Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tass-tass

0 bejegyzést írt és 363 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Archiregnum Márki-Zay hét halála 2021.10.24 22:24:47
Márki-Zay egy politikai hulla, vagy macska. Ezt onnan tudom, hogy már hétszer láttam elpusztulni: egyszerűen nem élhet. Nem lenne szabályos, ha létezne. Kizárt. ..
tass-tass 2021.10.26 14:28:27
@Heptihopter:
index.hu/belfold/2021/10/21/rusvai-miklos-oktober-23-koronavirus-jarvany/

Az nem lehet, hogy olvasottabbak, tájékozottabbak, tudatosabbak MZP támogatói?
tass-tass 2021.10.26 15:24:40
@Tata86: Nem tudom, lehet hogy igazad van.

Nekem a híradásokból az jött le, hogy az ellenzék gyűlésén jobbára DK-sok, a kormánypárti gyűlésen Fideszesek voltak. Én mindkét tábort szektának tartom, akiket nem lehet észérvekkel meggyőzni.
Azért gondolom, hogy az ellenzéket támogatók tájékozottabbak, hiszen az előválasztáson összességében kb. 800.000 ember szavazott, a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót meg kb. 1.200.000-en írták alá.
Ezekből a Fidesz rendezvényén megjelent 100.000+ ember, az ellenzékén meg 5.000+ ember.
Egyébként meg a kutyapárt nem iratott alá semmit, mégis kiment 1.000+ ember a békemenetükre.
Ha grafikont készítenénk, akkor látható lenne, hogy messze a kutyapártnak van a legnagyobb mozgósító ereje
Nívó Bevándorlás 2015.06.15 10:59:00
(Mindenekelőtt egy kis személyes: csatlakozva ccactus kolléga egyik posztjához, melyben blogunk inaktivitása miatt mentegetőzik: Valóban, az időhiány nagy úr, mert ugyebár meg is kell termelni azt a GDP-t, amit aztán állam bácsi elvonhat, és jókedvűen osztogathat nálunk jóval…..
Találgatások már voltak, hogy mennyibe kerül ez a KDNP javaslat az országnak (legyenek zárva a boltok vasárnap), most kísérletet teszünk arra, hogy pénzben kifejezzük eme hatás mértékét. A témáról szóló eddigi posztjaink:  Engem ne védjen meg a KDNP! - a vasárnapi zárva…..
tass-tass 2014.11.21 01:01:11
Nívó Engem ne védjen meg a KDNP! 2014.11.01 13:12:21
Végre elmúlt a netadó, de máris jön a következő ökörség: a KDNP javaslata szerint vasárnap kötelezően zárva kellene tartani a kiskereskedelmi egységeknek (persze vannak kivételek, mint pl. dohánybolt, 400 négyzetméternél kisebb üzletek, stb.). A témával kapcsolatban sok érv…..
Nívó Péniszadó 2014.10.24 10:52:22
Készül a jövő évi költségvetés, és a kormány ennek örömére új adót jelentett be minap: a péniszadót. Az adó mértéke a szerszám centiméterben kifejezett méretének százszorosa, és a munkáltató fizeti alkalmazottja után, havonta (ha az adóalany nem dolgozik, akkor az…..
tass-tass 2014.10.25 08:09:06
.@Tyson925: Egy Dárdai mentalitású politikust kellene haza importálni, aki az új alkotmányt népszavazásra bocsátaná, aztán egy év múlva lemondana. Persze ahhoz, hogy sikeres legyen valakinek pénzt kellene tolni mögé.
tass-tass 2014.10.25 09:52:30
@anonymand: Ezt a blogot elég régóta követem,tudom milyen álláspontot képvisel. Magamat nem sorolnám semmilyen szekértáborhoz. Szavaztam én már szdsz-re, centrum pártra, mdf-re, fideszre, lmp-re. Utóbbi időben már senkire. Talán libeláris- konzervatív vagyok, ha van ilyen fogalom. Viszont megvagyok győződve, hogy a mai anomáliák gyökere az mind a 2002-2010 közötti időszakban keresendő. A legnagyobb baj a 2/3. Bármilyen problémát hoz valaki a 2010 utáni időszakból, annak kialakulásának okát a 2010 előtti időszakban lehet megalapozottan keresni.
A jelenlegi politikai erők mind 2002-2010 között nyerték el a mai formájukat, ezért számomra mind problémás.
tass-tass 2014.10.25 22:08:52
@Tyson925: Így legyen lottó ötösöm. Ebben a posztban ( nivo.blog.hu/2014/10/25/mi_jo_es_mi_rossz ), ha kissé zavarosan is, de finoman elhatárolódott a Nívó blog az EU-ból való kilépéstől. Már ha nincsenek apró betűs sorok elrejtve a szövegben.
Nívó Mi jó, és mi rossz? 2014.10.25 20:19:13
Szögezzünk le néhány nagyon fontos és alapvető dolgot! Az EU jó! Az EU tagságunk jó! Az EU-ból kilépni rossz! Az EU-val rosszban lenni rossz! Amerikával rosszban lenni rossz. A demokratikus világgal jóban lenni jó. A demokrácia jó! A diktatúra rossz! Amerika jó, de lehetne jobb.…..
Vajon mi vesz rá arra, hogy majd fél éves kihagyás után újra írjak erre a blogra? És miért pont rögtön egy lemezkritikát? Nem kell jelentkezni, elárulom: vannak dolgok, amiket - ha a mainstream, trendi vonalba akar tartozni az ember -, kötelezően fikázni kell: ilyen a mindenkori…..
tass-tass 2014.10.23 22:48:34
Én először nem értettem, hogy mi értelme van benzinkúton zenei CD-t árulni, mivel 2014-ben gyakorlatilag mindenki mobil eszközökön hallgat zenét. Aztán rájöttem. Egy átlag magyar autó CD-s rádióval van felszerelve. Vezetés közben fülhallgatóval senki nem hallgat zenét, a mobil eszközt meg körülményes csatlakoztatni a zeneszerszámhoz (tudom FM transmitter, meg bluetooth, de az még luxus). Tehát autóban még praktikus zenei CD-t hallgatni. Szerintem üzleti szempontból kiváló ötlet. 990-ért meg is vettem az autóba a CD rippet meg letöltöttem a telefonra egy "free" oldalról.

