Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Devil Inside

0 bejegyzést írt és 428 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Intercom levélben értesített minket arról, hogy a Warner stúdió mostantól kezdve nem engedélyezi a filmjei világpremierkor való bemutatását Magyarországon. A döntést azzal indokolták, hogy az utóbbi hónapokban az általuk forgalmazott filmek első kalózkópiái hazánkból…..
„Nem olyan játékos vagyok, akinek az a célja, hogy kétmillió euró fölött keressen. Én spanyol vagy olasz csapatban játszanék szívesen, csak azért nem mennék el Törökországba, hogy ne legyenek anyagi gondjaim.” (Dzsudzsák 2010-ben, via Markoferko)   Nem is ment…..
Devil Inside 2011.06.09 18:30:04
@alterways2:
A Macskakaja egy teljesen lutri csapat, nincs múltja és beágyazottsága, nagyjából egy milliárdoson múlik a jövője. Semmi biztosíték nincs rá, hogy egy olyan bajnokságban meghatározó csapat lesz, amelyikben több, hasonlóan dúsgazdag klub is van, amelyek legalább otthon edzenek és játszanak.

A szurkolók szerintem Simon Ádám Palermoba szerződését magasabb presztízsűnek tekintik, mint Dzsudzsáknak a dagesztáni csapatba és ezen lehet napokig reszelni a fingot, hogy az orosz bajnokság milyen magas színvonalú (amúgy aránylag magas), a presztízse sehol nincs a topligákéhoz képest, ahol nagyjából bármely erős, kupahelyre esélyes csapatba befért volna Dzsudzsák. A presztizsen pedig elég sokminden múlik azért középtávon: reklámbevételek vagy annak a lehetősége, hogy az esetleg gyengébben szereplő csapatból a jó teljesítményével felfele tudjon igazolni...

Persze, szurkolok, hogy Balázs a Macskakajával BL főtáblás legyen, sőt a 16 közé kerüljön, de ez azért nagyon kockázatos vállalkozás.
Devil Inside 2011.06.09 23:48:20
@Bartolomeo Mazzini:
Balszélsőből is van több típus, az amit Dzsudzsák játszik - leginkább baloldali futó, aki néha befele húz - abszolút nem illik bele, mint amit egy Milan balszélsőről (gyak. balról induló támadó középpályás-csatár) el tudok képzelni. Egy egészen top-csapatnak manapság nincs szüksége ilyen típusú játékosra, mint Balázs (max. az MU dolgozik még vonalszélsővel - is -), ugyanakkor sok majdnem top-csapatnál belefér a taktikai felállásba...
 Ásítsunk egy újabbat a magyar közélet elviselhetetlen böszmesége fölött: újabb megerősítést nyert, hogy az MDF csak egy helyre kis kalap a szegfűs-madaras kettős fölött: az MDF baranyai és pécsi szervezete Szili Katalint támogatja a pécsi polgármesterválasztáson a…..
Devil Inside 2009.04.16 17:43:37
@Zoli28:
Az az arányokon nem nagyon, csak a frakciók számán változtatna.

Ha szarul sikerül a kicsiknek az EU-parlamenti választás, annak rájuk súlyos hatása lehet, mert sok szavazójuk az országgyűlésin már első körben a szocikra fog voksolni ("nekik van esélyük bejutni"). A monolitikus MSZP pedig a rejtőzködő szavazókkal illetve a különböző ravasz kampányfogásokkal addigra eléggé feljöhet. Pl. ősszel lazán eljátszák a saját kormányuk ellenzékét, leszavazzák a kemény megszorító költségvetést és előadják (ők is), hogy megvédik a zemberek pénzét.
Következzen kgl története, aki 18 hónapon keresztül próbált állást találni magának sikertelenül, a végén már kenyérre sem volt pénze. Számítógép programozó/rendszergazda voltam több mint 25 évig, 6 nyelven profin programoztam, további 4 nyelven is eléggé jól, de abban…..
Devil Inside 2009.04.16 14:24:16
@testdrive:
Egy vállalkozás nem jótékonysági intézményt, azt fogja alkalmazni, aki jobban megéri neki. Ennek egy része a szakmai tapasztalat, használhatóság és része az is, hogy mennyi fizetést kér. Amíg betanul valaki, addig a cég finanszírozza ezt az időszakot, nem egészen mindegy, hogy havi szinten min. 200e forinttal többet kell-e költeni rá, különös tekintettel, hogy a tapasztaltaknál (magát tapasztaltnak mondóknál) is vannak kockázati tényezők, hogy hosszútávon alkalmas-e a munkára.

