Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kutasbandi

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Próbáltam kevésbe bulváros címet adni, de nem találtam olyan szót, amivel ezt jobban le lehente írni... Próbáltam magyarázatot találni a lyuggatottsajt betűtípusra, és a meglepő színhasználatra, de sem a saját honlapján, sem sehol nem találtam arra utaló nyomokat, hogy ez…..
kutasbandi 2010.04.25 10:32:13
Na jó, segítek!
A betűtípussal a környezetvédelemre akarja felhívni a figyelmet Elton. Azt nem tudom, hogy tudatosan teszi-e, de létezik egy ecofont nevezetű betűtípus, amellyel 25%-kal kevesebb tintát használ az, aki ezzel nyomtat. Belső használatú papírokra, jegyzetekre kiváló. Ismeri a különleges karaktereket is, úgymint: ő,ű,á,é,ó és ú.

Innen lehet letölteni:
www.ecofont.com/en/products/green/font/download-the-ink-saving-font.html

Telepítése egyszerű (ha a leírás nem egyértelmű, így is megy XP alatt: c:\windows\fonts könyvtár megnyitása, majd fájl, új betűkészlet telepítése menüpont kiválasztása, a megjelenő ablakban megkeresni azt a könyvtárat, ahova a ttf fájlt mentettük, kiválaszt, majd OK).

Remélem, hogy sokan használjátok majd, mert fő a környezetvédelem és a költségek megtakarítása. Főleg nagyobb cégeknél, de akár az otthonunkban is!
Üdv.
kutasbandi 2010.04.25 11:05:28
@Kontárblog:
Rendben, ez nem az echofont. De azért a hasonlóságot nem annyira lehet tagadni, kivéve, ha az ember vak. Bár az azért sok mindenre mentség.

Egyébként nem úgy gondoltam, hogy a plakáton használt betűvel valóban Elton cége akart spórolni. A reklámértékre, a környezetvédelemre utaltam, azaz akár utalhatott volna Elton is. Mert ugye senki nem hiszi el, hogy ha Elton egy plakáton Coca colát iszik, akkor azzal a szomját oltja.
De rendben, itt még csak nem is ez történt. Engem szimplán a 80-as évekre emlékeztet.
Praxis Esetem az aranyérrel 2010.03.28 11:18:00
Kijött az aranyerem...Vizsgaidőszak, össze-vissza zabálás, vizsgadrukk,nem részletezem... Napokig kenegettem a fél patikával,kenőccsel, kúpokkal, küszködtem, végül az sztk-s néni tanácsára hallgatván a sebészetre kaptam még aznapra (hétfő) időpontot. (urulógiára 1hetet…..
kutasbandi 2010.03.28 17:25:47
@pakesz:
"trombocid aranyer"? És ezt ott a doki rendelőjében kellett volna leinformálni a netről? Ember, éppen azt magyaráztam, hogy ha ezt elmondja az orvos, és azt is elmagyarázza, hogy mi fog történni, akkor egészen más a helyzet. Emberség. Ez a kulcsa mindennek.

Azt sem tudtam, hogy zsebre kellet volna fizetni. Meg hogy ez teljesen evidens.

Én sem írom, hogy ostoba vagy. Tök emberséges vagyok. : )
kutasbandi 2010.03.28 18:13:03
@Káposztakukac:
"meggyógyult? igen. kellemetlen volt? igen. hát ez van, aranyérről van szó."
Az orvos miatt született egy cikk? Igen.
Megalázóan bántak vele? Igen.
Kis előadást kell tartania minden betegnek? Nem.
El kellene magyaráznia, hogy mi fog történni, hogy a szerencsétlen polgár ne sz@rja össze magát? Igen.