Stílus szerint nem besorolható zenefogyasztó vagyok. A jó öreg Anthrax-tól kezdve, a mai Grenma-ig mindent szeretek (az MTV-s A38-as hajós műsorban találtam rájuk, másokkal egyetemben), de belefér egy Bomfunk MC's vagy akár Shakira szám is. Csak jó legyen.

Erről a lemezről nekem gyakorlatilag minden szám tetszik. Eddig nem tűnt fel nekem korábbi TCS számokban, de ezen a lemezen eszméletlen jól dobol a srác, a gitáros fazon is meglehetősen kellemes meglepetés volt a Zanzibár után (láttam élőben is gitározni Zanzibár koncerten, ott is jó volt, de nem néztem ki belőle ezt a dögös metálos stílust). Lukács a politikakritikus szövegeket is úgy tudta megírni, hogy az eddigi ( és valószínűleg a jövőbeni) hatalom képviselőinek mindegyikére igaz (lesz). A Sállállállá szövegével pedig rendezte mély magyar múltunkat és elhelyezett bennünket a jelenbe. A Himnusz-al is kezdhetne valamit.

Egyszóval ez a lemez minden tekintetben jó.
A választások előtt sok vita zajlott arról, hogy vajon hihetünk-e a közvélemény-kutatóknak, illetve hogy melyik közvélemény-kutató melyik pártnak kedvez a felméréseivel. Most, hogy a választások lezajlottak, érdemes összevetni az öt nagy közvélemény-kutató áprilisi utolsó…..
tass-tass 2014.05.01 09:51:00
@MACISAJT: "Tény hogy nem voltak rettegő, rejtőzködő ballib szavazók,ahogyan azt a szanyi tiborok és ágh attiláktól terjedő spektrum makacsul állította."

Egy kis érdekesség arról, hogy Szanyi miképpen gondolkodik a szavazókról az EP választások előtt:

"Adja isten, hogy ne tévedjek, de alacsony lesz a részvétel, 60 százalék helyett 30 százalék. És nem mindegy, melyik fele vesz részt.

___Arra számítok, az elvontsága miatt az internettel rendelkező, középiskolánál erősebb végzettségű állampolgárok mennek el, ők viszont fel is fogják, miről döntenek. Azaz a baloldalnak komoly növekedési potenciálja van.___"

index.hu/belfold/2014/04/18/hajajajajaj/

Tehát, akinek nincs internet elérése és legalább felsőfokú végzettsége, az mind "birka" és a Fideszre szavaz. Szerencsémre nekem nem kell bégetnem, de nem Szanyit szeretném az EP-be küldeni.

Viszont szerintem is sokkal jobb lenne 500 millió európai egyikének lenni, mint nép-nemzeti alapon a 10-13 millió magyar egyikének lenni, de ahhoz, hogy elsősorban európaiak legyünk, felvilágosult (nem egyházi) szellemben oktatni kellene a "birkákat".

