Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jag3

2 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1000 leütés Epic fail 2013 2013.12.19 21:59:23
Az év epic bukása az ellenzéki összefogás. Nagy szerencsénk, hogy a fiúk már ebben a szakaszban bebizonyították a tökéletes alkalmatlanságukat -- rossz lett volna, ha ez kormányon derül ki. De legalább lesz izgalmunk a 2014-es Fidesz-kormány kapcsán. Politikai totónk: 1. Lesz…..
jag3 2013.12.20 14:35:30
@Anselmo: Szigetvári most Bajnaiéknál "kampánygur"u. Mihez képest akard, hogy Bajnai megváltozzon? A korábban nem létező álláspontjához képest?

Megváltoznia az MSZP-nek kellene. Ott viszont nincs "kampányguru" egy sem. De még az alapfogalmakkal tisztában lévő politikus se akad.
A vasárnapi ásotthalmi polgármester-választás tanulságait dolgozgatja fölfelé lelkesen a küldetés- és felelősségtudatos, írástudó értelmiség, ki-ki vérmérsékletének és politikai ízlésének megfelelően. Nem tartóztatta meg magát Szabó Tímea sem, akinek az év talán…..
Mentális Deficit Viktor fél 2013.12.20 04:24:56
Nagyszerű vezérünk politikusi zsenialitását jó néhány posztban ecseteltük már. Nyilvánvaló, hogy jó úton halad az újraválasztás felé, sőt lazán befigyelhet egy újabb kétharmad is, elképesztő hatékonysággal adagolja a hülye népnek pontosan azt, amit a birkák hallani…..
MoonShot A grandiózus Apollo 2013.12.17 09:00:00
Az Apollo-programban több mint húszezer alvállalkozó vett részt, 400 000 műszerészt, mérnököt, menedzsert vonzott magához a NASA. Erről is ír az első amerikai űrhajós, Alan Shepard és Deke Slayton az általuk közösen jegyzett "Moonshot" című könyvben, amiből ezen a blogon…..
jag3 2013.12.18 18:07:39
@biciklis bakter:

Ahhoz, hogy a teljes Teútrndszert behozd, nem "szuperérzékeny" távcső hanem nagy látoszögű objektiiv kell.

De ha a téma iránt éreklődsz, vagy csak egyszer jártál jó időjárásban vidéken szabad ég alatt, akkor tudhatnád, hogy azért a Budapest felett látható egy tucatnál több csillag van a világegyetemben.

Ugyanez tengerszintről, kamerával, azaz "normál érzékenységgel", légkörel és szennyeződéssel együtt, mellékelt fákkal és háztetővel:

www.youtube.com/watch?v=RrrEvaMkWL4

Hivatkozgatás helyett elgondolkozhatnál a valóságról, ami a szemed előtt van.

Ha megnézed még egyszer a linkelt képet filmet, azon jól láthatod a Fld kék óceánjait. az ezekről az óceánokról visszavert fény ilyen szép világoskékben jól látszik, a holdi objektumok igen részletesen látszanak, de a csillagok, amelyek közül bven akad gyakorlatilag álló, szemből fényképeett objektum, azok közl nem látszk egy sem,

Ez a VALÓSÁG. Aminek semmiköze nincs műszaki adatokhoz, főleg nem záridőkhöz,mert a záridő nem számit semmit, ha kvázi álló objektumot filmezel szemből. a film fényérzékenysége meg jól látszik a Föld szineiben, a felbontása a holdi objektumok esetén. Amit ugye a saját szemddel áthatsz... persze ha te nem akarod látni akkor nem is fogod.

Másrészt ahogy észrevettem gyorsan átugrottad a kissé kellemetlenné vált értekezést a rakéta stabilizálásáról.

Mégis elmesélnéd, hogyan fékeztek Apollóék, amikor Hold körüli pályára álltak? És ehhez a rakéta irányát állandó jelleggel finomszabályozniuk kellett? A Föld, a Hold ravitációjáak, az aktuis sebességnek, a rakéta aktuális irányának, vallamint a tömegközéppont elmozdulásának megfelelően?

Ami ugye még ma is nehézség ezért a NASA is inkább aó öregpörgetős megoldást választja?

