Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gorillka

0 bejegyzést írt és 1331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy hogy képzelem én, hogy beesünk ide, elvárjuk, hogy EEG-re tegyék a gyereket, mikor nem is látni rajta semmit, képtelenek vagyunk várni, pedig semmivel sincs itt több jogunk, mint a cigányasszonynak a folyosón! Tisztelt Praxis blog!    Az eset tavaly júniusban történt,…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
gorillka 2012.11.30 12:47:42
@tekiteki: talán annyira nem fölösleges, a munkavállalók a munkáltatón keresztül vannak kapcsolatban az OEP-el.
"Úti baleset
Úti üzemi balesetnek minősül a munkába menet vagy onnan a munkavállaló lakására (szállására) menet közben elszenvedett baleset. Ha a baleset munkába menet vagy onnan jövet éri a biztosítottat, akkor az üzemi baleset megállapításához további vizsgálat szükséges. Az úti üzemi baleset minősítésénél fontos szerepet játszik az eltelt időtartam, tekintettel arra, hogy a sérülés üzemi baleseti jellege csak akkor állapítható meg, ha a sérülés bekövetkezése során a munkával való kapcsolat tartósan nem szakad meg. Tartós marad a kapcsolat, ha a munkába, illetve hazafelé menetelkor az emberek mindennapi életvitelükhöz szükséges cselekményeket végzik (bevásárlás, gyermek elkísérése az iskolába). A minősítés során meg kell vizsgálni, hogy a balesetet szenvedett személy a lehető legrövidebb úton haladt-e hazafelé és az útközben tett kitérő szükségesnek tekinthető-e. A szükségtelennek, vagyis már nem a munkavégzéssel összefüggőnek minősülő kitérő esetén bekövetkezett baleset már nem tekinthető üzemi balesetnek, ezért az ellátások kizárólag az általános szabályok alapján állapíthatók meg."
Ennek fényében úti balesetnek tűnik és 90%-os táppénz jár rá.
Die Hard 5-be vagy a World War Z-be illő akciójelenet helyett MTVA-forgatás miatt zárták le vasárnap a Lánchidat: az évi hetvenmilliárdból gazdálkodó köztévé 1000 fagyoskodó alsó tagozatossal vette újra a műsorzáró Himnusz vágóképeit. A gyerekeknek délután kettőtől este…..
Burzsuj Golfozzon mindenki! 2012.07.24 18:00:00
Melyik a legburzsujabb labdajáték (a lovaspóló után) a világon? Természetesen a golf. Vegyél egy eléggé természetellenes mozgást igénylő mozdulatsort, egy ütőalkalmatosságot és hozzá egy viszonylag kisméretű labdát, majd ez utóbbit próbáld meg nagy távolságból minél kevesebb ütéssel egy szintén nem…..
Kiserdő - Sződ 16. Debegió-hegy 2012.07.14 01:55:00
A legtöbb ember, mikor arról van szó, hogy kiránduljunk egyet a zöldben, akkor valamilyen sűrű erdőre gondol valahol a hegyekben. Persze nagyon nincs mit csodálkozni ezen, hiszen Magyarország területének csupán 20%-át borítják erdők, ami nagyjából egybeesik hegyes vidékeink…..
gorillka 2012.07.14 20:25:38
@abcd1234: igazad van. Ott az erdő!
Karambolozott az államfő... nyomják a szalagcímek, de nem ő vezetett. Csak az Audija karambolozott. Benne van a pakliban, aki vezet az hibázhat. Mindennapos dolog. Az már nem annyira, hogy a TEK-es Audikban ki van kötve a kilométeróra. A videót sajnos majdnem végig kell szenvednetek…..
gorillka 2012.06.29 03:30:01
@The Great Destroyer: mostanság én sem tisztelem a villogós autókat...
mentő, ok
tűzoltó, ok
rendőr, ok
na de az elmű!?
hova siet, kiolvad egy fagyasztó?
rohan a kis fehér puttonyossal a - valószínűleg - jól kiképzett sofőr
na ne!
