki merte írni Twitterre ezt az üzenetet. A kirúgás híre egyöntetű visszatetszést keltett az Index…..
Lichtenstein 2009.12.10 10:12:47
@Pete Gorilla: "Halott gyereken is lehet gúnyolódni, ha kellőképpen vicces?"

Így van, de te ezt sosem fogod megérteni, szóval ne is erőltesd a dolgot.
  Megvált a Duna TV Apáti-Tóth Kata műsorvezetőtől. Az ok: a közszolgálati csatorna vezetői szerint túl keményen kérdezte Mesterházy Attilát és Szijjártó Pétert (Szijjártó azonban azt nyilatkozta, hogy teljesen korrektnek találta a beszélgetést és kikérte magának,…..
Lichtenstein 2009.12.01 17:05:10
comment:com Szétesett a Danubius 2009.11.19 01:19:00
Miért olyan megható, ha egy tucat részeg ember sírva vigad? Hát, ha zenét keverünk alá, ha kicsit felhúzzuk a basszust, hogy az elhaló suttogás a dobhártyánkban dübörögjön lágyan, akkor a szemek környéke rögtön kigyullad, mintha rákos kisgyerek kezei közt csendben haldokló…..
Lichtenstein 2009.11.19 07:25:34
Lichtenstein 2009.11.19 07:27:44
Olvasónk egy ájulás szélén lévő utasra lett figyelmes az Árpád hídnál a metrómegállóban. Az utas segítségére sietett, aki csak egy pohár vizet kért, ám ezt nem volt egyszerű beszerezni. Az állomáson álló ellenőröktől és biztonsági őröktől próbált segítséget…..
Lichtenstein 2009.11.18 11:54:58
@Luckyace: Hülye vagy fiam, leülhetsz!

Gyönyörűen volt megfogalmazva, öröm volt olvasni!
A régi, budai Skála helyén épült fel Budapest legújabb plázája, a CO (ejtsd: cé-ó). Az üzletközpont különlegessége, hogy az épület garázsában keletkező kipufogógázt egy belső számítógépes vezérlésű rendszer a vásárlótérbe engedi.Az úttörő jelentőségű…..
Nem kell megijedni, nem a közvagyon ellopásáról van szó. A korrupció, a hatalom pénzzé tétele természetesen a lehető legtávolabb áll a Jobbik politikusaitól, most az ideológiai és kommunikációs stratégia lenyúlásáról van szó. Nyilvánvaló, hogy ha egy párt ilyen gyorsan,…..
Avagy hogyan történik a cigány tanúk kihallgatásra idézése Magyarországon?2008. szeptember 29-én délelőtt a tarnabodi cigánysoron izgatottan tárgyalták az éjszakai lövöldözés és Molotov-koktélos gyújtogatás híreit. Biztos a Gárda volt!- mondták. Akkor már túl voltunk a…..
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
Proszektúra Polanski felelőssége 2009.09.29 10:23:00
Azt egyelőre még nyomozástaktikai okokból nem árulhatom el, hogy a nejem hány botütést érdemelne, ha történetesen Malajziában élne, de az biztos, hogy fél tucatnál jóval többet sózhatnának a hátsójára. Mindez onnan jutott eszembe, hogy olvastam a hírt, miszerint a Kuala…..
Azt ígértem, kormányozni fogok: kormányoztam. Így összegződik majd a Bajnai-kormány tevékenysége a szocialista, liberális közegben. És ez alapozza majd meg Bajnai Gordon szocialista politikusi karrierjét. A technokrata, szakértői allűrökkel játszó szocialista,…..