De szerinted civakdásról van szó, pedig csak a szokásos:
VANNAK AKIK NEM HISZNEK A SAJÁT SZEMÜKNEK.
jag3 2013.12.18 18:34:40
Ja és a felvétel, amit én linkeltem: nyilvánalóan magasból, orbitális pályán "készült", és ___nem___ kézi kamerával.

history.nasa.gov/ap11ann/kippsphotos/6550.jpg

ezek szerint lehet,hogy egyszer sem nézted meg, vagy csak egyszeren nem értetted, hogy mit látsz?

ebben az utolsó esetben elnézést kérek. vágül is nem várhatunk el mindenkitől ugyanolyan képességeket... legyünk korrektek.
jag3 2013.12.19 18:40:41
hm. azért bicskanyitogató a stilusom, mert szeretnélek rávenni, hogy GONDOLKOZZ. De ez nem könnyű.

Vsszatérve arra a bizonyos képre a "Föld felkeltéről a Hold felett".

Ha gondolkoznál és nem csak puffognál, hogy mindenáron bizonyitsd azt, amit igaznak gondolsz rájöhettél volna nemcsak arra, hogy ez egy orbitális pályáról készült kép, hanem arra is, hogy:

- a Föld (nézd meg afelhős részt) túlexponált
- a hold közete "barnás" fényben fürdik
ez bizony eg "ÉJSZAKAI"felvétel a Holdról, ahol a Holdon a fényforrást a Földről visszavert napfény adja.

Tehát ezen a NASA képen, egy ÉJSZAKAI fotón nem látszanak a csillagok... de a holdfelszin az nagyon jól, a föld pedig túlexponálva.

"Amúgy kíváncsi vagyok az elméletedre, hogy miért érte volna meg stúdióban felvenni az egész Apollo-programot (sok milliárd dollárért)"

Ezt ugye nem gondolod komolyan? Egystúdiófelvétel mióta srágább egy Holdrogramnál? Az apolló programnak az amerikaiak szerint több százezer alkalmazottja volt s óriási költségvetése. Egyébként ha megnézed a Holdprogramról szóló NASA dokumentumfilmet szimulátorokat készitettek pontosan a Holdraszállás oktatására. Vagyis amit modnasz... azt elkészitették. Plusszban. Mertigy is úgyis kellett,

Ami eg az okot illeti, az nagyon egyszerű. Emlékszel az Apolló 1 kabin tüzére? Akkor jöhettek rá mekkora a politikai kockázat és milyen könnyű a katasztrófa.Viszont korábban már volt kettő sikeres ember nélküli repülés.

A következő küldetés, az Apolló 4 külső kameráival a __Földről__ készitett __panoráma__ felvételen már nem látszanak a csillagok. Ez arra utal, hogy már ekkor feladták az emberes repüléseket.

AZért, mert az egész program a szovjetek repüéseire adott válasz volt. Egyfajta fegyverkezési verseny a propaganda vonalon. A technikai és __politikai__ katasztrófa nemszerepelt a lehetséges opciók között.

Ilyen egyszerű.

" akkor azok a technológiák valójában hogyan születtek meg, amiket ma is használsz a munkádban vagy a konyhában,"

úgy hogy a rakéta Hold körüli, de akár föld körüli geoszinkron pályára állitása majdnem akkora -de legalább akkori eszközökkel nem lehetetlen- műszaki feladat. És persze végigvitték a teljes kuatási programot. ne feledd: ez a kémek aranykora és a lebukás sem volt opció.

