Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filmaholic girl

23 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A jó és a rossz időnként olyan, mint két nyomorult kígyó: úgy összegabalyodnak, hogy nem tudod eldönteni, melyik melyik, míg le nem puffantod mind a kettőt. Akkor pedig már késő.” M.L. Stedman bestseller regényéből készült film az egyik legszemetebb mű az emberi érzelmek összeroppantásáról, amit…..
A La La Land (Kaliforniai álom) az örök bizonytalanságban lévő álmodozók terápiája. Az mindegy, hogy napjainkban vagy a 20-as, 30-as évek Los Angelesében (L.A. - micsoda szóvicc...) játszódik a történet. Vagy épp, mind a kettőben, ahogyan az az általunk is emlegetett Éjfélkor párizsban című filmben…..
Íme a 6 kedvencem az olyan örökzöld idézetek szülőatyjától, mint például "Nem vagyok nagy ivó. Szilveszterkor két martini után megpróbáltam elrabolni és Kubába téríteni egy liftet.". #6 Annie Hall A klasszikus. Most biztosan sokan kiakadtok, hogy csak a hatodik helyre tettem, de nekem nem ez a…..
Dragomán Gyögy író indított útjára ma a Facebookon egy egyszerű és ötletes játékot, melynek lényege, hogy a résztvevők kommentben írják meg kedvenc regényük történetét 6 szóban. A komment nem tartalmazhatja sem a regény címét, sem a szereplők nevét. E remekbe szabott ötlet nyomán indítunk most mi is…..
A napokban elolvastam A skarlát betűt Nathaniel Hawthorne-tól, és rettentően meglepődtem. Mégpedig azért, mert a könyv vége egy az egyben más, mint az 1995-ben megjelent filmé, amit a könyv elolvasása előtt láttam, és nekem mégis mind a kettő tetszett. A Roland Joffe rendezésével és Demi Moore,…..
Igazából jó dolog nyominak lenni. Mert akkor önmagad vagy. Ha nyomi vagy, akkor nyomi vagy, akkor az a dolgod, hogy kimaxold a nyomiságot a lehető legnyomibb szintre, hogy megéld önmagad. Szerintem a Napoleon Dynamite erről szól. Van ez a bongyor hajú, füves tekintetű és beszédű, fura srác, aki…..
A Harry Potter könyveknek mára igazi kultusza alakult ki, számtalan írásos szerepjáték és számítógépes játék jött létre a film kapcsán, az utóbbi pár évben már élmény parkok is nyíltak Angliában és Amerikában, ahol különleges tárgyakat kaphatunk mi muglik a varázsló világból. Többek között…..
Épp pár napja ért véget ért a Sober November kihívás, amely arra szolgált, hogy november hónapban próbálják ki az emberek, milyen egy hónapig nem inni. Természetesen ez a kezdeményezés nem a masszív alkoholistákat célozta meg, hanem azokat, akik mondjuk napi, heti szinten isznak 1-1 pohárral.  Ha…..
Nos, jelentem én is lesokkolódtam a Gilmore Girls várva-várt befejezésén, amely kapcsán az alkotó, Amy-Sherman Palladino jó előre beharangozta, hogy mindig is tudta, melyik 4 szóval fogja zárni a mára klasszikussá vált Gilmore sztorit... Ezt most végre megkaptuk az arcunkba mindannyian... de én nem…..
Nagy Gilmore Girls fan voltam mindig is, imádtam az összes részt (na jó, a 7. évadot kivéve, amit nem Amy-Sherman Palladino és Mike Palladino írt és rendezett), aztán újranéztem az évadokat legalább háromszor. Épp ezért nem csoda, hogy tűkön ülve vártam a Gilmore Girls folytatását az eredeti…..
Szemtelenül okos csavarok, remekbe szabott rendezői munka és zseniális színészi alakítások. Ez a közös a most következő 2 filmben. Vigyázat, az írás erősen spoiler-gazdag! Ex Machina   A történet szerint Caleb (Domhnall Gleeson), a fiatal programozó srác megnyer egy ösztöndíjat a Blue Book-nál,…..
42. születésnapja alkalmából összegyűjtöttük azt a 7 filmet, amiben a legjobban szeretjük ezt a karizmatikus színészt. 7. A part Leonardo ebben a filmben nem más, mint a mai fiatalság vátesz költője. A filmben olyan átéléssel játssza el a mennyországra rátaláló, majd abból kiutasításra kerülő…..
Ősszel sok Gyűrűk ura rajongó tölti azzal a szabadidejét, hogy újra olvassa a könyveket, illetve ismét megnézi a filmeket a meleg paplan alatt, amíg kint esik az eső és fúj a szél. Nekik szeretnénk kedveskedni ezzel az összeállítással, amiből többek között kiderül, hogy kit tartott Tolkien a…..
Warning! Spoilert nyomokban tartalmaz(hat)! Az egész ott kezdődött, hogy baromi kíváncsi lettem ki az a különleges kisugárzású csaj az Orange is the new black harmadik évadban, aki varrodában elcsábítja Chapmant. Aztán elindult a lavina, és annyira elmerültem a szereplőgárda listájában -…..
 A homár Ez a bizarr film azt mutatja be, hogy egy utópisztikus világban hogyan értéktelenednek el az egyedülálló emberek, akik pár nélkül a társadalom elvárásai szerint kénytelenek valamilyen állat formájában tovább élni. Főhősünk, David (Colin Farrell) frissen elvált férfi, aki a szabályoknak…..