2002-2010 között megvolt a szándék a korszerű, felvilágosult oktatás elindítására, csak sajnos eredmény nem párosult mellé ( PISA-felmérés index.hu/belfold/2013/12/03/pisa-felmeres_romlott_a_magyar_diakok_teljesitmenye/ ).

Bár elnézve az egyházi vonal beengedését az iskolákba, ez még csak rosszabb lesz, mert előbb-utóbb a "Teremtés könyve" ( mek.oszk.hu/00100/00176/html/ter.htm ) lesz minden tudományok alapja. És azt - mint tudjuk-, nem lehet megkérdőjelezni, mert "írva vagyon". (Húrelmélet?, Higgs-bozon?, Klónozás? Ha-ha-ha, csacsiság)
Nívó Bővül a munkahelyek száma 2014.04.26 15:32:39
Tévhit, hogy csak a külföldön dolgozók és a közmunkások javítják a foglalkoztatási adatokat. Az alábbi ábra mutatja, a KSH adatai szerint, hogyan változtak a foglalkoztatottsági számok 2014 első három hónapja, és 2010 első három hónapja között.  Annyi magyarázat…..
tass-tass 2014.04.26 23:42:36
A posztot olvasva hirtelen úgy éreztem, hogy két ismerősöm is rosszul döntött, amikor a lehetőség hazájának nem Magyarországot, hanem Hollandiát és Németországot választották.

Egyikük most húsvét után közel tízéves, másikuk tavaly novemberben több mint tízéves ingázás után döntött úgy, hogy felpakolja családját, eladja a házát és nyelvtudás nélkül, 8-10 éves gyerekekkel végleg kiköltöznek új választott hazájukba.

Az ok mindkettőjüknél ugyanaz volt: az egyik országban a Linde, a másikban meg egy másik nagy cég 4 és 6 éves építési projektet indított.

Mindketten szerkezeti lakatos, minősített hegesztő, szigetelő bádogos szakmával rendelkeznek (plusz még néhány egyéb papírjuk is van, mint pl. targoncakezelő, darukezelő, stb.).

Az ok mindkét esetben: évente 5-6 alkalommal látták a családot 1-2 hétre, az utazás, a két helyen fenntartott háztartás költsége, a házastárs itthoni bérszínvonala elérte azt a szintet, amikor már megérte kiköltözni és a nyelv elsajátításáig 1-2 évvel kalkulálva egy fizetésből megélni.

Hozzátenném, hogy mindkét család saját házzal, autóval, meg mint a külföldön dolgozók zöme, mindenféle elektronikus kütyüvel, stb.-vel rendelkezett, melyeknek fenntartása megítélésem szerint elég biztos egzisztenciát jelent.

Nos ezek az emberek úgy látták, hogy Magyarországon sem rövid-, sem közép-, sem hosszútávon nem tudják elképzelni egzisztenciájuk növekedését vagy egyáltalán csak jelenlegi szintjének megtartását.

Persze a külföldi lét sem túl egyszerű, bérelt lakásban élnek, de arrafelé a helyi lakosság jelentős része is bérlakásban él, a gyerekek külföldiek számára fenntartott iskolába járnak, de valószínűleg még nem késő számukra az akcentus nélküli nyelv elsajátítása, ezért úgy gondolják, hogy nagy hátrány nem fogja érni őket a mindennapi életben. (Azt mondják, hogyha úgy nézel ki, mint a többségi társadalom tagjai(európainak nézel ki) és úgy beszélsz mint ők (akcentus nélkül) és úgy élsz mint ők (van munkád), akkor befogadnak. Ha csak angolul beszélsz vagy töröd a nyelvet, akkor idegen vagy, aki elveszi egy "őslakos" munkáját)

Nos, Magyarország lakossága 9 fővel csökkent, mert Ők biztosan nem fognak hazajönni 1,2,3,4%-os GDP növekedés hatására.

Persze, ha ezt a posztot olvasták volna, biztosan elvette volna a költözési kedvüket.

