Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anteus

3 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Szalonkép 2019.01.16 05:09:42
Bemutatkozó koncertre jött Yulianna Avdeeva (hogy a további két egymás melletti e-t megússzuk, ezentúl csak Yulianna), bemutatkozós programmal, Debussy, Chopin, Muszorgszkij, ebbe bele kell férnie mindannak, amit tud. Ha ebbe nem, akkor még a ráadás Bachba.  Eljátszotta, jól, lehetne jobban is,…..
anteus 2019.01.16 17:15:14
@stolzingimalter: Talán azért, mert ő így írja: Авдеева, ezt pedig nyilván hallás után kellene magyarul leírni. A megszokás pont a kivételek esetében lehet elfogadható. Mondjuk a kínai neveket még mindig gyakran az angol átírás szerint írjuk le magyarul, egy "távoli" kultúra esetében talán még érthető a "közvettő" beiktatása, de az orosz nyelv és kultúra azért elég sok ponton érintkezett velünk az elmúlt évzázadokban.
Szabad akarat. Ez a közös az emberben és az angyalban. Égi kísérőink egy másik dimenzióban élnek, de ha akarják, lebukhatnak a mi szintünkre. Miért tennék ezt? Természetesen a szerelemért. Mert szép az élet odafent is, de van az az érzelem, ami megéri az öröklétet. Ahogyan van az a film is, amely…..
Ha hinnék a tökéletes létezésében, akkor akár azt is írhatnám, hogy A Tökéltes Almás Pite. De mivel nem hiszek benne, így maradok a majdnem tökéletesnél. Szerintem ne menjünk bele abba, hogy miért nem hiszem, hogy létezik a tökéletesség, vagy azt, hogy bármilyen étel, vagy akár recept lehet…..
A Válótársak után folytatódik az, amit az RTL már korábban megszellőztetett, és a nemzetközi trendekhez igazodva belehúznak a fikciós műfajba. Új sorozatuk viszont a Válótársakhoz hasonlóan (és a legsikeresebb hazai sorozatgyártó HBO elveit követve) egy remake, ezúttal egy szlovák vígjátéksorozat…..
Sokszor lehet olvasni olyanokat, hogy Hayao Miyazaki a "japán Walt Disney", és ez szerintem elég rossz és félrevezető hasonlat. Leginkább azon alapul, hogy Miyazaki a legnépszerűbb japán animációs filmrendező, miközben Disney a legsikeresebb amerikai - de ezen kívül nincs sok hasonlóság a két filmes…..
John le Carré regényéből készült a sorozat, amit az AMC a brit premierhez képest egy nap csúszással mutat be ma este, és amiről a pilot láttán azt mondom, egyelőre az év újonca, bár még csak februárt írunk. A sztori:  A hatrészes miniről azt kell tudni, hogy John le Carré azonos című…..
A TV2 tegnap útjára indította a harmadik generációs tehetségkutatók zászlóshajójának hívott Rising Start (amiben a néző applikáción keresztül szavaz, élőben azt hívják így), amiről a 2 óra 45 perces műsorfolyam végére sem tudtam megállapítani, hogy minek került…..
Ma este 20:15-kor kezdődik a TV2 új dokurealityje, amiben nem idegbeteg tinédzserlányok üvöltöznek majd az anyjukkal, mert az nem a rendeltetésének megfelelően használta a hajsütővasat, és nem is valami rettentő családi titok nyomába erednek melírozott frizurás magánhekusok,…..
anteus 2014.09.01 22:07:54
Szoftverproblémák miatt késik a Bubi átadása. Még most sem tudni, mikor lesz kész teljesen a fővárosi bringahálózat, addig a közönség számára csak mutatóban lesznek az utcán a zöld biciklik. Eredetileg április elejére ígérték a Bubi indítását, de az informatikai részért…..
[Fotó: cink.hu] Jaj, gyerekek, ez annyira nyomi. És főleg azért esik nagyon pocsékul, mert én tényleg örülök a Várkert Bazár felújításának. Ugyanis épp harminc éven keresztül mindenki tett rá, hogy itt rohad a város kellős közepén egy Ybl-műemlék. Még az sem…..