Káposztakukac megértette, hogy mi a probléma ebben az esetben? Nem.
Tud kommentet írni? Sajnos.
1 és fél évig voltam munkanélküli. Diplomás vagyok, 1 felnőtt gyerek anyja. Van férjem is. 23 év munkaviszony, ebből 3 év gyes a többit ledolgoztam. Képzettségnek megfelelő és nem megfelelő munkakörökben. Naponta több helyre elküldtem önéletrajzomat, nem válogatva a…..
kutasbandi 2010.03.21 09:59:45
@tff: Ember! Gondolkodjál már! Azért, mert ma már természetes az internet, azért 10 évvel ezelőtt még a betárcsázós fajta volt, és igen csak ritkaság számba ment. 23 év munkaviszony.. az azt jelenti, hogy kb 87 óta dolgozik. Hol is volt internet akkoriban? De ha csak az utóbbi éveket nézzük, akkor is, el tudod képzelni, hogy mondjuk egy 20 éves munkaviszonnyal rendelkező családanyának az internet a legfőbb gondja? Lehet, hogy a fia miatt tényleg van otthon számítógépük, internetjük, de hogy nem szükségszerű a használata napi szinten, abban biztos vagyok. Bár ezt a blogot is megtalálta.. De a nyelvvizsgája idestova 23 éves. Nem is volt rá szüksége, ergo nem használta.

Mi lenne, ha kihúznád a seggedből a fejedet, és elkezdenéd gondolkodásra használni? Mondjuk nézhetnéd a dolgot a másik szempontjából is. Netán utána nézhetnél az imádott neteden a "tolerancia" szó jelentésének is.
kutasbandi 2010.03.21 10:03:49
@tff: Az is szép egy egyetem, ahol elfogadnak alibi nyeleket is. Nálunk első nyelvnek az angol és a német választható, másodiknak (ugyan is két középfokú kötelező) hozzájön még az olasz, spanyol, francia. Még ahhoz is külön engedély kell, hogy esetleg egy gyerekkorában áttelepül román, szlovák, lengyel, bármilyen anyanyelvű egyénnek elfogadják az ilyen nyelvvizsgáját.
Persze a felsőoktatás is megérne egy misét...
retro gastro Retro hét a Lidl-ben 2010.02.26 06:42:00
    A Lidl áruház nagyon dicséretes módon meghirdette a retro hetet, ami a tegnapi nappal megkezdődött. Természetesen már tegnap reggel ott jártam, hogy beszerezhessem azokat az alapvető termékeket, amiket gyermekkorom óta nélkülözni kényszerülök. A retro polc a…..
A benzinkút és vendéglő, kocsma tulajdonosok kedvenc módszere, hogy csak a borravalóért dolgoztatják az alkalmazottjaikat. De hogy egy diákszövetkezet is asszisztáljon a sajátos foglalkoztatásban ez új elemnek tűnik ebben a műfajban. Tisztelt Zugügyvéd!Rövid leszek, és…..
kutasbandi 2010.02.22 18:23:17
@gergo1000: Egyes kérdésekben nem hogy igazad van, de még hatványozottan is. Ugyan is a 100 ezer forint 300 órával jön össze, a kútról jó ha 50 ezret keresek. A másik állás is diákmeló, csak egy másik szövetkezetnél. Náluk is van heti 40 munka óra lehetőségem. Szóval ha mindent tanulásra fordítanék, akkor... Na igen. Csak mivel annyit dolgoztam, hogy a sulival túlcsúsztam, ezért ezen már kár rágódni, mert nem kaphatok a sulitól semmit. Mondjuk mindig is dolgoznom kellett a suli mellett, mert jelezem 17 éves korom óta csupán annyi pénzem volt, amennyit saját magam megkerestem. És így egy kicsit 22-es csapdájában voltam, vagyis amíg nem tanulok a meló helyett, nem kapok ösztöndíjat, és amíg nem kapok ösztöndíjat, addig dolgoznom kell.