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a foglakoztatási adatokban ők és a hozzájuk hasonlók szerepelnek-e? Mert szavazni szavazhattak.
Több mint huszonöt éve történt egy vidéki katonai kórházban, hogy beszállítottak egy határőr ezredest. Ez az ezredes díszpéldánya volt a kommunista rendszernek, amolyan munkás szülők paraszt gyermeke. Nagydarab volt, nagyhangú, trágár, bratyizó, parancsoláshoz szokott,…..
tass-tass 2014.04.19 22:39:56
Gyerkőcöm a minap azzal jött haza a suliból, hogy így Isten, úgy Jézus, hit miegymás. Erkölcstanra írattuk be, de az iskola nem átallotta beengedni valamelyik egyház képviselőit az osztályukba előadást tartani és kiadványokat osztogatni. Persze Isten létezését és kapcsolatát Jézussal tényként mutatták be, meg sem említve, hogy a történet igazságtartalma csupán hit kérdése. Azóta a hitközösség kialakulásáról, a hívővé válásról a következő tanmeséket olvasom a gyerkőcnek:

Kacor király (
vision.vein.hu/~woodpaul/diploma/mesek/kacor_kiraly.html):

"Ki légyen az úr?

“Ahá! – gondolja magában a macska. – Úgy látszik, fél tőlem.”

Mindjárt nekibátorodott, s mondotta is nagy büszkén:

– Mit, hát te nem ismersz engem? Tudd meg, hogy én Kacor király vagyok. Nincs az az állat, aki ne félne éntőlem."

és minden állat elhitte

Csipike a gonosz törpe (mek.oszk.hu/02500/02507/02507.htm#8)

"...Csipikének iszonyú ötlete támadt.

- Tudd meg, hogy véged - jelentette ki ünnepélyesen. - Elintéz téged az én barátom!

A béka bizonytalanul pillantott rá.

- Az ki?

- A Rettenetes Réz Úr, ha tudni akarod! Amíg hármat számolok, itt is lesz. Egy...

Kecskebéka a kettőt se várta meg. Nem tudta ugyan, ki az a Rettenetes Réz Úr, de azt hitte, valami gólyaféle lehet."

és minden állat elhitte

A biblia alaptörténete is kb. annyi, hogy volt egy ács, aki 30 éves korában azt mondta Ő Isten fia, aki csuda dolgokra képes.

És sokan elhitték...

Egyszóval a bibliát is nyugodtan a mesekönyvek közé lehet tenni, hiszen Jézus történetét is emberek írták meg. Mint a Mikulást, a Húsvéti nyuszit, a Fogtündért, stb-stb.
Szép, tanulságos mesék.
Nívó Ezt várjuk tőled, Viktor! 2014.04.12 16:57:20
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Legelőször is szeretnénk a következő négy éves munkájához sok sikert, jó egészséget kívánni, és isten áldását kérni. Amint a választások eredménye is mutatja, bízunk Önben. Magyarország bízik Önben. Továbbra is kétharmados többséggel…..
Decemberben írtunk arról, hogy a magyar gazdaság növekedése 2013 végére akár 3%-ra is felgyorsulhatott. A tényleges szám az Eurostat adatai szerint 2,8% lett, tehát majdnem beletrafáltunk. Illetve nem beletrafálás volt ez, hanem a gazdaságról addig nyilvánosságra került…..
tass-tass 2014.03.15 13:28:39
@Nívó blog: Ha jobban körülnézel akkor láthatod, hogy az utóbbi évtizedben nem épült egyetlen lakópark sem, melyet nem vettek volna körül kerítéssel. A paneltanyák építésekor még ötlet szintjén sem merült fel körbekeríteni a lakótelepet.

Még egy ilyen - gazdasági értelemben vett - évtized és már város részeket fognak 3 méteres szögesdrótos betonkerítéssel körülvenni és kutyás fegyveres őrök fogják elválasztani a gazdaság előnyeit élvező és hátrányait szenvedő réteget egymástól. (Tiszta Dél-Amerika.)

Ennek fényében lehet vitatkozni néhány tized százalékos növekedésen, de nem érdemes. Tudod, ne halat, hálót adj a szegényeknek.

Egyébként (figyelembe véve a magyar társadalom adózási morálját) a kormány gazdasági döntéseinek kb. 50-60%-val egyet tudok érteni, de az EU ellenességet, a tekintélyelvűséget, az empátia, szolidaritás teljes hiányát, az idióta módon történő rezsicsökkentést, az államosítást (akkor inkább már a közgépet pénzeljék és kvázi az "államosítson"), stb. nem lehet elfogadni.
tass-tass 2014.03.15 18:11:39
@Nívó blog: "Ki mit tart a legfontosabbnak, vagy érdeklődési körébe tartozónak, arról beszél szívesen."

"Szomália, az unortodox sikersztori"

"...A gazdaság mégis egész jól elműködik, egyes szektorainak növekedéséért Matolcsy György is összetenné a kezét. A legutóbbi - becsült - adat szerint 2,6%-os GDP növekedést könyvelhettek el 2010-ben..."

