Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rogerius

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BEKIÁLTÁS Rajzokkal se uszíts! 2015.01.09 19:00:26
Melyik az előrébb való: a vallás-, a szólásszabadság, vagy a magánélet sérthetetlensége? Az követ-e el nagyobb bűnt, aki a testet pusztítja el, vagy aki a lelket gyilkolja? A terroristáknak, s főleg azoknak, akik mögöttük állva a vallást arra használják, hogy…..
Nem szabad elfelednünk, hogy az auschwitzi megsemmisítő táborba is vezetett út. Magyarország Országgyűlése, 1938. május 29-én szégyenletes döntést hozott, ez volt az I. zsidótörvény. Az első zsidótörvény, az 1938. évi XV. törvénycikk, amelyik „A társadalmi és…..
Rogerius 2014.05.31 10:34:14
@Pipas:

van egy rettenetes kép amelyen magyar zsidó nők, öregek, fiatalok, felemelt kézzel (!) vonulnak Pest valamelyik sugárútján...ártatlan álampolgárok, nők!, felemelt kézzel saját fővárosukban!

elképzelem saját anyámat, hugomat...
Rogerius 2014.05.31 10:38:30
@Pipas: mert a probléma nem a zsidók-nemzsidok vélt, valós konfliktusa hanem az álam viszonyulása a polgáraihoz

ha egy gettóba zárnának vajon mit vinnék magammal a kedvenc személyes tárgyaim közűl?

...és Ön?

megint kurva demagóg vagyok tudom...de akkor sem tudom mit vinnék magammal és hogyan reagálnák ha elkobozná az álam a vagyonomat
Pangea Kárpáti lápok rejtélye 2014.03.30 19:37:21
Néha előfordul, hogy a geográfusok az előre várt eredmények helyett valami egészen másra bukkannak egy terepgyakorlaton. Kiásnak valamit, aminek semmi keresnivalója nem lenne azon a helyen. Egy olyan tárgyat, amely több kérdést vet föl, mint amennyit megválaszol. Pontosan ez esett…..
Rogerius 2014.03.31 08:56:28
@maszat71: valójában lehet magyar szó román fordítása mint ahogyan a "farcau" származhat egy helyi román nyelvjárásbol vagy esetleg egy ukrán-ruszin szó átalakított formája.

Ne felejtsuk hogy a Kovászna vagy Hargita nevek szláv eredetüek.
Mandiner blog Egy magyar '44 2014.03.20 11:01:00
1944 tavaszán 28 éves volt, egy módos parasztgazda egyetlen fia. Házas, egyetlen gyermek apja. Világuk meglehetősen szűk volt, a szokásos paraszti élet, korai kelés, kemény munka, néha egy kiruccanás a közeli mezővárosba. Kisgazda érzelmű volt, a Horthy-rendszert, az „urakat”…..
Rogerius 2014.03.22 09:02:44
Szívhez szóló, szinte Szabolcska Mihályosan szép, történet a mindenkori kisember természetes butaságárol aki a maga együgyü módján magyarázza és éli meg a körülötte zajló történelmi tragédiákat.

Érdekes hogy a fenti sztory, gondolom merő véletlenségböl, pont bele illik a mostani kormány történelem kozmetizálásába amelynek lényege:
"mi nem voltunk és nem vagyunk hibásak semmiért"

Csak a körülöttünk kavargó idegen világ irigy és primitív acsarkodása okozzta mindíg a bajt...

1. "Az oroszokat apja ugyanis egyszerűen primitívnek és barbárnak tartotta, sokéves tapasztalat alapján"...

2."...Jugoszláviáról, hogy mit tettek ott a magyarokkal 1919 után, közvetlen információi voltak, ezért nem sok sajnálatot érzett a déli szomszéd megtámadása miatt"

3. "Nem sokkal korábban a Felvidéken és Erdélyben ő is ott volt a felszabadítóként bevonuló honvédek között"

4. "... a holokauszt sem, ami számára annyit jelentett, hogy a falu boltosát, meg a közeli városból a „rőfös zsidót”elvitték....Ha tudja, látja, hogy mi történik majd a vagonokban, majd utána a haláltáborban, biztosan elszörnyed.”

5. "...Az a valószínűbb, hogy egy lány meggyalázása miatt csaptak vissza a parasztlegények, de volt olyan elmélet, hogy minden különösebb ok nélkül lőttek bele a felszabadító szovjetek egy tucat fiatalembert a közeli csatornába"

stb. stb.

