Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UltimateUbul_

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sebesség oltára Megy az Agusta! 2009.11.03 18:23:00
Nem az idei, hanem még a tavalyi imolai börzén MV Agusta-tulajdonos lettem. Ez, mint mindannyian tudjuk, Agostini óta a legmagasabb szintje a motortulajdonlásnak. Szétvetett a büszkeség, ezért még azon a börzén gyorsan vettem is magamnak egy agustás pólót és egy agustás kitűzőt.…..
UltimateUbul_ 2009.11.05 17:25:45
@PdS:
olvass utána a simson.hu-n, ott a baromi közönséges kb fél kiló aprószemű kavics, pl bányató partjáról szedve, belevágod és rázod mint a csörgőt a hátulgombolós. Utána ott a gondosabbak egy nagyon jó minőségű benzinálló festékből egy 3-5 dl-t beleöntenek, ez függ hogy mekkora a tank, átforgatod hogy mindenhova jusson, majd a benzincsap nyílásán kiengeded a felesleget, száradás közben forgatni kell, hogy egyenletes legyen a máz belül.
De ven felújító szett 16 kilóért.

@Csikós Zsolt:
Te, ennek a gépnek valami operába illő szépségű hangja van, (bocsi a gatyámba élveztem tőle) olyan amit csak egy ilyen egyhengeres pörgős kisblokkból lehet kihozni de azt is csak az olaszok, Pavarotti nem nyomott le ilyen áriát.
De egy ilyen korú meg technológiájú gépnél egy komplett karbi, gyújtás felújítás az első, utáne meg be is kéne mindkettőt hangolni a gyári értékekre. Megszakító és gyertyahézag tudod, hogy mekkora ehhez? Előgyújtás értékét is?
Max legrosszabb esetben a komplett gyújtást kicseréled egy közdarabbal WAPE megszakító nélkülisre. Aztán pöcc-röff. És szerintem is tolni kellett volna, kíméletesebb a gépnek meg neked is. Meg látom akad még rengeteg dolog ezen a gépen. Benyaszűrőbe betétet tényleg érdemes a mezőgazdászoknál lesni, vagy láncfűrész boltban. Legroszabb esetben belsőből vágsz egyet, kissé sziszifuszi meló.
UltimateUbul_ 2009.11.06 08:20:50
@Csikós Zsolt:

botfülű a lölköm, vagy ennyire szar a speaker-rendszere.
Végül sikerült úgy belőni, hogy végig stabil alapjárata legyen belenyúlás nélkül?
Meg ha kerültél vele egyet elárulhatnád hogy a váltója milyen? Mert utoljára ilyen inverz borzalmat Jawa Mustangon vezettem, szokatlan volt az NDK-s motorok után, ráadásul annak a váltója közel nem kapcsolt olyan simán mint a németeké. Ennek milyen?
UltimateUbul_ 2009.11.06 13:36:37
@Psziho:
A japánokat nehogy már egy lapon említsük bárki mással ha motorkerékpár gyártásról van szó!
Úgy tűnik, amikor a Bende Tibby szerez végre szponzort, hogy a feneketlen mélységű, nagy-britanniai autómanufaktúra-szcénát feltérképezzük, valahogy mindig összeomlanak a dolgok. Tavaly azzal kezdődött a dolog, hogy a reptértől harminc kilométerre bezártuk a kulcsot a bérelt…..
UltimateUbul_ 2009.10.03 18:13:52
@biker_kolee:
Megvan még a foswágened neked is, Kolee?
Belsőség Zombik Angliából 2009.09.29 14:29:00
Fura dolgok történnek mostanság a szerkesztőségben. Csikós és Bende érdekes átalakuláson mentek keresztül a köd és eső országában. Igaz ugyan, hogy valószínűleg komoly pszichikai behatások érték őket, hiszen Bristolt vezettek, ott voltak a Goodwood Revival-en és még ezernyi…..
UltimateUbul_ 2009.10.02 08:49:47
@Virago_1000:
Jahh csak abban különbözik h ott még jobban szét van rohadva az autópark öregebb fele, itt meg csak az ami hajlamos a rohadásra a szahara közepén is... De az igénytelenségükre jellemző az írekkel együtt h néha még mohatelepet is látni a karosszéria eldugottabb részeiben, őrület. És a barmok még mindig rossz helyre teszik a kormányt.