A jelenléti ívek a kúton vannak töltve, és a többi kollégával együtt töltöm. A diákmunka szövetkezetnek nem töltök semmiféle jelenlétit. Ezért is néz ki durván, hogy látom nyomtatásba, hogy "mikor dolgoztam", és az köszönő viszonyban sincs a valós munkavégzés idejével.
Szóval hol is csalok én adót? Ezt nem értem.
kutasbandi 2010.02.23 21:59:01
@gergo1000: Az, hogy mi volt 10 évvel ezelőtt, azt jobb nem feszegetni. Én 11 évvel ezelőtt a melósaimnak napi 5000 forintot fizettem, és hetente a kezükbe kapták. Sima festő vállalkozó voltam, csak túl jószívű.

Naszóval.. pontosan 18%-kal kapok kevesebbet diák szövetkezettől, mint amit a kút átutal. Én is megkapom a kimutatást tételesen, hogy mit utalnak át. Szóval ez a legkifizetődőbb foglalkoztatás a kút részéről, és minden kollégámnak jóval több a levonása, mint nekem.

A munkahelyi terror blog jogászától most kaptam meg a véleményét a két diák munkahelyről. Az a lényege, hogy főállásként lehet rá tekinteni, és abból meg lehet akárhány. Egyébként tudnak mind a két munkaerő közvetítőnél, hogy a másiknál is dolgozom, sőt, elfogadják egymás orvosi alkalmasságait, átfaxolják a keresetem igazolását, és megcsinálják az adóbevallásomat. Nem mondták, hogy nem lehet. Egyébként ugyan azon franchiseban van mind a két cég.

A mai gazdasági helyzetben, azon a területen ahol dolgozni akarok, létszám stop van. Egyébként sem könnyű pályakezdőként elhelyezkedni. Legtöbb helyen kell 3-5 év szakmai tapasztalat, 2-3 aktív nyelvtudás, villamosmérnöki / gépészmérnöki végzettség, különféle tervező programok ismerete, stb.. Nem könnyű.
kutasbandi 2010.02.24 22:55:18
@gergo1000:
Hidd el, valóban ilyen szar a helyzet. Árva vagyok, egyik napról a másikra élek, albérletről albérletbe megyek, és a hónap végére elfogy a pénzem mind egy szálig. Ami megmaradna, azt is nyelvtanulásra költöm. Nem iszom, nem dohányzom, 10 éve nem voltam buliban. Eldöntöttem, hogy diplomám lesz, és ebből nem engedek.

Az, hogy belekényszerítenek egy helyzetbe, az nem azt jelenti, hogy önként és dalolva elfogadod a helyzetet, és innentől te is ugyan olyan hibás vagy. Az igazság az, hogy meg vagy zsarolva, mégpedig azzal, hogy nem tudsz enni, nem tudod a lakhatásodat fizetni, nem tudsz tanulni, vagyis a nem létező egzisztenciádat is naponta fenyegetik, ha nem vállalod el azt, ami adódik.

Nagyon nem vagy képben, ha az alábbi sorokat el is hiszed:
"Ha nem fogadnák el az emberek, akkor nem lenne feketemunka. Ehhez más mentalitású népnek kellene lennünk, de nem vagyunk. "Ezért tart itt az ország." :)"
Fogalmad sincs, hogy mi az a nélkülözés, és igen, ha nincs más lehetőséged, akkor engedsz a zsarolásnak, és belemész olyanba, amibe ha lenne más választásod, akkor soha nem mennél bele.
Mondhatod, hogy a könnyebb utat választottam, ahelyett, hogy ellenállnék és kitartanék, amíg meg nem tanulják a munkáltatók, hogy ezt az emberekkel nem lehet csinálni. Azt a mondást, hogy "egy fecske nem csinál nyarat", azt hallottad már?
Ellenőrző Próba, szerencse? 2010.01.10 09:14:00
Mesterm levelét adjuk most közre, amelyből megtudhatjuk, hogy bizony nem mindig a tudás számít, hanem a szerencse, illetve adott esetben a pofátlanság. Egyik csoporttársa kisírta magának a plusz pontot, azzal a szöveggel, hogy a balti államok helyett a balkániakat írta le, és…..
kutasbandi 2010.01.10 10:55:11
@bontottcsirke: Meg az a tanár is jó fej lehet, aki erre nem jobban lehúzza az illetőt, hanem átengedi. "Jah, hogy tévedtél? Apró hiba ám ez.. semmi baj, itt egy kettes!"
kutasbandi 2010.01.10 11:17:24
@molnibalage: Persze, hogy tanulni kell, nem is azt mondtam, hogy puszira bármit elintézel az életben. Én csak azt mondom (és itt nem csak az oktatásra gondolok), hogy könnyebben megélsz, ha van emberismereted, és tudod, hogy kivel állsz szemben.