Szóval megszületik lassan a aktuálpolitikai gyökerekkel rendelkező népmese és annak a hőse: "a csillagszemű, ártatlan zember"
       Tegnap megtaláltam egy listán a nagypapám testvérét, Gyurikát. Világbajnoki bronzérmet szerzett asztaliteniszben. Ismerhettem volna. Játszhattam volna vele gyerekkoromban. Megtaníthatott volna pingpongozni.        Meghalt. Ahogy mások is…..
Rogerius 2014.01.03 14:37:30
Rogerius 2014.01.03 14:39:56
@Narancskommunista: kollektív felelősség tényleg nincs...de van kollektív lelkiismeret amivel egyszer ki kell békülni és ennek a jele pedíg a másik fél felé nyujtott békejobb
Rogerius 2014.01.03 14:58:23
@Narancskommunista: nem szószerinti bocsánatkérésre gondoltam...én románként meg akarom érteni és szeretni a feleségemet, a szomszédomat, a barátaimat akik magyarok...és ezért, egyrészt megtanulok magyarul másrészt megpróbálom megértetni a többi románnal hogy milyen fantasztikus dolog nem csak érteni magyarúl hanem égy kicsit érezni is...megértetni a többi románnal hogy mit veszítenek he nem értik, legalább egy kicsit a magyar szomszédjukat és nyilvá mindez fordítva is igaz

tehát nem bocsánatot kell kérmi a másik etnikumtol hanem elfogadni az ő jelenlétét...hisz számára is meg számomra is ugyanaz a föld a HAZA
Lassan önálló műfaj lesz a fura táblák a Zsidónegyedben. A minap bemutatott filctollas emléktábla-javítás után itt egy újabb furcsa példány Rita jóvoltából, aki a következőt fűzte a képhez: Ezt a quiz kérdést buktam volna. Meg mertem volna esküdni, hogy az építtető a…..
Rogerius 2013.12.16 17:38:53
@Shopping: való igaz, a történelem hamisítás igen csak közkedvelt román politikai eszköz...de Gozsdu-Gojdu esetében ez az igazság
Ebben a posztban a Dalai Láma egy idézete kapcsán szeretnék néhány szót szólni úgy nagy általánosságban az életbölcsességekről, amiket az ún. „tanítók,” „spirituális vezetők”, „mesterek” szájából lehet hallani. Jegyezzük meg, az idézet valójában nem tőle…..
Rogerius 2013.11.09 14:04:14
@Koós István:
"Arról van szó, hogy ezt az szöveget sokan úgy kezelik, mintha valami óriási gondolat, igazság lenne. Pedig pont ugyanaz, mint amiket a popszövegekben hallunk. Nem mond semmi olyat, amit nem hallanánk lépten-nyomon."

LOL...de hat miért kellene mást mondania ?...az hogy esetleg Zámbo Jimmy is ugyanezt mondta-énekelte az nem semlegesíti a mondat tartalmának az értékét
Rogerius 2013.11.09 14:39:22
@ipartelep:"...És ugye, azt nem gondolod, hogy egy értelmes, racionális ember szó nélkül fogja hagyni azt a propagandát (mert hát az ilyesmi részben propaganda is), amit a vallásos-ezoterikus-keleti misztikus világnézetű emberek a józan ésszel szembe menve előadnak..."

huhuu...igencsak messze vagyunk a valóságtol

ha egy eszkimó és egy trópuson élő benszülőtt vitatkozik arrol hogy milyen a nap valójában akkor valószinüleg igen csak eltérően fognak érvelni...ha meg ráadásul bármelyikük úgy gondolja hogy, ha törik ha szakad neki van igaza akkor igen csak parázs vita kerekedhet ki...

és ekkor vajon kinek lessz igaza?...az eszkimó esküdni fog arra hogy a nap egy éppenhogy melegítő sápadt folt míg a néger megyőződése az hogy a nap egy forróságot adó tűzfészek

pedig ugyanarrol beszélnek
Rogerius 2013.11.09 14:49:33
@ipartelep: "És ugye, azt nem gondolod, hogy egy értelmes, racionális ember szó nélkül fogja hagyni azt a propagandát (mert hát az ilyesmi részben propaganda is), amit a vallásos-ezoterikus-keleti misztikus világnézetű emberek a józan ésszel szembe menve előadnak"

Kíváncsi vagyok hogy a "értelmes racionális emberek" pld. ha eszkimók, miért nem fogadják el hogy a nap, a trópusokon, forró tűzgömb és nem sápadt légypiszok ahogy ők látják?

