Regisztráció Blogot indítok
Adatok
urge

1 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
lajcsko 2014.05.26 00:13:18
A jó király betiltotta a seggfejek vonulását, de ez nem elég, sőt, ez sokkal több, és jóval ízléstelenebb is, mint amit megtehetett volna. A liberális sajtó és bloggerek az indextől a cinken át a kettős mércéig azon derpegnek, micsoda alávaló húzás az Élet menetére…..
:)Igen, 24-edikén megyek haza:)Juhéjj..
Csütörtökön melóztunk, majd úgy elfáradtam mint 3 ember...a semmiben, na mindegy ez nem lényeges: Utána elhatároztuk hogy aznap elmegyünk pubozni. El is mentünk. A legközelebbibe...merthogy tudtuk hogy nehéz este elé nézünk...jobb az ha nem kísértjük a sorsot :)A hely neve The…..
- "Vágysz már egy jó kis ecetes lekváros tejbe krumplira, igaz? :)" - Ezt együtt hoztuk össze.- "Májusi eső, a kurva anyád! :)" - Barnabás- "Úgy izgulok, hogy azt már AnnMarie is megirigyelné! :)" - Flávia- "Mondhatnám azt is, hogy távozom, amikor…..
Sziasztok :)Kicsit hosszú lett, de ne adjátok fel :D napi 10 perc és egy hét alatt el is olvassátok :D Csütörtök és egy újabb csodás munka nap mint mindig, ezt gondolom mindannyian át tudjátok érezni...:) Melóban megbeszéltük David kollégánkkal, hogy menjünk el este meginni…..
Sziasztok :)   Ez ugyan már a negyedik nap, de csak sikerült összehozzam a blogot is és a csomagot is...és az időbeosztást is és az internetet is:) Rengeteg itt a dolog:) 1.Fel kell kelni a csodálatos egyiptomi szőttessel borított ágyból (szerintem sima lepedő, de nem akarom…..
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
urge 2010.08.11 13:32:44
Lehet, hogy a lopás szempontjából kicsit félrenyúlt a kolléga, de szerintem nagyon sok problémára világított rá tökéletesen.

Én biciklizem, motorozom és autózom is, gyakoriságát tekintve is ebben a sorrendben, szóval szerintem minimális rálátásom minden szemszögből nekem is van a témára.

Az első dolog, ami igencsak elgondolkodtató, az hogy az új kressz szerint a bringás már majdnem, hogy egyenrangú jármű az utakon (néhány szempontból feljebbvaló is). Azonban, amíg az autóhoz és motorhoz kressz és járműkezelési vizsgákat kötelező letenni, addig a bringára egy 14 éves gyerek felpattanhat és mehet vele a vácin, a bajcsin, a körúton (ahol a kettőből egy sávot el is foglal), mindenféle képzettség és közlekedési szabályismeret nélkül. Teszem azt, ferika 14 évesen honnan a tökömből fogja megtudni, hogy mit jelent egy jobbkezes utca és mikor kell ezeket felismerni? Sehonnan. Te meg szépen elcsapod. Ki lesz a hibás? Te. Teljesen jogos és igazságos igaz?

Bringásoknak egyenrangúság jár, de pár bringás úgy gondolja, hogy a piroson ő átmehet. Mert ő úgy ítéli meg, hogy az nem veszélyes. Hát az apádfaxat... ez nem közlekedési ajánlás, hanem kötelező érvényú szabályok. A forgalom nem játék és nem önkényes szabályok szerint végzett helyzetváltoztatás, hanem komoly szabályok által meghatározott, igencsak veszélyes közlekedési mód. Ez mindenkire kötelező érvényű, akár kamionos, akár rolleres. És én nagyon szívesen felrúgnék minden olyan forgalomban résztvevőt, aki magyarázza, hogy ezt és azt a szabályt ő most miért sértette meg, miért volt kivétel.
Ha én átzúzok a motorral a piroson, mert látom, hogy a tanulóvezető tököl a másik lámpánál és úgy vagyok vele, hogy 100Le-vel csak ugralhatok már a lámpánál, akkor mindenki fel van háborodva (teljesen jogosan). Pedig simán átfértem volna, hisz nem jött senki. A bringásnak mért szabad azt amit másnak nem? Egyenrangúságot akarnak, de a nagyja maga nem képes egyenrangúan viselkedni. Nem éreztek itt egy kis kettős mércét?

