Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Proxima Centaur

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy gondoltam elindítok egy új rovatot, amelyben ismert rendezők életművét mutatom be, a karrierjüket, a filmjeiket. Nem teljesen előzmények nélküli a rovat, hiszen korábban már olvashattatok két remek írást Koimbrától a témában. Előbb Michael Bay a sikerrendező került…..
Szomorú eset árnyékolja be az új Batman film, A sötét lovag: Felemelkedés bemutatóját. A Denevérember és Bane csatáját telt házzal vetítik szerte Észak-Amerikában, Denver egyik mozijában egy gázálarcos alak lövöldözni kezdett, legalább 14 személyt megölt és úgy 40-50…..
Proxima Centaur 2012.07.20 20:26:47
Vajon ki lesz a Berényi cég új igazgatója? László megdöbben Gabi váratlan ötletétől. Egy sármos idegen megbabonázza Kingát. Letöltés..
Filmdroid Bane 2012.05.11 19:22:48
Tiszta Predator..
Proxima Centaur 2012.05.11 23:36:31
@Szaticon: Való igaz, a Begins-nek nem volt egy állandó jelenlétű, központi főgonosza, de szerintem ez a III. felvonásra nem fog megismétlődni. És szerintem több bizalmat szavazhatsz Bane-nek, teljesen nyugodt szívvel. A képregényben az egyetlen olyan figura volt, aki rafinált stratégiai képességeivel és félelmetes fizikai adottságaival úgy csavarta Batman-t az aszfaltba, mint egy cigaretta csikket (konkrétan a gerincét törte el, megfosztva a tekintélyétől, kérdőre vonva hatékonyságát... ragozhatnánk még). És ez a fajta emlékezetes ultra-sokk a képregény médiájából átjön a vászonra is. Erre oltári nagy feszültséget és drámát lehet építeni. Izgalmas figura lesz, izgalmas cselekvésekkel, akinek megvannak a sajátos motivációi, tulajdonságai, attitűdje stb. Nem lesz kevés, ha Nolan kitomboltatja tisztességesen.
Bane a gothami tőzsdén, megjelenésétől mindenki elalélt. Macskanő meg feltört egy széfet, kár, hogy üres. ..
Filmdroid Cameron ismét újítana 2011.09.20 21:18:54
James Cameron következő filmje az Avatar folytatása, ezt már mindenki tudja. A rendező mindenképpen szeretné elérni, hogy egy másodperc alatt 60 képkockát rögzítsen. Jelenleg ez a szám 24, Peter Jackson A hobbit esetében azonban a 48-asra tért át. "A 3D egy ablak, ami a…..
Proxima Centaur 2012.03.08 02:49:53
@L'Angelus: Ha két színvonalas Cameron drámát kell megemlíteni akkor a Titanic készen kapott katasztrófája köré képzelt síkegyszerű és könnyed melodramatikus románc eltörpül a forradalmi, nő-hős archetípust teremtő, tökéletesen drámai akció-horror kultóriáshoz képest, aminek a neve ALIENS!!!
Guy Pearce nem sokat fog szerepelni a Prometheusban, úgy tűnik, hogy neki inkább más feladatot szántak. A színész játssza Peter Weylandot, a marketinget erősítik vele. Először is a 2023-ban előadott beszédét nézhetitek végig (az Alien 2122-ben játszódott), amiben kijelenti, hogy…..
Proxima Centaur 2012.02.29 12:40:47
@eric: A TED eddig sem volt népszerűtlen konferencia. Nem elképzelhetetlen, hogy lehet ekkora jövője és szenzációja az eseménynek. Az elképzelés pedig, hogy mondjuk 2023-ban 100 ezren a világ vezető tudósai, gondolkodói, művészei, gazdasági vezetői, politikai szereplői, és egyéb intellektusai közül kíváncsiak egy olyan úttörő milliárdos, tudós, vállalatmogulra, akinek a nevéhez mindössze a mesterséges intelligencia tökélyre fejlesztése valamint a földönkívüli élet felkutatása és a Galaxis gyarmatosításának elindítása köthető: korrekt. Szerintem kevés filmnek van ilyen stílusos és frappánsan tartalmas viral-marketing-je, mint amilyen ez volt.
A Hollywood Reporter értesülése szerint Josh Pence fogja játszani a fiatal Ra's Al Ghult a Batman harmadik részében, amelynek a The Dark Knight Rises címet adták. A karaktert 30 évvel ezelőtt megtörtént eseményekben láthatjuk, ezek a jelenetek minden bizonnyal Thalia Al Ghulhoz fognak…..
Ha nem tudnám, hogy ez a Johnny English következő részének az előzetese, akkor a következő videó láttán azt hinném, hogy Mr. Bean tér vissza a mozikba. De nem, a világ legnagyobb kéme teszi tiszteletét a vásznakon ismét. Nem, nem James Bond, hanem Mr. English, akinek egy új ügyet…..
Sehol egy robot, hát nem ezért ülnénk be a filmre? Viszont van egy nagy robbanás, ez nem meglepő, lesz sok ilyen benne, főleg, hogy Michael Bay nagyon szereti, ha eldurranthat egy-két "petárdát."..
A képregényhősök általában nem nagyon cserélgetik kosztümük kinézetét, mindig a jól megszokott cuccban indulnak bűnt üldözni. Pókember több évtizedig csak a piros-kék ruhában osztogatta a pofonokat, majd fekete öltözékben nyomult, bár erről kiderült, hogy idegen lény,…..
Proxima Centaur 2011.02.18 18:15:36
Klasszikus piros-kék jelmez:
www.solarnavigator.net/films_movies_actors/actors_films_images/Spiderman_Amazing_comic_hero_Peter_Parker.jpg