Egy úgymond tapasztalt embernek egy kezdővel szemben egy előnye van annál a cégnél, amiről RAMBO beszél (véletlenül elég jól ismerem ;-): az hogy ismeri a programnyelvet. Ez édeskevés, nagyon sok mindent meg kell ismernie és tanulnia, hogy tudjon dolgozni ebben a cégben: a programrendszert, annak a pilótavizsgás paraméterezését, néhány speciális tapasztalatú (de amiatt még drágább emberen kívül) az üzleti terület fogalmait, munkafolyamatait, amire a program készült. Így hosszú betanulási, majd favágó-munkás időszakra mindenképpen szükség van, azt pedig egy elvileg tapasztalt ember nem viseli jól, ha másfél évig ő a "kopasz", aki folyamatosan csak listákat ír. Ahogy RAMBO írta, az ezért a munkáért járó nem túl acélos fizetés sem vonzó nekik. Így mindenkinek jobb, ha kezdőket veszünk fel. (Legalább a következő posztnál, ahol majd egy frissdiplomás panaszolja, hogy másfél éve nem talál munkát, mert mindenhova csak ötéves tapasztalattal rendelkező és 10 programnyelvet ismerő pályakezdőket keresnek, ott nem mi leszünk bunkók.)
Devil Inside 2009.04.16 15:01:13
@testdrive:
Ja bocs, egy pillanatra azt hittem, érdemes neked érvelni.
Devil Inside 2009.04.16 15:04:17
@testdrive:
Ja bocs, egy pillanatra azt hittem, érdemes neked érvelni.
Egy kedves barátom, zenésztársam küldte nemrég az alábbi levelet, mivel személyesen is érintett az ügyben, és elolvasva a történetet nem volt kérdés, hogy megpróbálom én is segíteni a magam szűk lehetőségeivel a nyilvánosságra kerülését:Utólagos megjegyzés: elnézést…..
Devil Inside 2008.09.09 17:12:14
Itt egy interjú MR zenei együtteseinek igazgatójával. Aki tényleg menedzserszemléletű ésw némileg tán arrogáns is, de hogy semmi köze a zenéhez, mint az Opera vezető bőgőse az talán kissé erős:

hetivalasz.hu/cikk/0807/pattanasig_feszult_hurok

Szerintem a zenekar tagjai szimplán féltik a kiváltságaikat és azt, hogy a helyüket a zenekarban a korábbi évekhez (évtizedekhez) hasonlóan minden különösebb erőfeszítés nélkül megtartsák.

"Pl. a közszolgálatiságot "misszó" néven úgy képzelik megvalósítani, hogy a zenekar vagy a tagjaiból verbuvált kamaraegyüttesek bevásárlóközpontokban, kávézókban, köztereken, óvodákban, női börtönben (sic!) játsszanak... Pl. olyan koncerteket akarnak szervezni, ahol a zenekar a közönség bevonásával játszik, pl. jazzt (!)..."

