Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gnor

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két éve, első posztként írtunk a 600 mm-es Gerät 040 Karl önjáró mozsárágyúról. Most ejtsünk pár szót a német vasúti tüzérségről is: kezdjük talán a II. világháború során alkalmazott ágyúk legnagyobbikával a 80 cm kaliberű Dora (Schwerer Gustav vagy Gustav Gerät) vasúti ágyúval. És ezzel együtt…..
Vannak bizony filmek, sorozatok, amiket jobb sorsuk arra predesztinálna, hogy a normálisabb tévéadók legalább évente egyszer levetítsék, de azok az idők már eljártak. Már csak showműsorok, meg beszélgetős műsorok vannak, hülye rajzfilmek, és híradó, amiben egy éve mást se lehet hallani minthogy…..
Az egész 2009 februárjában kezdődött, amikor éjfél előtt néhány perccel az aubagnei légiós laktanya kapujába érkeztem. Persze bejutni nem tudtam, az önkénteseket fogadó caporal-chef (CCH, szakaszvezető) tört angolsággal elmagyarázta, hogy másnap reggel 10:00-kor jöjjek vissza. Hotelt nem találtam, a…..
gnor 2020.12.01 17:39:03
@Balazs_: Szia! Nem tudom hová tudnék írni ezért ide tenném fel a kérdésemet. Az azeri-örmény háborúról napvilágot látott cikkek hidegzuhanyként értek, mert azt mutatják hogy a világban a hadviselés amiről eddig is alig tudtunk valamit nagyon megváltozott és a drónok hatalmas szerephez jutottak. Mindeközben idehaza sok főtisztnek a legnagyobb gondja az hogy tártáska legyen az emberen a nem rendszeresített ám saját pénzen megvett málhamellény helyett, vagy hogy egy kiképzés szart se ér ha nincs kint a foglalkozásjelző tábla vagy az öltözet nem egységes.

Tudnál mesélni arról, vagy akár egy komplett bejegyzést írni arra vonatkozólag hogy a Légióban milyen ellentevékenységek léteznek a drónok ellen? Egyáltalán tanultatok bármiféle bevett módszert ellenük? Foglalkoznak ott ilyesmivel?

