Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lombardo

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs jobb, amikor reggelente egy gőzölgő, friss csésze kávéval indíthatjuk a napot. Van, akinek elég napi egy adag, de van, aki többet is fogyaszt, hogy szinten tartsa az aktivitását. Az instant kávék igen népszerűek, mert az elkészítésükhöz nincs szükség kávéfőzőre, csak forró vízre. Természetesen…..
Martin Scorsese kérdés nélkül egyike minden idők legjobb rendezőinek. Olyan kiváló alkotásokkal járult hozzá a mozi fennmaradásához és virágzásához, amilyenekkel csak nagyon kevesen tudtak az évek alatt. Egy olyan legenda lett az igazi filmszerető emberek körében, kit egyértelműen a legnagyobbak…..
lombardo 2020.05.25 15:19:09
@károly szántana: Ezt nem is tudtam. De pont eszembe jutott, ahogy megláttam a fenti kép közepén Scorsesét. :)
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
lombardo 2012.10.31 20:38:41
@GrandMasterB: "Ilyet, hogy "megkaptam az aktuális csúcs Macbook Pro-t minden extrával, ami csak létezett bele" egy igazi informatikus soha nem mondana vagy irna le. Igy kb. a lanyok beszelnek szamitogeprol vagy autorol,"

Nekem is az volt az érzésem, hogy egy lány írta, főleg az olyan jelzők láttán, mint az "isteni", vagy az, hogy "borzasztóan érdekelt". A 30 évesen 10 év tapasztalat nekem is gyanús volt, bár tényleg nem hangzott el, hogy járt, akárcsak egy főiskolára is (18+3 év).

Egyébként ahhoz képest, hogy a Facebook mekkora szar, elég jól fizetik az alkalmazottakat. :D
lombardo 2012.11.16 20:15:51
@lyken: Nálam a 10 év munkatapasztalat azt jelenti, hogy teljes munkaidő, azaz 40 óra/hét. Érdekes lenne, ha valaki már első évben sem járna be az iskolába, de minimum a minőség rovására menne. Ezt a papa-mama sztorit meg hagyd, már unalmas. Aki kutatással akar foglalkozni, az nem fog kockáztatni, és ez ugye nem azt jelenti, hogy eltartottságra akar berendezkedni.

Azzal nincs probléma, ha lány. Arra jutottak, hogy egy srác - aki viszont úgy fogalmaz, mint egy lány. De így legalább a sztori azon része igazolódik, hogy az anyja nevelte.

Egyébként egy másik dolog, de ez nemcsak neked szól: akik ilyen Facebookoknál dolgoznak, azok nem érzik úgy, hogy mégiscsak egy szélhámos cégének szekerét tolják? És azon túl, hogy honnan vette az ötletet és hogyan fúrta ki az üzlettársát a Mark gyerek, a későbbi időkben is voltak arrogáns húzásai a cégnek. Ennyire nem ismernék a sztorit, amiről film is készült, vagy csak ennyire pénzéhesek?
Ez most kicsit alibiposzt lesz, marha sok dolgom volt az elmúlt napokban, nem nagyon volt időm retrózni. Remek alkalom viszont ez arra, hogy elővegyük a magyar tévésorozat-gyártás egyik gyöngyszemét, ami itt már több kommentben is előjött – és hogy ellenőrizzük, mennyire van…..
lombardo 2011.04.19 21:14:04
@uni1002: ilyet egyébként a Magnumban is lehetett látni, amikor Tom Selleck a kórházban volt, és volt ott egy kissrác is, aki tudta, hogyan kell a számítógéppel telefonon keresztül belépni valami rendszerbe, és ezzel a törött karú (lábú, akármijű) magánhekus félrokkantan is el tudott intézni valami fontosat egyik ügye kapcsán. Mondjuk ott csak rá kellett tenni a kagylót egy foglalatra és tárcsázni.
lombardo 2011.04.20 18:29:38
@Adani: Ez az amőbás dolog nekem is eszembe jutott, végülis lehet, hogy volt, aki megcsinálta. Volt is otthon progi, de az nem volt annyira behatárolt, mint az Ötöd-ölő, sokkal nagyobb játéktéren ment, és talán nem is ötöt kellett összehozni. De Palikék megérdemelték volna, ők is királykodtak a nép egyszerű gyereke ellen, és még élvezték is.
lombardo 2012.10.19 21:47:34
@Adani: Hehe, ez jó, nem is emlékeztem a "számítástechnikus" dologra, de el tudom képzelni a szitut. :) Palik főleg nagyon önelégülten tudott vigyorogni.