Ez a rész pedig szimplán nevetséges, amikor valaki annyira el van telve a saját nagyságától, hogy szint alattinak érzi, hogy az egyszerű embereknek kamarazenekarokban játszon, nemcsak grandiózus és roppant művészi koncerteken adjon sznoboknak. (Miközben a zenekar tagjainak többsége most is egész biztos játszik kisebb zenekarokban is - ami persze nem baj.)
Kettős Mérce Gyurcsány Viktor 2008.09.09 12:52:00
Gyurcsány Viktor az MSZP Orbán Ference lett. Emlékezhetünk, a Fidesz vesztes választásai után mindig felhangzott a baloldali vészkórus: Orbánnak mennie kell. Mintha közük lenne hozzá, Bauertól, Bolgárig, TGM-től Mester Ákosig zengett a kórus: most megtisztul a Fidesz. Orbán…..
Devil Inside 2008.09.09 17:44:10
A gond az összemosással, hogy a két jóember nem teljesen ugyanannak a körnek a problémája: Orbán leginkább a Fideszé (nomeg a szavazóié, hogy mivel qrja el legközelebb a választási kampányt), Gyurcsány viszont a Waldi!-hoz hasonlókon kívül mindenkié, ugyanis ez a brainstorming-szerű kormányzás teljesen kiszámíthatatlanná teszi a gazdasági környezetet, miközben négy év alatt először a költségvetési hiányt, majd ennek javítása során a gazdasági növekedést sikerült szétcseszni.

Orbánék arrogánsak voltak és képesek voltak dühítő hülyeségekkel hergelni a népet (meg is kapták érte 2002-ben a büntetésüket), de a pénzügy- és gazdaságpolitikájuk sokkal ésszerűbb és kiszámíthatóbb volt, mint az utóbbi 6 évé. A gond, hogy Gyurcsány az elqrásért nem kapta meg a büntetését: ezért érzik sokan úgy, hogy "hiába jön más, az is csak lopna, csalna, hazudna és szarna fejünkre". Naná, ha nincs következménye a lopás, csalás, hazudásnak, akkor mi oka lenne rá egy politikusnak, hogy ne ezt csinálja? Gyurcsányt azért kellett volna elhajtani, hogy bárki, többek közt Orbán is tudja, eddig nem mehet el a hatalom megtartása érdekében.

(Még egy Waldi kedvéért: tudom, régen volt és nem is úgy hívták, hogy reform, de Orbánék elég sokat változtattak a felsőoktatáson - mondjuk az sem volt igazán átgondolt. Illetve gyakorlatilag megcsinálták az egészségügyi reformot, csak aztán azt Medgyesyék ügyesen visszavonták. Az az egészségügyi törvény pedig sokkal jobb volt, mint a tavalyi, akármilyen baromságokat beszél Mikola azóta.)
 Fontos dolgok kötik le a kormányzat figyelmét. Méghozzá erkölcsiek. Igen-igen, ne tessék csodálkozni, az hazugság és rágalom, hogy a baloldal érzéketlen az erkölcsre, hogy a marxisták szerint az erkölcs csak másodlagos, a felépítmény része és a gazdasági érdek…..
A valaha volt legőszintébb mondatot kaptuk olvasónktól: "Boldog korai huszonéves kor, tele felelőtlenséggel, és mosolyért kapott pinával". A mosolyért kapott pinára verses kötetet lenne érdemes összedobni. Egy egyetemi közegben nem is lehet durvább szakítóok Woody Allen…..
És még alagútban is! Pedig se hegy, se völgy! Bevezetésként csodáljuk meg a kőröshegyi völgyhidat, az M7-es autópálya ragyogó ékkövét: A 88 méter magas völgyhíd 41,5 milliárdba került, és amelyről Tóta W.-től kezdve az Állami Számvevőszékig elég sokan megírták, hogy…..
 A mai Népszabadság Szonda-felmérése alapján a nép (s különösen az SZDSZ tábora) egy emberként követeli, hogy az SZDSZ támogassa (szavazza meg) Gyurcsány Ferenc kitűnő, a Megegyezésben lefektetett adóterveit. A két nagy intézmény közül talán még a Népszabadság…..
Másnap. Felébredés. Fejfájás. Körülnézés. Tejóég! Kérem szépen így állunk. Kaptunk új részleteket. Ahogy vártuk: Összességében az adójavaslat – az eddigi információk alapján - pozitív és előremutató. Várjuk a részleteket. Illetve mégsem egészen úgy, ahogy…..
Devil Inside 2008.08.29 11:25:51
TommyBravo:
Ezt mindig úgy elképzelik azok, akik nem látják a vállalkozások ill. vállalkozók lehetőségeit. Ahogy már előttem leírták, a legnagyobb része az adócsaló/elkerülő vállalkozóknak nem meggazdagszik ebből, hanem fenn tudja tartani a vállalkozását, kicsit talán jobban megéri neki, hogy nem alkalmazottként dolgozik, de ez sem teljesen biztos. De legalább nincs munkanélküli segélyen. (Ez az a paradoxon, hogy az állam valójában még így is jól jár az "adócsaló" vállalkozókkal.)