Persze lehet, hogy Te vagy az, aki mindent tud, neked a tudásod mindenkit megelőz, és Te vagy az első, a legszebb a legjobb, legyen szó tanulásról, munkakeresésről, nőkről, bármiről. Viszont elsőkből csak egy van, mindenki másból meg nagyon sok. Lehet, hogy neked nincs szükséged semmi trükkre az életben, de a maradék 99%-nak nem árt. Egyébként a háttérinfó gyűjtése és felhasználása is lehet professzionális. Jelenleg olyan másodállásom van, hogy a felvételi elbeszélgetésen nem is létezett még ez a pozíció, csak miután kiderült, hogy nem is igazán tetszik a felajánlott pozíció, elvittem a beszélgetést olyan irányba, hogy kiderüljön, rám van szükségük. Sikerült!
kutasbandi 2010.01.10 18:30:01
@Buzzword: Kicsit unalmas már ezt olvasni. Az én adómból ülsz ott..
Szerintem meg a szülei adójából ül az egyetemen. Mert ugye többet is kereshetnek, mint te, illetve a te szüleid. Végre megvan a magyarázat, hogy hova is megy el az a sok adó.

Gondolom a rendőrnek is ezt mondod, amikor megállít azért, mert telefonáltál vezetés közben "na de biztos úr, miért nem a gyilkosokat kapja el, miért engem cseszeget, különben is, az én adómból fizetik magát!" (Mondjuk erre a frappáns válasz: "téved, engem a kollégám adójából, fizetnek, őt meg az enyémből."

Szóval hátrébb az agarakkal.
Sokan látják nagyon jól a magyar iskolarendszer hibáit, hiányosságait, mint levélírónk is. jól írja le, az egyes szintek hibáit, valamint az is, hogyan lehet nagyon egyszerűen bejutni a felsőoktatásba.Kedves Ellenőrző! Az „Embertelen felsőoktatás” és a…..
kutasbandi 2010.01.04 11:32:44
Üdv!
Én csak a saját tapasztalataimból indulnék ki.
Szakmunkást végeztem, sőt, 18 évesen az egyik barátommal alapítottunk egy építőipari Bt-t. Dolgoztunk benne 2 évet, és a mai napig is emlékszem, hogy Fehérváron melyik lakásnak melyik falának kaparásakor döntöttem el, hogy nem csinálom tovább. Néztük az ablak alatt délután haza sétáló fiatalokat, és eldöntöttük, hogy leérettségizünk, és szerzünk egy értékes diplomát. Amit egyébként már megírtam, de még nem védtem meg. De nem is ez a lényeg. Hanem..

Azt hiszik sokan, hogy a szakmunkás élete az könnyű. Jártak már nagyobb építkezésen? Hidegben, melegben termelni kell: négyzetmétert festeni/kaparni/burkolni, köbmétert betonozni, falat felfalazni, vizet/villanyt/fűtést vésni-fektetni-kiépíteni, tetőt ácsolni/cserepezni, stb. Estére nem úgy fárad el az ember, hogy "jajj, megint elültem a seggemet", vagy "az a sok hülye megint fárasztott egész nap", esetleg "a szemem szinte megfájdult a képernyőtől".. Gondoljanak bele, hogy napi 5-6 órát le sem jön a létráról, hogy több köbméter anyagot mozgat meg, fúr, farag, szívja a mészport/gipszport/téglaport, stb. S mindezt napi 5-8 ezerért feketén, sokszor hétvégén is.

