Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wywern

39 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Döbbenet, mennyire sehol nem tartunk a japánokhoz képest, akik képesek egy egész hegyet összehordani az autópálya fölé, csak hogy egyszerre lophassanak pénzt felüljárókra és alagutakra. Egy ilyen csomópontból itthon a mi lőrincünk megduplázná a vagyonát...
MovieCops 85 ÉVES TERENCE HILL 2024.03.29 10:20:00
A Magyarországon különösen népszerű olasz színész 1939. március 29-én született Velencében. Eredeti neve: Mario Girotti. Édesanyja a német Hildegard Thieme, apja az olasz Girolamo Girotti. 1942 és 1945 között a Girotti család a szászországi Lommatzsch városában élt az anyai nagyszülőknél. 1945-ben…..
Wywern 2021.03.29 13:16:05
@Field64: Ez tök érdekes info volt, köszi!
  A már említett Westend udvar mellett nyílt anno a kilencvenes évek egyik ikonikus szórakozóhelye, a Bahnhof. Ez volt a korszak talán legfurább helye és legcsodásabb találmánya, köszönhetően a két táncterének, amiből az egyik a rockzene kedvelőit, a másik az RnB kedvelőit, vagy  - ahogy mi, a…..
Wywern 2021.02.05 07:09:30
@nyirok: Igen, az a baj, hogy egyrészt a kidobók, másrészt a táncoló haverjaim verték volna ki a kezemből akarva/akaratlanul "kétkilós", orosz Zenit fényképezőgépet, amivel akkor fotózgattam, de még ha nem tették volna, a lámpák, a félhomály és a füstgépek akkor is kb lehetetlenné tették volna a normális fotók készítését azzal a szettel.
Ma meg mondjuk az új Samsung Galaxy S21, vagy az iPhone töksötétben olyan képeket készít, hogy el sem hiszi az ember.
Az audiokazetta felvirágzása jóval a kilencvenes évek előtt kezdődött. Valójában a Philips által kifejlesztett "Compact Casette", amit mi itthon kazettának ismerünk, 1963 óta létezik, de mivel a hatvanas évek a kilencvenes években érkezett el Magyarországra*(lásd lent), úgy gondolom, hogy erről a…..
Wywern 2021.02.04 19:50:55
@Billy Hill: A vaterán, a jófogáson és a facebook piacterén egyre több kazetta van fent egyre eszementebb árakon. Nyilván a többsége rá fog penészedni az eladóra, de egy óvatos árszabással szerintem boldoggá is tehetsz egy retróőrültet, szóval ne szedd szét őket :)
Wywern 2021.02.05 06:57:57
@gigabursch: Megvolt a Heroes is, de inkább a Civilization vonalat szerettem, aztán WoW mániás lettem, ami még mindig tart. Egy éve nem voltam a szerveren, de nem nevezném magam tisztának :)
Tényleg írok is egy játékos posztot.
Meg egy zenéset is, mert tényleg összegyültek itt a "metálosok" úgy látom :)
Wywern 2021.02.05 06:59:58
@geegee: Tényleg, én is mennyire utáltam, amikor levágták a November Rain végét, ahol az a kurvajó gitárszólója volt Slashnek (melyik nem volt az?)
A ma már Bidapesti Corvinus Egyetemként létező egykori Magyar Közgadaságtudományi Egyetem, avagy a Közgáz azokban a régi, szép időkben nem csak a plusz nyelvvizsga és egyéb pontok nélkül szinte megléphetetlen felvételi pontszámairól volt híres. Ódon falai közt esténként, amikor épp nem a tanulók…..
FRISSÍTÉS! Egy kedves olvasónktól kaptunk pár képet a Westend Udvarról, amit akkoriban sokan a western-filmek mintájára Western udvarnak nevezték ezt a csodás helyet, ami féreglyukat nyitott Las Vegas, Kína és rendszerváltó Magyarország közt. Hosszas kutakodás után ez volt az egyetlen kép, amit…..
Wywern 2020.09.16 14:53:38
@zovar32: Jaj, igen, ez tényleg kimaradt, a a kazettákról amúgyis akartam egy külön posztot összedobni, abban megemlítem, de jogos, köszi! :)
Wywern 2021.02.04 06:51:07
@Txx: ha a tanupipoke@gmail.com-ra esetlek küldenél párat, ide szívesen feltenném :)
Azok a csodás 90-es évek Saigon 2020.09.13 09:40:00
Belvárosi gyerekként könnyű dolgom volt, hiszen akkoriban nem csak irodák, bankok és minisztériumok voltak arrafelé, hanem mozik és szórakozóhelyek is. A Hold utcai lakásunkba például legalább négy kellemes helyről tudtam akár kúszva is hazavergődni. Mindet megemlítem majd itt de a kedvencem örökké…..
Hát ezen a helyen kezdtem azt hiszem a rock-klubbos pályafutásomat. Valamikor 1993-ban szerintem...
Azok a csodás 90-es évek Előszó 2020.09.12 18:00:41
Olvastam ma egy nemisrossz cikket, ami a Piafról szólt. Emlékeztek a Piafra? Na, nem az énekesre, hanem a Nagymező utcai afterpartihelyre. Na, aki emlékszik, vagy ne adj' isten aludt is ott édesen a fenti sanzon vagy a lenti dj andalító ritmusára, az biztos emlékezni fog az itt megjelenő többi…..
  2020 talán minden eddiginél nagyobb kihívások elé állítja a magyar vállalkozásokat a digitalizáció terén, hiszen a technológia soha nem látott ütemben alakítja át a vállalatok működését. Akár kisvállalkozásról, akár közepes méretű- vagy nagyvállalatról van szó, az aktuális tech trendekkel minden…..
