Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anteus

3 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Szalonkép 2019.01.16 05:09:42
Bemutatkozó koncertre jött Yulianna Avdeeva (hogy a további két egymás melletti e-t megússzuk, ezentúl csak Yulianna), bemutatkozós programmal, Debussy, Chopin, Muszorgszkij, ebbe bele kell férnie mindannak, amit tud. Ha ebbe nem, akkor még a ráadás Bachba.  Eljátszotta, jól, lehetne jobban is,…..
anteus 2019.01.16 17:15:14
@stolzingimalter: Talán azért, mert ő így írja: Авдеева, ezt pedig nyilván hallás után kellene magyarul leírni. A megszokás pont a kivételek esetében lehet elfogadható. Mondjuk a kínai neveket még mindig gyakran az angol átírás szerint írjuk le magyarul, egy "távoli" kultúra esetében talán még érthető a "közvettő" beiktatása, de az orosz nyelv és kultúra azért elég sok ponton érintkezett velünk az elmúlt évzázadokban.
Szabad akarat. Ez a közös az emberben és az angyalban. Égi kísérőink egy másik dimenzióban élnek, de ha akarják, lebukhatnak a mi szintünkre. Miért tennék ezt? Természetesen a szerelemért. Mert szép az élet odafent is, de van az az érzelem, ami megéri az öröklétet. Ahogyan van az a film is, amely…..
Ha hinnék a tökéletes létezésében, akkor akár azt is írhatnám, hogy A Tökéltes Almás Pite. De mivel nem hiszek benne, így maradok a majdnem tökéletesnél. Szerintem ne menjünk bele abba, hogy miért nem hiszem, hogy létezik a tökéletesség, vagy azt, hogy bármilyen étel, vagy akár recept lehet…..
A Válótársak után folytatódik az, amit az RTL már korábban megszellőztetett, és a nemzetközi trendekhez igazodva belehúznak a fikciós műfajba. Új sorozatuk viszont a Válótársakhoz hasonlóan (és a legsikeresebb hazai sorozatgyártó HBO elveit követve) egy remake, ezúttal egy szlovák vígjátéksorozat…..
Sokszor lehet olvasni olyanokat, hogy Hayao Miyazaki a "japán Walt Disney", és ez szerintem elég rossz és félrevezető hasonlat. Leginkább azon alapul, hogy Miyazaki a legnépszerűbb japán animációs filmrendező, miközben Disney a legsikeresebb amerikai - de ezen kívül nincs sok hasonlóság a két filmes…..
John le Carré regényéből készült a sorozat, amit az AMC a brit premierhez képest egy nap csúszással mutat be ma este, és amiről a pilot láttán azt mondom, egyelőre az év újonca, bár még csak februárt írunk. A sztori:  A hatrészes miniről azt kell tudni, hogy John le Carré azonos című…..
A TV2 tegnap útjára indította a harmadik generációs tehetségkutatók zászlóshajójának hívott Rising Start (amiben a néző applikáción keresztül szavaz, élőben azt hívják így), amiről a 2 óra 45 perces műsorfolyam végére sem tudtam megállapítani, hogy minek került…..
Ma este 20:15-kor kezdődik a TV2 új dokurealityje, amiben nem idegbeteg tinédzserlányok üvöltöznek majd az anyjukkal, mert az nem a rendeltetésének megfelelően használta a hajsütővasat, és nem is valami rettentő családi titok nyomába erednek melírozott frizurás magánhekusok,…..
anteus 2014.09.01 22:07:54
Szoftverproblémák miatt késik a Bubi átadása. Még most sem tudni, mikor lesz kész teljesen a fővárosi bringahálózat, addig a közönség számára csak mutatóban lesznek az utcán a zöld biciklik. Eredetileg április elejére ígérték a Bubi indítását, de az informatikai részért…..
[Fotó: cink.hu] Jaj, gyerekek, ez annyira nyomi. És főleg azért esik nagyon pocsékul, mert én tényleg örülök a Várkert Bazár felújításának. Ugyanis épp harminc éven keresztül mindenki tett rá, hogy itt rohad a város kellős közepén egy Ybl-műemlék. Még az sem…..
