Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BŐS

4 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ősidők óta nem duatlonoztam, most viszont a Zalatriatlonnak sikerült egy olyan gyerektávot szerkeszteniük, hogy a másnapi hegyi verseny dacára rajthoz álltam a megyei nyílt bajnokságon. A fél mezőnyt ismertem, a másik fele viszont 15-17 éves középiskolásokból állt, akik diákolimpiai döntő keretében…..
Nem egyformán értékesek a család különféle formái, a legjobb és gazdaságilag is legértékesebb a hagyományos család, amelyet azonban rombol a jóléti állam, a modern nyugdíjrendszer és az újraelosztás – mondta el Christof Zellenberg német közgazdász a Barankovics István…..
Vörös festékkel öntötték le Károlyi szobrát Fóton. A szobrot tegnapelőtt, augusztus 20-án állították fel − írja az Index. A szoborrongálás politikai oldalaktól független magyar hagyomány. E hagyomány ismeretében feltehető, hogy a fóti vandálkodás elkövetői nyilván…..
Menetrend néven indított blogot Mink András történész a vidéki zsidóság 1944-es deportálásának kegyetlen mindennapjairól. A blogon minden nap egy települést emel majd ki a szerző, ahonnan hetven éve szerelvényeket indítottak a Német Birodalom felé. A korábban városi,…..
BŐS 2014.05.14 17:28:32
Néhány hete Moszkvában beszélgettünk olyan fiatalokkal, akik nem a helyi közvélemény-kutatások mainstream orosz polgárát testesítik meg. Fiatalok, moszkvaiak, beszélnek nyelveket és nem a tévéből vagy a napilapokból tájékozódnak. Az országuk jövőjét is másképp látják,…..
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * G. Fodor…..
  Békében akarunk élni! Olyan világban, amelyben a problémákat nem erőszakkal próbálják megoldani, hanem közös erőfeszítéssel. Ahol a nehézségek láttán megoldást keresnek, nem pedig bűnbakokat.(...) így együtt már hangosabbak vagyunk a gyűlölet minden szavánál…..
Tézis1: A magyar választó (mármint a többség) nem valakire/valamire szavaz, hanem valaki/valami ellen. E tétel egzakt bizonyítására persze képtelen vagyok, úgyhogy aki nem ért egyet, nyugodtan hagyja itt abba, a továbbiak ugyanis — szándékom és reményeim szerint — a…..
Mandiner blog A nagy csendről 2013.12.24 12:01:00
„Nem törölhetjük el a szokásainkat. Nélkülük nem tudnánk többé tájékozódni.” „Szomorú, hogy a világ elfelejtette az Istenhez vezető utat. Mi értelme Isten nélkül élni? Ha eltörlitek az istenhitet, mivégre éltek a Földön?” „Ez a csend: utat engedünk Istennek,…..
"Senki nem ért semmitA nőm például engemAz orvosok a haláltMinden milyen csendbenVeszi tudomásulHogy nincsen megértveVagy megvan, de mit is mondjonAz értő a fénybe érveSenki nem mond semmitJúdás is csak csókolJézus visszanéz ráMindent, mindent tud a csókrólBeszél, aki…..
Elkészült a Fideszes válasz az Európai Uniónak, amitől feltehetőleg Brüsszeltől Strasbourgig összefossák a bokájukat. Komolyan nem értem, miért kell magunkat jobban égetni, mindenki tudja, hogy Orbán a hazai közönségnek beszélt az Európa Parlamentben, nem véletlenül adta…..
Mandiner blog Orwell 110 2013.06.25 15:01:00
„Freedom is the right to tell people what they do not want to hear.” A száztíz éve született Eric Arthur Blair (George Orwell) emlékére. Mindent tudott. „- Van a Pártnak egy jelmondata, amely a múlt feletti uralomról szól - mondta. - Légy szíves elmondani. - Aki uralja a…..
BŐS 2013.06.26 00:36:04
@bbjnick:

már olvastam, mielőtt még könyv formájában kiadták, azt hiszem, valahogy úgy hívták azt akkoriban, hogy stencil, de soha nem gondoltam volna, hogy valaha egy rezsim olyan közel jut hozzá mint a mostani :)
BŐS 2013.06.26 22:50:14
@bbjnick:
bocs ha félreérthető voltam,
nem, nem gondolom, hogy ez a rendszer totalitáriánusabb mint az, ez nem is kérdés, sőt nem ez a kérdés

szerintem ez a rendszer ahhoz képest szar, és nagyon szar, amilyen lehetne ma 2013-ban Magyarország

sőt ha nagyon bunkó akarok lenni, akkor az a baj ezzel a rendszerrel, hogy csak ezzel az egy szóval lehet leírni, hogy .... SZAR
Úgy kell a kutyáknak a hús,ahogy a szívnek mélabúsdallamok közt táncolólélekpárologtatólidércekből szőtt elemte szürkésbarna félelemés én mint csíkos rabruhádnéha gondolok még rádde köszönöm, hogy elmúlt ez a szerelem Ha bekacsintok, hogy mi vane koszos…..
Mondják, hogy ez Mária országa, de lassan nem tudom, hogy a Szűzé-e, avagy Wittneré. Utóbbi pl. azzal indokolt egy parlamenti döntést, hogy hány Isten van szerinte. Néhány napja került napvilágra a jegyzőkönyv arról, miként utasította el a Lectorium…..
Balavány Poszt A mások étele 2012.12.23 16:25:08
Több mint 30 százalékkal nőtt a gyermekszegénység – mikor a hatalom fényezi magát, elég ennyit mondani. „Erősek vagyunk, szépek vagyunk, okosak vagyunk, győztesek vagyunk, állunk, mint a cövek, megmentettük a devizahiteleseket, megmentettük a munkahelyeket, megvédtük a…..
Szokatlanul erős állítással kezdem. Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna. Itt van például az előzetes regisztráció…..
Családok ezreit menti így meg a kormány, hogy még nagyobb legyen a jólét.               Mint azt szerkesztőségünk az Orbán-kabinet egy névtelenséget kérő bennfentesétől megtudta, jövő hét elején újabb rendkívüli kormányülésre kerül sor, melynek során…..
Vastagbőr A pénzért bármit 2012.08.31 15:45:00
2004: Ramil Safarov, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem azerbajdzsáni hallgatója egy baltával meggyilkolta az örmény diáktársát. Hazájában hős lett, mert örményt ölni szerintük kurva menő.2006: A magyar bíróság életfogytiglanra ítélte Ramil Safarovot. Azerbajdzsán…..
Balavány Poszt Nem akarok félni 2012.08.25 19:18:16
Mégis félek. Volt náciparádé korábban is, fura, bosszantó dolog, de fölöslegesnek gondoltam a túlzott tiltakozást, hisz minden civilizált országban vonulgatnak, pofázgatnak, hazamennek. De most már nem lehet ilyen könnyedén. Évről évre többen vannak, erősödnek. Nem csak a…..
  Valamikor 1999 tavaszán jelent meg az első Utolsó Figyelmeztetés (előtörténetünkről itt olvashatnak); és 2009. május 21-én, Joseph Fouché és Notorious B.I.G. születésnapján indult el a Mandiner, pont ma három éve. Tizenharmadik évfordulónkra dokumentáltuk a…..
  - Használja a szobabiciklit, amelyet korábbi orvosa, doktor Buzzonetti állított fel önnél? - Nem, egyáltalán nem jutok hozzá – és Istennek legyen hála, pillanatnyilag nincs is szükségem rá. - A pápa tehát úgy véli, mint Churchill: no sports! - Igen!   XVI.…..