Persze mondhatják, hogy 3-4 év szakmai tanulás után magánvállalkozó lehet az ember. Halló, ez itt Magyarország! Ha kis céged van, kicsit buksz a ki nem fizetett munkákkal (300.000-800.000 Ft-ot), ha nagyobb, akkor 5-20 millát). Éves szinten. Az embereknek fizetned kell, a hatóságok szorongatnak, a gépeid pénzbe kerülnek, kopnak, a munkákat folyamatosan biztosítanod kell (télen is), hogy legyen miből rendezned a vállalkozás kiadásait. Te vagy az első aki felkelsz, és az utolsó aki lefekszik. 8 óra munkavégzés??? Felejtsd el. 30x14 óra / hónap. Ilyen egy vállalkozó élete. Persze lehet, hogy később jobb lesz, de hogy mindenki képes eljutni egy bizonyos nyugodt szintre, azt kétlem. Meg különben is, ha minden szakmunkás vállalkozó lenne, akkor ki dolgozna?

Fontos szempont még az is, hogy ha ennyire biztatják az embereket, hogy legyenek szakmunkások, mert az ma komoly hiány, akkor kéretik megfizetni őket. Ha legközelebb autószerelőhöz mennek, akkor ne szidják, hogy milyen drágán dolgozik (főleg ha találnak egy lelkiismeretes szerelőt), hanem gondoljanak arra, hogy miket írnak esetleg mikkel értenek egyet az ehhez hasonló fórumokon, blogokon. Ha jön a szobafestő, akkor arra gondoljanak, hogy a munkája évekre meghatározza az otthonuk hangulatát. Fizessék ki amit kér, és esetleg a munka közben állítsanak be néha egy tálca sütivel, vagy 4 liter üdítővel, hogy a "szakmunkások" érezzék, hogy megbecsülik őket.

Különben azt sem értem, hogy miért kell félteni az országot attól, hogy túl sok lesz a diplomás. És? Hát hol fáj az valakinek, hogy a többség elcsesz még néhány évet az életéből valamiféle iskolában? Maximum nem kap állást sehol, mert nem ért semmihez. De kérdem én, előtte értett valamihez? Hát akkor meg, hol a hiba? Legalább néhány évig fizette a tandíjat, fellendítette az iskolájának környékén található vendéglátó helyek/üzletek/kiadó lakások/ forgalmát.. Azt hiszem, hogy nem ezek miatt a fiatalok miatt kell jobban aggódnunk. Mekkora embertömeg van, akik menekülnek az iskolából? Tanulni? Érettségizni? Diplomázni? Borzonganak ezek szavak hallatán is. Hogy aztán miből kívánnak megélni, azt nem tudom, de sok jóra nem számítok tőlük.

Elmúltam 30, és arra jöttem rá, hogy sok a hülye ember mindenhol, minden szinten. Az életképtelen úgyis elhullik, az életképes meg megél a jég hátán is (mindegy, hogy diplomával vagy anélkül). Nem féltem az embereket, legfeljebb a szeretteimet. A többieken úgysem tudsz segíteni.
Az Embertelen felsőoktatás című posztra rendkívűl sok -nagyon gyenge poénnal élve- riposzt érkezett. A beküldött levelek közül Erikét közöljük most, demonstrálandó, hogy nem lehet minden szakot otthonról elvégezni, van ahol nagyon komolyan veszik a hallgatók részvételét,…..
kutasbandi 2010.01.02 18:11:14
Hölgyeim, Uraim!
Végigolvastam a kommenteket, és sok dolog kavarog bennem.
Nekem az a legfőbb kérdésem, figyelembe veszi-e valaki, hogy milyen ismeretekre van szüksége az adott szak elvégzése után a diáknak.
Mármint napra kész tudásra gondolok. Vagy legalább "évrekész"-re. Gondolok itt olyanra, hogy műszaki pályára készülve miért kellett egy fél éven át számvitel tárgy keretében akasztófára könyvelnem. Vagy kívülről megtanulnom a számlaszámokat 3-as mélységben. Egy könyvelő a való életben számlattükröt használ, és könyvelési programot.