politikust meg lesz..rom
tudom, kötelező, meg előírás, meg szabályos, de a szabályokat ők hozták, maguknak
Jó reggelt!   A napokban szeretnék "frissíteni" a munkaszerződésemet a jelenlegi munkahelyemen. Ezt mindenkivel megtették, én sem vagyok ez alól kivétel.     Az új szerződésben az áll, hogy a felmondási határidő három hónap, illetve esetleges felmondás esetén hat…..
gorillka 2012.06.24 19:08:33
@Circus: @determ: @_Molly: július 1-től a munkavállaló hátrányára nagyon sok minden változik az MT-ben.
Többek között ez is.
gyönyörűen le van írva az első kommentben
gorillka 2012.06.24 20:54:41
@énis: ez erőteljesen cégtől és profiltól függ, pl.
egy számlázó-szoftver fejlesztő cég programozója korlátozható, hogy átmenjen egy másik számlázó-szoftveres céghez. Viszont szabadon átmehet egy termelésirányításban érdekelt céghez.
  Van, aki a világ legrondább lábbelijének tartja. Van, aki azt mondja, ennél kényelmesebbet ő sose... van, aki pedig még bottal sem piszkálná meg. És van olyan, aki örvend, mert ez az egyetlen, amit rá tud imádkozni a gyerek lábára. És akad olyan is, aki azt mondja, azóta nem…..
  Tudjuk meg, miért kellett egy szinte még gyerek gumigyári munkásnak meghalnia.   Miért nem beszélünk azokról, akik szó szerint a két kezük munkájával teszik lehetővé, hogy a mindenkori miniszternek legyen mit elosztani, elvonni, átalakítani, ide-oda pakolni? Miért nem…..
Tetovált lányok 7x7 2012.05.27 14:10:00
..
gorillka 2012.05.28 16:12:35
@röhögő: de bizony, ő is röhejes lesz
  Szomorú eseménnyel végződött az idei magyar nyolcezres expedíció, az emlékére készült videóval a Mandiner is megemlékezett Horváth Tiborról. A kommenteket olvasgatva határoztam el, hogy írok erről az összetett történetről pár sort – a poszt azért csak…..
gorillka 2012.05.16 23:21:02
@Demis Castro: öt is sok...
Jó napot kívánok. Én egy pékségben dolgozom napi 8 órában.Három hét táppénzre kényszerültem,és a munkáltatóm az első 15 napot nem hajlandó kifizetni.Ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie.Itt nem igy működik a dolog.Szabadság…..
gorillka 2012.05.13 14:26:32
@Pinabajusz: ""ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie"

Ugyan off, de ez egyik fo oka, hogy a munkaado nem vesz fel kisgyermekes anyat."

mi köze a kettőnek egymáshoz?
a 15 nap betegszabadság csak saját jogú betegség esetén jár
minden más esetben ott a táppénz - amit az OEP fizet
ráadásul gyermekápolási táppénz esetében nincs 1/3os hozzájárulás sem
gorillka 2012.05.13 14:35:38
@énisfélek: ezt nem tudom minek hívják, de ezek szerint még nem kerestél havi 500e közelében sem
Akinek több pénze van - jóval több, mint a minimálbér, nem a legolcsóbb kenyeret veszi, nem a Tesco gazdaságos narancslevet issza, de még csak nem is a CBA colát (már ha van ilyen)...
A KARD A mi ferink, a ti feritek... 2012.05.06 07:04:00
Legutóbb akkor éreztem, hogy helyükre kerültek a dolgok, mikor láttam esztergályos cilit a tesco reklámban. Lám, mégiscsak igaz, hogy addig addig rezegnek azok a barom atomok, míg végül mindenki belerázódik az őt megillető kis lukba. Az univerzum már csak ilyen, még akkor is, ha…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Segítséget szeretnék kérni:a mai nappal az alábbi levelet kaptam a munkáltatómtól:Engem jogalap nélkül kifizetett nettó 150 000Ft munkabér tartozás visszafizetésére kötelez a munkáltatóm. (az én fizetésem sosem volt ennyi és nem is utaltak nekem…..
gorillka 2012.04.26 20:32:45
@munkasterror:
az lehet nálatok a gond, hogy mire leadjátok a második papírt (15-29), addigra a MÁK leszámfejti a bért.
