Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZéBé

1 bejegyzést írt és 245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
ZéBé 2012.07.28 13:16:56
@grungy: Ahol tiszta vér a szoba, ott legfeljebb a szép dobi orra vérzik. :)
A mai poszt rövid lesz, de fontosnak tartom kitenni, mert azt hiszem, jól jellemzi a Magyarországon uralkodó viszonyokat. Rebecca és családjának történetében nem nagyon látszik a happy end, vagy ha igen, az aligha Magyarországon lesz. TROLLFIGYELŐ: Nem ideillő, minősíthetetlen…..
ZéBé 2012.07.27 17:19:02
@dodona: Ne gondolkozz. Menj.
Teljesen el vagyok képedve. Annyira klassz ötlet, annyira aranyos kivitelezés és olyan önzetlen munka. Akárki is volt, köszönjük! VZs levele és további képei alant:     Helló! Hétfő reggel jöttünk haza a Déli pályaudvar felől, és az Avar utcában (Győri út - Avar…..
ZéBé 2012.07.12 09:59:52
@anna_mari: Sosem értettem, hogy vannak, akik kiszúrnak egy-egy szót, majd kijelentik hogy aki azt a szót használja az márpedig ilyen és olyan. Ennek kb annyi alapja van, mintha valaki közölné veled, hogy ő utálja az Annamari nevet, ezért bárki aki ezt vagy ennek változatait használja nicknévként, az hülyebarombunkó. Gondolkozz el ezen.
Az utóbbi napokban többen fáradtan néztek az égre, mondván: "Nóóóórmális?". A lószámlálásról van szó: először a kórházakról, később az iskolákról röppent fel a hír: az átalakulási, illetve a vakációs időszakban fontos feladatot kaptak: meg kell számlálni a lovaikat…..
világevő Randizás és evés? 2012.07.05 09:45:00
Vigyázat: a nagy nyárra való tekintettel kicsit eltérek most a fine dining és egyéb szakmai témáktól, aki érzékeny erre (elő fog kerülni például a szex szó is!), inkább ne olvassa tovább!Akárhogy is nézzük, az étkezés és a társkeresés sem kizárólag faj- illetve…..
Derülök itt csöndben a pártállami egyházak inkább önbecsapó mint naiv hiszékenységén. A vágyvezérelte gondolkodás olyan nevetséges téveszmék egészen mély befogadására készteti őket, mint például ez a legutóbbi is, mely szerint az, aki úri gusztusa szerint tömi őket…..
  Van, aki a világ legrondább lábbelijének tartja. Van, aki azt mondja, ennél kényelmesebbet ő sose... van, aki pedig még bottal sem piszkálná meg. És van olyan, aki örvend, mert ez az egyetlen, amit rá tud imádkozni a gyerek lábára. És akad olyan is, aki azt mondja, azóta nem…..
  Most komolyan, mi a fene ez? A Hegyvidéket ábrázoló műholdfelvétel amúgy is elég randa a Google Maps-en, de ez még nem indokolná, hogy ilyenek legyenek rajta. Esetleg visszaveri egy tető a napfényt? Na de könyörgöm, nem Bánffyhunyadon vagyunk! A Bingen ráadásul nyoma sincs a…..
Puzsér Róbert negatív szavazatai miatt mindenki kiesett a Csillag születik-ből, Hajós Andrást is csak az SMS-ezők tudták bent tartani. „Ha még egyszer be kell tennem a lábam ebbe a köcsögfészekbe, epét fogok hányni” – foglalta össze tapasztalatait a zsűritag. A…..
ZéBé 2012.06.03 09:22:04
@Dr.Betépett felhasználó: Holnapra az lehet. Megoldjuk.
Régen minden jobb volt.   Minden közértben volt krinolin, igaz kolbász nem, de legalább mindenki meg tudta fizetni.  Nem kellett nézni barnul-e már a banán, mert megvetted és megetted egy évben kétszer barnán is.  Nem kellett izgulni devizaárfolyamon, mert amit hivatalosan…..
ZéBé 2012.05.27 13:33:19
@Fabius: Igenis, a kolbász fontosabb mint a nagybetűs Szabadság. Mért csodálkozol ezen? Nézzél már meg egy Maslow piramist.