Tanultam, sőt szigorlatoztam kibernetika és rendszeranalízisből, amit a folyamatmérnöki tanszék oktatott. Rendben, a folyamat mérnöki szemlélet fontos. De hogy miért kellett mindent a vegyipar szemszögéből nézni.. KTO, azaz kémiai technológiai objektum volt mindennek a kiinduló pontja. Egyébként vegyész ismerőseim átnézték a tananyagot, és meglepve tapasztalták, hogy a fizkém és még 3-4 alapozó tárgyak után tanulták ugyan azt, amit mi.

A humán menedzsment tárgyakat olyan oktató tartotta (idősebb tanárúr), aki soha nem dolgozott semmiféle HR-en. Amikor egy esettanulmányban ő játszotta a begyöpösödött, változtatni nem akaró cégalapítót, és mi az eltávolítását javasoltuk a cég fejlődése érdekében, akkor komolyan megsértődött, mondván az idősebbekkel nem lehet így bánni, és a cég alapítója mindenkinél jobban ismeri a vállalatot, stb. Hiába magyaráztuk neki, hogy a világ felgyorsult, és lépést kell tartani a trendekkel, meg fontos, fizetőképessé vállt piacokat kell meghódítani (úgy mint fiatalok), nem fogadta el, hogy el akartuk távolítani. Azóta is emlegeti, ha találkozunk. Bár az értékelésnél a sajátját (amivel lehúzta a pontjainkat) nem relevánsnak minősítette, mivel az összes többi (csapat) értékelésétől élesen elütött. Szóval nem csinált belőle patáliát.

Nekem a legfőbb problémám mindig azokkal a tanárokkal volt, akiknek a vizsgája köszönő viszonyban sem volt a számonkérésével, illetve az előadásain a saját (egyébként sok helyen pontatlan) jegyzetét kivetítve felolvasta azt. Hírből sem hallott olyasmiről, hogy a projektorral nem vetítünk fel könyveket a hallgatóságnak óráról órára, mert egy ilyen eszköz vizualizálásra való, vagyis támogatni a mondandóját, nem kivetíteni azt.

Voltak olyan tanáraim, akikért tűzbe ment volna mindenki. Ilyen volt az egyik matektanárom, leírom a nevét tiszteletből: GYŐRVÁRI JÁNOS (csupa nagybetűvel). Akkor is, ha megbuktatott (mármint engem nem), csak nála vetted fel a tárgyat, mert élmény volt minden órája. Nem akartál csalódást okozni neki, nyugodtan meg lehetett kérni, hogy magyarázza el máshonnan, vagy még egyszer, amit nem értettél. Na ő a TANÁR!

Olvastam itt mindenféle kommentet, tanár és diák részéről is, és én úgy látom, hogy mindenkinek lehet valamiféle igaza. Viszont azt soha nem értettem, hogy aki kutat, és nagyszerű kutató de csapnivaló tanár, annak miért kell tanítania. Vagy aki soha nem dolgozott az adott szakterületen, az miért tanítja, főleg a 20 évvel ezelőtti dolgokat, melyek már régen elavultak? Nem kellene felkészültnek lenni?
Azt szokták mondani, hogy aki elvégzett egy iskolát, az még éppen semmit nem tud az adott szakmájáról, mert ha bekerül az első céghez, akkor ott specializálódnia kell, gyakorlatot kell szereznie.