Másrészt - köszönhetőnek az EU-nak is (lehet Bécsben cukrászdánk) - egy kis-közepes vállalkozás hasonlóan tud adót optimalizálni országok között, mint bármely multi. Olyan országok között, ahol egykulcsos adó van és gyakorlatilag egy cég üzemeltetésének minden (_minden_) feltétele kedvezőbb, nagyon sokan átviszik a vállalkozást a szomszédba és bőszen integetnek, hogy a magyar állam bekaphatja. Nem úgy van már, mint az átkosban, hogy az embernek disszidálnia kellett, ha a magyar államtól meg akart szabadulni, elég a megfelelő helyeken cége(ke)t alapítani, számlákat nyitni. (A nagyobb játékosok - pl. kedvenc kormányfőnk - még messzebbre és egészen offshore helyeken - esetenként névleges tulajdonossal alapítanak cégeket.) A magyar állam versenyhelyzetben van az adófizetői pénzéért és ehhez zsarolással csak nehézkesen jut hozzá.

Harmadrészt az APEH-nél az egyre több adóellenőr egyre kisebb adócsalásokat tud felderíteni, azaz minden újabb adóellenőrnek egyre kisebb a határhaszna. (Pláne ilyen bonyolult, meghatározhatatlan érvényességű APEH irányelvekkel tarkított adórendsezrben.) A folyamatos zaklatástól pedig az egész procedura teljes társadalmi költségei megugranak, a jómunkásembereknek nemcsak az esetleg elmaradt adót, hanem ügyvédet, könyvelőt is kell fizetni pluszban, aztán elmegy az egésztől a kedve és Komáromban átköltözik a túlpartra.
Devil Inside 2008.08.29 12:17:58
Bobby Newmark:
Jogos a két pont, csak az okozott versenyhátrány miatt ez így csapódott le anno.

TommyBravo:
"Ha csak azért marad fenn egy vállalkozás, mert adótcsal, akkor szerinted jó ötlet vállalkozni???"
Ez nehéz kérdés, ez is mindig fel jön ezekben a vitákban. De nagyon sok területen ma Magyarországon gyakorlatilag csak így lehet életben maradni - annak ellenére, hogy az adott termékre van piaci igény. Ha ezek a vállalkozások bezárnák a boltot - merthogy leadózva nem éri meg -, az elég katasztrófális helyzetet teremtene, rengeteg munkanélkülit, aki nem tudnának felszívni pl. a multik (akiknek az adóoptimalizálásra sokkal kiforrottabb módszereik vannak, illetve az már őket sem érdekli, hogy egy termék alcsony ára abból adódik, hogy a szállító nem adózik rendesen.)

Tisztázzuk: adócsalás (bár jogilag sokszor csak adóelkerülés) azt jelenti, hogy az állam által elvárt szinten nem fizet be valaki a költségvetésnek. De fizet - a legprimitívebbek minimálbér után, mindenfélét költségelve -, az ügyesebbek ravaszabbul és többet is - hogy ne legyen annyira feltűnő a dolog. (A különböző járulékokat nem nézve.)