A többi játékra emlékszem, volt is ilyen poszt egy másik blogon, ahol összeszedték őket, és vannak linkelt videók a YouTube-ról, érdemes tehát nézelődni.
90 Gengszterváltás 2011.05.04 06:00:00
Első ránézésre azt gondoltuk, hogy minden benne van, amit el lehet mondani az évtizedről.  Aztán rájöttünk, hogy ez még mindig csak egy töredék. Sok szeretettel küldjük a 90-es évek szerelmeseinek, és főleg azoknak, akik nem nézték a Kacsameséket,…..
lombardo 2012.10.12 23:17:36
@CAG: Hehe, ez jó, akár én is írhattam volna ezt a kommentet. :)

Az a Caribic annyira jellemző volt '94 őszén, minden reggel ment a rádióban, amikor keltem fel, hogy megyek suliba, mindig hallottam. Mondjuk a csokiból szerintem soha nem ettem, de a dal adott egy alaphangulatot.

Mountain bike volt már '91-ben is (el is lopták egyik osztálytárstól...), meg a cumi tényleg hatalmas divat lett hirtelen '92 őszén (asszem, az olaszoktól jött be), no és a Humanic. Az akkor tényleg felkapott volt, pedig olcsó cipőket hoztak be, de akkor itt drágán adták őket. Hamar szét is jöttek. A Humanic-szatyrot én speciel elraktam. :)

Na meg az MTV, amit soha nem néztem, de tényleg, akkor az is nagyon menő dolog volt, meg elég sok metálos arc is volt. A királyi TV adásszünetére nem is emlékeztem, a haveromnak meg fél Bounty-kért segítettem a matekháziban '92 tavaszán (akkor az nagy dolog volt).

Alicia Silverstone mit is csinált akkoriban? :)
lombardo 2012.10.19 21:15:59
@Motorpenis: Nem lehet, hogy egy házban laktunk? :) A Sky és a Super volt nálunk is a két adó, amit műholdról lehetett venni, és a rajzfilmekre én is emlékszem, igaz, az még a nyolcvanas évek vége volt. Pont ilyen Transformers és társai, mondjuk Mask az nem.
  A Modoros történetének legjobb (olvasói) posztja eddig. Hálaérzés tölti szívünk, ha meglátjuk jó Urban Gorillánkat. Köszönjük Neki.    A negatív sznobizmus „Gyakran járok elegáns és drága éttermekbe, amiknek legendás konyhája van, na de a menza a…..
lombardo 2012.10.12 22:56:52
@pincze: Nekem meg az az érzésem, hogy a hentesek igyekeznek a gagyi árujukat az emberekre sózni. Már sok éve "mindenhol" mócsingos, gagyi hurkát árulnak pl., de más termékeik is egyre silányabbak.

Egyébként nem is tudtam, hogy ez a hentesezés ilyen negatív sznobizmus, tehát egy amolyan divat. Csak olyan 5 éve tapasztaltam, hogy kollégák mennek ki a közelbe enni, és egyikük kérdezte, hogy nem megyek-e. Ilyen hentesekhez-kínaiakhoz jártak, fene se tudja, miért, amikor a munkahelyi étkezőben volt minden, és hasonló áron.

Én mostanában az ilyen dolgokat betudtam szocializmus-nosztalgiának, értem ezalatt az utángyártott csokikat, a lángoslázat, meg az összes többi mániát, tehát egyfajta vissza-a-gyerekkorba élménynek, egy "újrafelfedezésnek".

Amúgy tök poén, hogy a cikk említette a salátázókat, teljesen el is felejtettem már, hogy bizony régen volt ilyen. Talán kétszer-háromszor mi is ettünk olyat otthon, elvitelre rakott össze apám valamit, és emlékszem, hogy ízlett, de drága is volt persze. Mi pl. különlegességnek fogtuk fel, hiszen az ár és a körítés ezt hitette el az emberekkel.
A Fülesben több francia képregény is jelent meg "francia eredeti nyomán Cs. Horváth Tibor és Németh Jenő" fejléc alatt. Az egyiket, a lap 1971/8. és 9. számában A rémület kastélya címen közült történetet viszonylag könnyen sikerült beazonosítani, ugyanis nem sokkal ezelőtt olvastam a Vaillant-ban.…..
Bijagos-szigetekNincs törzsi romantikaGyarmatosítóknak érezzük magunkat, pedig semmi közünk a bizsagók és a portugálok hosszú hadakozásához. Mégis, a bőrünk színe és az a tény, hogy egy fejlettebb civilizációból érkezünk, szélsőséges érzelmeket vált ki a helyiekből.…..
90 A betelefonálós vetélkedők 2009.11.29 19:00:00
„Helóhaló Elektorkalandorok! Ma ismét jelentkezünk! Szólítom az első játékost! Hállló! Ki van a vonalban? Mutatkozz be légy szíves!” 15-20 évvel ezelőtt még nem ostoba, köteg húszezressel magukat simogató plázacicák hívták telefonos játékra a magyart, hanem a…..
Lassan nyelvvizsga nélkül is kaphatunk diplomát. Ha csak ideiglenesen is, de ezt tervezik bevezetni. Évek óta tartó, megoldatlan probléma a felsőoktatásban, hogy rengeteg hallgató a sikeres záróvizsga, és diplomamunka ellenére sem szerzi meg oklevelét, hiszen hiányzik a…..
A héten nem volt időm szerdai retrót és képregényt összedobni, kárpótlásul viszont indul még egy, alkalomszerűen jelentkező rovat, amiben bulvárgyöngyöket hozunk fel majd a játékörténelem tengeréből (és legyen ez az utolsó képzavar a posztban): legendás balhékról, régen…..
lombardo 2011.11.17 21:40:37
@thinkEdem: Na akkor még én is egyet erre a másfél éves posztra, mert egy valami nagyon megütötte a szememet.