Éhes ember csak akkor küzd a szabadságáért, ha a szabadság hiánya okozza az éhségét. A románoknál kb ez volt.
Nem is tudom, sokat vívódtam, hogy illik-e még Gyurcsány Ferencről bármit is írni, hiszen meghalt már szegény, drága jó ember volt, mégsem szép dolog a holtakat gyalázni, no. De aztán azt gondoltam, hogy mégiscsak fontos dolgokat mutat meg nekünk az ex miniszterelnök úr. Majális…..
ZéBé 2012.05.06 10:00:29
@kovi1970: azért elég árulkodó, hogy a "De tudjuk, hogy ezt nem csináljátok mert" kezdetű mondatot nem azzal fejezed be, hogy nem csinált semmi törvénytelent. Mi a jó nekünk abban, ha két bűnöző nem csukja le egymást?
Orbán kapitány jóárasította a svájci frankot. Tapsvihar és hozsannaözön következne ezen a ponton, ha a valóságban, és nem egy szemfényvesztő, alternatív elnapoló trash reality közepén lennénk.Orbán Viktor 5 pontos devizahiteleseket mentő csomagja nagyjából egy dologra…..
ZéBé 2011.05.31 09:38:12
@programozó: Éppen csak az önerőt nem számolod bele. Pedig az teljesen elvész.
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
"Sziasztok!Ő Poci, a labrador, aki mindig szívesen segít a hólapátolásban.FJ"Köszönjük! ..
ZéBé 2011.02.02 21:55:49
A kutyus sivatagi róka fürdetés után úgy gondolta, hogy beújít és közszemlére teszi felfedezését, a szárítkozás legújabb módját, melynek levédése folyamatban van. Minden további felhasználás és a technika terjesztése jogdíjat von maga után.  Forrás: Indavideó..
Néhányszor felvetettem már, hogy érdemes lenne a héber mítoszok környékén is keresgélni témát (itt találtok is egy ilyen posztot tiboru tollából), nem mintha már ráuntam volna az eddigiekre, de közös kultúránk igen fontos részéről van szó, és nagyszerű sztorik rejteznek…..
ZéBé 2011.02.02 10:38:31
@Donna Anna: Háááát szerintem elég valószínűtlen, hogy finom kolbász volt benne. :) az nem igazán lett volna kóser, szvsz.
8ker Teleki tér 2011.01.25 14:48:00
A Teleki tér egy nagy rakás...Sok ott a csöves, rengeteg a részeg ember, a cigányok csapatokban rajzanak. Gáz. A Teleki tér egy csodás pontja a kerületnek. Rengetegen járnak a piacra, remek kapcsolatok születnek, életreszóló barátságok köttetnek. Múltja van, szerves része a…..
 A magyar néplélek hajlamos borúlátóbban tekinteni saját helyzetére, mint amit a valóság egyébként megkövetelne. Erre a tényre az írástudók zöme is rátesz egy lapáttal, amikor folyamatosan farkast kiált az Orbán-kormány tevékenysége kapcsán. Pedig józanul megvizsgálva…..
Gulyásdemokrácia Kirabolva 2011.01.14 12:21:00
Rosszul érzem magam. Zsarolható vagyok, és most zsaroltak. És kénytelen voltam engedni. Megtörtént: nemrég írtam alá egy adópapírt, amiben többek közt kijelentettem, hogy februártól átmegyek az állami nyugdíjrendszerbe.(Update: miután pár kedves kritikus kommentelő felfigyelt…..
ZéBé 2011.01.14 19:30:05
@Mylady: És te nagyon meglepődnél ha azt mondanám, hogy amikor egy ügynök megpróbál rábeszélni téged bármilyen befektetésre, unit-linked biztosításra, akkor ilyen alapon számolt hozamokat fog az orrod alá tolni? Hogy a biztosítók saját maguknak pontosan számolnak, az tény. De az ügyfelek olyan hozamokat látnak, ami messze szebb a valóságosnál. Aki 10-20 évre, vagy nyugdíjkorhatárig elkötelezi magát, és leköti a pénzét az úgysem tud utánaszámolni, hozzá nem nyúlhat. Csak akkor koppan, amikor lejár a biztosítása, vagy nyugdíjba megy. Akkor pedig már nem fogja érdekelni a biztosítót, több pénzt úgysem lehet kiszedni az ügyfélből.