UltimateUbul_ 2009.10.03 16:26:49
@dennisthemenace:
Mi nem tetszik szarevőkém?!
Nem kertelek, nem írok hosszadalmas, szájbarágós bevezetőt, hanem belecsapok a lecsóba: mi a francot keres Bernie Ecclestone fejszobra a Hungaroring bejáratánál? Mi a fészkes fenével érdemelte ki ez a menedzser, hogy még életében olyan emlékműve legyen, mint a legnagyobb, legendás…..
Olvasom az Indexen: A schengeni határrendszerrel új helyzet alakult ki, megszűntek azok az anomáliák, melyek öt-nyolc évvel ezelőtt az eredetiségvizsgálatot életre hívták, ezen változtatni kell, felesleges kiadás és bosszantó a gépkocsi-tulajdonosoknak. Drága ötletgazda, kedves…..
UltimateUbul_ 2009.09.25 14:43:56
@Köcsögnepper:
Tudod, a ketyere mutat valami jópofa számot, a kedves lehúzó emberke meg látott véletlen valami másmilyent. De komolyan nem is értem mi a fasznak ilyennel baszogatni az embert, a kurva anyjukat, szeedjék be simás azt a rohatd 18 lepedőt, aztán csináljon mindenki amit akar a kocsijával, szerintem mindenki örülne neki ha biztonságosabb, jobb kondíciójú autóban ülhetne, ha netán hagynák, és enm kerülne kb a kocsi árának 50%-ába ha ilyen régi szarról beszélünk. És lenne megoldás, mégpedig amit normális balkáni országokban már művelnek, az hogy elismerjük h egy szar utolsó olcsójóska országban élsz faszikám, de legalább nem a te byomorodból akarunk meggazdagodni, szóval hozzad csak a 15 éves nyugati kocsit bagóért, mi hagyjuk.
Márpedig javarészt épp olyan esetben kell mutyizni, mert az az ember aki nem tud szalonból elűhúzott kocsit venni, erre marad a roncsnál. De sebaj, tegyünk még egy lapáttal a kínjaira, jól basszuk is meg minden eszetlen lehúzással, majd inni kezd aztán otthon veri az asszonyt meg a kölyköket.
De komolyan nem is ez a tetves ország lenne ha nem ez menne, nem merek belegondolni hogy már megint milyen okosságok árasztanák el a piacot, már köcsögláda zsírosra keresné magát a roncsokon, a szar meg megint ellepné az utakat.
Mert szart is lehet németből, hollandból meg a faszom tudja honna betarhálni mert az 100euróért volt, és itthon eladjuk 800-ért kaliber lesz belőle, mert ez a tapló magyar ezt csinálná ha hagynák, nyugodjatok bele, ezért nem lesz itt rend sose, mert itt még szuroksötét a nagytöbbség ahhoz hogy elengedjék a kezét, az lenne mint a jugóknál, tito felfordult, vége a diktatúrának, a csürhe szétbaszta az országot és után még örül is a káosznak. Hát ez a csürhe semmivel nem különb annál!
  Érdeklődtem az ORFK-n: nincs olyan statisztika, hogy taxisok több balesetet okoznának, mint bárki más. Vélemények az azonos című írásunkról...
UltimateUbul_ 2009.09.23 20:44:49
@JSHannibal:
Hidd el palóc testvér elég nagy baj ezeknek a besötétült faszkalapoknak h olyan hülyék mint a segg a sötét éjszakában. Komolyan az undorral vegyes káröröm fog el mikor ilyen típusú pasasokat látok olyan értelmesen nézni, márha a hegesztőszemüveg amit éjjel is felbasznak magukra látni engedi. Tudod kell is az a reluxa a szemük elé, nehogy még egyszer utolérje őket a megvilágosodás.
Ebben a fatökű papucspasi komplexusban meg asszem több lehet mint gondolnátok!
UltimateUbul_ 2009.09.23 20:47:43
@Stock:
Tudod, a spangli túlnyugtatta az öreg betűvitézt! XD Szóhoz se jut!