"WinXP alatt egy office-t is csak köhögve használsz, ha nincs minimum 1GB ram a gépedben."

Ezt nem tudom, honnan szedted. Nekem 256MB-val ment simán minden a gépen, Office, film, játék, és még a TV-capture is egy viszonylag jó minőséggel (egyből mpeg2-be).
lombardo 2011.11.17 21:42:49
@lombardo: Lemaradt, hogy ez egy 1,5Ghz-es gép esetén, erősebb fajta (középkategóriás) videókártyával értendő.
Tegnap a menzán halat szerettem volna enni, de csak ez a pangasius nevű... dolog volt. Namármost annyi fajta jó hal van itthon (és ha "tengeri halat" akarnak eladni, akkor is van választék a világban), ennek ellenére mostanában mindenütt ezt a vietnámi mirelit cuccot adják.…..
lombardo 2011.11.03 21:43:04
@Hamster: Ezt én sem értem, hogy miért nem figyelnek a keresletre (nemcsak ott). Arra számítanak, hogy a következő nap majd más lesz? Csak úgy, magától? Ez annyira jellemző ebben az országban...

Amúgy jókat röhögtem a hozzászólásokon, főleg a Konfúciusz halon. :DD Meg én is megijedtem, hogy a sógoréknál már a pékségben is pangaaziuszt árulnak. :D
Officespotting SAP Hungary 2011.11.02 09:00:00
Bérlő: SAP Hungary Bérlő profilja: szoftverfejlesztés, -értékesítés, -támogatás Irodaház: Graphisoft Park Kiadó irodák Alkalmazottak száma:…..
lombardo 2011.11.03 19:58:48
@Bellagio: Ez a céges autó most mennyire igaz, hogy mindenkinek jár? Nekem valahogy így jött le, itt többen is írják, csak épp nem logikus. Pláne, hogy évek óta rossz a gazdasági helyzet és a kilátások. A környezetvédelem is egy szempont lehet(ne).

Amúgy ez nem old meg mindent, olyan dugók szoktak lenni a városban (különösen pl. a Bem rakparton és a Szentendrei úton is), hogy könnyen másfél óra lehet a fél órás útból is. A BKV meg olyan, hogy a HÉV jár 20 (?) percenként, és a bejárati utca pont két megálló között van, a busz meg ugyanúgy beragad a dugóban, és az sem 5 percenként jár. A megállóból begyalogolni sem 1 perc.

Az meg, hogy mennyire van "kint": csak rá kell nézni Budapest térképére. Sok embernek inkább messze van, mint közel, érthető, hogy ez jön fel sokaknál. De ez nem lenne akkora gond, ha pl. a HÉV ott tenne le a bejáratnál, vagy nem szívathatnák az embert olyan váratlan dolgokkal, mint a dugók. Szóval kicsit sok a stresszfaktor, és akkor még csak a közlekedésről beszültünk.
lombardo 2011.11.03 20:22:57
@firg_firg: Azt azért nem hinném, hogy rossz a fizetés ott, én nem ezt hallottam. Legalábbis az emelések elég jók voltak (a válság előtt mondjuk). Tudtok konkrét kaja-árakat is mondani? A "drága" az elég tág fogalom, mindenhol sokba kerül az evés, az említett Nagyi Palacsintázójában is. Sajna a cikkbe nem került kép az ebédlőről, csak a lestrapált konyhásról. :)

