Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ojio

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy tehergépkocsival ütközött kerékpárost látnak el a mentők Camdenben, 2013. november 18-án. Fotó: Peter Macdiarmid Két héten belül hat biciklis halt meg London egyetlen útszakaszán. Volt olyan, hogy egy nap alatt többet, a másodikat éppen az elsőt gyászoló tömeg…..
ojio 2013.11.20 07:51:15
@Vajda Gábor (Gee Halen): Van abban valami, amit mondasz. Úgy képzelem – bár nem tudom –, hogy egy balesetnél súlyosbító elem lehet, ha az hangos zene hallgatása miatt következik be. A beszélgetés határeset, de ha belegondolsz, a buszsofőr pl. nem beszélgethet, tehát ez valamennyire szabályozva van.

Egyébként érdekes, hogy letekert ablakkal még elég hangos zene esetén is jól hallani a szirénázó kocsikat, egy busz meg simán elnyom bármilyen zenét, ha melléd áll. :)
E poszt élesítésével egy időben mutatják be a Design Terminálban a Graphifesten, milyen is lesz a BKK új metró-(M), HÉV- (H) és dunaihajó- (D) logója. Pontosabban, hogy melyik pályamű nyert. Mivel én is ott ültem a zsűriben, kedves Urbanista-olvasók elsőként ismerhetitek meg a…..
ojio 2013.11.19 19:35:04
Hosszú még az út, amíg a videojáték-sajtót tényleg újságírásnak lehet tekinteni - a zsákszámra osztogatott ingyen játékok, a kiadó által fizetett stúdiótúrák, a szinte kizárólag pozitív előzetesek és a jövőbeni hozzáféréssel sarokba szorított írók nem éppen…..
IDDQD Szereted ha kemény? 2012.05.12 15:14:33
Roppant vicces projektbe futottunk bele a Kickstarteren: a Pwnee Studios nevű New York-i csapat a világ legnehezebb platformjátékát tervezi összehozni, már ha a közösség megtámogatja őket pár zöldhasúval. Aki esetleg nem értene egyet az univerzum ősigazságával, miszerint régen…..
A nyolcvanas évek elején, amikor nálunk szárba szökkent a játékkultúra, főleg a Spectrum- és a C64-programok mentén haladtak a dolgok, japán játékok elég ritkán jutottak el hozzánk akkoriban. Persze egy-két szerencsés akadt, ezek többnyire valamilyen sikeres konverziónak…..
IDDQD Régen minden jobb volt 2012.04.16 15:54:00
Ennek örömére nézzünk is meg egy friss techdemót a CryEngine 3-ból, aztán mehet tovább a szokásos eszmecsere arról, hogy bezzeg 1981-ben ZX Spectrumon. Neked melyik volt az első játék, aminek azt mondtad a grafikájára, hogy úristen úristen, ennél jobbat már nem lehet…..
ojio 2012.04.17 19:13:50
IDDQD This is Aperture 2012.01.28 10:57:07
Ünnepeljük meg a hétvége eljövetelét egy jó kis halloweeni Portal 2-klippel (az eredetit nyilván ismeri mindenki a Karácsonyi lidércnyomásból, esetleg Marylin Mansontól), és ne úgy értelmezzük, hogy három hónapot késtünk a témával, hanem úgy, hogy kilenccel sietünk.   ..
Édes istenem, mit nem adtam volna 1991-ben a Prince of Persia C64-es változatáért! De akkor ez elérhetetlen álom volt, egy lehetetlen vágy, a 8-bites nyomorultak Carmen Electrája, hiszen az Amiga-verzió sem volt hajlandó megmozdulni plusz memória nélkül. De húsz év után úgy tűnik,…..
Az egyik legnevesebb tudományos lap, a Nature is megemlékezik arról a tanulmányról, amely szerint a videojátékok pozitív hatásaival foglalkozó kutatások erősen kifogásolhatók szakmailag. A tanulmányt a Tallahassee-ban található Florida Állami Egyetem kutatói készítették Walter…..
A Duke Nukem ForeverHEZ, azaz sajnos nem a játékot tudjuk kisorsolni köztetek, hanem olyan kódokat, amikkel három kis hülyeséget lehet unlockolni a játékban. Ez a három hülyeség: több életerő (szóval gyakorlatilag egy ultrakönnyű fokozat), nagyfejű karakterek, új pólók Duke…..
ojio 2011.06.16 21:02:47
Véget ért az E3 2011, több mint 45 ezer látogatója volt, a szervezők sajtóközleménye szerint 8 focistadionnyi területen 35 ezer monitoron lehetett csekkolni a közeljövő játékait. 88 kilométer optikai kábel és 16 kilométer hosszabbítókábel tekergett a kiállításon, és 8…..
IDDQD Az Armageddon elmaradt 2011.05.22 13:03:49
 ...de lesz helyette Carmageddon! Nem tudom, hogy direkt a tengerentúlon komoly hisztit kiváltó, befuccsolt világvége-jóslat idejére időzítették, vagy véletlen, mindenesetre a carmageddon.com oldalon elindult egy visszaszámláló, ami csak azt jelentheti, hogy a nagy pre-E3…..
ojio 2011.05.22 20:31:44
@Tie: Ha jól rémlik, akkor minden második szám volt FF, a többi meg valami techno-szerűség.
IDDQD A nap játéka 2011.05.10 12:00:00
...egyértelműen a portáltetrisz! ..
ojio 2011.05.10 21:11:15
Elnézést mindenkitől, szabadidőm a nullához közelít, egyrészt azért, mert egy földrengés+atompara idején egy tudományos újságíró két lábbal hajtja a szopórollert, másrészt azért, mert átmenetileg ide is blogolok (akit esetleg érdekel, kövesse, lájkolja, nagy pofára…..
ojio 2011.03.18 17:37:45
www.pressplaythenanykey.com/articulos/joysticks/quickshot_1.jpg - valaki emlegette. Utáltam, mert szar volt a fogása, és jobbkezes volt.
www.c64-wiki.com/index.php/Joystick - ilyen volt az első, egységcsomagban volt a c64-gyel. Hát ez is egy fos volt, 1 gombbal. Amikor szétesett (kettépattant a markolat), szigszalaggal erősítettük meg. Na, utána mindig tiszta ragacs volt az ember keze.
m.blog.hu/b-/b-oldal/file/quickshot-ii.jpg - kedvencem ez volt, a qs2plus. Ugyanolyan mikrokapcsolós volt, mint a a turbo, de a lapos, nagyobb talp jobb fogást eredményezett.
IDDQD Kik laknak a pixelbolygóban? 2011.03.16 13:00:00
Eric Poulton művész/grafikus/art director nevét akkor jegyeztem meg, amikor elkészítette steampunk Star Wars sorozatát (a Halálcsillag valami eszméletlen nagy). Most egy pixel arttal lett a nap képe, címe Underneath It All, és egy pixelbolygó keresztmetszetét örökíti meg zombikkal,…..
ojio 2011.03.16 18:35:16
Egy különösen szigorú amerikai szövetségi törvény miatt akár 15 évre rács mögé kerülhet Marvin Wimberly, egy játéktermi automatákat gyártó és szervizelő orlandói cég alkalmazottja, mert megbuherálta a cég játékgépeit.Marvinnak, mint az elromlott gépeket megjavító…..
Adalékként a szabad akarat korábban említett problémájához ideteszem ezt a videót, amiből kiderül, hogy a kísérletek szerint a tudatos döntéseink eredményét már hat másodperccel a döntés előtt ki lehet mutatni az agyunkban, vagyis a tudatalattink a döntés tudatosulása előtt…..
Mint tudjuk, egyes tudósok szellemes kísérleteket találtak ki a halál utáni élet bizonyítására, és ahogy olvasom, más hasonló témák tudományos megközelítésével is próbálkoznak. Most éppen a jövőbelátás van soron, és hamarosan meg is jelenik az egyik neves pszichológiai…..
ojio 2010.11.17 08:45:48
@daniferi:
A deja vu-ről olyasmit olvastam/hallottam sok évvel ezelőtt, hogy akkor érzünk ilyet, amikor egy információ valamilyen oknál fogva a rövid és a hosszú távú memóriánkba egyszerre kerül be.