A Samsung 2019-ben világszerte több mint 6,7 millió 5G képes Galaxy okostelefont hozott forgalomba.   Idén pedig még komolyabb fókuszt kap a vállalatnál az 5G készülékek gyártása, így például Dél-Koreában már 2020 első negyedévében elérhető lesz a Galaxy Tab S6 5G, az egyik első 5G képes táblagép…..
A Qualcomm sok újdonságot hozott a napokban, és a Snapdragon 865 és 765 lapkák többek között azért is érdekesek, mert 5G-s lavinát hoznak a mobilpiacra. A Qualcomm szerint azonban még ennél fontosabb projektek is vannak. ..
Sokak szerint 2019-ben kezdődött el az 5G-s korszak. Ami azt illeti, az év végére 50 szolgáltató kínált 27 eltérő piacon 5G-s hálózatot...
A Samsung a saját bőrén is tapasztalja, hogy milyen kifutószéllel érkezik a következő generáció, de vélhetően nem is bánják. Kép: TechCrunch Korábban már láthattuk, hogy egy akkora cég, mint a Samsung, min tud meglepődni. Például a nem várt érdeklődésen, ami a Samsung Galaxy Foldot jellemezte és…..
Rendben, tudom, hogy nem mindegy, milyen péksüti az a péksüti, de címnek fasza volt nem? Nem. Na mindegy, szóval a szitu a következő: Ájfonos vagyok...
Úgy gondoljuk, hogy a 2017-es év legnagyobb tévés eseménye lesz a Ninja Warrior, amit a TV2 főműsoridejében fogunk képernyőre tűzni, ezzel is erősítve portfóliónk fő csatornájának műsorkínálatát. (Dirk Gerkens a Kreatívnak) Szeptemberben írtam, hogy a TV2-nek, ha van egy csepp esze, megveszi a…..
A zuhanyfügöny tipikusan az a területe a lakberendezésnek, ahol az ember úgy érzi, érdemes lenne egy kicsit kreatívkodni, de aztán ezt többnyire elveti azokkal a mondatokkal, hogyaszongya: Áh, úgyis vízköves lesz, aztán cserélni kell... vagy: Áh, a gyerekek csak leszaggatják majd... Hát az utóbbira…..
A korábbi, Wi-Fi megoldásokat boncolgató cikkre érkezett reakciókból szűrtem le a szomorú tanulságot, hogy a wireless router egy nagyon jó dolog, de rengetegen vannak kis hazánkban olyanok, akik sajnos még a tisztességes sebességű internetkapcsolatnak is híján vannak. Számukra értelmezhetetlen…..
Most már gondolom, mindenki számára világossá vált, hogy iPhone tulaj vagyok. Az viszont eddig talán még nem volt meg, hogy a számítógépem is az Apple gyárában készült. Egy Mac Mini és egy alu Cinema Display díszíti az asztalomat - ami egy alukeretes üvegasztal -, így már régóta kerestem egy asztali…..
Mobiltelefon tokokkal itthon is Dunát lehet rekeszteni. Lemegyünk a legközelebbi aluljáróba, vagy a bármelyik sarkon megtalálható mobilboltba és vehetünk tömegével. Vannak olcsóbbak, drágábbak, jobbak, rosszabbak (kerek, lyukas, keserű, ét...) Én mégis az online rendelés mellett döntöttem. Hogy…..
Ha szeretnél modellezni, vagy a makettek összerakása terén feljebb lépnél az összepattinthatós szintről, akkor előbb-utóbb megfordul a fejedben, hogy az otthon található svájci bicskádnál létezhet egy picit szofisztikáltabb megoldás, ha az apró alkatrészek kivágásáról, sorjátlanításáról van szó. Én…..
Első bejegyzésem pont az a termék lesz, amivel rászoktam az Aliexpresszre. Óratartó dobozt akartam venni, de itthon egy 10 rekeszes gagyibb darab is 10 000 forint felett kezdődött, arra a célra pedig, hogy az órák ne a polcon porosodjanak, vagy a fiókban karcolják össze egymást, ezt sokalltam. Ezért…..
Azok után, hogy Frei vagy Deutsch Tamás is kifejezetten jó választásnak bizonyult Friderikusznál, a TV2 feltétlenül jó ötletnek tartotta Berki Krisztiánnal zárni az Összezárva Friderikusszal első szezonját. Berkitől elég merész döntés volt bemenni a műsorba, hiszen a Rubint…..
Wywern 2015.11.30 11:51:58
@Mostanában: Istenem, azt hittem, csak én halucináltam ezt, de fridi szerintem is kellemetlenebb volt most, mint berki. Demagóg baszogatás volt az egész, és gondolom azt várták, hogy berki otthagyja az egészet a picsába, de mikor nem tette, inkább fridi ment ki hogy mégis legyen egy ilyen dramaturgiai elem, ha már betervezték.
A legszebb az egészben az, hogy saját maguk is elismerik, hogy direkt félrevezetik a népet, és értelmezhetetlen adatokat közölnek: a Facebookon kb 13:00-kor kirakott közleményben még az szerepel, hogy Történelmi nézőszámot hozott a történelmi mérkőzés  Az M4 Sport a…..
Először volt negatív kutyás élményben részünk egy kutyabarát helyen, ráadásul a vendégek jóvoltából. Ha egy étterem ajtaján látod a kutyabarát jelzést, de te irtózol a kutyáktól, minek mész be? Az eset nem volt rémes, de szerintem érthetetlen és kissé bántó is.…..
Wywern 2015.10.06 16:07:32
@Lángharcos: a "macskás teázók" kifejezés olyan - minden bizonnyal rémsztereotíp - képeket oltott a fejembe, hogy azt hiszem, mára lekapcsolom a netet :)