Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dandy30

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Retro játékmúzeum PIKO Kybernet 2014.09.01 10:57:08
Ha már szót ejtettem néhány napja az Electronica IM11-es programozható autóról, amit a Szovjetunióban készítettek, akkor nem hagyhatom ki a szintén programozható NDK gyártmányú PIKO Kybernetet sem.A PIKO Mechanik által gyártott gép 1975 és 1985 között készült és összesen…..
Ahogy azt az elmúlt héten ígértem nektek, ezen a héten ismét egy régi játék felújításába vágok bele remélhetőleg sikerrel. Ezúttal egy 1981-ben készült játéknak veselkedem majd neki, ami nagyon sok sebből vérzik, de reményeim szerint azért még menthető lesz.Ezúttal a Joustra által gyártott új…..
Kicsit ódzkodva mutatok be olyan játékokat amelyek nem működőképesek, de a mai napon kivételt teszek ugyanis a Virage szovjet RC irányítású kisautó egy igazi klasszikus darab a 70-es évek végéről.A szovjet játékgyártásban nagyon fontos szerepet töltöttek be a fiúknak készített járművek. Ezek között…..
Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Blog TV-t. Ezen a héten egy 70-es évek végén és a 80-as évek elején népszerű játékot mutatok be nektek, ami nem lesz más mint a Csehszlovákiában gyártott reptethető ejtőernyős.Valószínűleg sokan közületek játszottak hasonlóval.Idézzük…..
dandy30 2020.10.22 06:46:42
@lutria: pont ilyenem volt nekem is :) Nekem könnyen repült,sajnos túlságosan könnyen is,így kettőt is sikerült egy nagy fa tetején megakasztani,ahonnan már nem tudtuk leszedni . És most ,hogy írod,igen tényleg fa váza volt ,elég masszív tetszetős darab volt.
Úgy tűnik ismét harcot kell vívnom a feltöltésért, de ez már lassan megszokottá válik. A Blog TV adása ettől függetlenül időben elkészült, csak sajnos Ti nem tudjátok időben megnézni azt.Ezúttal egy szovjet távirányítós harckocsit igyekszem majd bemutatni nektek, ami a készítőktől az OC-85 nevet…..
Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a Blog TV megszokott adását, amiben hétről-hétre újabb régi játékokat mutatok be nektek a 60-as, 70-es és 80-as évekből.Ezúttal egy új szerzeményről készítettem bemutatót, ami nem más mint egy szonikus irányítású Range Rover terepjáró. Tartsatok…..
Eljött ez a nap is, amikor a 100.adást tudom megosztani a Játékmúzeum Blog TV nézőivel. A kezdetek kezdetén még nem gondoltam volna, hogy ennyi részt eltudok majd készíteni.Persze ez nem ment mindig zökkenőmentesen. A 100.adásban olyan részletek kerültek be, amelyekkel a végleges videókban…..
dandy30 2018.10.28 08:16:52
:)
Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben időről-időre megpróbálok nektek öt jó áron megvásárolható régi játékot bemutatni.Ezen a héten is igyekeztem pár klasszikus darabot összegyűjteni, amivel érdemes lehet gazdagítanotok a gyűjteményeteket...
Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Játékmúzeum Blog TV, aminek már a 85.adását nézhetitek meg.Ezúttal ismét egy NDK-ban gyártott távirányítós kisautót, a PIKO Ferrari 312 PB-t mutatom be nektek. A tekintélyes méretekkel rendelkező játék igazi klasszikus darab, amit érdemes a…..
Természetesen ezúttal sem marad el a megszokott Játékmúzeum Blog TV adás, amelyben igyekeztem ismét egy érdekes játékot választani.Ezúttal a választásom az ME-083-as bolygókerekes vagy kitérő kínai lemezbuszra esett, amit egészen biztosan ismertek már néhányan. Ha volt ilyen játékotok…..
Még mindig van egy óriási ládahalom az egyik szobában, másfél évvel ezelőtti költözésünk óta hozzá sem nyúltam. Tudják, azok a cuccok, amiket azonnal ki is lehetne dobni, hiszen ha ilyen sokáig nem volt rájuk szükség, hát akkor már sose lesz. Volt egy szabad félórám,…..
dandy30 2017.03.30 10:39:02
Van itthon több is belőle .Verhovina is Riga is . Ha jól és becsületesen rendbe van rakva több száz km es túrákat is be lehet velük vállalni .Jómagam 2012 augusztus elején egy 1973 mas verhovina hármassal hiba nélkül megjártam egy nap alatt a Kaposvár Szolnok útvonalat .Majd pár nap Szolnokon tartozkodás után haza is jöttem a kis Verhóval .Egy gyertya slussz nem volt .A fogyasztás csomagokkal megpakolva sem lépte túl a 2 liter /100 km értéket . Még ugyanabban a nyárban Verhovina hatossal Budapest -Nyíregyháza útvonal is sikeresen hiba nélkül abszolválva volt . Tény,hogy szerviz igényes jószágok . Jómagam 1990 ben 15 évesen eladva Csepel Apolló kerékpárom egy tűzpiros Riga Deltával kezdtem .Magam bontottam ki a fakalodából .Egy egész délután ráment mire sikerült beüzemelni . Még jogosítványom sem volt annak idején ,így volt rengeteg menekülés az akkor még zsigulival járó rendőrök elől .Sajnos hamar széthajtottam a gépet .Sokat kellett szerelni . Akkoriban még nem volt internet,a rendszerváltás pedig pont ebben az időben zajlott .A helyi járműboltban alkatrészt nem lehetett kapni a motorhoz .Nekem pedig folyton kuplungproblémám volt .Órákig vágtam otthon lombfűrésszel textilbakelit lapokból az új kuplunglamellákat .Valahogy mindig meg tudtam javítani a kis deltát.Pár év alatt közel 20 ezer km -et motoroztam vele :) Nyári szünetekben még a wc re is motorral mentünk :) Aztán a következő 20 évben a delta Csipkerózsika álomba merült .Sokszor közel állt ahhoz,hogy útban lévő lomként kidobjam,de valahogy mindig megesett rajta a szívem .Úgy 10 éve tört rám a nosztalgia és határoztam el,hogy rendbe szedem .Ez meg is történt és azóta már pár ezer km-et motoroztam is vele .Sőt jó pár típustárs is begyűjtésre került azóta :) Több,mint 15 ilyen moci van már itthon,nagyjából mind üzemképesen és eredeti állapotban .Szeretni való kis darabok ,és az embert mindig a gyerek illetve kamaszkorára emlékezteti .Felér egy időutazással mikor használom valamelyiket :)Pár videó van is fent motorjaimról az egyik népszerű videomegosztó csatornán .youtu.be/RzchQcXnobw
A kicsit idősebbek egészen biztosan emlékeznek a hazai ipar által előállított Mini Autóverseny játékra. Most ezt a régiséget szeretném bemutatni nektek.A játékot az Elzett Művek Lemezárugyár készítette valamikor a 70-es évek elején. A játék nagyon sokáig volt gyártásban,…..
Igyekszem továbbra is tartani magam a szombati Játékmúzeum TV adásokhoz, így a mai napon egy újabb részt láthattok a sorozatból.Bár nem vagyok babonás, de a 13-as számot nem szívesen használtam volna, így a 12+1.részben a Grand Prix jelzőfényes társasjátékkal ismerkedhettek meg.A videót ezúttal már…..