Szerintem a piaci, társadalmi igényeknek kell megfelelnie egy képzésnek, nem pedig egy elvont, régen talán aktuális, ma már sokszor elavult "tudást" kell számonkérni a ma diákjaitól.

Minden oktatásban érdekelt félnek ez lenne az érdeke, és szerintem kutya kötelessége a folyamatos fejlesztésen dolgozni.
Ellenőrző Karácsonyi jutalom 2009.12.28 17:10:00
Az alapítványi iskolákban dolgozó tanár kollégáinknak néha tényleg a tűrhetetlent is el kell tűrniük, ha meg akarják tartani állásukat. Lara az idei karácsonyi vacsorán történt jutalomosztást meséli el nekünk, sajnos szűkszavúan. Továbbra is várjuk leveleiteket! Kedves…..
kutasbandi 2009.12.29 15:22:50
@tanmedve: Persze, én sem gondoltam komolyan, és érzem is a szavak súlyát.

Sajnos mennem kell tanulni, mert ez a kibernetika és rendszeranalízis szigorlatom már soha nem lesz meg.

(Egyébként pont annyira borzasztó, mint amilyen a neve!)
További szép napot mindenkinek.

Chiao
kutasbandi 2009.12.29 17:28:20
@ppppalika:
"Ki a vevő?
- a diák?
- a szülő?
- a fenntartó? (hiszen ő "veszi" meg a munkánkat, a diák csak a munka "tárgya")
Mit jelent a veszteség?
Ezt iskolai környezetben nem tudom értelmezni. "

Na ez az. Látásmódot kell váltani. Ön úgy gondolja, hogy a diák a tárgy, és a munkáltatója a vevő, hiszen tőle kapja a fizetését. Ez természetesen egy rossz szemlélet. Mert ugye a fizetését az önkormányzattól kapja, mint közalkalmazott. Vagyis az államtól, vagyis az adófizetőktől. (átvitt értelemben ugye, mert végül is nincs eladható terméke a végén, nem termel fizikai árut).
Elmondom, hogy mire gondolok, amikor az oktatás vevőjére gondolok. A társadalom, és annak is a jövőbeli tagjai az oktatás vevője. Ön a felnövő társadalom tagjainak az elméjét csiszolgatja, hogy később jobban megállják a helyüket az életben.

Mondok veszteségeket, melyek akár az iskolai környezetben is megállják a helyüket:
- Túltermelés. Sok felesleges, értéktelen diploma.
- Túlterhelés. Feleslegesen elvégzendő feladatok tanárnak, diáknak.
- Nem elég részletes oktatás, vagy egy-egy témába túlzott elmélyülés. (Volt olyan barátom, aki a 2 éves gyorstalpaló gimnáziumban több mint fél évig a thébai mondakörről tanult, és 150 mondásos latin dolgozatot írattak vele).

