Regisztráció Blogot indítok
Adatok
105tc

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberiség önmagát taszítja pusztulásba. Igaz, közben vannak vicces pillanatok. ..
A sebesség oltára Dirty Dancing 2011.05.22 10:58:00
Laza talajon motorozni első osztályú szórakozás Miután csigatempóban belefúrtam magam a földbe, muszáj volt rendet rakni a fejemben. Nem gondolok munkára, asszonyra, gyerekre és kutyára, csak arra, ami éppen előttem van. Oda nézek, arra kanyarodom, úgy fékezek és a lábamat sem…..
Volt idő, amikor élen jártunk a járműiparban, és ezzel nem az Ikarusra gondolok, bár az ugrik be mindenkinek elsőre. A Magomobilok, Fejes Endre-féle lemezmotoros kocsik, Csonka postakocsik, Pannóniák sem voltak okvetlenül a csúcson, itt másról van szó. Egy kivételes képességű…..
Belsőség Hackelj felnit otthon! 2011.03.10 15:41:00
Mit tegyünk, ha az általunk óhajtott csodálatos felni nem passzol autónkhoz? Osztókör-módosító? Ehh, nem olcsó, tisztességes anyagból legyártatni még drágább, szerencsére a fúrógép feltalálása óta nyitva az ajtó minden lángész számára, akik úgy gondolják, hogy…..
Peti műhelye a napokban átalakul, de a leesett hó miatt érzet mehetnék nem ismer lehetetlent, sem kifogást, így gyorsan és hirtelen kellett cselekedni: menetképessé, sőt, csapatás kompatibilissé kell varázsolni az autót addig, amíg tart a hó és a fagy. A tél lassan elmúlik én…..
Így ismerte mindenki: a magas, vékony, zseniális srác, aki mindig jókedvű volt, és akit a jóisten is kosárlabdázónak teremtett, mégis rali-versenyző lett belőle. Kicsit olyan volt az autóban, mint Walter Röhrl, a Pók, aki minden autójában úgy festett, mint egy 500-as Fiatban.…..
Ez már ezüstláz, szoktam magamban utalni Efrájim Kishon remek, azonos című humoreszkjére, amikor be akarja festeni a kályha ajtaját ezüstre és egyik túlzásból a másikba sodródva az egész lakást ezüstre festi. Hasonló a helyzet a bogárhátúval, ami egy kicsit több nyomaték…..
Egy hete írtam, hogy eladtam a Pandát, és nem sikerült helyette másik, kedvemre való téli autót találnom a pénzért. Igazából arra is rájöttem, hogy városban nem szeretnék kocsival járni, egyáltalán. De munkába azért kell menni, a BKV említésére viszont rosszul leszek. Lehet,…..
105tc 2010.11.07 16:25:03
@Csikós Zsolt:
ha minden motor szervizelt meg 3 honap garis
akkor egy rohadt kuplungot nem tud beallitani?
amugy meg allitasi lehetoseg nem sok van rajt. rugok tartjak a helyukon a 3 vagy 4 ropsulyt

a kis rugok cserelesevel megoldodhat a problema
amugy nem nagy ordongosseg
pofon egyszeru szerkezetek ezek
ezert nem ertem hogy egy szervizelt motoron hogy fordulhat ez elo
5 perces melo
105tc 2010.11.07 17:28:57
@Csikós Zsolt:
igazad van.
akkor az alapjarat a hibas

@streetsta
te meg belem akartal kotni
csak nem sikerult
a variatorba gorgok vannak
amit meg en mondtam az a kuplung
tudod ropsulyos
es kis rugok tartjak a vissza a pofakat
105tc 2010.11.07 18:27:19
@streetsta:
ertem en hogy villanymotor, de mi hajtja?

na felre a viccet
ertem hogy mit mondasz
mert lattam mar parat
egy ket robogot ossze raktam mar eletem folyaman
annyit akarnek mondani itt a vegere
hogy a kuplung ropsulyos mivel a fordulatszam hozza mozgasba
es a kis rugok cserelesevel lehet varialni hogy mekkora fordulaton "nyisson ki"