És igen, az autosok és motorosok között is van sok balfas*, aki úgy gondolja, hogy ő valaki és nem vonatkoznak rá a szabályok, csakhogy ők ezért komoly, vagy enyhébb szankcióknak néznek elébe. Míg egy biciklis semmilyen felelősséggel nem tartozik, utólag bármit tett, vagy okozott, ha úgy gondolja akkor elmegy és azonosíthatatlan. És itt említeném meg a robogósokat is, akikre a felelősségre vonás szempontjából ugyanez vonatkozik. Más normális europai országokban nincs robogo rendszam nélkül.

Ez meg hogy kamionok sé buszok közé engedjünk mindenféle képesítés és kötelező védőfelszerelés nélkül bicikliseket, ezt a világ legnagyobb balfaszságának tartom.
Talán esetleg kötelezővée kellett volna egyidőben tenni, az általános iskolákban az alapfokú kressz oktatást (hogy talán az elsőbbségi szituációk és a lámpák színe ne zavarjon meg senkit) és akkor azt mondom, hogy talán. De így sztem csak 1 rakás embert vágóhídra küldtek, a másik fele pedig vétlenül lesz zaklatva, amikor a balfasz, kresszben teljesen járatlan biciklist elcsapja, mert a segg elé gurult a piroslámpánál, vagy a jobbkezesben.

Oltári nagy ökörség volt ez, nem beszélve arról, hogy ha kárt okoznak, mert azért egy vasdarabbal igencsak lehet, lehetetlen a felelősségre vonás.
  Tyű még csak január közepe és nálunk már egymást érik a kampánytémák. A hétvégén megjelent a Jobbik programja (pdf), amit azonmód szét is szedett a Mandiner közönsége. Ezúttal csak az urbanistás dolgokkal foglalkozunk - vigyázat kegyetlenül szenzációhajhász módon.…..
Derby, UK és Flavi Vodka 2009.09.04 12:20:31
Tegnap végre megtörtént a nagy munkatársas italozgatás:) Hát előbb kellett volna megejteni azt hiszem ......... :)   Először egy Thai étterembe mentünk, ami a Thai Dusit nevet viselte:) Teljesen autentikus volt minden, a dekoráció, a tálalás, ilyen kis tálkákba szósz, és a…..
Derby, UK és Flavi Kedd 2009.08.18 11:33:00
Sziasztok! Ma eddig nem történt semmi, de nemsokára megkapom a belépokártyámat és akkor már szabadon járkálhatok ide oda az épületben:) Tegnap se történt sok minden, voltunk több boltban is, és nem vettem semmit....hihetetlen ez az ország. Van egy közepes méretű tesco és egy…..
 Sziasztok megint. Ma már héfő van és innen írok az irodából. Az idő kinn teljesen jó, borús és hűvöske, de még nem esik, és én pont igy szeretem...bárcsak kinn lehetnék, mert idebenn széjjel lehet fagyni az átkozott légkonditol...most mondta a munkatársam, hogy nincs…..
Derby, UK és Flavi Első Péntek 2009.08.15 13:09:00
Sziasztok! Ma péntek van, és 3 és fél napja vagyok itt Derbyben. Ezt onnan tudom nyomonkövetni, hogy 3 féle szendvicset probáltam már ki, mert minden ebédkor szedvicset esznek az angol workerek:) Egybefolynak a napok és főleg doglozom...de minden este elmentunk eddig étterembe és…..