Nem tudom, de logikusnak hangzik, hogy alapesetben a rövid távú memóriánk (vagy aktuális érzékelésünk) valahogy egyeztet a hosszú távú memóriánkban található adatokkal, és ha ott talál valamit, akkor "érezzük az emlékezést". Ha valamiért egy adat azonnal bekerül a HTM-be, akkor az RTM azonnal meg is találja.

Azt szinte mindig tudjuk, hogy most nem emlékezünk, hanem deja vu-nk van, tehát lehetséges, hogy van egy kis latencia a HTM és RTM egyeztetés között, ami pár másodpercen belül teljesen elcsúszik. A deja vu érzése ezáltal teljesen eltűnik. A deja vu-hoz tehát szerintem kettő vagy három dolog kell:
- egyidejű "adatírás" a két memóriába, és
- valójában KÖZEL egyidejű írás ésvagy
- (ezt még nem említettem) az emlékrendszerrel való kapcsolat hiányának érzete.

Az utóbbi kettő közül elég, ha egy teljesül.

És ez nem igazán a blogbejegyzéshez kapcsolódik, csak most ez jutott eszembe.
A Golden Komment Vándordíj újabb nyertese, nandras01 írta a következő sztorit a múlt heti árlista alatti kommentekben. Csodás történet és jó képet mutat arról az időszakról, amikor itthon még úgy néztek a számítógépre, mint a legmodernebb űrtechnológiára, ezért kiemeltem…..
ojio 2010.09.27 14:05:56
autózz! Szorul az indukciós hurok 2010.08.29 11:13:00
Annyira vasárnap van, hogy muszáj volt elsütnöm ezt a remeknek közel sem nevezhető szófordulatot. A mai történetet Attila ugyanis azért írta, mert Pécsett bizonyos helyeken egy örökkévalóság hazajutni, ha nem autóval, hanem robogóval vagy kerékpárral jár valaki, amióta…..
ojio 2010.08.29 21:33:41
@D4D: Ha én látom, más is látja. :) Egyébként ebben a kereszteződésben tényleg látszik. De ha olyan a kereszteződés, előre kell hajolni, nehogy már azért hagyjon ki maga előtt valaki 1-2 autónyi helyet, mert nem képes erre.
Előre is elnézést kérek, a Royal Envoy csak egy demo, ami a full verzió megvételére biztat mindenkit. Ám az első 12 pálya, ami játszható, szerintem olyan aranyos és azért egy fél órát simán el lehet vele lenni, hogy megírom, aztán legfeljebb majd lepontozzátok. Szóval a feladat…..
A minap olvastam ezt a zen tanmesét, és mivel a blog gyakran foglalkozik filozofikus témákkal, úgy érzem, ide illik. :) Zen tanítvány: Mester, tehát a lélek halhatatlan vagy nem? Vajon túléljük-e a testünk halálát, vagy mi is megsemmisülünk vele együtt? Valóban…..
ojio 2010.08.27 21:03:30
@blogíró: Kis asszociációs humor: http://bookline.hu/search/search!execute.action?searchfield=smullyan
:) Egyébként ajánlom az említett könyveket, bár nem filozófikusak, sokkal inkább logikai feladványok vannak bennük.