Az afgán és iraki USA műveletek óta már megjelentek a drónok de a mostani példa mégis teljesen új mert Azerbajdzsán mégsem az USA... Szóval tudtuk csak nem sejtettük...
gnor 2020.12.06 02:54:00
@Balazs_: Állítólag az új fegyverhez is gyártják már. Én nem tudom melyik légvédelem van felkészülve arra amit az azeri videókban látni. A drónok szinte észrevehetetlenek. Ha még hangsebesség felettiek is lennének akkor végképp semmi esély nem lenne ellenük. Sok videót megnéztem. Ezek távirányított tüzérséghez hasonlítanak leginkább. A sima "hasra vágom magam" itt nem jön be mert ez a repeszakna a fejed felett robban.
Ennyi videó után úgy tűnik hogy passzív védelem terén a személyi páncélzat és az álcázás lenne a leghatékonyabb illetve a kamu célmakettek tömeges alkalmazása.
A csatahajók fejlődése során a XIX. század végére kialakult a páncélzatnak az az elrendezése, mely a későbbiek során is jellemző volt ezekre a hajókra, és amely a Dreadnought után sem változott meg gyökeresen. A hajótest páncélzatának fő elemét a hajó oldalának a vízvonalon való páncélozása, az…..
Lehet-e társasjátékozás közben foltot varrni? Lehetni lehet, de minek... Amennyire vártam, hogy végre játszhassam ezt a játékot, annyira csalódtam is benne. Erőltetettnek tűnik a játékra ráhúzott tematika, a patchwork, vagyis foltvarrás, tekintve, hogy az egész játék a Tetrisre emlékeztetett, tehát…..
A saját gyűjteményemben már van egy Wartburg 353 Zivil, azonban szeretnék valami tényleg különleges dolgot összehozni ennek a nagyszerű távirányítós autónak a tiszteletére.Ehhez kérném a segítségeteket. Sajnos a roncs Wartburg 353-ak ára is horrorisztikusan magas, azonban bízom…..
  Nagyon régóta szerettem volna megmutatni nektek a most megtalált Irisa által készített ejtőernyőst, de eddig ennek technikai akadályai voltak (minden madzag össze volt gubancolódva).Szerencsére sikerült úrrá lennem ezeken a nehézségeken és közben egy újabb fontos…..
Retro játékmúzeum Flipperfoci 2015.05.03 21:09:22
Ezúttal ismét egy régi hazai fejlesztésű játékot tudok megmutatni nektek. Persze ezúttal nem megyünk annyira vissza az időben mint szoktunk, mivel a Rexi által megálmodott Flipperfoci valamikor a 80-as években készült.A cég neve csak néhány játéknak köszönhetően maradt fent.…..
gnor 2015.12.22 16:46:10
Természetesen ezen a héten sem marad el az ajánló rovat, ahol a hazai aukciós portálok kínálatát böngészem át nektek jó áron megvásárolható régi játékokért.Ezúttal néhány játék esetében kicsit magasnak tűnhet majd az ár, de persze ezek is bőven megérik a pénzüket a…..
Csörgő Istvántól kaptam egy nagyon szép és tartalmas írást, ami a Kajdocsy János által alapított Profix cég termékeiről, azon belül is leginkább az autókról szól.A szocialista játékiparban 70-es években sikeresen tevékenykedő cég számtalan játékot készített, amelyek…..
Szokatlan módon most egy kicsit elmegyek a trafikokban árult játékok irányába. Ennek oka, hogy az autókból és a logikai játékokból már nagyon sokat mutattam nektek, de bizony más is van már a gyűjteményemben.Ezek közül nem mindegyik tökéletes állapotú, de sok még így is…..
gnor 2015.12.22 16:27:49
Érzékenyebb lelkű olvasók kedvéért: a cikkben egy ocsmány videó és indulatoktól fűtött mondanivaló van. Aki ennek ellenére elolvassa, az egyrészt magára vessen, másrészt fogadja el, hogy néha nem lehetséges szép szavakkal elmondani a csúf dolgokat. Dermedten hallgattam az…..
gnor 2015.09.02 02:38:00
Végignéztem a videót és nem értem mi ebben a gyomorforgató. Semmi tiszteletlen nem hangzott el. Tényszerű megállapítás és valós helyzetleírás volt.
Perze nem úgy a cikkíró részéről aki kiakad azon, hogy emberekről van szó de a műsorvezetőt "főemlős"-nek titulálja.
"Elmondja, hogy a migránsok gyakorlatilag úgy viselkednek, mint az állatok." Ő semmi ilyesmit nem mondott. Az hogy a helyzetleírás a cikkíró olvasatában is állatias viselkedésnek hangzik, csak azt támasztja alá hogy civilizálatlan embertömegekről van szó.
"A gyerekek botrányos módon felülnek a közelben lévő bérelhető kerékpárokra és csengetnek"
Nem kizárólag ezt említette hanem azt is, hogy visszafelé tekerik őket mint egy szobabiciklit. Nem vagyok technikus, de gondolom nem arra tervezték őket. A mondandó lényege hogy a gyerekek szülői kontroll nélkül vannak, és játszótérnek használják a közösségi közlekedés eme új eszközeit. Továbbá elhangzott hogy a migránsok nem akarnak együttműködni a hatóságokkal és nem képesek értelmezni azt a fogalmat hogy jogszabály.

Tök jó, hogy nem azon akad ki a poszt írója, hogy a migránsok a mocsokban és szétdobált szemetük közt fekszenek mindenfelé, sem azon hogy fegyelmezetlen civilizálatlan viselkedéssükkel veszélyeztetik a saját testi épségüket, és a közlekedés biztonságát, hanem hogy erről valaki tájékoztatást mer adni. Mégis miféle gondolkodás ez?

Mellesleg:

hulla (főnév)

Élettelen test; emberi holttest vagy kimúlt állat teteme, főleg mint rendészeti, törvényszéki vagy bonctani vizsgálat tárgya.
Egy hullát fognak ki a folyóból. A baleset helyszínéről elszállítják a hullát. A hulla a boncasztalra kerül, hogy kiderítsék a halál okát.

Mi ezzel a probléma? Az hogy "ez" mutatónévmást használ? A végén is ki van emelve a "ki volt, mi volt." A ki gondolom a személyére utal, a mi volt pedig a nemzetiségére foglalkozására vagy bármilyen egyéb leírására.

A műsorvezető semmi jelét nem mutatta, hogy kétségbe vonta volna hogy ember volt.