és miért tartják fontosnak hogy harciasan pontra tegyék a "vallásos-ezoterikus-mistikus" (talán még buzi-imperialista)niggereket akik a trópusokon ugyanazt a napot forró tűgömbként látják?
  A tervezett Székelyföld autonóm terület legnagyobb városa az egykori Marosszék központja, Marosvásárhely lenne. Jóval többen lakják, mint Sepsiszentgyörgyöt és Csíkszeredát együttvéve. A Ceausescu-korszak betelepítési politikájának köszönhetően ebben a városban ma…..
Rogerius 2013.10.29 11:15:40
@saravad:
Szinte ugyanazt irtam-mondtam...ugyhogy nem értem mi az amit én, románként, nem tipikus román jelenségként láttam
Rogerius 2013.10.29 12:00:13
@saravad:

A románság politikai kultúrája, különböző okok miatt soha, vagy szinte soha, nem jutott túl a hormonális , kamaszkori politizálás szintjén...ezt a sajnálatos tényt használta és használja ki a politika, saját hasznára és "gyönyörüségére"

A magyarság, amely számomra mindig "bezzeg" nép volt határozottan fejletteb politikai kultúrával rendelkezett...sajnos most, a jelenlegi kormány és miniszterelnök, talán saját felismerésböl vagy a román politikusok példáján felbuzdulva egy erőteljes románosítást, vulgárisan "népbutitást" igyekeznek véghezvinni:

"mindenki minket bánt, mindenki minket irigyel, mindenkinél jobban teljesítünk, veszélyben a haza és csak én (mi) tudunk titeket megvédeni, kulső-belső ellenség, népharag, össznépi összefogás és menetelés, a kormány a Haza, a Nép velünk van, aki meg nincs az nem a Nép" stb. stb.

ez mind, mind Romániában (is) használt, politikailag rettenetes káros lózungok...remélem csak tévedek amikor Magyarországon is ezeket vélem, mostanában, hallani, látni (Nagyváradon élek és napi rendszerességgel "fogyasztok" magyar médiát)
Rogerius 2013.10.29 12:08:10
@Stormcrow:

A viszonylag primitiv politikai kultúrával rendelkező többség általában paranojás

A viszonylag primitív politikai kultúrával rendelkező kisebbség általában frusztrált

namármost Székelyföldön a frusztrált kisebbség, töbségben lévén, paranojás míg a máskülönben paranojás románság, kisebbségben van...vagyis frusztrált

bonyolult és sajnálatos helyzet...ideális terep mindenféle kalandor politikának
„Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán.” (Schiffer András) „Ha rögeszméjüket megérintik, dührohamot kapnak” – írta Hamvas Béla az ateisták viszonyáról az istenhithez. Ma leírhatná ezt sok minden…..
Rogerius 2013.10.29 10:26:59
@Kandeláber:
a hangsulyom nem a vélt "sértésen" volt, az lényegtelen... hanem azon hogy sajnos Székelyföld igencsak fejletlen az amúgy fejletlen Romániában...ezért kiszolgáltatott, nem úgy mint a fejlettebb európai autonómiák
Rogerius 2013.10.29 10:57:21
@maroz:
1. Sajnos Székelyföld, nagyrészt hegyvidék lévén, szegényes adodtságokkal rendelkezik...eddigi fő "kincsét" a fát, irtozatos barbár módon vágták, pusztitották ki, testvéri egyetértésben a székely magánemberek, az RMDSZ politikusok cégei és a román álam...csak az utobbi pár évben alt le a mészárlás.

A turizmus működne talán de az úthálózat igen rossz...ez a román kormány impotenciájának tudható be és itt lehetne szó az autonómia előnyös hatásárol.

