Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faby

0 bejegyzést írt és 489 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1910. Az új osztrák-magyar hadihajó, a „Zrínyi” vízre bocsátása Triesztben. Alig 11 szolgálati éve alatt a háború után először az amerikaiakhoz került, majd az olaszok szétbontották 1921-ben..
Rég került szóba ez a nagy dög Toyota, úgyhogy ideje kitérni arra, mik történtek vele több, mint egy év alatt. Mondhatnám, hogy nem volt róla mit írni, de ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy a fű kék, vagy hogy a bolygó a tengelye körül forog. Pedig hát a férfi tudja, hogy mi körül forog. Úgy…..
  Ahogy ébredezett, érezte hogy arcát finom kéz simítja végig. Az álombéli grundról hirtelen a harmadik emeleti lakásba teleportált. Egyenesen az ágyába. A kéznek finom szappanillata volt. Anya... - Laci, Lacikám... Ha akarsz jönni, akkor most kell felkelned! - jutottak el a szavak a tudatáig.  …..
Manapság ha az ember prémium kivitelő, funkciókkal gazdagon megpakolt okosórát szeretne venni, nem feltétlenül kell vagyonokat költenie. A Smartic Q7 okosóra a modern trendeknek megfelelő, ám kerek kialakítása miatt mégis a hagyományos időmérő eszközökhöz hasonló formatervet, egy rakás hasznos…..
Faby 2021.10.03 13:49:54
@midnight coder:
A dizájn (kerek vs négyszög vs akármi más) szubjektív, igazad van, manapság már mindegy lenne. (Én pl a kerek hagyományos órákat kedvelem)
De a BT 4.0 már valóban vállalhatatlan, ahogy a 3-7 napos üzemidő se egy világbajnok.
Megérkezett a tesztműhelyünkbe a Mecool KM2 TV Box, ami számos újítás tartogat a felhasználóknak. A Mecool KM2 végre egy teljesen gyári Android TV készülék lett, ami ráadásul hivatalos Netflix 4K támogatással is rendelkezik. A Mecool készülékeit eddig is nagyon kedveltük, például a legutóbb…..
Ime, itt az e havi válogatás, egy rakat olcsó, de használható kínai portékával!..
Faby 2021.05.14 22:30:02
@annyi amennyi:
Ahogy írtam, mindennek a kosárban felment az ára, a szivargyújtos töltőé a legdurvábban, annak 4$, a kamera 1$, a BT vevő nem tudom, de az is, a végösszegre emlékszem, a három kütyü volt kupon nélkül 40,37$, kuponnal 42 valamennyi, szóval ez így annyira nem f@sza.
Nem gond, megrendeltem kupon nélkül, csak gondoltam szólok.
Ilyen a magyar ember: amin egykor mérgelődtünk, ma már teli szájjal nevetünk. Ilyen volt az élet a keleti blokk autóival...
Ezúttal a miskolci és borsodi tájszólásokat gyűjtöttem össze egy csokorba. Remélem, ahogy én is, ti is rá fogtok csodálkozni egy-egy általatok ismert és használt tipikus borsodi szóra, kifejezésre.     ,,Nyelvészeink általában mégis legtisztább, legszebb magyar kiejtésnek a miskolc-környéki,…..
Faby 2021.03.23 09:35:53
@annamanna:
Nem azt mondom, hogy a Wikipedia téved, vagy mindenképp nekem van igazam, de mifelénk (család, barátok, távolabbi ismerősök) a mackó az főtt krumpliból formázott, liszttel panírozott, olajban kisütött kerek lepényke (max 5 cm), a lepcsánka meg, ahogy itt feljebb is írták, reszelt nyers krumpliból, fűszerezett, szintén olajban kisütött étel, jellemzően 5-15 cm.
A röszti meg megint teljesen más, szerintem.
De így szép az élet, nem vagyunk egyformák.
(És akkor a slambuc vs öhön témát még fel se hoztuk)
Maga Lenin nicknevű vendégszerzőnk már hozott két posztot repülés világából, és ma sem lesz kevésbé érdekes a képösszeállítás. Mondhatom, nem is lesz rövid :) Örülünk Lenin elvtárs posztjának már csak azért is, mivel Blog.hu-s blogját már nem frissíti, hanem a Haditechnikai…..
Faby 2020.10.14 17:40:43
@Fotósképző: Akkor még nem olvastad a szerző egyéb írásait, sok részes, részenként sok oldalas nem is írások, inkább tanulmányok :)
Viszont a tördelés csak nekem tűnik érdekesnek? Zavaró, hogy az egyes gépek neve/típusa a kép alatt van, nekem sokkal logikusabb lenne az ilyen sorrend:

Név/típus
Kép
Leírás.
Így olyan érzésem van, hogy a kép az előző ismertetőhöz tartozik.
Faby 2020.10.14 18:44:47
@JTom: Akkor én vagyok rosszul összerakva, de nekem az a három csillag nem segít... Nem áll rá az agyam, az általam említett sorrend nekem sokkal logikusabb lenne.
De ez természetesen csak az én fejlövésem, attól még a válogatás és a poszt kiváló!
Szappanadagolótól a tévékig, minden cseh raktárból, rövid szállítási idővel, és persze kuponos akcióban!     BEVEZETŐ   Amint az már sokak számára ismert, 2021 július 1-től megszűnik a vámmentesség a jelenleg vámhatár alatti (~40 dollár), külföldről rendelt kínai (és persze minden…..
Faby 2020.10.09 07:59:57
@annyi amennyi:
Pedig pont ez a lényeg, az ÁFA és a vám nem ugyanaz, szerintem fontos a különbségtétel.
Helyesen a vám (vámmentes) határ 150 € lenne, sőt, tablet és telefon esetében (bár a mai ajánló nem ezekről szól) 0% a vám, tehát azok értéktől függetlenül vámmentesen hozhatók be.
ÁFÁ-t viszont 22€ (a gyakorlatban mai árfolyamon 34,06 € vagy 39,86 USD vagy 55,94 AUD vagy 53,1 CAD vagy 31,38 £ vagy 36,67 CHF) fölött fizetni kell, és ráadásul az a húzós tétel a maga világbajnok 27%-ával.
Melba kocka, IBUSZ, Ultra, Caola. A hetvenes évek szüleményeinek gondolnánk őket, holott némelyikük 100 éves is elmúlt!  ..
1918. Viseljen maszkot vagy menjen börtönbe. A spanyolnátha-járvány időszakában készült fotó..
Faby 2020.03.23 12:51:49
@seadxdx:

Ráadásul, ha jól emlékszem ez a kép szerepel is a sorozat alapjául szolgáló Stephen E. Ambrose könyvben.
Kicsit elszakadunk az olcsó termkektől, most inkább megmutatom, nekem mire fáj leginkább a fogam!..
Egy hiánypótló írás következik arról, hogy mit hogyan szokás, illik, kell csinálni, ha pizzarendelésről van szó. Kitérünk az átvételre, a borravalóra és még sok más apróságra is! A  gördülékenyebb és problémamentes kiszállításáért te magad is sokat tehetsz! Akár a megrendelő vagy, akár a futár!..
Faby 2019.12.02 09:57:31
@KARAK TERi:
1. De pontosan tehetnek, nem kell olyan helyen dolgozni, ahol nincsenek bejelentve, ez ennyire egyszerű.
2. lásd első pont, ha így is van, nem kell ott dolgozni.
3. Mint az előttem szóló, engem ez miért kell, hogy érdekeljen? Én megrendelek egy szolgáltatást, azt kifizetem tisztességesen a szabott áron, és onnantól csá
4. Ezt nem is értem, nem arcoskodom senkivel, normálisan, udvariasan beszélek akár a rendelés felvevőjével (egyre kevesebbszer), akár a futárral.

De ahogy az előttem szóló mondja, nem az én dolgom a futárt tutujgatni, fizetni.
Van egy étlap, azon az ételek ára. Én ezt az árat fizetem, se többet, se kevesebbet.
Sokszor ott van, hogy városon belül a kiszállítás ingyenes, egyes városrészek + xxx Ft, korrekt. Akkor miért is kellene nekem még többet fizetnem?
Faby 2019.12.02 12:56:16
@Etniez:
Miért lennék suttyó?
Normális hangnemben kommunikálok, nem ordítozok a futárral, köszönök, megköszönöm, elköszönök, ez miért is suttyóság?
Ja, mert nem hat meg a futár egyéni problémája, hogy hagyja magát kizsákmányolni a gazdája által? Ismét kérdezem, ez miért is az én problémám? Nem kell ott dolgozni, és akkor nincs gond.
Faby 2019.12.02 15:39:28
@Etniez:
Erre csak azt tudom mondani, hogy szerintem te fordítva ülsz a lovon, amikor elfogadod, sőt, támogatod a (nem is szürke, hanem) fekete gazdaságot.
Legyen akkor ott az árlistában a 4000 Ft-os pizza, és/vagy a 800 Ft kiszállítási díj, és én majd eldöntöm, hogy rendelek-e, és kifizetem, vagy sem. Tudod, sokkal tisztább helyzet lenne, mint az, hogy adok jattot, vagy sem, a futár húzza az orrát, vagy simogatom a kis buksiját, és az elégedetlen barom állat gyökér (tetszés szerint választható) még bele is karcolja a liftek falába, hogy "JATT???" jó esetben két T-vel.
Tudod, az ilyen okosan megoldjuk, mutyizunk, jattolunk világ miatt hiszi mindenki azt, hogy lophat, csalhat, hazudhat következmények nélkül, és nem csak a kisemberekre gondolok.

És a végére: soha, egy orvosnak, nővérnek nem adtam hálapénzt, és mégis itt vagyok, élek, virulok. Tegyem hozzá, ha lehet, elmegyek a magán rendelésekre, ahol korrektül ki van függesztve az árlista, és az alapján nem ér meglepetés. Mily meglepő, nem kell hálapénzzel szarakodni, mert az árak úgy vannak kitalálva, hogy abból lehessen rendesen működtetni a helyet. Eldöntöm, hogy akarom-e itt gyógyíttatni magamat, de senki nem fog rám ferde szemmel nézni, hogy nem dugom a borítékot a zsebekbe.