"...és itt van a föld egyik legfejlettebb internetes hálózata..."

hvg.hu/vilag/20130217_A_vilag_legrosszabb_helyei_Szomalia

Ha csak a számokat nézzük, akkor Szomália egy "kurva jó" hely.

Ha csak a számokat nézzük, akkor az általad becsült GDP adattal Magyarország is egy "kurva jó" hely.

A német GDP 2013-ban 0,4 százalékkal növekedett.

Ha csak a számokat nézzük, akkor Németország a sunyiban sincs Magyarországhoz képest.

Hiszen a számok nem hazudnak...
tass-tass 2014.03.16 11:43:03
2010-ben Kósa propagálta az ötletet, amivel életet lehetne lehelni a vidéki (egyetemi?) nagyvárosokba.

"Csak Pesten lehet ügyeket intézni?"

index.hu/belfold/2010/02/17/videk/

Sajnos mióta pártja kormányoz néma mint a hal.

"MSZP: 400 milliárdos kormányzati negyed lesz a Várból?"

mandiner.hu/cikk/20140218_mszp_400_milliardos_kormanyzati_negyed_lesz_a_varbol

Ha már nő a GDP, akkor élvezhetnék az előnyeit a "periférián" élők is.
Nívó Végre szárnyalunk! 2014.02.14 18:55:20
Magyarország újra a visegrádi országok éllovasává vált a gazdasági növekedésben. Bár a kormányellenes blogok hallgatnak róla mint a sír, de azért az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szép csendben kiadta az EU tagországok legfrissebb gazdasági növekedési…..
tass-tass 2014.02.17 22:24:42
Akinek a GDP alakulása a legfontosabb dolog az nézegesse, hogy Magyarország különböző területein - számokban kifejezve - mit is jelent mindez életminőség szempontjából.

index.hu/chart/2014/02/17/jasz-nagykun-szolnok_costa_rica/

Engem nem érdekel. Oda költözöm, és ott vállalok munkát, ahol van esélyem az elhelyezkedésre és a tisztességes megélhetésre, gyerekeim felnevelésére. Ha ez csak az EU másik tagállamában lehetséges, akkor oda. Nem szabad röghöz kötni magunkat.

index.hu/gazdasag/2014/01/28/kevesebb_embernek_sajat_lakast/

Kikkel érzek kulturális közösséget? Ha a műholdvevőmön leveszem a hangot és végigpörgetem a csatornakínálatot, gyakorlatilag ugyanazok a reklámok, műsorformátumok, sorozatok, filmek, zenék mennek mind a 28 EU-s országban. A keleti országok adóinak műsorkínálatát elnézve nem lennék előfizető sehol sem.

10 évvel az EU tagságunk kezdete után, nem tudok rájönni, hogy a magyar emberek nagy része miért gondolja úgy, hogy előnyösebb 13 millió múltjából élő - egymással is civakodó - önérzetes magyar közé tartozni, mint 500 millió európai közé. Ezzel az önérzetes viselkedésünkkel rövid időn belül háborút fogunk megint kirobbantani vagy csak egyszerűen szétszakítjuk az EU-t. Egy gennygóc leszünk Európa közepén.

demokrataferinek a monológja sokkal szimpibb volt Orbánénál, csak hát annyi megbocsáthatatlan bűne van szerencsétlennek...

Mindenki számára az lenne a szerencsés, ha patthelyzet alakulna ki a választásokon és német mintára nagy koalíciót kellene alkotniuk a szemben állóknak.
Különösen nem volt újdonság, de így grafikonként feltéve, három intézet átlagaként, hosszabb időt felölelő tartamban mellbevágó az, amit a közvéleménykutatók felmérései kirajzolnak a portfolio.hu ábrájában: az ellenzék teljesen mozdulatlan stagnálását, és a Fidesz…..
tass-tass 2013.11.05 10:19:45
@Brendel Mátyás:
"Tehát egy olyan szerveződést, pártot biztosan messzire elkerülnének,"

"tehát minek ajánlgatsz olyat, amiről magad is látod, hogy baromság?! "

Bocsi, rosszul fogalmaztam. Tehát a pénzes pártok kerülnék el messzire azt a pártot, amelyik arra buzdít, hogy hagyd itt ezt a marakodó-élősködő bagázst és élj a mának ott, ahol lehet értelmesen is élni, nem csak létezni.

Az nem üzenet, hogy 4 éve rosszabbul éltünk, mint előtte 4 éve, most rosszabbul élünk, mint 4 éve és 4 év múlva rosszabbul fogunk élni, mint most.