No de egy autonómiát igénylő régió igencsak sokrétű fejletséget kellene hogy felmutasson hogy bizonyos mértékben önellátó legyen...nyilván a semmirekellő Bukaresti kormány is megéri a pénzét de nagy a gyanum hogy, pillanatnyilag ,még a székelység nagy része sem igazán érett a bonyolult és igencsak felelőségteljes autonomiára
Rogerius 2013.10.29 11:07:07
@Holger Hartland:
románként viszonylag jól ismerem a román blogokat, fórumokat...hát régebben igencsak kakaskodó-gyalázkodó volt a hangulat, jelenleg eléggé elcsitult a meldöngetés és trikolór szájhabzás...nem mondom hogy nincs hanem azt hogy egyre inkább az érdektelenség uralkodik el ebben a témában is...ugyhogy a román politikusok igencsak meg kell izzadjanak az eredményes hergelés elérésében.

nem a románság táltosodótt meg hanem a politikai csömör uralkodott el szinte mindenkin
Lám, ma már újra lehet nyíltan beszélni olyan dolgokról, szándékokról, amelyek kimondásáért egy üstökösszerűen előrehaladó politikust csak hét éve még úgy csaptak pofán, hogy zúgva szállt, mint a győzelmi zászló, s azóta is csak száll, ki tudja merre.Immár a hivatalos…..
Rogerius 2013.09.20 10:31:23
@Gáspár Róbert (ZMTE): engedelmeddel , függetlenűl a nemzetközi tapasztalattól, egy, a demokrácia kamaszkorában lévő szavazópolgárnak ( magyarnak vagy románnak egyaránt)sokat kellene még tanulnia...pld hogy ne csak zsigerből, hormonzavarosan politizáljon hanem használja az eszét is.

ezért fontos lenne hogy a választáso levét megigya és így (is) tanuljon
Rogerius 2013.09.20 10:37:53
@Larry Silverstein:
En nem méltato sem Gyurcsányt sem mást...egyszerűen elmondtam hogy a román politikusok előszeretettel használják ki és csapják a hormonálisan, tehát vak lelkesedéssel, választókat.

gondolom nincs ez másképp Magyarországon sem...
Oh, igen, az interjúalany felébredt szörnyű, lidérces, nyomasztó álmából. Kertész Imre és Iris Radisch beszélgetése döbbent visszatekintés. Mint azok a megrázó vallomások, amelyekben a szcientológia fogságából szabadulók hökkenten néznek magukra: Én? Ezek között? Ilyen…..
Azzal kezdem, hogy életem nagy álma teljesült péntek este: 40 ezer román gyűlölt őszintén, és én is őket. Számomra az egyik nagy vágy volt, hogy Bukarestben nézhessem meg élőben a magyar válogatottat és mindez ért számomra 20 ezer forintot. Utólag is. A különvonattal…..
Nézem ezt a macska-egér mentális és fizikai mészárszéket. Kaptunk másodpercek alatt egy gyépés gólt, majd egy szépségdíjast, végül egy normális akciógólt is. Az ötlettelenség, a hit és az akaraterő teljes hiánya jellemzi a mieinket, dúsítva esetenként elemi hibákkal és…..
Rogerius 2013.09.07 16:11:31
Romániábol, "echte" románként írok:
1. a románok nagytöbbsége, az elmult 10 év alatt, igen csak érdektelenné vált a "hazafias" fogcsikorgatás és köpködést illetően...vagyis nincs már még a régi nacionalista felbuzdulás.

Ezért lehetett az hogy csak kissebbfajta hir lett abbol hogy egy székely "hazafi" nyilvánosan felakasztott egy 1848-as román nemzeti hőst jelképező bábut...pár évvel ezelőtt igen csak kemény etnikai vihart kavart volna a "kivégzés".
Ugyanez az érdektelenség magyarázza hogy a valamikor igen népszerű magyargyűlölő Nagy Románia párt egy parlamenten kívüli törpe párttá zsugorodott.

2. A Kárpátokon túli románok nagy része kedveli a magyarokat...Bukarestben különösképpen jó hírük van a magyaroknak általában.

Namármost ha nincs ez a mesterségesen felpumpált székely-zászló-autonómia sztory, ha nincs Orbán és Vona sarkantyú-pengetős szikrázó, hangzatos semmitmondásai (amit a román rablók, pardon, politikusok hálásan köszöntek) és főleg ha nincs a "fekete sereg" hugyozós-hányós-rombolós pökhendisége akkor a tegnapi meccs nem lett volna tőbb mint két gyengus csapat érdektelen küzdelme ami 1-2 nap után feledésbe merült volna.