Nem vezettem, de jobb is mindenkinek, elvégre ez a buszhajó olyan jármű, amihez D-s jogsira és hajóskapitányi papírra is szükség van. Maga a termék pedig 80 millió forint. És akkor az emberéletekben esetlegesen keletkező kárt nem is említettük. Iveco hajtáslánc egy katamarán…..
1962. A világ egy gombnyomásnyira van az atomháborútól, Graham Hill Forma-1-es világbajnok lesz a BRM-mel, idehaza megszületik Kalapács Józsi, a négyéves Michael Jackson pedig tátott szájjal nézi, ahogy a harlemi Apollo-színházban egy éjszaka alatt a Soul Keresztapja lesz James…..
UltimateUbul_ 2009.09.13 18:22:11
@nyelv-ész:
Akkor nyilván megoldják tengelyes meghajtással és egyből nincs amit cserélni meg utánfeszíteni kell. Mondtam én egy rohadt szóval is, hogy nem tetszik a léghűtés?! kb az az egyetlen értelmes dolog ebben a kupac szarban, a vizessel meg csak szophatnál jóöreg csehák módra, örömmel vennék én is levegőset akármiből ha választhatnék kettő közül.
A súlyeloszlás csak tervezés kérdése, akkor nyilván minden hátsókerekesnek farmotorosnak kéne lennie, mi?
A villamos rendszernek nevezett akármi SOSE volt megbízhatónak nevezhető, még az özönvíz előtt se, a csehszlovák félvezetőiparról megeresztett szösszenetet meg vegyük tovaszállt gólyafingnak, részben ebből írtam technikusi szakdogát. A szovjetek az biztos h nem tudtak két egyforma karakterisztikájú analóg IC-t se gyártani, de itt nem erről van szó hanem egy kibaszott Graetz-hídról, és azért vicc volt ez a rendszer már akkor is KGST-n belül, pláne kívül is.
És természetesen bedöglött. Nem, nem egy dolog, hanem négy. Hiába volt már ötszázas Fiatom, meg a feleségemnek is. És hiába szedtem szét én a Bianchit, hiába szereltem nettóban több hetet az utóbbi pár évben, hiába bontottam már magam széjjel a motorját vagy ötször, ennek…..
Belsőség Jöhet a dízel M BMW? 2009.09.08 12:00:00
A Nagy Népvándorlás utáni pakolgatás közben akadt a kezembe a brit Autocar július végi száma. Nem is emlékszem, hogy a közös szerkesztőségi archívum-kupacból vagy Csikós asztaláról. Akkortájt nyaralhattam, így történhetett, hogy nem olvastam, a hiányt pedig illik bepótolni,…..
Újabb híresség eladó autójáról szeretnék beszámolni itt a Belsőségen. Szándékosan nem tettem ki előbb, nehogy az árfelverés vádjával illessenek Csak tegnap éjjel találtam a linket a postaládámban, még van hátra vagy másfél óra az aukcióból a vaterán. Orbán Viktor…..
UltimateUbul_ 2009.09.05 17:15:25
@Emerico Del Monte:
Hát ha valakinek gondja van a Micuval annak komoly értékrendi zavara van, nem véletlen hogy nem a 80-as évekbeli Coltok és Galantok árasztották el ezt a helyet mikor vagonszám hozták a sok levetett roncsot, hanem a Kadettok meg a Golfok. Meg szegény lerúgott Mercik, de a német se hülye hogy a hazainál nagyságrendekkel kifinomultabb japcsi vasat adja el a balkánra. Nekünk volt egy Colt kb 2 évig, az is a kevés németből beszivárgott darab egyike volt, csak megsúgom a pasinak mikor általában mindenki fosvágent meg opelt esetleg szivar audit hajtott a környéken neki CSAK Micujai(még1 Colt meg egy Sapporo) meg egy Toyotája volt, integetett neki mikor elvittük, azóta egy ismerősnél van, de he nem tudnám hogy mit át nem élt az a kocsi mióta nincs meg azonnal visszavásárolnám. meg az is zavarna h 1.6 GLX kivitel, mert nem hiáynzik a rezsi de mondjuk ment is mintha ágyúból lőtték volna ki, messze felülmúlta az akkori átlag színvonalat, akkor kezdtek még csak megjelenni az első undorítóan puritán Swiftek, ezután vicckategória lett volna az is. Komolyan ha az az autó egy napra japán csajjá változott volna, gondolkodás nélkül megdugtam volna annyira szerettem.