(aki ezzel nem ert egyet az irja meg)
a variatorba meg ropsulyok vannak
aminek szabad mozgasuk van
a kuplung ropsulyai aminek kulso felen a ferodol van, meg egyoldalon felvannak szegecselve a tarcsara
A fenti mondat a South Park 14. évadjának promójában hangzik el, melyet nemrég dobott ki a Jalopnik. Cartman, - kedvenc figurám -, ezúttal egy versenyautóban ül a rajtrácson, Butters pedig a boxutcából kérdi tőle: - Biztosan meg tudod ezt csinálni? A válasz: - Ne aggódj, megtanultam…..
Szintén járt nálunk a tuningolt Pick Up Skoda, de ezúttal, Peti jóvoltából ismét itt van, ugyanis egy újabb figyelemfelkeltő elem került az autóra, és pár változás is bekövetkezett. Íme:A szuper erbráss.(Bizonyára lesznek olyanok, akiknek tetszeni fog. Tudom. Szimplán…..
Belsőség Cascóra mehet? 2010.10.04 14:12:00
Reggel fővárosunk felé hatoltam éppen, mikor a rádió bemondta a Nap Autóshírét:Félmilliárdos autót tört össze egy német az autópályánBerlin, 2010. október 4., hétfő (MTI) - Egy közel félmilliárd forint értékű szupersportkocsit tört össze Németországban egy autós, aki…..
Jajj,de csúnya! Méd in Júeszéj 2010.09.24 21:31:00
Ki hitte volna....
105tc 2010.09.24 23:34:21
Elég mondjuk az ötven-hatvanezres, ahhoz, hogy mi lehessünk a környék legkirályabb drifterei. Most, amikor már a csapból is Monster által kreált Ken Block folyik (Tényleg, mikor indul már WRC-ben, hogy megmutassa igazán mit tud? Volt róla szó nem?), egyre inkább divatba jön a…..
Mivel tegnap olyan meglepően sokan szerettétek a Rauh Welt-féle dizájniskolát, és egyértelműen a kábelkötegelő volt a legmarkánsabb dizájnelem, küldeném hát a műfaj kötelező alapművét mindenkinek, aki szereti. Eszeveszett rákenroll. Via narancsphoto és AE86.hu és…..
Csak erős idegzetűeknek, tényleg, nem vicc. Nem töltöm át Indára, inkább ne terjesszük. Tessék. Katt! Én szóltam.  Más: A 1749-es telefonszám felhívásával egyszeri 200 forintnyi pénzadomány juttatható el az ár- és belvízkárosultakhoz. Ha segíteni szeretnél, akkor…..
Most, az esőverte szerkesztőségben ülve éppen eszembe jutott, mekkora mázlijuk is volt a rendezőknek a múlt hétvégi AlfaCity100 találkozóval. Mintha a Jóisten is kegyeibe fogadta volna a tisztaszívű alfásokat: hétágra sütött a nap, kellemes szellő fújdogált. A komáromi…..
Az asztalom mellett két szatyrot kerülgetek. Az egyikben öt liter Repsol Moto 2T kétüteműhöz való olaj van, a másikban pedig egy láncspray meg valami Multiuso feliratú csoda, ami saccra a spanyolok WD40-je lehet. Szeretném odaadni valamelyik kedves olvasónknak, aki helyesen…..
Füley István olvasónknak az idén összejött az élet, hiszen az autóbuzéria egyik zarándokhelyén, a Nürburgringen járhatott. És ha már ott volt, fotózott is tisztességgel, ügyesen. A 24 órás versenyt is, melyen sajnos Vida Janiék BMW-je beadta a kulcsot, és a 24h Classic-futamot,…..
Belsőség Ez elment vadászni... 2010.05.17 21:03:00
... Sztyopa pedig úgy gondolta, ideje kipróbálni, mit mutat a pöpec Patrol talajon. Beöltözött off-roadba: fehér cucc, pitonbőr lépő, napszemcsi, aztán hajrá, le a tópartra! Pörgött forgott a délceg, orosz vitéz, de a nagy örömködésben megfeledkezett két apróságról:…..
Leszögezhetjük: a Ford neve egybeforrt a ralizással. A kezdetektől fogva ott voltak, gyári csapatként vagy privátok alá szekeret tolva, évtizedeken át. Tetőig összesározva, félig leszakadt sárvédőkkel, törött szélvédővel, de minden ralin ott állt legalább egy…..
Szóval az úgy történt, hogy éppen a Fenyőgyöngyén fotóztam az új Navarát – nyugodt, csendes környék, pár kóbor kutyán és turistán kívül senki nem jár arra hét közben – mikor csörgött a telefonom. Lövésem sem volt, ki kereshet, odabentről biztosan senki, hiszen…..
Az éppen aktuális, tömény és ömlesztett Palik-féle marhaságból ocsúdva próbálok most valamennyire értelmes mondatokat összelapátolni ide. Egyszerűnek tűnhet, de nem az, hiszen OT Expós Totalcar standunk hetedik - kiállított - tagja megfoghatatlanul, csodálatosan kretén,…..
A svéd, német és francia után mi következhet? Eltalálták, az olasz. Az olasz, amelyik a nyolcvanas években még olyan volt, amilyennek ma is szeretné látni minden, tisztaszívű rajongója. Az elérhető doboz, ami kereket adott az összes olyan sofőr alá, akik nem szerették a német…..
105tc 2010.03.27 22:14:37
@Dennis01: Jó hogy mondod, meg is nézem:D
105tc 2010.03.27 22:28:08
@Dennis01: megnéztem! istenem de állat.
végig vigyorogtam mint egy elmebeteg aki mészárlásra készül:D
105tc 2010.03.27 22:36:09
@Dennis01: az ára az egekbe van most már egy olyannak, de ha egyszer lenne rá pénzem, egy pincében befóliázva őrizném halálomig állandó hőmérséklet és páratartalom mellett.
Ha valaki 5-10 év közötti fiúgyermeket visz a Hungexpóra, érhetik meglepetések. Én speciel szívesen megnézegettem volna a Jonnesway szerszámait, de nem akartam ilyesmivel terhelni szegény Mártont, amikor annyi, de annyi érdekes dolog van itt még. Aztán másfél óra lett belőle.…..