@ minenki más: Nagyon naív dolognak tartom, hogy ennyire megbíztok a biztosítókban. Ha valaki saját magának kezeli a spórolt pénzét, számon tartja, figyeli, hogy hol kap érte több százalékot, az egy működő stratégia, abból lesz hozam. De odaadni egy biztosítónak 20-40 évre, hogy csináljon vele amit akar vagy amit tud, anélkül, hogy rossz irány esetén beleszólhatnál mi történjen a pénzeddel, az pénzügyi szempontból sima öngyilkosság.
ZéBé 2011.01.14 19:55:12
@Mylady: Persze ha tudnál olvasni és nem lennél funkcionális analfabéta, akkor rájöhettél volna, hogy a hozzászólásom pont arról szólt, hogy milyen hamis módon számolják a hozamokat a magánnyugdíjpénztárak. Amiből aztán az e-one-hoz hasonló naív lelkek örvendezni kezdenek, hogy az ő biztosítójuk milyen ügyes, közel 30% hozam egy év alatt!

Pedig a nyugdíjbavonulásukkor ugyanakkorát fognak koppanni, mint az állami nyugdíjasok, ha nem nagyobbat.
ZéBé 2011.01.14 21:07:03
@sárkányfő: "mit szólsz ahhoz, hogy attól is vonják tovább a teljes járulékot, aki marad a manyup-ban, de később nem kap az államtól semmit?"

Ugyan nem nekem tetted fel a kérdést, de azért elmondanám, hogy ez szerintem is geciség az államtól.

Sokkal jobb lenne, ha ezt a pénzt nem venné el a magánnyugdíjpénztárban maradóktól. Hanem meghagyná náluk, és inkább megkeresné a maradók szüleit és nagyszüleit a rendszerben, és lecsökkentené a nyugdíjukat mondjuk 50 százalékra.

És akkor te megtarthatnád a pénzedet, és eltarthatnád belőle az őseidet. Ugye milyen jó lenne neked meg a felmenőidnek? Nagyid biztos örülne!
Kedves Despota!  Először is gratula a blogodhoz, szoktam néha olvasgatni.Most viszont elküldeném a saját történetemet, teljesen friss az élmény, mert ma történt. Hátha tud valaki belőle okulni, illetve a véleményekre is kíváncsi lennék.  2010 nyarán költöztünk a…..
ZéBé 2011.01.14 17:48:36
@gnme: Aztán mért nem jó nektek a nyugdíj előtt pár évvel álló tapasztalt szakibácsi? Ja, hogy már nem lehet szarér'húgyér' csicskáztatni?
ZéBé 2011.01.14 18:14:40
@gnme: az öregek ugyanolyan jól tudnának dolgozni, mint a fiatalok. Nyugdíjba nem mehetnek előbb, munkát nem kapnak a magadfajta munkaadók miatt. Az ország 45 év feletti munkaképes lakossága vegetál, mert mindenhová fiatalokat akartok felvenni. És ha nem hal éhen a nyugdíjkorhatárig, akkor is nyomorogni fog mindhalálig, mert az utolsó 10-15 évét munka nélkül töltötte.

Remélem valaki feljelent benneteket diszkrimináció miatt.
Tisztelt blog!   Ami a hálapénzt illeti, elég érdekes dolgokkal lehet szembesülni. Pár hete volt a kislányom mandulaműtéte, kivették mindkettőt, mert állandóan begyulladtak és a háziorvosunk arra ösztökélt, lépjünk ezügyben. Megkaptuk a műtét időpontját végre, de…..