No de így a románok elsőprő többsége, legalábbis egy ideig, újra utálja a magyarokat és történelmi gyözelemként könyveli el és fog emlékezni a meccsret míg az erdélyi magyarok egy részét kinosan érinti a magyar politika-foci-szurkolók impotens nagyképüsége.

szóval el kellene már fogadni hogy Erdély az erdélyieké és az erdélyiek (akik lehetnek magyarok, románok vagy bármilyen nemzetiségüek) fel kellene már nőjenek és elszakadjanak az igencsak önző és néha nagyon alattomos "szülőktől": Bukaresttöl és Budapesttől
Megdöbbentő, de ha karakánul tárgyilagosak szeretnénk lenni, fenyegető kijelentést tett Magyarország felé a román államfő hétfőn. „Románia nagyon gyorsan lépni fog, más országokkal együtt, mert Magyarország az instabilitás tűzfészkévé vált a kisebbségi kérdésben (...)…..
Rogerius 2013.08.14 08:28:21
Üdvözlök mindenkit...Romániábol, horribile dictu (lásd google), "eredeti" románként írok:

1.Románia egy atipikus ország amely, minden bugyrában és megnyilvánulásában, ötvözi a középkort a vadkapitalizmussal.
2. A román politikusok, különösképpen Basescu,tevékenségük összességében ugyanezt a furcsa keveréket jelenítik meg amelynek egyik meghatározó aspektusa a valamikor élt török és görög (fanarióta)birodalmi talpnyalók alamuszi viselkedése füszerezve egy kis helyi "ízzel".

3. Ezért amit a román politikusok mondanak az valojában nem számít mert addig sem igaz ameddig kimondják...ugyanakkor megvan bennük a ragadozók agressziv ösztöne és e két tülajdonság révén tökéletesen csinálják azt amit csinálnak: csalnak és rabolnak.

4, Tehát Baseskuval nem érdemes foglalkozni.

5.Amivel érdemes lenne foglalkozni az az hogy ez a román politikusok népbutító-népnyúzó rendszerének félreismerhetetlen megnyilvánulásai megjelentek Magyarországon is...

6. A politikusok egykutyák...gondolom én hogy a jelenlegi magyar vezető politikusok megirigyelték román "bűntársaik" kitűnően működő néphülyítő-népnyúzó stratégiáját és kissebb változtatásokkal bevezetik azt Magyarországon.

De nyílván ez csak égy magán vélemény, ráadásul ahogy mondani szokás, egy "szőrőstalpú" magánvéleménye...tehát nem lehet igaz.

U.I. tudja valaki hogy valójában miért "szőröstalpú" a szőröstalpú?...én tudom (naná)
Asztúria zászlaja a győzelem keresztjével, alfától omegáig Betiltották a karácsony és a húsvét, mint ünnepi elnevezések használatát Asztúria, az észak-spanyolországi tartomány iskoláiban. Asztúria szocialista kormányzatának oktatási minisztere, Ana González Rodríguez…..
Rogerius 2013.07.06 08:10:28
"...mi ez a düh, amivel egy nagyszerű történelemmel bíró, de halódó, kihaló vidék baloldali vezetői nekimennek a saját történelmüknek, civilizációjuknak?..."

a kérdés tükrözi a FIDESZ szívének oly kedves elméletet amely szerint a "dühös-dühodt baloldal" mindent támad ami keresztény érték ... de ugyanakkor, a kérdésből kiindulva, a beavatottak könnyen megértik hogy miért bántják a baloldaliak a 2000 éves keresztény (plussz 2000 előkeresztény vagy szinte keresztény ?) hagyományt követő Magyarországot.

1. A keresztény vallás, a maga igéncsak különböző sokszínüségével a multban a szó szoros értelmében uralkodó (és másokat kirekesztő) vallás birodalom volt (és bizonyos mértékben még most is az).
2. A birodalmi reflexeknek megfelelően a keresztény egyház monopolizálta az ünnepeket is ( pld. az ortodox ünnepek aránya messze meghaladja a laikus ünnepek számát).
3. Ezért egy laikus gyakran űgy ünnepel hogy nem ismeri és egyáltalán nem érzi át az adott ünnep keresztény szimbolisztikáját...tehát számára a karácsony a "szeretet ünnepe" (no meg a bejgli & Tsai ünnepe) illetve a hűsvét a pirostojás és a részegen locsolás ünnepe (bár nagyon sok, magát vallásosnak tartó ember számára is a két ünnep ugyanezt jelenti)