Amintlátod nem összeesküvés elmélet, hanem egyszerű politikai öntések és műszaki megfontolások logikus (hidegháborús ésszel logikus) végigvitele.
"A köztársaság helyreállításának és megszilárdításának feladata tehát megköveteli a baloldal megújulását is. A baloldali útkeresés megspórolhatatlan: fel kell tárnunk az egymásra rakodó adaptációs kudarcok történetét, és képesnek kell lennünk megmutatni, hogy mit is…..
Az MSZP-ben összeállt a Vének tanácsa. Némi iróniával így becézik a pártelnök mellett felsorakozott testületet. A rosszmájúak szerint Mesterházy Attilára rá is fér a bölcs öregek tapasztalata, elég csak az október 23-i, balul sikerült nagygyűlésre és a hamis videó körüli…..
A párkapcsolatokban mindenkinek más elvárásai vannak. Mennyi szabadság fér bele egy kapcsolatba? Van aki már attól is kiborul, ha a párja nélküle megy el valahová, a barátnőkkel, vagy a haverokkal. Mások a külön nyaralást is fantasztikusan megszervezik és hagyják egymást egy…..
Különösen nem volt újdonság, de így grafikonként feltéve, három intézet átlagaként, hosszabb időt felölelő tartamban mellbevágó az, amit a közvéleménykutatók felmérései kirajzolnak a portfolio.hu ábrájában: az ellenzék teljesen mozdulatlan stagnálását, és a Fidesz…..
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként.…..
A Bullshit Rajongók Ünnepét (BRÜ) rendezték tegnap a nagy büdösben. Szószátyár metafóra gyártó kisiparosaink igazán kitettek magukért, szavunk nem lehet. Tagadhatatlanul belefordultunk a kampányba, egymás után kapkodhattuk fejünket Vona Gábor "cigány testvéreim" és…..
Ghostwriter A vég kezdete 2012.10.12 02:10:34
Nem kell nagy bölcsesség kijelenteni: Bajnai Gordon visszatérése korszakhatár lesz. 2012. október 23. után semmi sem lesz úgy, mint annak előtte. Bármit mondjon is majd beszédében a volt miniszterelnök, az a vég kezdete lesz. Csak épp azt nem tudjuk még, hogy kinek, vagy minek a…..
ténytár.blog MSZP a horizonton? 2012.06.29 08:02:00
Utoljára idén áprilisban, a tisztújító kongresszus után foglalkoztunk komolyabban az MSZP-vel. Akkor (az új vezetést látva) arra a következtetésre jutottunk, hogy a 2014-es választásokig minden felelősség Mesterházy Attila (és csapata) vállát terheli. A régi-új pártelnök…..
jag3 2012.06.29 11:53:36
"Az mindenesetre biztos, hogy végleges választási programot írni még bőven van idő, elvégre – legyünk őszinték – a voksok sorsa nem a különböző programok tartalmán dől el"

A választás nem is. De a mindenkori választási kampány -igy az annak részét képző program- prioritásaiból, hansúlyaiból következtetni lehet a kormányzás prioritásaira. Nekem eddig az jött le, hogy az MSZP nem kiván az ország egyre súlyosbodó, valós problémáival foglalkozni, mint például: a lakosság képzettsége, a foglalkoztatás szerkezete, valamint a demográfia és az ország gazdasági modellje között feszülő ellentmondások, amely a növekedés valódi gátját képzi. A demográfia ebből nem annyira probléma, hanem tünet, és mélyebben húzódó társadalmi válságra utal.

"A hosszú ideig „testképzavaros mamutként” viselkedő MSZP vezetői nem követhetik el azt a hibát, hogy a meginduló növekedést úgy értelmezzék: ennyi elég, a választók látják, milyen a Fidesz, úgyis visszajönnek hozzánk"

Ez viszont nem az igazi probléma. Nagyobb baj lenne ha visszamennének és ezzel újabb négy év kormányzati alulteljesités várna az országra. Mi lesz 2018-ban? Egy __sokkal roszabb__ helyzetben kormányra kerülő Jobbik, az lesz. Ilyenkor szoktak vállat vonni az "európéer" poliitkusaink, hogy aszongya: na és akkor mi van? Majd négy év múlva megbuknak. Ez igaz is volt az MDF-re: tönkrevágta a gazdaságot, majd négy év múlva megbukott. Kicsi probléma, hogy akkor az ország elég tartalékkal rendelkezett, hogy ezt túlélje. Most viszont épp hogy az a gond, hogy minden tartalék és új "forrás" végére értünk.
Orbán Viktor felveszi a kesztyűt, nem hagyja, hogy kikukoricázzanak velünk. Sem az EU, sem Amerika, sem a liberális értelmiség, sem a hazai nemzetrontók. Egy hete sincs annak, hogy kilátásba helyezték a megbüntetésünket, s a megszeppenés nem sokáig tartott. Mindenki leste a…..
jag3 2012.02.28 13:42:41
@BALTAZÁR:

A dolog nagyon egyszerű. Nemcsak a Fidesz áll hadilábon a magyar rögvalósággal, de az _összes_ parlamenti párt. Az MSZP meg még mindig ott tart, hogy ha valaki a szemébe mondja az igazat, azt kétségbeesve elmarja.