És mivel nem kaptak papírt - hülye módon - munkabért adnak, ami azért érdekes mert nem csak a betegség nincs igazolva, hanem a munkavégzés sem (nincs jelenléti ív).
Erre rátesznek még egy lapáttal, mert ahelyett hogy visszavonnák a munkabért és megadnák a táppénzt és csak egy kicsivel lenne kevesebb a pénz, visszakérik a munkabért és nem tudom mire várnak a táppénzzel.
persze ez csak fikció, el sem tudom képzelni mi történik ott a MÁKnál
Tisztelt Mt! 2011. adóigazolásom kézhezvétele után döbbentem vettem észre, hogy a megfizetendő adótartozásom 99.340 Ft.Nem egyéni vállalkozó vagyok, hanem munkavállaló, akinek a munkáltatója készíti havonta bérszámfejtését, ezért úgy gondoltam, hogy joggal bizakodhatok…..
gorillka 2012.04.16 14:22:55
@munkasterror: egyfelől igazad van, ha tényleg kitöltötte a nyilatkozatot, hogy szeptember hónaptól nem kéri az adójóváírást és mégis megkapta, akkor a bérszámfejtő hibázott, de ez csak a 48.400,-Ft-ra magyarázat
a többi hátralék másból adódik és engem ha én lennék a dolgozó ez még jobban érdekelne
gorillka 2012.04.16 16:19:38
@petrócselly: az adószámítás módjáról az art rendelkezik.
a nem rendszeres típusú kifizetések (pl. prémium, külföldi napidíj) alaposan meg tudják zavarni azt a szándékot, hogy év végére 0 Ft eltérés legyen a levont adóelőleg és a fizetendő adó között.
valamint, sávos adózásnál egy hullámzó jövedelemszint is bezavar
gorillka 2012.04.16 16:35:02
@petrócselly: abban az esetben ha göngyölt adózás van
Rögtön az elején a már korábbi coming out öles ismétlése következik: radnótisok vagyunk. Ezért senkit sem hagy közülünk hidegen, hogy a kormánynak hála az ország egyik legjobb iskolájának veszélybe került a fenntartása. Nem nagy összegről van szó, mindösszesen 22 millió…..
gorillka 2012.03.14 06:59:15
@értem: megkérdezem neked
gorillka 2012.03.14 08:20:28
@értem: K&H Bank Zrt. 1051 Budapest, Vigadó tér 1.
gorillka 2012.03.14 08:23:39
@lac1: mi vidékről járunk be, a faluból mások is járnak oda, de a gyerekem egyik osztálytársa 5-kor kel, hogy beérjen (szintén vidék, csak nehezebb onnan a közlekedés)
Származást tekintve magyarok vagyunk és nem zsidók, mert gondolom ez érdekelt volna
további jó vagdalkozást
Hány gyerek álma törik össze éppen most, fizetni képtelen szülők nélkül? - ezt kérdeztem a felsőoktatási felvételi határidő lejártának napján, és már itt is van a válasz: 32 ezer gyereké. Ennyivel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly, ez a szám a tavalyi…..
