Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AiFerkó

6 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Laoszban a kereskedelem igen jelentős része piacokon zajlik, bár az utóbbi években a fővárosban egyre több helyen épülnek bevásárló központok és van már néhány szupermarket is. A piacok azonban még mindig elválaszthatatlan részei a laoszi kultúrának. Hogy mit lehet kapni a piacokon? Röviden:…..
AiFerkó 2016.08.27 16:39:44
@Világgá mentem: Vientiane-ben lakunk, ha itt vagy keress meg...
Kevesen tudják azt, hogy Laosz több világrekordot is magáénak tudhat. Az egyik ilyen érdekesség, hogy itt van a világ legrövidebb vasúthálózata, mely mindössze néhány kilométer hosszan nyúlik át Thaiföldről a Mekong folyón átívelő Barátság hídon. A másik világrekord lényegesen szomorúbb, ugyanis a…..
Fenti kijelentés több szempontból is igaz. Részben azért, mert ugyan már rengeteg helyről hallottam, hogy Laosz a 80-as években egy-az-egyben átvette a magyar KRESZ-t, ami azóta kisebb módosításokkal van érvényben, de konkrétan még leírva nem láttam ezt sehol, tehát "elvileg" igaz. Másrészt azért…..
Magyarországon lassan nemzeti sportként lesz nyilvántartva a panaszkodás, amit szinte tökéletesre fejlesztettünk az utóbbi néhány évszázad során. Ebből a szempontból ideális beszédtéma az időjárás, ami vagy túl meleg, vagy túl hideg, vagy túl száraz, vagy túl esős, stb., de legritkább esetben van…..
Egy régebb óta itt élő barátom szerint "Laoszban ami mozog az étel, ami nem mozog az fűszer"! Azt hiszem a kaja témában lesz még jó néhány poszt, hiszen a téma kimeríthetetlen. A címbéli kérdésre a válasz egy határozott "Igen". Van más is, ráadásul finom és egészséges ételek, de az poszt most a…..
Hello, Szia, Sabaidee! Kick Off! 2016.07.28 05:17:30
Hát akkor fussunk neki az első bejegyzésnek... Hárman vagyunk, Apa (magyar), Anya (amerikai) és a Kiscsaj, aki most 6 éves!Tizenhét évig éltünk Magyarországon, jórészt vidéken, falusi környezetben, aztán......először volt egy elszólás, aztán egy lehetőség, aztán belegondolás és néhány "tényleg?" meg…..
Az angol Top Gear című autós műsorban van egy szegmens, amiben celebsofőröket ültetnek egy átlagautóba, mutassák meg mit tudnak kihozni abból, és nem a csudakocsijaikból. Eddig Rowan Atkinson volt a faszagyerek, de Matt LeBlanc, azaz Joey a Jóbarátokból még őt is lenyomta - a…..
Lezárult a 15. Mikulás Rallye nevezése, így már van végleges nevezési lista, amely szerint mi a 43-as rajtszámot kaptuk. Kellett nekünk a legismertebb 43-as versenyzőt, Ken Blockot ekézni. Gymkahana elemekkel nem készülünk, egy N-csoportos Ignis-szel nem is lehet. Már csak ötöt…..
Kellett egy hónap, hogy kellő távolságtartással tudjam értékelni a Mecsek Rallye néhány eseményét. A versenyen több olyan esés történt, amelyekért a közönség, vagy a versenyzők a kanyarokban - azok levágását megakadályozása érdekében - elhelyezett gumikat, vagy…..
    Ma 6 éve, hogy a Wales Rally-n megtörtént az a tragikus baleset, amelyben a ralis társadalom elvesztette az egyik legjobb navigátort, Micheal Parkot. A legenda Markko Märtin navigátoraként vált ismerté, de korábban együtt dolgozott Colin McRae-vel és Richard Burns-szel…..
Turán Frigyes és Zsiros Gábor az SWRC világbajnokságról tesz egy kis hazai kitérőt a szeptember 9-11 között rendezett pécsi 45. Mecsek Rallyen, amely a sportág történetében először IRC futamnak számít. A kis világbajnokságnak nevezett Intercontinental Rally Challange a…..
Sokan azt gondolják, hogy az autósport, de legalábbis a rali annyira férfias sport, hogy a csajok csak biodíszletként juthatnak bárminemű szerephez. Esetleg, ha valamelyik lány mégsem csak a külsőségekhez járulna hozzá, hanem versenyezni is szeretne, sokszor kinevetik, de a…..