Érdekes, hogy az igazán jó színészeknek mindig van valami különös szexepilje, amit csak ők testesítenek meg. Számomra Jake Gyllenhaal az antiszoc, geek, skizofrén, bohóc és drogos karakter ötvözetét viszi vászonra, és bármennyit is gondolkoztam, sokáig nem tudtam megfogalmazni, hogy mit is érzek…..
Mához 14 évre mutatták be a Frida című filmet, ami nekem zsigeri szinten ható filmélményt jelentett. Lássuk, miért! Először is, imádom Frida Kahlo-t, mint egyéniséget. Salma Hayek tökéletes választás volt a szerepre. Az ő alakításában Frida olyan volt, amilyennek mindig magam előtt láttam. Szabad…..
Filmaholic girl 2016.10.26 09:31:29
@hello.: Köszi a tippet!
Filmaholic girl 2016.10.27 13:17:33
@komment_komment: Igen, ebben tök igazad van, az, hogy Hayek a film producere volt, rengeteget tett hozzá az egészhez! Nem láttuk a Szeress Mexikóbant, viszont megjött hozzá a kedvünk és szívesen elolvasnánk a véleményedet róla ;)
Egy film kiválthat többféle reakciót is az emberből… megnevettethet, elundoríthat, megrémiszthet, vagy akár elszomoríthat. Fontos is, hogy érzelmeket váltson ki, és az előbb felsoroltak mind sikernek tudhatóak be. Vannak azonban olyan filmek, amik egész egyszerűen nem képesek erre. Valami másra…..
Filmaholic girl 2016.10.26 09:38:16
@Denise Hogyisdugják: Örülünk, hogy neked tetszettek ezek a filmek, mert ezek szerint más okból is érdemes volt őket leforgatni, minthogy instant altatók legyenek. Kérdésedre válaszolva, nekünk nagyon sok film tetszik, az oldalon például láthatod a Frida, a Kút vagy Inárritu filmjeiről alkotott pozitív véleményünket. Amúgy mi attól is boldogok vagyunk, ha csak azért látogatsz fel az oldalunkra, hogy elaltassunk, szeretünk emberek pihenéséhez hozzájárulni. :)
Ez a film egy borongós őszi napon remek választás, de figyelmeztetek mindenkit, hogyha épp diétázik, akkor nem érdemes megnézni, mert garantáltan vágyat ébreszt a nem éppen kalóriaszegény kaják iránt. Aki viszont épp arra vágyik, hogy majd' 2 órán át gyönyörű textúrákat, színeket, anyagokat,…..
  Alejandro González Inárritu Oscar-díjas mexikói rendező, aki kétség kívül komoly filmeket tett le az asztalra, így eleinte féltünk, hogy nem lesz egyszerű sorrendet felállítani jobbnál jobb alkotásai között, de olyan elhivatottan álltunk hozzá, hogy végül mégis sikerült teljesíteni a…..
Filmaholic girl 2016.10.16 10:58:04
@Lajos Tankovics: Köszönjük a tippet, megnézzük! Ha van kedved, írj kritikát a filmről, és kitesszük a blogra!
Őszintén bevallom, én imádom a Mulan rajzfilmet, rengetegszer megnéztem. Ezért is foglalkoztat annyira, hogy a Sony stúdió élőszereplős adaptációt készít belőle, ami 2018-ban jön majd ki. Egyébként már most nagy port kavar a dolog, ugyanis több mint 107 ezren aláírtak egy petíciót, miszerint a…..
Mindjárt vége 2016-nak, de addig még sok film lefolyik a filmvásznon. Szerintünk ezt a három év végén debütáló alkotást mindenképpen érdemes még a 2017-es naptár felcsapása előtt megnézni! Jackie Natalie Portman játszik benne, akit rengeteg filmben imádtunk és biztosak vagyunk benne, hogy ez most…..
Filmaholic girl 2016.10.12 10:54:25
@Szergej Pub: köszi a tippet, a Rogue One és a Fantastic Beast minket is érdekel, az Arrival-ről még nem hallottunk, de az előzetes alapján ígéretes.. Ha szeretsz filmekről írni, akkor várjuk a kiritikáidat a felsorolt filmek bármelyikéről :)
Filmaholic girl 2016.10.12 15:46:16
@para_noir: Ízlések és pofonok! A Whiplash-t láttad? Mi odáig voltunk érte, ezért is érdekel a La La Land, aminek ugyanaz a rendezője.
A True detective, magyarul A törvény nevében című sorozat a legjobb példa arra, hogy vannak sorozatok, amelyek olyanok, mintha az ember igazából filmet nézne. Ez a remekmű 8 részből áll, minden része 1 órás, így lényegében egy 8 órás filmet követ végig a néző, mire összeáll az egész. Hogy miért volt…..
Gigor Attila Kút című filmjét volt alkalmam premier előtti vetítésen megnézni egy kedves újságíró barátnőmnek köszönhetően. A filmmel kapcsolatban semmilyen elvárásom nem volt, ami nagy szerencse, mert így tényleg nagyot ütött. A történetnek igazság szerint három főhőse van, az első Laci (Jankovics…..
Két szép darab angol majszolgatja egymást. Ha még nem hánytad volna el magad a tegnaptól, ettől tuti el fogod.  Köszi Fruzsi!! ..