Itt szintén kiemeli a cikkíró az emberi mivolt fontosságát, mint magasztos fogalmat, majd egysejtűnek nevezi a műsorvezetőt, és kifejezi a hányingerét tőle, ami szintén érthetetlen.

De a cikkíró "emberszerű lény" kifejezést is használja a tudósítóra utalva, ami szintén elég szöges ellentétben áll, a korábbi emberi méltóság vélt meg nem adása okán intézett, ocsmány és fröcsögő kirohanásával.

Szerinte állatok, vagy tárgyaként tudósított a tévés a migránsokról. De ha ezek a tények akkor miért a tudósítót vonja felelősségre? A Don kanyarból visszavonuló emberek is állati embertelen körülmények közt vonultak vissza, de szerintem bármelyikük szívesen cserélt volna a pályaudvar környékén fekvőkkel.

A fogalmazásban nem volt semmi tűrhetetlen. A tűrhetetlen az hogy civilizálatlan embertömegek képtelnek a rend megzavarása, veszélykeltés és minimális önhigiénia megtartása nélkül létezni egy olyan országban, ami már a sokadik a biztonságosnak mondható állomások között.
Mert nem csak emberi érzés, fájdalom, félelem létezikhanem emberi viselkedés is. Kétlem hogy a pályaudvaron is az életüket féltenék, és azért lenne kisebb gondjuk is nagyobb nála, hogy emberi módon viselkedjenek. Az emberi jogok a velünk születettek, nem pedig az emberi méltóság. Azt mindenkinek magának kell megadnia. Ahhoz csak joga van de ha maga vonja meg magától, akkor azért ő a felelős, nem a tudósító, nem a rendőr és nem az akinek ez nem tetszik!