Az Elhagyatva Magyarországon YT-csatornáján a szokáso urbex helyszíneket mutatja be, de a mostani videójukkal egy olyan budapesti épületre hívják fel a figyelmet, amit alig ismerünk. Pedig műemlék. Pedig nem kicsi. Pedig Budapest közepén van (legalábbis nem messze a mértani…..
A Fox News olyan az amerikai médiában, mint nálunk az Echo tévé. Pont úgy néz ki, mint egy rendes hírtévé, csak éppen sokkal ostobább. Ezzel nem azt mondjuk, hogy a CNN vagy az MSNBC nem az, sőt. de mintha a Fox szándékosan menne házhoz a lófaszért, ráadásul meglehetősen…..
Már csak az a kérdés, hogy mikor fogják őket forgalmazni Magyaroroszágon, ha egyáltalán. Az nem kérdés, hogy minden gasztroőrültnek kötelező mindkettő! Ahogy megnézem őket, garantáltan felkerülnek a legjobb gasztrofilmek listájára. Jiro sushiról álmodik (nem tudom, hogy ez…..
Bevallom, eddig soha nem mentem el lakásétterembe, nem vágytam igazán erre a fajta élményre, szeretem elkülöníteni egymástól a házi kosztot és az éttermi ételeket, mindkettőnek nagy rajongója vagyok a maga helyén, de nem keverve. Amikor viszont megtudtam, hogy Bernáth Józsi, a…..
A tehetségkutatás az egyik legrégebbi tévés vetélkedőformátum, nálunk is nagy hagyománya volt ugye a Ki mit tud?-dal, ami tulajdonképpen a Csillag születik nagyapjának is tekinthető. 1962 és 1996 között tíz ilyen megmérettetés volt, az első győztesei pedig a baráti…..
A hatékony kommunikáció záloga: a rövid, frappáns, könnyen megjegyezhető név és üzenet, főleg Facebook-címben. ..
Tovább bővül a UPC digitális kábeltévés szolgáltatásában a tévéműsortól függetlenül, bármikor elérhető mozgóképes tartalmak köre. A mai naptól már a Filmbox prémium filmcsomag kínálata is megtalálható a upc videotárban, amely a szolgáltató minden digitális tévés…..
anteus 2011.08.02 10:52:32
Úgy látszik, Lucas már megbánta, hogy tavaly nyáron eljótékonykodta a Star Warsból származó, több milliárd dolláros vagyona felét, mert a Lucasfilm ismét összeállt a Legóval, és The Padawan Menace címmel  legyártottak a Cartoon Networknek egy vinnyogva röhögős…..
iskolábamenet 2011.02.03 00:06:00
 ReggeliKék ..
iskolábamenet 2011.02.03 00:05:13
 Reggeli pára ..
Argentína a világ egyik legmenőbb országa, azt immáron bátran ki lehet jelenteni, hiszen ez az az ország, ahol egy közismerten kokainfüggő futóbolond lehet szövetségi kapitány a futballcsapat mellett, és itt tudják a világon egyedül azt, hogyan kell a férfiembert leültetni a…..
 A 3K, vagyis a Köztéri  Kulturális Kereszteződés program első lépésként felépült a Corvin kapu - adta hírül az Építészfórum. A húsz tonnás lámpaszerkezet fő eleme egy 4,8 méter magasan, 35 méter hosszan kifeszülő rozsdás, Corten lemezből készült konzol.…..
anteus 2010.11.04 12:01:00
BorBoy Erdőbénye – másodszor 2010.08.19 08:33:00
Volt egy első rész, tegnap, benne két borászat, és ahogy ígértem, elkészült a második is kettő és fél borászattal. A katt (lásd a kép alatt) után következzen tehát egy Homonna Attila, egy Karádi-Berger és egy fél Jakab Zoltán, valamint hat kiváló bor. Bényei csendélet à…..
Véletlenül sikerült letörölnöm annek a bejegyzésnek az első két bekezdését, úgyhogy ezeket kénytelen vagyok egy korábbi változatból és emlékezetből pótolni. Ha esetleg valaki lementette a törlés előtti verziót, megköszönném, ha elküldené nekem! Előkészületek A…..