4. Ha pedig ez a valóság nem látom miért kellene tovább eröltetni egy olyan elnevezéseket amelyek már rég nem tükrözik a keresztény hagyományt?

magánemberként hívja mindenki annak aminek akarja...hivatalosan pedig nevezzék úgy ahogyan az adott vidék vagy ország polgárai akarják (és a polgárok ezirányú akaratát pedig a megválasztott hatóságok kell teljesítsék)

gondolom ez történt Asturiában
Rogerius 2013.07.06 09:16:42
@♔batyu♔:
vox populi vox dei...vagyis nem az számit hogy én mit gondolok hanem az ahogyan dönt a többség...ha egy Jobbikos onkormányzat hozna nekem nem tetsző döntést tudomásul venném de, a törvényes kereteken belűl, tiltakoznák...ha hatékonyan tenném, marmint a tiltakozást, akkor elérném a nekem-nekünk indokolhatóan nem tetsző intézkedés felfüggesztését

ha az Asturiai politikai vezető önkényes módon cselekedett a polgárok előbb vagy utóbb érvényesítik többségi akaratukat
Ezek után, ha valaki felteszi a kérdést, miként vezethet három év kormányzás után is ennyivel a Fidesz, illetve miért van nagy esélye vinni a 2014-es választásokat is, elég lesz rá annyit mondani: Szárszó miatt. Pontosabban: mindazon jelenségek miatt, amik a maguk pompájában…..
Rogerius 2013.06.26 09:22:00
@pipi_NL:
Romániában élő "echte" románként nem nehéz észrevennem hogy Románia jelenleg végbemenő lassu haldoklását a politikai elitt elkurvulása es az alternatíva hiánya okozza.

A román társadalom politikai kultúrájának a nagyon gyengén fejlett szintje és a hűbértársadalmi beidegződések fennmaradása egy törzsi tipusú politikai rendszert hozott létre amely saját maga szűk érdekeit szigorúan követi és önmagát beltenyészet útján sokszorosítja biztosítva ezáltal a törzsi érdekek és hagyományok folytonosságát.

Ennek érdekében a mindenkori politikai "törzsfőnökök" :
1. bevetik azt a primitív politikai marketing fogást amelynek lényege hogy a "nagyvilág az ellenségünk és csak mi de főleg én tudlak beneteket megvédeni"

2. megteremti a saját oligarhiáját...olyan törvényeket hoz amely révén a pártvezetőség és annak holdudvara törvényesen meggazdagszik.

3. az eképpen meggazdagodott oligarha pedig készséges a gazdáival, mivel muszály neki (...tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit ...)

4. a kialakult törzsi-politika eltűri az ellenzéket, egyrészt mert muszálj neki ( a világ szeme miatt no meg az ellenzék által bespájzolt kompromitálló dosszárok miatt) másrészt pedig mert szüksége van pofozóbábura, belső ellenségra akit látványosan lehet rugdosni, köpködni.

Ráadásul az ellenzék is törzsi politikai rendszerben gondolkodik és él ezért igazábol csak a hatalomra kerülés érdekli és nem érdeke felszámolni a rendszert magát.

5. a kialakult törzsi-politika nem tűri valós ellenzéket ...és a törzsi ellenzék sem örűl az esetleges konkurenciának

ezért a román politika egy végtelenűl kártékony kamu-játszma ahól ugyanazok a hétpróbás gazemberek (vagy fiatalabb politikai klónjaik) váltják egymást a végtelenségig...

No de ez Románia...remélem Magyarországon semmi effélét nem lehet tapasztalni.
Horn Gyula és Orbán Viktor vitája 1998-ban, ma tizenöt éve „Az ezredforduló kihívása a polgári Magyarország megteremtése.A kormány készen áll, hogy megfeleljen a kihívásnak.Készen áll arra, hogy valóra váltsa a polgári jövő programját. Hogy mindent megtegyen egy szilárd…..
Rogerius 2013.05.21 08:33:52
@gróf Szopatzky-Weretzky:

Sajnos hibás az Ön megközelitése mint ahogyan a kormány magyarázata is:

1.Peer Steinbrück német politikus, 2009-ben, tett egy kijelentést a túlságosan is kedvező svájci adózással kapcsolatosan remélve hogy egy esetleges EU összefogás hatására a svájciak meghátrálnának, "elfutnának mint indiánok a lovasság elől"

2.Angela Merkel, egy teljesen más helyzetben, annak a véleményének adott hangot hogy a magyar kormánnyal szemben nem kell rögtön kemény szankciókat alkalmazni és a politikai ellenlábasát (Steinbrück) idézte miszerint nem kell rögtön a "lovasságot" bevetni ebben az esetben

3. Erre a kancellári véleményre jött Orbán Viktor komikus és szezont a fazonnal keverő válasza.

...hát igencsak van mit magyarázni
Rogerius 2013.05.21 08:49:12
@Mr Falafel:

1. Üdvözlöm...

