Regisztráció Blogot indítok
Adatok
basel

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogyvolt House 8x20 – Post Mortem 2012.10.26 13:00:00
Már csak három rész van az egész sorozatból, és a készítők tudják, hogyan kell House-t elbúcsúztatni. Én ezután az epizód után úgy álltam föl, hogyha ilyen a színvonal, akkor akarok még egy 9. évadot is, de rögtön. Az eset érdekes, House és Wilson kirándulni megy, Chase…..
Olvasom, hogy a kormány már megint vissza akarja szorítani a diplomások kivándorlását…  Persze adminisztratív eszközökkel, nem ám jobb feltételeket teremtve otthon. És kikiáltva gonosz ingyenélőknek az eltávozókat. Azok a politikusok, szociológusok, akik ilyeneket…..
basel 2012.07.19 23:41:16
@Dubaimaskepp:
Ez így ebben a formában nyilvánvalóan nem igaz. Az államilag támogatott oktatásnak nem előfeltétele, hogy a szüleid adót fizessenek, hogy legyenek egyáltalán ismert szüleid, rokonaid.
Az oktatás olyan közjószág, amivel a jövőbe fektet be az ország nem kis összegeket, és nyilván nem kívánatos, hogyha ezek a befektetések a megtérülésük előtt elmennek más országokat boldogítani.

Valószínűleg nem a röghöz kötés a megoldás, és nem dobja fel a közhangulatot az sem, ha az oktatás ingyenességét kötöm otthon lehúzott évekhez. De ha már erről a témáról beszélünk, pláne diplomásként, értelmiségiként, akkor nem kéne ennyire rövidlátóan csak szubjektíven, az egyén szemszögéből nyavalyogni.
Adott probléma, hogy ha rossz gazdasági körülmények közé kerül az ország legelőször a legmobilabb, legértékesebb munkaerő lép le, beindul az agyelszívás, és ez csak kumulálja a problémákat. Erre kell egy kormányzati válasz, és ha nem tetszik a mostani, állj elő jobbal! (Attól kíméljetek meg, hogy "legyen jobb Magyarországon, és akkor majd nem mennek el", próbáljunk egy kicsit felnőni a feladathoz:)
A múltkori részt cliffhangerrel zártuk, meglépett a víziszörny, de Matula gyors akcióterve reményt ad a kétségbeesett Tutajosnak. Csónakba szállnak, Matula újabb különleges pákászeszközzel ismerteti meg Gyulát: a fentővel. Hosszú bot végén háromágú kampó, ezzel kell…..
Praxis Megfulladt a babánk 2012.05.24 07:29:00
Tisztelt Praxis Olvasók! Négy éve az első igazi májusi meleg volt. A napi rutin szerint elvittem a lányomat iskolába, és nem ígértem meg neki, hogy én megyek érte, mert lehet, hogy délutánra már megszületik a kisöccse. Nagyon várta már, mi több, alig várta, hogy más menjen…..
basel 2012.05.24 10:18:36
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Igen, de döntő többség ott is kiperkálja a magánkórház árának 30-70%-át. És a 70%-ért se kapsz aztán számonkérhető szolgáltatást, épcsak nem fognak látványosan és direkt szarni a fejedre.
  Sokan nem értenek egyet azzal, hogy az ügynöktörvényt leszavazta a Fidesz-KDNP frakció. Helyesen. Természetesen az ügynöktörvénynek már réges-rég meg kellett volna születnie és a Fidesznek kellett volna megszülnie azt.   Azonban ne feledjük, hogy az ügynök csak egy…..
Hank ismét valami ágyon tér magához, de mennyire más ez, mint a múltkori ébredés Marcy kézimunkájára! Hősünk ugyanis kórházba került, szerencsére még épp időben, és már túl is van egy alapos gyomormosáson, így hát az előző rész végén beszedett nagymennyiségű altató…..
basel 2012.02.28 10:56:16
@p4tt:
Hamár rajongunk, nevezhetnénk akár felföldinek is a nyomorultat, hamár a hazája kb. annyi magaslati ponttal van megáldva, mint a mienk. Nem tudom, a hegylakó miért hangzott annyira jól az eredeti (félre)fordítónak, de meglehetősen idegesítő.
Huszonnegyedike, kénefa, ráérmég, nemérrá, majdholnap, elválok, veszekfát, azjólesz, hogynézmárki, jakérem, akkorazt, mennyilesz, ennyitegyfáért, legyenöt, legyenötfél, legyenhat, jóleszazelső. Megyünknagyihoz, nemakarok, jönjézuska, minimaxkell, nagyimesél, minimaxkell,…..
basel 2011.12.23 08:28:36
Nem lesz különösebb aktualitása a posztnak, csak annyi, hogy Tylerrel minap beszélgettünk, és előkerült valahogy a Bad Day LA. A játék címe rögtön felidézte bennem a harctéri emlékeket 2006-ból, amikor a programot tesztelnem kellett. Írtam akkor egy lesújtó kritikát a…..
Mandiner blog Képírók 2011.05.25 08:31:00
  Magyarország nem sok mindenben vitézkedik a nemzetközi politika porondján, de feltételezett háborús bűnösök tekintetében viszonylag jól állunk. A Simon Wiesenthal Központ top tízes listáján rögtön két magyar neve is szerepel, az első helyen Képíró Sándoré, a…..
„Ha vétkeitek skarlátpirosak is, hófehérekké válhattok” Ézsaiás 1:16–18.  Megjelent Gervai András könyve a Fedőneve: „szocializmus” - Művészek, ügynökök, titkosszolgák címmel a félmúlt szocializmusának filmvilágáról. Mint a legtöbb ilyen…..
Mandiner blog Elnézést 2011.01.13 15:15:00
  Tegnapi, Hétköznapok és ünnepek az MTA Filozófiai Intézetében című posztunk meglehetősen nagy vitát kavart, nemcsak itt, a blogon. A posztban szándékosan gyermeteg karikatúra-szerűségeket közöltünk, a műfajra jellemző túlzásokkal. Valójában egyáltalán nem gondoljuk,…..
„Azokon a területeken, ahol a fegyvertartás szabadabb (USA; Svájc), a racionális bűncselekmények gyakorisága általában alacsonyabb” Get off my lawn!   Az Alsóörsön történt tragikus kettős gyilkosság megrázta az országot. A blogvilágban ismét előkerült,…..
basel 2010.08.24 13:32:50
Na most akkor helyes linkkel:

@jvizkeleti: Elnézést a kései válaszért, éppen ebédelni voltam.

Ha jól értem, a cigányellenes sorozatgyilkosok nem részei az általad vizsgált bűneseteknek, mivel nem "racionális" bűnelkövetők. Ugyanígy a bolti tolvajlás sem része a vizsgált mintának, mert ott egyáltalán nincs lehetőség a fegyverhasználatra, nem erőszakos bűntett.

Tehát koncentrálj csak az erőszakos vagyon elleni bűncselekményekre, gyűjtsél onnan adatot, építsd arra a teóriáidat! Módszertani kritikám pusztán erre irányult.

Ha viszont kilépünk ebből a vizsgálati körből, és arról kezdünk fantáziálni, hogy a támadásoktól begőzölt romák szabadon lődözzenek minden fekete terepjáróra, mert az jól megoldja a romák elleni támadások kérdését, és csökkenti a halálesetek számát, akkor a posztodat felfoghatjuk egy olcsó kommentprovokáló agyrémnek... Csak a közgazdaságtant nem kellett volna belerángatni.
basel 2010.08.24 15:46:05
@jvizkeleti:

Oké, ez valóban egy olyan állítás, amire lehet közgazdasági fejtegetéseket alapozni, át is jött, hogy ezt akarod tenni. Épp csak buzdítani akartalak, hogy akkor valóban állíts mögé kutatómunkát, az egyes állításaidat adatokkal támasztva alá.