Igazán nem értem mit akarnak a népen a "nagy pálfordulást" számonkérő baloldali politikusok: a nép a maga részéről kiábrándult és ezt a bizonytalanok táborának szép kerekedése jól mutatja. De miért kezdenének bizni a baloldalban? Mi vonzó van abban, hogy az egyik nagy hazugot lecseréljék arra, aki következetesen képtelen bármi igazat mondani? :p

A bejegyzéshez meg annyit: persze, igaza van mindenben amit leirt. És ez a "minden" teljes egészében lényegtelen. Gyakorlatilag minden értelmesebb ember tisztában van ezzel, és ha kimondja bárki, attól még semmi sem változik, az események haladnak az előrelátható úton.
jag3 2012.02.28 16:00:56
@BALTAZÁR:

"Csak úgy lehet megfelelni a választói elvárásoknak, ha legtöbbször azt szajkózzuk amit a "mieink" hallani szeretnének"

Valóban? Én úgy vettem észre, hogy az MSZP legfőbb gondja, hogy _ne_ szajkózza, amit a "mieink" hallani szeretnének :p

Ami a Fideszt illeti, ők meg abban utaznak, hogy elhitessék a választóikkal, hogy jó az amit ők szajkóznak. A Fidesz problémája ismét csak az ami az MSZP-é: ugyanis _nem jó az_ a választóiknak amit szajkóznak :p

"Persze vigyázni kell, hogy ne legyünk túl "sarkosak" mert akkor ránkfogják, hogy szélsőségesek vagyunk. Erre a marginális szerepre ott a Jobbik meg az LMP."

Érdekes, én úgy vettem észre, hogy a Fidesz folyamatosan jobbról előzte a Jobbikot az elmúlt másfél félévben, kivéve persze a cigánykérdést. Habár Pintér "rendállam ügyben" is próbálta befogni a Jobbikot.

"Ezek szerint a mondatok szerint cselekedni, kormányozni persze lehetetlen, így aztán állandóan magyarázkodni kell"

A Fidesz "elvi politizálása" ezzel szemben körülbelül fedi a szólamokat. A gyakorlati politikával viszont nem az a baj, hogy a tömegekkel megy szembe ugye. Hanem egyes gazdasági érdekekkel :p

"Aki kellőképpen inteligens le tudja szűrni a sok máz mögött lévő lényegi információt"

Értsd: hitessük el magunkat, hogy minden napi nyavalya ellenére minden a legnagyobb rendben van? :o)

"Aki meg nem az állandóan jön a "pálfordulás-al, hazugozással" stb. és nem érti a politika művészetét"

Amit te "politika művészetének" hivsz, az semmi más, mint egy stabil országban az egymás között marakodók eszköztára. Ami azért mulattságos, mert ez a "művészet" egy instabil országban mint a minek oda vezet, ahova.
jag3 2012.02.28 17:49:37
@BALTAZÁR:

"Valóban? Én úgy vettem észre, hogy az MSZP legfőbb gondja, hogy _ne_ szajkózza, amit a "mieink" hallani szeretnének :p"(tőlem)

"Ezek szerint az MSZP akkor nem demagóg??"(tőled)

Hogy hogy sikerült az előzőből levonni az utóbbit? :o)

Az előbbi legfeljebb azt jelenti, hogy az MSZP nem _populista_. Igaz, az MSZP újabban kisérletezik némi demagógiával, például az éhségmenettel.

Amúgy az MSZP is hajlamos azt ismételgetni, amit bizonyos körök hallani szeretnek, de a "bizonyos körök" az nem a nép, se a választók.

"Nem gondolom, hogy az utóbbi évek intézkedései olyan marha nagy népszerűséget hoztak a Fidesznek"

Ha észreveszed, pont arról irtam, hogy a Fidesz gyakorlati, gazdaság-politikája nem kedvez a lakosságnak.