Biztos vagyok abban, hogy van sok olyan dolog, amit értelmetlennek tartanak a mindennapi munkájuk során. Gondolkozzanak csak.
Épeszű ember nem kérdőjelezi meg, hogy 2009 Pándi Balázs éve volt. Őszintén bevalljuk, hogy egészen egyszerűen nem bírtuk követni, mi mindent csinált az idén Magarország legcoolabb embere. Az biztos, hogy volt egy csomó együttes, a punktól az őrült dzsesszig, elindította…..
Harry Potter sikere töretlen és legalább 50%-ban magyarázatra szorul. Magyarázatra szorul, mert nem hiszem el, hogy ilyen szilaj fétishullámot lehet vetni pusztán a mágia szédítő erejével, amit iskolai környezetbe helyezünk. Nem úgy van az, hogy a biológiát átnevezem…..
Tékozló Homár Bezárt a ScienNet 2009.11.26 16:35:00
Tegnap még csak egy békés PSZÁF-vizsgálat, ma viszont egy összehangolt VPOP-kommandó csapott le a Sciennet-hálózatra. Többszázmilliós adócsalás vádja miatt a network összes magyar számláját befagyasztották, a csoport mögött álló Headmin Kft vezetőjét őrizetbe vették,…..
Nemrég részletes beszámolót közöltünk Marika néni és a 3.c menzás ebédjéről, de azért ne feledkezzünk meg a nap többi étkezéséről sem - persze tudom, ti már  a hozzászólásokban szinte mindent elmondtatok :-)) Furcsa visszagondolni, hogy az alsó tagozatos gyereket bent…..
Modorosblog Menzán: Az ebéd 1989 2009.10.19 11:54:00
-No kedves csimótáim, mindenkinek megvan a párja? Akkor most az ebédesekkel, napközisekkel levonulunk az aulába szépen, libasorban. Hazemenősök is felállnak, viszontlátásra! -Víííszóóntláátáásra! -Sorakozó, harmadik cé! Indulás, Jokonicsy sem izeg-mozog, igazodik…..
Dóra levele egy kedves történetet ír le, arról a fiúról, aki a mások által padra írt puskát sem tudta használni. Mennyire lehet elnéző egy tanár?Tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk meg őszíntén, hányan voltunk mintadiákok iskolás éveink alatt? Mindig kész volt a…..
kutasbandi 2009.10.11 11:08:03
Én volt, hogy puskáztam és volt, hogy rólam írták. Pölö érettségin. A túlsó padsorban lévő egyik izgulós lány osztálytársamnak az osztályfő olvasta fel az általam megírt első néhány lapot. Hogy mégis írjon valamit. A helyesírásom mindig is rossz volt, de a fogalmazással nem volt gondom. Amikor már majdnem kész voltam, akkor egy másik tanárom (fiatal csajszi) javította a tanári asztalnál a dolgozatom. Asszem kétszer jegyezte meg halkan, hogy "eddig egyes". : ))))
Ezután már csak a magyar tanáromnak kellett odaadnom a tollamat, mondván: "Feri, ez legyen az első amit elolvasol, szerintem nagyon jó lett, de azért ha találsz benne hibát, és nem olyan vészes, akkor ezzel javítsd légyszíves." Hogy paráztam, amikor eltette a tollat.. a többi vagy 30 toll közé..
Szóbelin akkorát villantottam, hogy a magyar szakos vizsgaelnök behívta az igazgatót, hogy: "Gyere Gyula, ezt hallgasd meg, nagyon jó!".
Párbeszéd a végén köztem és az elnök között:
- Szóval magának a József Attila a kedvence?
- Nos, Radnótit jobban szeretem.
- Aha. Egy vizsgán kívüli kérdés: Ki volt Radnóti felesége?
- Gyarmati Fanni.
- Na, csak azért kérdezem, mert én még ismertem ezt a Fannit.
- Igen? Hmm, és akkor még jó nő volt?
- Hát akkor már nem! (nagy nevetés)

Ezután mondhattam az irodalom és földrajz szakos elnöknek olyat, hogy "Oroszországban... őőő.. kevés búza terem." Ekkor az elnök és az osztályfőnököm (szintén földrajz szakos) szemei elkerekedtek, ránézek a térképre, akkor látom, hogy az a 3db búzakalász-jel akkora, mint Magyarország. És van belőle elég sok. Volt ám nagy szemöldök húzogatás, meg hunyorgás, hogy "ugye csak viccelek?" : ) Azért ez is 5-ös lett.

Puskázás meg evidens. Akinek nem, az meg az eminens.
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
Olvasónk -aki polgárőr- eddig nem igazán hitte el, hogy a blogon olvasható történetek valósak. Szerdán viszont ő is egy történet szereplője lett,  így a saját bőrén is megtapasztalta milyen az, amikor egy ellenőr kikel magából. Történt, hogy egy női utasnak nem volt…..