Annak idején, mikor antiglobalista voltam, elolvastam egy-két könyvet, multinacionális cégek hogyan játszanak azzal, melyik országban adózzanak: kicsiben a határ mellett pont ugyanez folyik. Jogilag megfoghatatlan -pláne egy ilyen államszövetségen belül, amelynek deklarált célja a munkaerő és az áruk szabad áramlás. A szlovák rendszámú autók nagy része pedig céges autó, esetleg még a cég is csak bérli, szintén irreleváns, hogy hol használják, az ukrán kamionos cégek sem fizetnek adót Magyarországon- hiába tartózkodik ideje nagy részében mondjuk a mi területünkön, mert Kárpátalja és Bécs között ingázik.

Persze etikailag megértem a kifogásaidat, de az államnak nemcsak az a feladata, hogy elvárja az etikus viselkedést, hanem ennek keretfeltételeit biztosítania is kell. Átláthatatlan, évente, félévente változó jogszabályokkal ez nincs biztosítva. A kiszámíthatatlanság és a fejőstehén-fíling meglehetősen becsületes embereket is le tud téríteni a helyes útról...
 Az online átalakulás első és legnagyobb lépését a mai napon tesszük meg. Elindítjuk a hetek óta készülő, új honlapunkat, amely végre valódi otthona lesz a Reakciónak. Mostantól vége a csökkentett módnak: a blog mellett újra lesznek igazi reakciós cikkek, a blog pedig…..
Mandiner blog Schwarci Viktor 2008.08.27 17:01:00
 Egyik kedves olvasó hívta fel a figyelmemet Orbán fotóblogjára, amit Amerikában készít a gyerekeinek. Minekutána állandóan zajossá, kicsit veszekedőssé lesznek a posztjaim, most megpróbálok kellemesebb vizekre evezni. Tehát lapozgassuk együtt ezt az albumot. Schwarci is…..
Írtunk már arról, hogy a Vám- és Pénzügyőrség lehetetlen feladatot vállalt az adócsalással gyanúsított szlovák rendszámos autók ellenőrzésével. Azt is, hogy furcsa így hasraütéses alapon kipécézni épp a szlovák rendszámokat, amikor az igazán nagy értékű autókat a…..
 (fotó: index.hu) Elkövettem azt a hibát, hogy nyárközép idején olvastam el Michel Houllebecq francia író Egy sziget lehetősége című regényét. A végtelenül pesszimista írás okozta letargiából kigyógyulandó, elmentem saját szigeteim egyikére, oda fel,…..
 Dráma! Döbbenet!  A Reakció megbízható rendőrségi és nemzetbiztonsági forrásokból úgy értesült, hogy különös kegyetlenséggel dolgozó terrorcsoport szedi áldozatait Budapesten. A brigantik annyira profik, hogy a biztonsági erők gyakorlatilag tehetetlenek.…..
Javaslom, hogy lassan mindenki kotorja elő a szlovák korona apróját a fiókból és december 31-ig ugorjon át egy sztrapacskára a Felvidékre. A hír: augusztus 19-én ismét kettőskereszttel ellátott pénzérméket gyártanak a körmöcbányai pénzverdék. Nem, nem…..
Mandiner blog A nevető harmadik 2008.08.14 14:01:00
 Miközben az USA üres fenyegetőzésekkel és üzenet értékűen katonai szállítógépekkel szállított humanitárius segélyszállítmányokkal próbál arcot menteni Grúziában, sokkal csendesebb és sokatmondóbb Kína állásfoglalása, illetve Oroszország…..
Devil Inside 2008.08.14 16:10:54
Mandiner blog Kaukázusi blitzkrieg 2008.08.11 07:01:00
  Jelen posztunkkal szeretnénk gratulálni Mikheil Szaakasvili grúz elnöknek, amiért hétvégi magánszáma keretében hülyére verettette magát az oroszokkal, s ezáltal sikeresen gyengítette saját – és a Nyugat – pozícióit a stratégiai fontosságú kaukázusi…..
 Bár Turul kollega kezdi lassan, de biztosan elvenni a kenyerünket, pár szót mi is szólnánk Kínáról. Hogy ne váljunk unalmassá, mai posztunkat kínai jónők képeivel díszítjük.  A nyugati utca embere – köszönhetően a média folyamatos rinyálásának az…..