2. Őn is keveri a szezont a fazonnal...én ugyanis KIZARÓLAG csak az ominózus "lovasság - fasiszta tankok" orbáni-tévhithez szoltam hozzá Őnek pedig egy teljesen más témában habzik a szája.
Rogerius 2013.05.21 09:13:28
@Mr Falafel:
1. LOL ( ha nem tudja mit jelent segithetek)

2. örömöt szerzek Őnnek: Romániábol írok-"echte" románként (tehát nem határontúli magyarként)...
Tehát zsidó nem vagyok...csak egy egyszerű "büdösoláh"

3. továbra sem érti hogy:

a. Steinbruck beszélt Magyarország elleni szankciókrol bár de NEM hasznalta a "lovasság" hasonlatot.

b. Angela Merkel nem tartotta szükségesnek a kizárást vagyis, Steinbruck szavait idézve, nem tartja helyénvalónak a "lovasság" alkalmazását.

c. Orbán Viktor német lovasságrol és tankokrol beszélt...de kinék is válaszolt?...Steinbrucknek? aki sohasem emlegette a "lovasságot" Magyarországgal kapcsolatosan?

Vagy Merkelnek?...aki bár emlegette Magyarországgal kapcsolatosan a "lovasságot" de pozitív módon, mint nem szükséges lépést...ráadásul Merkel ezzel a kijelentéssel fikázta is Steinbrük-öt.

Szóval kinek válaszolt Orbán ilyen félreérthető módon?

Megtörténhetik hogy senkinek...egyszerűen csak a "forradalmi" retorikájának megfelelően reagált
1000 leütés Érvek Orbán mellett 2013.05.12 10:03:03
Egy korábbi posztomat úgy fejeztem be, hogy ideje számot vetni azzal: miért támogatja Orbánt, aki támogatja. Jobb híján megpróbálom összeszedni én az érveket, megkímélve magamat az atipikus ("rám nézett egyszer azzal a két szép szemével"), a bipoláris depresszióra utaló…..
Rogerius 2013.05.13 08:14:19
@midnight coder: míg lessz balek addig mindig lessz szélhámos is...

akkor van baj amikor a nép (az Istenadta)annyira elkábul-elcsábul a politikus karizmájátol, populizmusátol, stb. stb. hogy elfelejti hogy a politikus nem tobb mint egy közalkalmazott akinek elsősorban kötelezetségei vannak.

A politikusokhoz érzelmi-hormonális szinten közelíteni hiba...mint ahogy hiba a csőtörést javító, máskülönben pancser, vizvezetékszerelőnek a karizmájátol, jopofaságátol elájulni...miközben továbbra is ázik a lakás.

szóval ameddig kamaszosan-hormonálisan imádjuk a politikusokat addig nyilván nem vesszük eszre hogy mekkora K...urva.
Ideje van a csámcsogásnak, hiszen hétfőn nyilvánosságra került a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatának és az olajmaffia fejének randevúja. És miközben az olvasók egy részét sokkolja a kedélyes nevetgélés közben elkövetett politikai aljasság, a másik csapat pedig a kitakart…..
Rogerius 2013.04.26 08:55:16
@vakapad:
a tény hogy az eddigi Fideszes "elszámoltatás" szinte semmi eredményt nem produkált bizonyitja hogy a szinfalak mögött igen csak kemény "ulti-parti" zajlik:

a Fidesz kontráz hisz kellene végre valamit produkáljon Gyurcsánnyal kapcsolatosan ( mert ha nincs kenyér legalább legyen cirkusz) és ugyanakkor az ellenzékbe szorult egykori kormánypárt pedig rekontráz hogy védje magát