A legendás Fekete Ruha (szimbióta):
retaliators.files.wordpress.com/2010/01/amazing-spider-man-539-large.jpg

A Vörös Pók, aki elvileg Pókember klónja, gyakorlatilag ő maga, hipotetikusan egyik sem, de valószínüleg gőzöm sincs :P :
www.toplessrobot.com/348876-107313-scarlet-spider_super.jpg

Visszatért klasszikus forma, egy kevés átdolgozással:
www.samruby.com/AmazingSpider-ManE/Large/AmazingSpider-Man408Alt.jpg

Aztán high-tech kütyü a Civil Háború kezdetén (ez amúgy most jelenik meg Magyarországon amint a CSodálatos szériát reboot-olták):
www.kepregeny.net/galeria/gal/Kiadok/Semic/Pokember_2011/01/Elozetes/a-csodalatos-pokember-2011-01-2.jpg

Majd náhány hónapja újabb dizájn jelenik meg:
www.comicsninja.com/wp-content/uploads/2010/12/Spider-Man-650-674x1024.jpg

... hogy aztán néhány lapszámmal később elvessék, visszavezessék a klasszikus megjelenéshez, hogy aztán azt is ismét megújítsák, és feldobják ezt:
geektyrant.com/storage/page-images/Spider-Man-New-Costume.jpeg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1297954780945

És ezek egy szérián belül. Még vannak a spin off-ok, meg reboot-ok dögivel, ahol mind-mind eltérhetnek a jelmezek.
Filmdroid Táncra fel! 2011.02.04 20:55:00
A hollywoodi tinifilmek visszatérő motívuma  - ahogy azt az utóbbi idők középiskolai vígjátékban, a Könnyű nőcskében (Easy A) is leszögezték - , amikor a fiúk és lányok csak úgy, minden ok nélkül elkezdenek táncolni és/vagy énekelni, vagyis mulatnak egy jót.  Ezek…..
A Fox stúdió hivatalosan is bejelentette, hogy az Alien előzményfilm címe Prometheus lesz és 2012 március 9-én mutatják be. E szerint sikerült mindent megbeszélnie a fejeseknek és Ridley Scottnak, elsimították a problémákat és a forgatás is hamarosan kezdetét veheti. Kiderült az…..
Natalie Portman és Mila Kunis két rivális balett-táncost játszik a Fekete hattyú dráma-thrillerben. Ám attól még hogy nagy ellenfelek valahogy úgy alakul, hogy a két karakter együtt tölt néhány intim percet. Sajnos Darren Aronofsky filmjét nálunk csak márciusban adják, ekkorra…..
Proxima Centaur 2010.12.21 17:48:41
@Alex Mahone: Az őszinteségét eszik, pont azt, mert nem múvészieskedő, vizualitásában semmi hatásvadász nincs, ellenkezőleg: logikus asszociativitás, célratörés és kifejezési erő, sallangmentesség. Persze ettől kéretik gyűlölni ha másra nem futja. Azért nincs pálcatörés. :D

Amúgy megnéztem a filmet. Valóban az év egyik legjobbja. Remek fejlődés- és beavatástörténet, a végén szenzációs katarzissal. Portman kisasszony idei éves ajnározása, és jelölgetése mindennemű díjra pedig a film után cseppett sem meglepett. Két személyiségi végletet ilyen egyensúllyal és intenzitással játszani... élvezetes volt nézni.
Proxima Centaur 2010.12.21 18:59:33
@Alex Mahone: Nagyszerűnek. A néző döntse el, hogy a bejárt út után a főhős milyen véget ért. A látottak tűkrében a kiavult pankrátor részrehajlik, még ha tudja is hogy belehalhat a szakmájába, a közönséget választja. Az, hogy a film nem határozza el magát, hogy akkor most mi történik a nagy ugrás után, attól még nem lesz művészieskedő. Egyszerűen a néző be van vonva, hogy pontot tegyen a történet végére. Az én olvasatomban mindegy, hogy most, vagy holnap, esetleg holnapután hal-e meg Randy, előbb utóbb úgy is meg fog, ha így halad. És, még sokan mások akik szeretik Aronofsky-t épp ezért hálásak, hogy van egy velejéig szerzői amerikai filmes, aki ilyen nemű érzelmeket közvetít a filmjeivel, és a konszenzust rábízza a közönségre. Nem néz hülyének, nem erőlteti saját intim blődségeit, relatív értelemben fantáziál. A művészieskedés, hatásvadászat egy adott művészi eszköz vagy irányzat öncélú kihasználását jelenti. Aronofsky-ra ez nem jellemző. Tőled hallom előszőr, hogy kiábrándítóak a megoldásai. Ne érts félre, semmi lenézés, semmi ellenségeskedés nincs bennem, de szerintem Aronofsky filmjei nem úgy működnek mint gondolod. Legalábbis nekem, és kedvelőinek nem.
Tron: Uprising címmel kapunk 2012-ben egy fénymotorozásban, pengefrizbizésben és remélhetőleg sztreccsruhás poligonbigékben tobzódó Tron animációs sorozatot az ABC fiókcsatornájától, a Disney XD-től. A széria a 82-es kultfilmet és az idén decemberben mozikba kerülő Tron:…..