Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerik001

11 bejegyzést írt és 265 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Villámposzt következik! Történt egyszer, hogy rábukkantam a SAGA magyar beharangozójára. Mivel remekül összefoglalja a lényeget, ezért nem koptatom a billentyűzetet a rendszer alapjainak elmesélésére. Katt oda, aztán vissza!Inkább elújságolom, hogy a blog sötétben rejtőzködő…..
Gerik001 2011.10.02 12:26:38
A biciklizés hamarosan annyira elterjedt lesz Budapesten, hogy a városvezetőknek és az infrastruktúra tervezőinek ugyanolyan komolyan kell foglalkozni a témával, mint az autós közlekedéssel. Erre szeretné felhívni a figyelmet a szeptember 22-i kerékpáros felvonulás, amelynek csak a…..
Gerik001 2011.09.23 00:28:15
@kéne 1 nick:

Én ott voltam és elég sok bringást láttam mindenkin volt lámpa. Sok bicajon 2nél több is.
Vastagbőr Az országvédelmi terv 2011.09.12 14:18:00
Újabb parlamenti ülésszak nyitány, újabb akcióterv, a sokadik a sorban. 1. Zéró tolerancia és hajtóvadászat az uzsora ellen. Törvénybe kívánják foglalni, hogy 30 százalékos THM felett ne lehessen hitelt nyújtani. Az uzsora elleni fellépés jegyében csökkenteni fogják…..
Nagyjából lehetetlen küldetésre vállalkozik, aki összeszedné, hány alkotásban szerepel bicikli, hány művésznek adott ihletet mint közlekedési vagy sporteszköz. A Copenhagenize.com elkezdte gyűjteni a világ legjobb bringás szobrait és azóta csak ömlenek az újabbak kommentben.…..
Októberig összesen 12,4 kilométer bicikliutat és biciklis sávot ad át a főváros, jelentette be sajtótájékoztatóján Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezetője. A fejlesztések nem a belvárosban, hanem az agglomerációban valósulnak meg, hogy a…..
Vasárnap feltörték a Népstadion melletti kerékpárpálya bringaraktárát, az ott található mintegy ötven bicikli és motor közül egyetlen egyet vittek el. Az eltulajdonított gép Nagy György sebességrekord-vadász egyedi kerékpárja volt. A Schwinn-Csepel támogatásával készült…..
Elkészült Budapest első tökéletes biciklis útja, ahol egy dolgot rontottak csak el, de azt is kijavítják. A sávért évek óta küzdenek a civilek, mondván, az ott elhaladó napi közel kétezer biciklista már megérdemli, hogy ne az autók közt vagy a járdán kelljen szlalomoznia. ..
Berlinben 2004 és 2010 között a belváros számos útvonalán alakítottak ki kerékpárutat úgy, hogy az eredetileg kétszer kétsávos úttest külső sávján másfél méter széles bringasávot létesítettek. A gépjárművek számára kettő helyett egy forgalmi sáv maradt mindkét…..
Minden különösebb kommentár nélkül szúrnám be nektek Magpet három perces filmjét. ..
Gerik001 2011.02.12 10:09:54
www.youtube.com/watch?v=ZYeV7yZtaA0

nézzétek meg ezt a videot. CC-vel lehet a feliratot bekapcsolni.
Gerik001 2011.02.13 20:22:25
@Aabroncs: Nos, szerencsére, te minden vagy itt csak nem etalon:-) Totális elborult autósként szavaid a humor kategóriát érintik, olyan szinten vagy elvakult:-) Már vicces, hogy semmi, de semmi nem elfogadható számodra, ami az autósokra a legkisebb terhet vagy felelősséget, elvárást teszi:-)
Kezeltesd ki magad és nem fogok megsértődni, ha nem fárasztasz tovább ,hiszen sem reálisat sem újat nem írsz csak véded vakon a "autós mundért" .
Gerik001 2011.02.13 20:48:49
@Aabroncs: Azért kíváncsi lennék a balesetekre is. Mert igy csak számok.

Híradóban sosincs arról hír hogy kerékpáros gázolt gyalogátkelőhelyen, részeg kerékpáros hajtott buszmegállóba 2 halott 4en az intenzíven.
  Sajnos az eddigi reakciók kétkerekű társaink részéről azt az elmélet látszik igazolni, hogy abban a pillanatban, ha valaki kerékpárra ül, akkor valami oknál fogva pillanatok alatt átlényegül egy önmagát elit kaszthoz tartozónak gondoló -tessék engem kiszolgálni-…..
Gerik001 2011.02.07 23:18:56
@Aabroncs:

A bringaút azért épül hogy több bringás közlekedjen. És legyen 10 év múlva is belélegezhető levegő.

Ha 5 év múlva 1000 Ft lesz az üzemanyag akkor is kocsiba ülsz 5km miatt?