Az is hülye álláspont, hogy azért szavazok az egyikre, mert a másikat utálom.

Úgy látszik, sokaknak nehéz felfogni, hogyha odébb költözne néhány száz vagy ezer kilométert, akkor olyan életminőséghez juthatna, amit itthon soha nem fog megélni közmunkásként, minimálbéren bejelentve, segélyen, betanított munkásként egy gyártósoron, stb.

A társadalomban már elfogadott tény, hogy valamely családtag vagy ismerős külföldön próbálja vagy fogja megpróbálni az életét jobbá tenni. Miért is ne képviselhetné ezt a társadalmi igényt egy párt.

Medgyessy Péter is megígérte az ingyenes jogosítványt, miért ne ígérhetne egy "Jobban jársz, ha elhúzol még ma" párt ingyenes nyelvvizsgát, egyszeri ingyenes csak odafelé szóló repülő-, vonatjegyet, stb.

Megnézném, hogyan reagálnának a mai pártok. Kampányolhatnának azzal, hogy "Maradj itthon! Két diplomás közmunkásként előtted a jövő!" (index.hu/gazdasag/2013/10/30/igy_utasitsd_vissza_a_kozmunkat/) vagy "Adózz itthon! A 30% mégiscsak több, mint a 16%!" (www.origo.hu/gazdasag/20130218-az-egyutt-2014-ketkulcsos-adot-es-visszahozott-adojovairast-tervez-gazdasagi.html)

Ja, el ne felejtsem: tulok vagy :)
tass-tass 2013.11.05 14:55:29
@Brendel Mátyás:
"1) nyugat nem paradicsom annak, akinek nincs eladható tudása "

Úgy látom, hogy te nagyon el vagy tévedve a munkavilágában. Szerinted külföldön nincs szükség olyan munkaerőre, mint az itthon foglalkoztatott közmunkások? Hólapátolás, parkgondozás, szemétszedés, ároktisztítás, fűkaszálás, erdészet, mezőgazdaság, állatgondozás, stb. napi 6 órában 37 ezerért? Ez kb. havi 120 euró.

"2) nem olyan könnyű ám kifizetni egy albérletre a kauciót és a közvetítői díjat. kell a nyugati induláéshoz pár ezer euró"

Diákhitelt is adnak, miért ne adhatnának erre is hitelt?

Korlátolt vagy. Az EU-ban élünk, van 28 tagállam, szabad a munkaerő-áramlás, ebből 10-ben lényegesen magasabb életszínvonalon tudna megélni mindenki, még ha közmunkásmelót is kellene végeznie.

" A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."

Minden nemzeti ünnepen eljátsszák a Szózatot, de nem hiszem, hogy a XXI. században ezeket a sorokat még komolyan kellene vennünk. Nem kell itt élnünk és halnunk.

Egyébként meg ha olyan szuper lesz a hazai helyzet, akkor majd vissza fog áramlani a külföldre ment munkaerő, persze majd más országok munkavállalóival együtt.

Ha valaki végigolvassa kedélyes díszkurzusunkat és gondolkodna egy ilyen párt létrehozásán, akkor annyi ötletet meríthetne belőle, hogy lassan összetudna állítani egy teljes választási programot.

Úgyhogy hajrá "Húzz a búsba" párt, világosítsd fel nemzeted elégedetlen polgárait.

Ja, és lüke vagy és gyere haza közmunkásnak, mert nagy kereslete van a külföldi munkatapasztalatokkal rendelkező, eladható tudású munkaerőnek. Majd eladnak tehenész legénynek 47.000-ért :)
Kétségtelen, hogy a hétvégi, huzatos kárpát-medencei történések sorában a Székelyek Nagy Menetelése nevű demonstráció kiemelt helyet foglal el. A Kökös és Bereck nevű települések - azaz Gábor Áron születési helye és hősi halálának helyszíne - közötti, körülbelül 55…..
tass-tass 2013.10.27 21:50:03
@kantonista: "gyurcsány azt mondja, hogy nem kell szolidárisnak lenni a székelyföldön élőkkel."

"No man left behind - embert hátra nem hagyunk".

demokrataferinek is tartani kellene magát ehhez az elvhez, hiszen a határon túli magyarok akaratukon kívül kerültek a határ másik oldalára.