az nyer több komoly dossziét tud bedobni ebbe a várhatóan egyre "izgalmasabb" kártyajátékba
Rogerius 2013.04.26 09:00:24
@vakapad:
való igaz a Cégek mindenhol az alvilágtol (is) szereznek infókat...de egy kezdetleges demokráciában, megfelelő ellenőrzés hiányába a titkosszolgálatok igen könnyen elcsábulnak
Rogerius 2013.04.26 09:12:43
@vakapad:
hangsulyozom hogy az "ultiparti" a szinfalak mögött zajlik ezért nem biztos hogy mi, porbafingók, mindezt kell hogy lássuk...bár az is tény hogy 8 évnyi kormányzás után (elmultnyócév) az elözző kormánypártnak igen csak felgyülhetett a bünlajstroma míg a jelenlegi kormány viszonylag tiszta lappal indult

bár a Fidesz igen erőteljesen dolgozza le a hátrányát.

nyilván mindez csak az én összeesküvés elméletem ...mentségemre én csak egy sok gazember politikust megélt paranojás románember vagyok
Különösen kiélezett a feszültség mostanában a magyar kormány és a nemzetközi közvélemény egy része között, így érdemes az elmúlt hetek után ismét egy újabb epizód erejéig foglalkozni a kérdéssel. Mivel ez az epizód is jóval túlmutat önmagán. Orbán a napokban két…..
Rogerius 2013.04.17 17:55:21
@Stabilo: ismétlem, csak az a kérdés hogy saját politikai kalandvágya hajta vagy gondol arra is hogy mi lessz az országgal mikor már nem lessz miniszterelnök?

...ha létezne egyfajta politikai "malpraxisz" aminek eredményeképp a politikai kalandorok vagy unortodox kontárok törvény előtt felelnének rossz döntéseikért akkor lehet hogy ez az eröltetett "szabadságharc" meg sem történt volna
Rogerius 2013.04.17 18:00:49
@Google: Ponta egy hollo aki nem vájja ki a többi hollo- politikus szemét

Vagyis ő egy román politikus - és ez egy pejoratív minősités

"Pont" ezért kell vigyázni azzal hogy a magyar politikusok ne legyenek önjárók...ne felejtsék el hogy ők alkalmazottak akik adminisztrálják a jövönket

Romániában megengedtük hogy elfelejtsék...és az alkalmazottakbol kiskirályok lettek

Ponta is az...remélem hogy Orbán nem válik azzá
Rogerius 2013.04.17 18:02:44
@Stabilo: egyik sem jó...nekem, áldozatnak, mindegy hogy kalandvágybol vagy kártyaadoság miatt rabolt ki a rabló
Ilyen egyszerű az egész történet: az a fasza csávó, aki ad, nem aki elvesz. Aki pedig történetesen most ad, az a Fidesz. Nem tudjuk, hogy mennyit és nem is érdekel. Mi hiszünk a tündérmesékben. Mi nem tartozunk azok közé, akik utánajárnak. Megelégszünk azzal, hogy elhisszük. A…..
Rogerius 2013.03.24 12:02:55
@veracity: Romániábol, "echte" románként, de Magyarország iránt érzet nagy tisztelettel írok.

A gond, szerintem, az hogy Magyarország kb.6 éve erőteljesen "románosodik".

Románia, politikailag (és nem csak),egy kamasz módra, hormonálisan élő és politizáló ország. A hormonális politika jellemzője hogy a nép (az a bizonyos Istenadta...) "szerelemmel" vagy "gyülölettel" viszonyul a politikusokhoz.
Ha imádja a politikust akkor mindent elnéz neki ha pedig utálja akkor, mondjon az bármit,nem hisz neki.

És mint minden fülig szerelmes kamasz, Ő lessz az utolsó aki észreveszi hogy az imádott politikus egy büdös k...rva.

Romániában, az Orbán Viktor által mostanában eljátszott "ostromlot vár kapitánya" szerepet már évtizedek óta "teltházakkal" játszák...a legvitézebb kapitány maga Ceausescu volt

Remélem nem sértek meg senkit amikor csalódásomat fejezem ki azért mert egy ilyen primitiv politikai marketing fogas mint a "kokikkal és sallérokkal a világ ellen" sikerrel járhat az én általam mindig "bezzeg" országnak gondolt Magyarországon

Tehát ezért gondolom én hogy Magyarország elindult a románosodás sehova sem vezető útján...túl sok, Romániábol ismert, politikai klissé köszön vissza mostanában a mgyar közéletböl

...őszinten remélem hogy nem igy van