Egyébként meg a kocsi az egyik legrosszabb tömeg/hatékonyságú jármű 1tonna kell hogy egy 100kg-s embert megmozdítson? vagy elég egy 1xkg bicaj is?
Gerik001 2011.02.11 22:03:25
@ifj. Nagy Gábor: Nem tud mit mondani nekünk erre az érvekre. :)
ezért jók a trollok. :)
Jó, tudom, útburkolati jel, meg jelzőberendezés, de akárhogy hívjuk, régen az autósiskolában nekem így tanították a prioritási sorrendet, hogy mikor mit kell figyelembe venni. Gondolom, Sándor is így tudja, különben nem küldte volna el értetlenkedő levelét és a hozzá…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
A kerékpárosok jó része elunta a lassú és konfliktusos kecmergést a járdán, ahol a gyalogosokkal egy szűk folyosón kell osztozni, inkább az autósokkal közösködnek. Tavaszig biztos nem lesz jobb a helyzet. Az autóforgalom megindulhatott a Margit hídon, a járdán azonban minden…..
Megérkezett a Forces of Hordes: Legion of Everblight könyvecském, ennek kapcsán írnék egy rövid összefoglalót minden kedves érdeklődőnek. Szeretném hangsúlyozni, hogy mindez theoryhordes, ami körülbelül annyit ér, mint szellentés a hurrikánban, de első közelítésben képet…..
András most már le nem mossa magáról az antibiciklizmus bélyegét, mert már másodszor támad ilyen témájú levéllel. Nem tudom, mennyire volt veszélyes a történetben szereplő autó elindulása, de ha tényleg nem volt gáz, akkor elég érdekes a kerékpáros kitartóan ingerült…..
Gerik001 2010.10.11 15:05:20
@misi107: Szerintem ez kicsit ferdített történet. Hogy volt igazából?
A magyar "világváros" egy újabb csodája amatőrfotón: esővédő intézkedés a 3-as metró végállomásán Kőbánya-Kispesten.Alighanem ez volt a cég történetének legsikeresebb közbeszerzése:- olcsó- hatékony- környezetbarátAz utasok nem nagyon csípik, de hát semmi sem…..
Gerik001 2010.10.04 13:05:51
@eszkep: Már miért lenne a Demszky hibája? 18 órája Tarlós a főmufti, már intézkedni kellett volna. :DDDD

választások után törlödnek a memoriák szoci fejekben. 8 év vagy 20 év mit se számit. Már kritizálnak azért amit ö k.rtak el.
Groó Diána rendezőnő idáig két nagyjátékfilmet forgatott, 2004-ben a Csoda Krakkóbant, és idén a Vespát. Jó mókának tűnik ez a rendezősdi. Leszívjuk  nagyrészt az állami csecst, forgatunk valamit, ha bűnrossz, akkor rámondjuk, hogy "művészfilm", azt úgysem…..
A Critical Mass (CM) három éve szervezett először olyan bringás demonstrációt, ami valójában nem felvonulás, hanem a biciklisek nagy közös közlekedése. Az évente kétszer megrendezett CM ezzel közelebb kerül az eredeti célkitűzéshez, amely a demonstrációt úgy határozza…..
A rendes őszi biciklis felvonulás az idén szeptember 22-én, szerdán lesz. A Critical Mass résztvevői 18:30 és 19:30 között a pesti Nagykörúton, a Jászai Mari tér és a Petőfi híd budai hídfője között fognak együtt kerekezni. Pontos kezdés nincs, mindenki ott csatlakozhat a…..
Az erzsébetvárosi jegyző aktivizálta magát és határozatot hozott, mely ellen fellebbezésnek helye nincs: a Szimpla-kert (romkocsma a Kazinczy utcában) nem lehet nyitva 00:00 és 06:00 óra között. Az üzemeltető a Fővárosi Bíróság Közigazgatási Kollégiumához intézhet…..
Gerik001 2010.09.14 23:27:46
@Dr. Morcz: Én ugy tudom ha ilyen helységet kell nyitni akkor alá kell iratni az összes lakóval egy papirt hogy benne vannak.

Gondolom elfogyott a szivesség amit a Szimpla-kert adott nekik és már zavarja öket.
Meglepődve szembesültek a magyarországi kerékpárutak állapotával azok az EU-intézményi dolgozók, akik részt vettek a kontinenset átszelő Európai Kerékpáros Túrán, számolt be a Levegő munkacsoport. A Duna mentén vezető 1300 kilométeres túrán átkerekeztek Németországon és…..
„Egészen elképesztő, hogy a kormánynak dolgozó emberek havi több százezres plusz pénzt kapnak, miközben a tanároktól orvosoktól elvesznek a durva adóemelésekkel és megszorításokkal” – mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. 2010. január elején.Akkor,…..
Gerik001 2010.09.02 18:42:43
@soldat: kurva nagy arc.

egyébként én bárkire szavazok aki megvalositja a bringás budapestet. Nem érdekel a pártja.
Azt hittem, a Jedi-képzés a csúcs. Tévedtem! "A PUA, azaz Pick Up Artist jelentése: Ismerkedő és vonzalomteremtő művész, férfi. Röviden: Ismerkedő Művész, avagy Nőfelszedő Művész. Az valóban igaz, hogy a PUA világgal érintett férfi a pickup-ra, azaz a nők…..
Gerik001 2010.08.16 19:50:20
mysterymethod.hu/ No comment