UltimateUbul_ 2009.09.05 20:05:58
@dennisthemenace:
Akkor ott öregem, ismerem annyira ezt a helyet h megismerném ha itt lett volna, különben meg STFU istenverte láma!
UltimateUbul_ 2009.09.05 20:07:44
@dennisthemenace:
meg megtaláltad már a zongorádat amit elvesztettél? Azt a zongorát amire a borotvát tetted mielőtt elveszett... XD
Belsőség Anyádba parkojjá' 2009.08.26 06:55:00
  Ha van az életben olyan pillanat, amikor az ember a föld alá süllyedne mások helyett szégyenében, ez az volt nekem. Legközelebb maradok a falumban. Vélemények az azonos című írásunkról...
UltimateUbul_ 2009.08.26 12:37:37
@BMW ///:
Mi van bannoltak te türhő? húzz bele egy kicsit mert még van mit behozni, engem már 3x-os életfogytigra ültetett a fél TC. A másik fele meg haver...
HOL A CSIKÓS?
UltimateUbul_ 2009.08.26 14:12:26
@Érdekes:
Dehogy tanult vazz, utoljára max bilibe pisilni!
UltimateUbul_ 2009.08.26 14:26:14
@TóthZé:
valld be hogy ugrasz az ilyen reakciósokra mint bömcis haverunk! :D Akinek határozottan jót tett a szerkesztői saller. Csak rajtam nem fog semmi sem, max a golyó XD
Walter de'Silva nem egy elveszett ember Nem olcsó, de tagadhatatlan, hogy az új Volkswagen Polo jól sikerült, megnyerő külsejű, logikusan felszerelt, a kisautók nyűgjét-baját hírből sem ismeri, ráadásul vezetni sem rossz. Nehéz fogást találni rajta, felhasznált anyagaival,…..
UltimateUbul_ 2009.08.25 12:15:24
UltimateUbul_ 2009.08.25 12:18:27
@ommm:
Az mint mondtam, majd 10 év múlva meg röpke 300e km intenzív hajtás múlva derül majd ki, meg majd az anyázásokból amit majd a népítéleten a tökösebbek megeresztenek. Már amelyiknek lesz mersze felvállalni hogy jóadag lóvéért szart vett. ez van ommm pajtás ;)
UltimateUbul_ 2009.08.25 12:47:02
@The Good Boy:
Na ez érdekes téma, pontosan mely gyártók követelik meg legjobban a minőségi cuccokat? Mivel ugye az echte japcsi gépekben semmi bosch cuccot nem találsz (hála a magasságos Kaminak) viszont a Merciben is előfordulnak parajelenségek aztán az Audi tömve van vele, és a bmw-ben sincs hiány belőle. Az Opellal fene tudja mi a szitu a Fiatot meg egyértelmően a bosch szarta el, lehet h jobban járnának azok a hülye dígók a Omronnal, Nippoin-Densoval, Hitachival.
Amikor Winkler elkezdte összeszedni életének tíz legcsapnivalóbb járművét, iszonyatos ötletbörze indult be a TC-ben, ennek aztán az lett a vége, hogy belelkesültünk, és Csikós is összegyűjtötte a magáét, meg én is. Elvégre, tizenöt év nagy idő, van miből szemezgetni.…..
UltimateUbul_ 2009.08.23 13:51:46
@Unter Bahn:
mert természetesen a motorkerékpár gyártást is a japánok vitték tökélyre, ha reális áron egy végletekig megbízható és használatcentrikus gép kell akkor csakis japán. Úgy általában mindenből. Még nőkből is, LOL
@E36M3:
Mi van csórikám, még mindig nem sikerült felépülni a traumából, hogy beletapostam az impotens lelkivilágodba. :D:D
UltimateUbul_ 2009.08.23 13:54:04
@E36M3:
Valszeg túl sokat nézegeted a győzikét, mert nekem nem ugrik be hogy kicsoda, de ez érthető, aki faji rokonságban áll vele, az szokta nézni...