Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NZH

15 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában rákaptam a reszelt sárgarépára, így nagyjából amibe tudom beleszórom. A helyzet tipikus, éhes vagyok, ebédelni szeretnék. A sült brokkoli a nagy kedvencem, akkor azt eszek, kuszkusszal, és van sárgarépám és egy kis növényitejszínes gombás maradékom, akkor ezeket…..
Ugye a vegánsághoz hozzátartozik,hogy nem vagyok hajlandó megenni/inni tejterméket, így a joghurtok is száműzetésbe vonultak. Sosem voltam nagy joghurtos, de néha-néha kedvet kapok hozzá, így gondoltam kipróbálom a szója alapú növényi joghurtokat. Vettünk egy málnás Joya…..
A mac n cheese egy tipikus amerikai tök egészségtelen kaja, de vegánul természetesen nagyon is egészséges, tápláló, vitaminokban gazdag étel. (Hű, de szépen fogalmaztam,hejj!)  Több recept is kering a zinterneten, én kettőt mutatok be nektek  Ez a video a BuzzFeed jóvoltából…..
Vegán receptek Kuszkusz 2015.10.07 16:24:52
  Szóval, mikor először hallottam a kuszkuszról az első reakcióm az volt, hogy biztosdrága,biztosnemfinom. Igen, hát fő az optimizmus.   Aztán mivel aktívan -mikorhogy,höhö- diétázom és az bizony uncsi tud lenni, gondoltam kipróbálom, mikor szembejött velem a boltban. Meglepve…..
NZH 2015.10.07 18:24:58
@pobeda: Szuper, örülök :)
Vegán receptek Nyers tökpite :) 2015.10.05 17:43:26
Kacérkodom a nyersevéssel, szerintem pár hónap és áttérek rá, de addig is próbálgatom a recepteket.  R E C E P T 1 darab nagyobb tök 2 bögre datolya 1 bögre dió 1 bögre kesudió 2 banán fahéj édesítőszer kevés víz E L K É S Z Í T É S E Első réteg: Kesudiót és…..
Vegán receptek Karfiolos pite 2015.10.05 17:23:33
Anyósommal együtt találtuk fel a karfiolos pitét. Először karfiolfasírtnak indult, de laza lett és mivel nem akartuk kidobni, inkább beleöntöttük egy tepsibe és mehet be a sütőbe. :) Isteni finom lett. R E C E P T  2 nagy fej karfiol 1 db vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma…..
Vegán receptek Tofu 2015.08.18 16:04:13
Rendkívül kreatív címeket adok a bejegyzéseimnek, na mindegy :D Szóval, mikor megnéztem Gary videóját és rájöttem, hogy jézusom mit művelek ez undorító, akkor jött az, hogy rendben de mit fogok enni. Mivel nem voltam nagy húsevő az utóbbi időben, így mondjuk voltak ötleteim,…..
Vegán receptek A köles 2015.08.16 14:54:04
Régóta szemeztem már a kölessel, ezen belül is a kölesfasírttal. Így egy nap, mikor körülnéztem a konyhában, "Jajj, mit egyek?!" felkiáltással, rápillantottam a kölesre ami életem egyik legjobb…..
Nem is akármilyet, hanem gyümölcstortááát.   (Megtaláltam a betűméret változtató ikont, igen.) Biztos rendkívül kíváncsiak vagytok az elejétől a gyümölcstortás…..
Néha az a perverzióm támad, hogy bármilyen élelmiszert, amit a konyhában találok szeretném - lehetőleg egyszerre - elfogyasztani. Egyelőre ez a módszer még csak finom ételeket hozott létre. Ezt a…..
Úgy jártam a minap a Spórolóssal, mint Mátyás király a mesebeli ravasz leányzóval: adtak is ajándékot, meg nem is. Történt hogy édesanyám postaládájában találtam egy Spar-szórólapot, rajta 4 db 20% feliratú matricával. Kedvezménykuponok: ragasszam fel bármelyik termékre és máris kapom rá a 20 %…..
Érdekes, hogy annó húsevő koromban - ilyen is volt sajnos, nem is értem - nem szerettem a fasírozottat. Így vegaként pedig nagyon szeretem. Ezt a receptet azok az ismerőseim is nagyon szerették, akik amúgy esznek húst. Ennek egyszerű a magyarázata: olyan íze van, amilyenre fűszerezed…..
Tojás, de mi is vele a baj, hiszen a tyúk tojik tojást mesterséges megtermékenyítés nélkül is tojást, ellenben a tehénnel, de ez egy másik cikk lesz. Na a tojással kérem az a gond, hogy képzeljük el, hogy újjászületünk tyúk képében. Megszületünk egy gyárban. Kiskorunkban…..
Vegán receptek V I T A M I N OK 2015.08.03 08:30:56
Minden fontos vitamin eredendően megtalálható a növényekben. Ezért a vegán étkezés egészséges csak igazán. Lássuk a PETA által összeállított ultimate útmutatót. ^^  Bárkinek bármilyen további kérdése van a vegán/vega táplálkozással kapcsolatban, készséggel állok…..
Az első felkerülő receptem komplex lesz, azaz sok-sok receptet ki lehet belőle hozni. Szerintem ez így egyszerűbb, mint minden egyes vegán tésztaételt grammra lemérve kiposztolni. Szerintem a másik jó dolog ebben, hogy megmutatom, hogy szoktam kitalálni recepteket. Így nektek is menni…..
    Azaz miért indítottam el ezt a blogot, pedig már van sok vegán/vega recepttel és egészséges életmóddal foglalkozó blog. Igen, de az én receptjeimben nem lesz nyílgyökérliszt, gesztenyeliszt, afgánhibiszkuszőrlemény, kínaikelbimbófőzet,…..