Ki hol adózik, ebből a szempontból teljesen irreleváns. Pl. aki külföldre ment munkát vállalni (kb. 300.000 fő), az hol fizet adót? Ezek szerint demokrataferink nekik se adna szavazati jogot.
A hollandiai 8-1-es vereség óta mintha a 10 millió futballszakértő és a 0 nulla futballozni tudó országává váltunk volna. Megy a vita, hogy mit kellene másképp csinálni, mit kellene az alapoktól újrakezdeni, kinek kellene lemondani, egyáltalán, ilyen focihoz minek kell stadionokat…..
A Nívó blog alapvetően egy politikai-közéleti blog. Politikáról nagyon sok szinten és stílusban megy a vita. A parlamentben, az ATV-ben, a Hír TV-ben, a blogoszférában és más fórumokon, a kocsmában és még sok-sok egyéb helyszínen, fórumon. Sajnos azt kell azonban tapasztalni,…..
tass-tass 2013.09.21 12:40:24
@NYJetsTD: "A szó hatalmas fegyver. Nem becsülném le. Ma sokkal kifinomultabb módszerekkel lehet az agymosást folytatni."

Erre jó példa egy tíz évvel ezelőtti "agymanipulációs" teszt, amit mára már biztosan tökélyre fejlesztetek (valószínűleg használják pl. marketingesek vagy választási tanácsadók stb.). Valakik sulykolnak valamit beléd azért, hogy te is azt gondold majd, amit a sulykolók szeretnének :(

Én is azt gondoltam, míg meg nem csináltam a tesztet, hogy engem nem lehet manipulálni, pedig de :(

www.digitalage.hu/erdekes.html
tass-tass 2013.09.24 09:10:41
@NYJetsTD: A módszer alkalmazásának gyakorlati példája a jelenből:

"A német kormánypárt úgy nyerte meg a parlamenti választásokat, hogy csak a saját témáit szajkózta"

index.hu/belfold/2013/09/23/merkel_otletet_masolna_a_fidesz/

Avatar-odból ítélve amerikai foci rajongó vagy, aki a meccsek éjszakáján a tv előtt ül (ha szerencsés vagy, akkor a helyszínen :)). A feleséged csak "kompenzál" a ruhaboltban :)
Meghosszabbította a köztévé Fábry Sándor szerződését - tudta meg a Blikk. A showman jövőre 20 adást készít az m1-nek, 440 millió forint + Áfáért. A Fábry show-t gyártó Trisó Produkciós Kft. tulajdonosa, Fábry Sándor az alapszerződésben meghatározott, eddigi juttatást…..
tass-tass 2013.09.23 11:44:52
@fran7: "Másrészt mindig jön valami szakmabeli, aki szerint ezt a feléből meg lehet oldani."

"...A nyilvánosságban arról eddig nem esett szó, hogy a Meglepő és mulatságos című műsor egyes darabjaiért 15 és 20 millió forint közötti összeget fizetett ki az RTL Klub Friderikusz Sándor cégének...."

magyarnarancs.hu/publicisztika/friderikusz_az_agg_primadonna-64801

Ez 1999-es, az RTL kereskedelmi tv által kifizetett ár, egy kéthetente jelentkező esti show-ért.

Csak összehasonlítás végett...

Egyébként, ha nagyobb lenne Fábry körül a pozitív "hype", biztosan többen néznék a műsort, mert szerintem nézhető és általában a vendégei is sokkal tiszteletre méltóbbak, mint azok, akik az rtl-en voltak.

A fingós, böfögős, Kohn-os humora mára a védjegyévé vált, akkor lenne hülye, ha megváltoztatná a stílusát.
tass-tass 2013.09.23 16:03:42
@tjunior: "Valahogy nem bír érdekelni, hogy az RTL hogy számlázta túl Friderikusz műsorát ezelőtt 15 évvel, az viszont kicsit csípi a szememet amikor a közpénzt lopják."

Valaki kért összehasonlítási alapot a gyártási költségekre, én meg találtam egy releváns piaci adatot. Részemről ennyi.

Az rtl valószínűleg kifizetett 20 milliót és kaszált mondjuk 70 milliót a reklám bevételeken (amúgy fogalmam sincs mennyit) és maradt neki tisztán 50 milliója.

Én egyébként szeretem nézni Fábry műsorát, mert jó, különösen az, ahogyan a mondókáját - egyesek által alpárinak gondolt - mondatokba "csomagolja".

Ha az MTV úgy promózná a Fábry-show-t ahogyan anno az rtl tette, mikor meghívta Kelemen Annát vagy Lothar Matthäus, valószínűleg Te is odakapcsolnál.