Megjegyzem, az ilyen modellekben nem árt, ha erősen önkritikus az ember a saját módszerével szemben, az USA déli államai vs. Nagy-Britannia például elég elrugaszkodott összehasonlítás (amint arra Patrick Bateman 2010.08.24. 14:57:57) rá is mutatott.

A másik buktatója az ilyen gondolatmenetnek, hogy a társadalmi összhaszonra esetleg nem csak a teáltalad vizsgált aspektus lesz hatással (kockázatkerülő betörő csendesebb vizekre evez), hanem a járulékos következmények is (önbíráskodások, támadással nem arányos önvédelem, esetleg "megelőző csapásként" eladott gyilkosságok számának emelkedése), ezeket szintén érdemes már előre bevonni a modelbe és vizsgálni, hogy az utólagos kritikákat elkerüljük.
Gyermeki lelkem minden örömével tudatom, hogy Pista Teszkós Szarjainak Nagy Gyűjteménye újabb taggal bővült a hétvégén. Mint azt tudják (mivel említettem), nagy gyűjtője vagyok minden arra érdemtelen gagyi RC-játéknak. Persze van egy méret- és árbéli plafon, ami fölé nem…..
Fiatal házaspár copfos leánygyermekkel ugrik ki egy terepjáróból egy templom előtt, késésben vannak. Odabent már javában megy a mise, leülnek gyorsan az egyik hátsó padsorba. Aztán sorolnak előre áldásosztásra, a kislány bepróbálkozik, hogy ihat-e Jézus véréből, de az apja…..
basel 2010.07.15 17:25:15
www.enotes.com/lit/group/discuss/what-does-this-quote-mean-when-father-gives-h-68645

Elég meggyőző, hogy nem Shakespeare... A zsidó közmondás tűnik nyerő befutónak.
basel 2010.07.16 13:30:50
@hex.kelly: Ó, olvaslak én majd minden héten, csak ritkán szólok hozzá:)
Richard Lennon, Cleveland nagy tiszteletnek örvendő püspöke úgy döntött, bezárja a clevelandi Szent Imre (St.Emerich) templomot. Clevelandban több mint százötven parókia van, ötvenet zártak…..
basel 2010.07.02 09:13:38
@Nisa: Meglepett volna, ha a püspök elzárkózik a hívekkel való találkozástól. De az is meglenne, ha emiatt a gyermeteg akció miatt megváltoztatná a döntését.
Adott szituációban borítékolhatóan kizárható a magyarellenesség mint ok a templom bezárására, a hívek egyszerűen csak kevesen vannak, és nem tudják saját erőből fenntartani a templomot egy egyébként is anyagi gondokkal küzdő egyházmegyében.
Ha a magyarságnak fontos a cleveland-i közösség, akkor annak szerintem anyagi támogatással tud nyomatékot adni, nem diplomáciai nyomásgyakorlással.

Bár az eddigi sztoriból egy elég fontos részlet kimaradt: van-e annak a közösségnek magyar lelkipásztora (ethnic church, tehát kell lennie), és ő hogy kommentálja a történteket?
basel 2010.07.02 09:35:31
@jotunder:
A kérdés az lenne, hogy a hívek reakciójához hogy viszonyult a pap? Meg az, hogy a paphiány is szerepet játszott a bezárásokban, vagy csak a templom fenntartási költsége?
Vagy általánosabban: mik azok a tényszerű szempontok, amik alapján megszüntették a plébániákat, és hogy szerepel az adott ismérvek alapján a magyar plébánia?

Mert ez a búcsúlevél csak utal arra, hogy a "halál korai és igazságtalan", de nem megy részletekbe (és semmiképpen nem buzdít ilyen polgári engedetlenségi akciókra, mint a templomblokád).
basel 2010.07.02 09:54:46
@jotunder:
De az ő feladata lenne a párbeszéd lebonyolítása a hívek és a püspök között. Az egész sztoriban a hívek reakciója az abszurd, kétségbeesett momentum.