Továbbá tűrhetetlen hogy valaki ilyen buta uszító irományt tárjon közszemlére, valótlanságokkal és ferdítésekkel. Bárki aki megnézi a videót, és nem olyan elvakult embergyűlölő barom mint az E_S néven író valaki, láthatja hogy a tájékoztatás tényszerű és az emberi méltóság hiánya nem a tudósító hibája, hanem azoké akik arra nem adnak okot.
gnor 2015.09.05 16:05:40
@fehérfarkas: Ennek a szír befogadásnak szívesen olvasnám a forrását is. Mellesleg nyilván kisebb lenne az ellenállás ha finneket lengyeleket vagy szlovénokat kéne befogadni. Szép dolog az emberi egyenlőség eszméje de ilyen nem létezik, és soha nem is létezett. Igenis számít hogy ki honnét jön, mert utána itt fognak élni és nekünk kell velük élni, de ez megint más kérdés. Ők nem azért alszanak az utcán mert ott kell nekik aludni hanem mert nem akarnak bemenni a táborokba, ahol kapnának ételt fedelet és orvosi ellátást. És már vannak rendőrségi felvételek arról is hogyan rugdossák le a peronról az ásványvizet és hogy dobálják el az élelmiszert szándékosan dacból.
Robert Downey Jr. for Prezident esélyes lehet arra, hogy megjöjjön neki is az Oscar bácsi. Ő volt a Trópusi viharban az a csávó, aki egy csávót játszik, aki egy másik csávót játszik és különben is a forgatókönyv olvassa őt. Beindult a kampány. Szerintem Heath Ledgert nem tudja…..
Ízlések és pofonok különböznek, így a „legszebb” jelző osztogatásával is érdemes csínján bánni, ám egy biztos: a Lotus C-01 egészen különleges és csodaszép. Sajnos, csak 100 darabot gyártanak majd belőle. A Lotust természetesen elsősorban sportautóiról ismerjük, ám…..
Pár napja a Facebook törölte a Tolvajkergetők nagyjából 180 ezer lájkkal bíró oldalát. Mivel több ismerősöm követőjük volt és lelkesen osztotta a posztjaikat és videóikat, így bennem már korábban kialakult egy vélemény erről az oldalról, és a hír kapcsán alkalmasnak…..
„Embereket ütni helytelen, és a gyerekek is emberek.”– hirdeti az Európa Tanács erőszak ellenes programjának a szlogenje. Magyarországon az, hogy elcsattan egy-két pofon vagy kézre legyintés, bevett és jóváhagyott eszköze a gyereknevelésnek, szinte minden családban előfordul.…..
gnor 2014.02.28 00:11:03
Gyerekkoromban kaptam jópár pofont. Pl amikor tábortüzet raktam a játszótéren. Vagy amikor faragópengével szétvágtam a sátrak ponyváját egy gyerektáborban. Ezen dolgok egyike sem hagyott bennem nyomot. Tudtuk hogy ez is egy bűntetés és ha rosszat teszünk akkor kikapunk, de egyszer sem merült fel bennünk hogy ez ellenünk irányul vagy hogy ne szeretnének bennünket mert minden ilyennek meg volt az oka. Indokolt esetben a testi fenyítés elfogadható feltéve hogy a pillanatnyi fájdalmon kívül nem hagy nyomot és a gyerek biztonságérzete nem rendül meg. LEgalábbis én így voltam vele. Tudtam hogy mindig meg fognak védeni, hazamehetek, és otthon biztonságban vagyok. Tudtam h csak akkor kapok ki ha megérdemlem mert olyasmit csináltam amit senkinek sem szabad.
Az olyan emberek akik mereven elutasítják a testi fenyítést eljuthatnak oda hogy a gyerek rugdossa a szülőt. Láttam én már ilyent élőben is nemcsak a tévében.
Eszünkbe nem jutott volna mégcsak kezet emelni sem a szüleinkre. A tekintélyt persze nem ez adta.
Én nem értem azt a hülye pacifizmust ami a mai képmutató nyugatot jellemzi. Az erőszak teljes elutasítását hirdetik miközben emiatt ellepi őket minden egyéb rothadó probléma ami tönkreteszi a társadalmat. A testi fenyítés és a normál mértékű erőszak szerintem genetikailag benne van minden élőlényben.
Aki eltöri egy gyerek kezét vagy úgy veri hogy az rendszeres vagy nyoma van 10 perc után is az egy állat és meg kell bűntetni de azt aki rácsap a hülye érthetetlen gyereke seggére vagy lekever egy pofont amikor az a szemébe hazudik azt nem kéne mindenféle hülye törvényekkel bűnözőnek beállítani.
A pofonok és a seggreverés sosem fájt úgy mint pl amikor azt éreztem hogy megvetést kapok a tettemért pl egy tanár részéről. A lelki eszközök sokkal rosszabbak mint az ordibálás vagy a pofozkodás, annak ellenére hogy az új gondolkodás szerint az nem bántalmazás.
Na persze van gyerek akit annyira elcsesztek hogy a verésen kívül semmivel nem lehet rá hatni. Pl a késelő cigánygyerek aki a hírekben volt. Örömmel látom hogy nem vagyok egyedül a gondolkodásommal és az emberek szerint is van helye a nevelésben a moderált testi fenyítésnek.
Ja és sosem hazudtam a bűntetés elkerülése végett. Még akkor sem amikor könyen megúszhattam volna és senki nem jött volna rá.
gnor 2014.02.28 00:19:50
@hubabuba76: Az ilyen esetek ellen kéne fellépni és nem az ellen hogy valaki kap pár megérdemelt pofont. A gyerek terrorban tartása súlyos bűn. Mindennek vannak normális határai. Nem egy gyerekkori barátomat verték el amikor pl nem ment haza időben vagy amikor szórakozásból betördeltek ablakokat vagy egyéb esetekben amikor a kifejezett utasítás ellenére nem fogadtak szót, és lám mindegyikből rendes dolgos felnőtt lett. Egyik rendőr másik autófényező vagy épp ügyvéd. Mindegyiknek az apja olyan volt mint az öreg kutya morog ha a fiatal nem tudja mit szabad és végső esetben oda is kap. Persze terror sehol sem volt annak elelnére hogy családi problémák mindenhol voltak.
  A Magyar Honvédség 2000 körül rendszeresítette nyári gyakorló ruházatként, a 2000M gyakorló ruhát. A ruha könnyebb és légáteresztőbb, rip-stopos anyagból készült el, ami kényelmesebbé teszi mint a korábbi gyakorlók.   Azonban a rip-stopos anyag, inkább…..
Combat Gear Blog HAIX P3 2012.03.05 08:00:00
A HAIX cég bakancsainak bemutatásának aktualitását az adja, hogy az elmúlt évek során az Airpower bakancs-család széles körben rendszeresítésre került az MH-ban.   Általánosságban a HAIX-cégről annyi mondható el, hogy idestova több, mint hatvan éve alapították,…..