Mond te tulajdonképpen kivel vitatkozol? :p

"Úgyhogy ne gyere azzal, hogy a Fidesz demagóg az MSZP meg nem"

A Fidesz populista, de csak szavakban és gesztusokban az, az MSZP meg egyáltalán nem populista (akármilyen meghökkentő is ez egy "baloldali" párt részéről), de időnként kisérletezik demagógiával, nagyon amatőr módon.

"Mindkettőnek vannak demagóg megszólalásai, de gyurcsány idején az MSZP-nek nem volt ereje komoly fájdalmas lépéseket megtenni"

Hogy mi van? Hogy jön ez az előzőekhez? Amúgy most nem épp a jobboldali politika elmaradását kérted számon egy baloldali párttól?

"Most persze mindjárt jöttök"

Látom te is "ti" vonalat erősited. Tényleg azt hiszed nagyokos, hogy mindenki fideszes, vagy emeszpés? :p
Gondolom, sokan ismerik a tanulságos mesét a rókáról és a skorpióról. Valahogy így szól: „Egy skorpió sétált a folyó partján, át akart jutni a túlsó oldalra. Egyszer csak meglátott egy rókát, odament és megkérte, hogy vigye át a hátán. A róka ellenkezett: - Ha…..
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
Orbán nagy arányú adócsökkentést ígért a választóknak. Azt gondolták, hogy a kevesebbet majd többen befizetik, így összességében nőni fognak az adóbevételek. Ezt az adócsökkentést a társadalom már eleve polgári jólétben élő része élvezhette csak, mindenki más inkább…..
jag3 2012.01.08 20:34:37
@midnight coder:

A hibák és felelősök keresésének sosincs vége. Mindenki sáros (a Fidesz is: a bankok egyoldalú szerződésmódositásáról szóló tv. 1996-os eredetű. Vagyis a Fidesznek négy éve volt rá, hogy módositsa. A devizahitelezés már elkezdődött 2000, azaz a forint kamattámogatásos lakáshitelek előtt).

Amit látni kell az az, hogy jó eséllyel a "magyar" bankok nem nyernek az ügyleten. Az ügyleten ui. az nyer, aki az eredeti svájci frank forrásokkal rendelkezett, Az, hogy az OTP-nek volt frank forrása, és ha igen, mennyi az egy nagy talány. A mi (döntően osztrák) bankjaink viszont lehet, hogy csak a közvetitő részét kapnák az üzletből. Ami annyit tesz, hogyha nekik kell fizetniük a veszteség rájuk eső részét, akkor könnyen veszteségesek lehetnek, ad absurdum csődbe mehetnek.

A "felelős" egyértelműen a pénzpiacok működési zavara. Aki nyer, azt maximum svájcban lehetne utolérni, csakhogy ebben az esetben Svájc kerülne Ausztria helyére a vesztesek között.

Amire most szükség van, az egy valóban innovativ pénzügyi kormányzás. A probléma azzal van, hogy éppen a saját mozgásterét korlátozta le a kormány azzal, hogy a politikai tőkéjét elfecsérelte mindenféle csörgőre, tükröcskékre.
jag3 2012.01.08 20:37:35
@kíváncsivagyok:

éppen arról irtam: Magyarország már nem segit senkinek sem senkit se gyengiteni. Amúgy még ha mi nem is dobjuk be a törülközőt, a lényeges országok, az unió többsége már bedobta.

Amennyiben a forint gyenge, akkor mi munkaerőnk olcsóbb, bevételeink kisebbek. Azaz: az idő nem nekünk dolgozik. Ezért fogja a mi kormányunk is bedobni a törülközőt előbb utóbb. Ebben az esetben pedig nem "segit" hanem példává válik. Elrettentő példává.
jag3 2012.01.08 21:53:20
@Kompli: az összes eddigi kormány bűne, az stimmel. Hozzá kell tenni azonban egy apróságot: itt a kötél/cérna/madzag vége. Szóval most már el _kell_ kezdeni kormányozni.

Most jön a csavar: mást ért ezalatt az egyszeri magyar és mást a politikus. A politikus azt érti alatta, be kell hajtani a pénzt. Az egyszeri magyar meg azt: emberibb élet kellene. És a politikus téved, mert emberibb élet hiányában elfogy a magyar.