És neki kellene tudnia, mekkora a lyuk a plébánia költségvetésén, amit eddig az egyházmegye foltozott be, neki kellene segítséget keresnie, kérnie (akár a magyar egyháztól).
Szóval egy picit lukas a sztori...
A Protector első két része nagyon bejött tower defense (aka. lövegtornyos) műfajban, de a harmadikban már csak magát ismételte a sorozat – világos volt, hogy meg kell újulnia a szériának. Ez a negyedik részben félig-meddig sikerült: a grafikai elemek nem nagyon változtak, a…..
basel 2010.06.30 09:58:42
@kukatr: Három hőssel csináltam végig, és ebből kettő az eredeti három hősből került ki.
De tulajdonképpen két hőssel talán még hatékonyabb lett volna, de a mágus helyett preferáltam a repülő lényekre specializálódott íjászokat.
  Az íreket és az olaszokat összehozni a cigányokkal? Hát ez elég meredek. Ez volt előző két posztom kommentjeinek egyik tanulsága. Mi a cigány ebben a képletben? Jelző? Állapothatározó? Vagy a romani nép megjelölése? Talán az összes egyszerre. Ki a cigány, és ki a…..
"Hogyan tegyük tönkre a gazdaságot két hónap alatt?" - tettük fel a kérdést egy hónapja.Hát így. Vagy így.Jean-Claude Trichet és Ben Bernanke, az Európai közponi Bank és a Fed elnökei  És még van egy hónapunk tököt vakarni is.Ez a forintblog történetének…..
Az utóbbi időben történtek már próbálkozások a föccs palackozott formában történő piacra dobására (pl. 5 éve a Szigeten, vagy itt), sőt nekem még valami vörösboros kólás termék is rémlik a polcokról. Most azonban nem akárki, hanem a Hilltop vette a fejébe, hogy a nyári…..
hogyvolt Lost 6x01/02 - LAX 2010.04.13 01:03:00
(A sorozat iránti tiszteletből és a szinkron minőségében az elmúlt két évben tapasztalható javulás végett szakítunk a nevek fonetikus átírásával.) …és akkor Juliet a kis kezivel fogott egy kicsike sziklát, és addig ütögette hidrogénbombát, míg lett nagy fehérség,…..
Geekblog Radírfej 2010.02.28 09:37:00
Henry Spencer (Jack Nance) arcának fele az űrben lebeg, és a kamera egy archaikus sárföld-bolygóhoz közelít. Benne ül egy ember (szakálla volt kender, egyébként Jack Fisk), aki váltókarokat huzigál fel-alá. Nyilás nyílik, és egy féreg-főtus zuhan alá belőle, megtermékenyítve…..
A protestáns lelkészek nagy része házas, mégis jóval gyakoribb náluk a pedofília, mint a katolikusoknál. Nem a cölibátus eltörlése vagy a még „toleránsabb” politika a megfelelő válasz: éppen ellenkezőleg! (Fotó: Gary Rivett/ABC News) A Vatikán botrányoktól…..
basel 2010.03.22 14:52:40
@AnnaKarenina: Egyetértek. Súlyosabb probléma, ha egy pap követ el pedofil bűncselekményt, mintha bárki más, ezt kár volna vitatni.
basel 2010.03.22 15:53:21
@AnnaKarenina: Van protestáns kutatás is hivatkozva a posztban, de az sajnos nem online. Legalábbis nem ingyenesen hozzáférhető.
basel 2010.03.22 16:05:55
@Samuzia: Az értelmes kommunikációnak van egy határa... Aki ez alatt van, azt nem kell győzködni, mert úgysem jársz sikerrel. Ha nem szólsz hozzá, egy idő után jobb szórakozás után néz.
Csodáról prédikáló pappal nyitunk, aki némi hatásvadászattól sem riad vissza, ha a hívek meggyőzéséről van szó. Kezét ökölbe szorítja, ujjai közül vér buggyan elő, a nép meg jól be is veszi, hogy az atya az orruk előtt stigmatizálódott. Csak egy néző figyeli rosszalló…..