Sasha Grey: A Juliette társaság, fordította: Kopp Lukács Gabo Kiadó, 2013, 336 oldal, 3490 HUF C Fotó: ACG Első ránézésre semmi sem árulkodik arról, hogy erotikus fikcióval van dolgunk. Igen, még a szerző neve sem, ezzel a címmel akár young adult regényt is írhatott volna…..
Az Elhagyatva Magyarországon YT-csatornáján a szokáso urbex helyszíneket mutatja be, de a mostani videójukkal egy olyan budapesti épületre hívják fel a figyelmet, amit alig ismerünk. Pedig műemlék. Pedig nem kicsi. Pedig Budapest közepén van (legalábbis nem messze a mértani…..
A Fox News olyan az amerikai médiában, mint nálunk az Echo tévé. Pont úgy néz ki, mint egy rendes hírtévé, csak éppen sokkal ostobább. Ezzel nem azt mondjuk, hogy a CNN vagy az MSNBC nem az, sőt. de mintha a Fox szándékosan menne házhoz a lófaszért, ráadásul meglehetősen…..
Peter Bayard: Hogyan beszélgessünk olyan könyvekről, amelyeket nem olvastunk? Lazi Kiadó, Budapest, 2007, 192 oldal, 1990 Ft 1692 Ft Kerültél már kínos helyzetbe olyan könyv miatt, amit nem olvastál? Adunk pár tippet, hogy ez többé ne fordulhasson elő! Irodalmi kiskáténk…..
Már csak az a kérdés, hogy mikor fogják őket forgalmazni Magyaroroszágon, ha egyáltalán. Az nem kérdés, hogy minden gasztroőrültnek kötelező mindkettő! Ahogy megnézem őket, garantáltan felkerülnek a legjobb gasztrofilmek listájára. Jiro sushiról álmodik (nem tudom, hogy ez…..
Bevallom, eddig soha nem mentem el lakásétterembe, nem vágytam igazán erre a fajta élményre, szeretem elkülöníteni egymástól a házi kosztot és az éttermi ételeket, mindkettőnek nagy rajongója vagyok a maga helyén, de nem keverve. Amikor viszont megtudtam, hogy Bernáth Józsi, a…..
A tehetségkutatás az egyik legrégebbi tévés vetélkedőformátum, nálunk is nagy hagyománya volt ugye a Ki mit tud?-dal, ami tulajdonképpen a Csillag születik nagyapjának is tekinthető. 1962 és 1996 között tíz ilyen megmérettetés volt, az első győztesei pedig a baráti…..
A hatékony kommunikáció záloga: a rövid, frappáns, könnyen megjegyezhető név és üzenet, főleg Facebook-címben. ..
Tovább bővül a UPC digitális kábeltévés szolgáltatásában a tévéműsortól függetlenül, bármikor elérhető mozgóképes tartalmak köre. A mai naptól már a Filmbox prémium filmcsomag kínálata is megtalálható a upc videotárban, amely a szolgáltató minden digitális tévés…..
anteus 2011.08.02 10:52:32
Úgy látszik, Lucas már megbánta, hogy tavaly nyáron eljótékonykodta a Star Warsból származó, több milliárd dolláros vagyona felét, mert a Lucasfilm ismét összeállt a Legóval, és The Padawan Menace címmel  legyártottak a Cartoon Networknek egy vinnyogva röhögős…..
iskolábamenet 2011.02.03 00:06:00
 ReggeliKék ..
iskolábamenet 2011.02.03 00:05:13
 Reggeli pára ..
Argentína a világ egyik legmenőbb országa, azt immáron bátran ki lehet jelenteni, hiszen ez az az ország, ahol egy közismerten kokainfüggő futóbolond lehet szövetségi kapitány a futballcsapat mellett, és itt tudják a világon egyedül azt, hogyan kell a férfiembert leültetni a…..
 A 3K, vagyis a Köztéri  Kulturális Kereszteződés program első lépésként felépült a Corvin kapu - adta hírül az Építészfórum. A húsz tonnás lámpaszerkezet fő eleme egy 4,8 méter magasan, 35 méter hosszan kifeszülő rozsdás, Corten lemezből készült konzol.…..
anteus 2010.11.04 12:01:00