gorillka 2012.03.12 08:33:26
@Dr. Boli Ch.T: ez hasonló, mint a magánynyugdíj rendszer volt
szabadon dönthettél, hogy maradsz-e tag, de ha maradtál nem kaptál az állami rendszerből semmit, csak fizethettél bele
ezt bírták megtanulni a jogi egyetemen, szégyen
látom lelki szemeim előtt, ahogy röhögnek egy-egy jól sikerült ötlet után
nekik mindegy, nekik most már biztosítva van a jövőjük, a zemberektől meg éppen elveszik a reményt is
gorillka 2012.03.12 08:42:40
@lariflari: a gyerekeik külföldi magániskolákban tanulnak, itt pedig már most is a valóságtól elszakadva élnek
természetes a magántanár, a legjobb oktatás, a kitüntetett figyelem, a különórák, külföldi tanulmányutak
mindenből emelt szinten részesülnek, alapáron

ilyen háttérrel könnyű azt mondani, hogy aki okos az most is könnyen bejut az egyetemre, aki meg nem az vegyen fel kölcsönt
Négy évvel ezelőtt, 2008. március 9-én volt a szociális népszavazás.Három kérdésben döntött a szavazáson megjelent 4 millió választópolgár: Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január…..
gorillka 2012.03.10 08:51:14
@CM2131: elég idős vagyok már, hogy felidézhetem, hogy hogyan is volt régen.
Kevés hely volt, de az ingyen volt.
Ki juthatott be?
Aki megfelelő háttérrel rendelkezett.
Betonbiztos rendszer volt, tudta a szülő, hogy hogy kell helyezkedni, kinek mit kell adni, és jöttek a pontok, meglett a felvételi.
Bizonyos szakokra kívülállóknak lehetetlen volt bejutni, hiába volt valaki a képességek birtokában.
Vagy mert olyan előképzettség kellett, amit alapképzéssel nem lehetett megszerezni, csak különórákkal, vagy a szakmai szülői háttér...
mindig voltak és vannak is egyenlőbbek az egyenlőbbnél

amin még érdemes elgondolkodni, hogy hogyan lehetetleníti el pártunk és kormányunk a nívós állami gimnáziumokat
és ezzel mi a célja...
gorillka 2012.03.10 08:52:40
@KKKKKKKKK: a tanulatlan néptömeget könnyebb befolyásolni és az érdekérvényesítő képessége is gyengébb
mi kell még?
gorillka 2012.03.10 08:56:08
Legtöbben máig meg vagyunk győződve arról, hogy ő lehetett volna az első magyar Forma-1-es pilóta, mások szerint nem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
gorillka 2012.02.09 12:30:32
@okta: azért a Fortuna diszkóban is megfordult párszor.. :-)
Művészi szépségű körívet rajzoltak a galambok az Örs vezér terén a "gomba" köré (melyet most alighanem betemetett a hó, az olvadás meg majd elmos). Tulajdonképpen praktikus, a bankokban, postákon is szoktak ilyen csíkot felfesteni, amely mögött várakozni kell. A BKV védelmében…..
gorillka 2012.02.05 12:35:46
@fekafika: nem a feltakarítás lenne a megoldás, bár szerintem az épület kilógó része alatti terület (családi háznál az eresz alatt) még az épület tulajdonosához tartozik.
A végállomás is talán a BKV-é.
A megelőzéssel kéne foglalkozni, mint fentebb már írta @tellybooksah: a galambriasztó drótfésűt felhelyezni.
(nem is tudtam, hogy ez a neve)
Jackman a Lipton megbízásából (nem reklámozzuk, de az annyira béna, hogy "az egyik teaízű üdítőital-gyártó cég") Budapesten forgatott egy reklámfilmet, aminek annyi a sztorija, hogy szeretne nyugodtan futni egy kicsit, de nem tud, mert egy őrült biciklista nem száll le…..
Sosem hittem volna, hogy valaha is Bayer Zsolttal egy véleményen leszek valamiben. És most mégis úgy tűnik, hogy szombaton együtt fogunk menetelni. Nem mintha ettől megváltozna a mélyen elítélő véleményem róla, a stílusáról és az egész elrugaszkodott politikai…..
Gasztroszex Onyx az év étterme 2012.01.20 14:00:00
Akkor tegnap sikerült egy beborozós estét tartani a Dining Guide gálán. Nagy meglepetések nem voltak, papírforma szerint jöttek a díjak, az Év Étterme elismerést persze a friss csillagos Onyx vihette haza. (Nem mintha ezzel bármi baj lenne, meg különben is.)Hiába örültünk neki,…..