Egy köztelevíziónak az a feladata, hogy értelmes tartalmat szolgáltasson. Vagy vásárol kész tartalmakat vagy újakat hoz/hozat létre. Az újakat viszont nem egyedül kellene létre hoznia, hanem kooperációban más országok közszolgálati tv-ivel, mely műsorokban promózhatná mindenki a saját országát, legyen tudományos, kulturális, szórakoztató vagy akármilyen terület. Mint az eurovíziós dalfesztivál, csak kicsiben a környező országokkal együtt. Ez biztosan költséghatékony lenne.

Szerintem a tervezett új retro adó helyett inkább egy több ország által készített tartalmat sugárzó adót hozzanak létre. Tehát minden országban ugyanakkor, ugyanaz menne.

Pl. nem rég láttam Lee Evans komikus "Big – Live at the O2" című előadását feliratozva és eszméletlen jó volt úgy is.
Nívó Én a parlagfűvel vagyok! 2013.09.12 13:24:03
Egészen elképesztő az a kampány, amivel szerencsétlen parlagfüvet próbálják lejáratni. A hirdetések és a hatósági ellenőrzések nem kevés pénzbe kerülnek, és mindnek egy célja van: leszámolni egy növénnyel. Pedig lehet, nem is a parlagfű a hibás. Nem a parlagfű tehet…..
"Hallgatom reggel a rádiót. Azt mondja épp egy egészségügyi illetékes, hogy a kényszernyugdíjra azért is szükség volt, mert sok fiatal orvos nem csak a jobb anyagi lehetőségek miatt megy külföldre, hanem az itteni nehéz előrejutás miatt. Ülnek az idős orvosok a pozícióban, és…..
tass-tass 2013.07.01 20:20:13
@ccactus: "Igen, a prevenció nagyon fontos! Ez az egyik legnagyobb megtakarítási lehetősége az egészségügynek."

A finanszírozási probléma legegyszerűbb megoldása egy egyéni, életkorfüggő egészség-index bevezetése lenne. pl. testtömeg-index, vérnyomás, koleszterin, vércukor, cigi, fű, drog, májfunkció, stb. értékek határoznák meg az értékét. Mondjuk egy-két évente kellene megújítani az érvényességét (prevenció).

Az érvényesség időszaka alatt lehetne jutalmazni az egyént pl. kevesebb eü, hozzájárulást kellene fizetnie, és maradna számára az ingyenes egészségügyi ellátás.

Akinek nem megfelelő az egészség-indexe, azokat büntetném, pl. vizitdíj, havidíj (pár száz forint), magasabb eü. hozzájárulás stb.

Aki nem rendelkezik érvényes egészség-indexel, annak mindenből a maximális összeget + x forintot kellene fizetnie.

Ezért akinek fizetnie kellene, az csak saját magát okolhatná.
tass-tass 2013.07.02 09:23:01
@ccactus:

Amit javasoltam, az nem lenne mindenkire kötelezőérvényű. Hasonlítsuk inkább egy tesco kártyához, ami különböző kedvezményekre jogosít. Pl. gyógyszerek állami támogatásának igénybevételére, vagy kórházi várólistáknál előnyösebb elbírálás, stb.

Akinek nincs ilyen kártyája, az fizesse a "listaárat" + legyen számára körülményesebb az eü. ellátások igénybevétele.

"Hogyan éljen valaki" elvárást már bevezették az inzulin esetében. Ha magas a vércukrod, akkor ugrott a drága, korszerű gyógyszer "úgysem hatásos az egyénre" indoklással.

Churchillt és társait valószínűleg nem az átlag angol (nemzeti) egészségügyi rendszerben tartották "karban".
tass-tass 2013.07.05 13:34:30
@ccactus: " Ugyanígy a segélynél is be lehetne vezetni, hogy ha pénzben kéred, akkor x Ft, mit eddig. Ha pedig természetben, akkor valamennyivel több."

Ez rossz példa, mert a természetbeni (utalványos) rendszerben a vásárlóérték attól függ, hogy hol költöd el. Nem mindegy hol vásárolsz, nagyvárosi tesco vagy falusi cba. Ezért is bukott meg.

Az egészségügyben az ár nem jelent problémát, mert központi árszabályozás van. Tehát ha valaki nem rendelkezne érvényes egészség-index kártyával, akkor is pontosan ugyanakkora összeget kellene pluszban fizetnie, bárhol is venné igénybe az egészségügyi szolgáltatást.

Kórházban, patikában mindig kapsz számlát, melyen feltüntetik a támogatás mértékét. A számla aljára ráírhatnák ezután, hogy x ft támogatást kapott volna, ha lenne egészség-index kártyája.