Egyébként így a képek és az infók alapján az a film jutott eszembe, amit most adtak hétvégén, és a szcientológiai egyházról szólt (Míg végül semmid sem marad). Kicsit ilyen mindent aládrakunk, álomvilágot kreálunk, nagyon kedvesek vagyunk feeling, de a kérdés, hogy milyen áron (mondjuk pingpongozni nem tudom, mennyire lehet álom az alagsorban, széndioxid-szénmonoxid keveréket belélegezve. :P ). Eszembe jutott a korábbi kartellügy, ahol rekordméretű bírságot kapott a cég.
Vastagbőr Tíz helyre ezren 2011.08.19 14:31:00
Napi abszurd: Utcaseprő bére: bruttó 130 ezer, 30 ezer catéria, BKV-bérlet (9800 ft). Pályakezdő diplomás közalkalmazott bére (bértábla, H1): bruttó 129 500 forint. (Semmi gond, 3 év múlva felugrik a H2-be és meglesz a bruttó 136 ezer!) 10 utcaseprői helyre 1000-en (!)…..
Vastagbőr Nyomdásznak lenni jó 2011.08.29 13:01:00
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője még április 27-én mondta egy Magyar Nemzetnek adott interjúban, hogy tervei(k?) szerint hamarosan minden kinek kipostázzák a két nappal korábban elfogadott alkotmányt. "Szeretnénk, hogy mindenki megismerje az új alkotmány véglegese…..
Vastagbőr Élményfürdő falun 2011.08.10 16:15:00
Nem hiába vagyunk wellnessfürdő nagyhatalom! :-)   via novaktamasKöszönjük, mára bezárhatjuk az Internet!..
lombardo 2011.08.15 18:45:44
@rolika: Biztos keletiek. Azok már majdnem oroszok. :D
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
lombardo 2011.07.07 22:33:45
@errorka: Köszi, megnéztem! Egyébként a sisakot én is sejtettem, a lámpa viszont nem tudom, hogy nappal is fent kell-e, hogy legyen. Még ki kell bogarásznom az ott linkelt oldalt.

Na meg persze az is kérdés, hogy mit adnak a kölcsönzőben...

@TroppauerHümér: azért a csengő néha jól jöhet, pl. viszonylag szeles időben a gyalogos nem hallja, ha mögé érsz, és ha erősebben fúj a szél, akkor azt sem, ha szólsz.
lombardo 2011.07.14 19:48:10
@errorka: Azért nem. :) De azóta megérdeklődtem, és a kölcsönző nem ad sisakot (az ÁNTSZ nem engedi), illetve prizma sincs a bringákon (idézem: "Nincs, és nem is lesz... nincs kedvünk felrakni." :D Viszont legalább őszinték voltak, és amúgy elég rugalmasak. Meg mellényt adnak, ha kell. Egyébként főleg hegyi túrázóknak kölcsönöznek a környék miatt.)

Mondjuk ez az ÁNTSZ-es dolog is jó, mert gokartpályáknál is egymás után veszik fel a sisakokat, és van, ahol nincs maszk (ahol van, ott sem biztos, hogy ügyelnek a higiéniára).
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
A Core Designról a játékosok többségének Lara Croft jut eszébe, a cég leghíresebb játéka ugyanis a Tomb Raider. Az viszont kevésbé közismert, hogy a női Indiana Jonesnak volt egy 8-bites nagypapája is, az előző heti szavazás nyertese, Rick Dangerous. A párhuzam különösen annak…..
lombardo 2011.04.11 23:02:55
@hallari: Emlékszem arra a Myth-re, nem nagyon boldogultam vele, viszont grafikailag és a zenéje lenyűgöző volt. Villám-effektek, vikinghajó, szépen animált főhős. Kb. ennyi maradt meg belőlem, meg az újratermelődő ellenség. :)
lombardo 2011.04.19 21:23:17
@hallari: igen, az Iron Lordnak is jó zenéje volt. :) Nálam is előfordult ritkán, hogy csak a zene miatt töltöttem be valamit, és ez lehetett akár a crackerek intrójának a zenéje is. Tipikusan akkor volt ilyen, amikor már fáradt voltam játszani, de még nem volt meg a napi Commodore-adag. :D

Rendes intróból azt hiszem, a Last Ninja 3 viszi a prímet, eszméletlen a hangulata (a hang- és vizuális effektek, mestermunka!).
Milyen lenne ma Budapest sziluettje, ha a Belgrád-rakparton megépült volna  a 130 méter magas Magyar Történelem Tornya? Lenne-e az Erzsébet téren Gödör, ha a II. világháború nem akasztja meg  az ide tervezett 80 méter magas felhőkarcolók építését? Íme, a Horthy-korszak meg nem épült…..
Archiregnum Holland-magyar 2011.03.31 18:04:00
Írtam már egy posztot félig a fociról, félig a társadalomról, hát most jöjjön egy teljesen a labdarúgásról, ha már úgyis itt volt ez a "rangadó" a héten. Mindenek előtt szeretném megköszönni a válogatottnak: az U20-as vébé óta nem volt alkalmam így szurkolni…..
lombardo 2011.04.13 23:18:54
@[Lombroso]: :) Nekem már elég régóta megvan ez a nick, igazából nem sokkal fiatalabb az indexnél, de csak azért került ide, mert megkaparintották az e-mail szolgáltatót, amikor az befuccsolt. ;)