Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holex

0 bejegyzést írt és 1560 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HM!-összeállítás Mind tudjuk rég, a pénz önmagában nem boldogít. De ha minden nap a megélhetésen kell aggódni, az nagy eséllyel boldogtalanná tesz. De hol mennyit kell aggódni? Az aggódásnak ugyan még nincs mértékegysége, de annak igen, hogy egyes termékek vagy szolgáltatások kifizetéséért…..
holex 2015.12.11 14:37:22
@Izo: Te se lehetsz egy észlény, ha a %-os grafikonon gondolkodnod kell... uramatyám!

ez már így azért ütős válasz arra, hogy miért lehet a magyarokat szarrá hülyíteni akár nyilvánvaló demagóiával is.
Orbán Viktor történetünk első felvonásának az idején már nekiállt a jogállamiság szisztematikus felszámolásához. Hol egy fék tűnt el, hol egy ellensúly. Nem beszélve a súlyos milliárdokról már akkor is – bár ez utóbbiak sorsát azért ismerjük, üzembiztosan Simicska…..
holex 2015.10.09 11:49:03
@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: OV-t a közvetlen szűk környezete és a gondolkodásra képtelen haszonlesők támogatják egy kis csurranás reményében; ha ez utóbbi réteg lenne a többség magyarországon, akkor meg is érdemli az ország a sorsát meg OV-t is.
Az angol nyelv ismerete mára a legtöbb munkahelyen elengedhetetlen, szinte már egy takarítói álláshoz is középfokú nyelvvizsgát kérnek a munkáltatók. Ennek ellenére a ténylegesen angolul tudók elég kevesen vannak, mindössze a magyarok egyötöde beszéli folyékonyan a…..
Lobsterizmus Mi bajom a HR-rel? 2015.09.21 15:21:13
Azt árulja már el nekem valaki, hogy honnan a fészkes pokolból vélitek mindig tudni, hogy titeket miért nem hívnak vissza a háeresek? Mindenkitől hallom, hogy ő túl kövér/fiatal/öreg/képzett/hintaló, és őt azért nem veszik fel sehová. Csak jelezném, hogy tudománytalan a…..
Vasárnap reggel a CNN internetes változatának nyitó oldalát négy hír vezette. Az egyik a republikánus elnökjelölt-jelölt Trump kampánystratégiájával foglalkozott. A másik három Magyarországgal. Nézzük őket szép sorban. Az első azért nem teljes terjedelmében…..
holex 2015.09.14 12:08:43
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: igen, egyetértek a lejárató kampánnyal... sajnos OV és kormánya élen jár magyarország teljes körű lerájatásában.
Az elmúlt két-három hónapban rendkívül felpörögtek a politikai események. Ez idő alatt annyi hazugságot, szélkakaskodást és mellébeszélést lehetett hallani, hogy talán ideje őket összegyűjteni az utókornak, hogy láthassák, milyen „zseniálisan” kezelte a kormány az…..
holex 2015.09.10 11:24:50
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: már ez az összeg is messze sokkal több, mint amennyit a kormány valójában költött a menekültek érdekében.

arról a kis "mellékhatásról" nem is beszélve, hogy az utóbbi hetek eseményeivel karöltve megnyilvánuló gusztustalan kormányzati hintapolitika és nyíltszíni hazudozás évtizedekre tönkrevágta magyarország hírnevét a nemzetközi porondon.
Operatív törzs összehívása péntek este, rendkívüli sajtótájékoztató. A Miniszterelnökséget (és ki tudja, még mit) vezető miniszter, egy bizonyos Lázár János nevezetű illető világgá kürtöli, mikrofonba, kamerába bömböli: Magyarországot mindenki magára hagyta! Senki nem…..
holex 2015.09.05 16:30:11
A magyar nép vidámságáért felelős miniszter - ama Lázár nevű - bejelentette, hogy rendőri ezredeket fognak vezényelni a déli határra a radikalizálódó embercsempész bevételi források ellen. Ezek lesznek a hatásvadász századok. A hatásvadász századoknak egy feladatuk lesz,…..
Én még ilyen gyönyörűen megfogalmazva nem olvastam érvelést arról, hogy valójában a vásárló érdekében történik a töpörödés. Kár, hogy a boltok polcain lévő árból a hagyományos, burkolt áremelés trükkre gyanakszik inkább az egyszeri vásárló, mint Loco. Kedves…..
Két nap után letisztult bennem: fölösleges fanyalognunk, az idei úszó vébé nem múlhatott el Orbán Viktor nélkül. Ha esetleg a rendezvény zárónapjára jól „időzült”…..
Eddig sem lehetett illúziónk azzal kapcsolatban, hogy milyen a hatalmon lévő hazai jobboldal hozzáállása az LMBT emberek alapvető jogainak tiszteletben tartásával összefüggő kérdésekhez, de az azért…..
holex 2015.08.11 16:23:34
@megettem az aranybornyút:

"1. Magyarország egy 1100 éves keresztény (stb, stb...)" – kevesebb az mint 1100, és messze se olyan keresztény mint az véled remélni. no de, magyarország ugyanakor rendelkezik liberális(!) múlttal, ami mondjuk Magyarország aranykora volt, szemben az őt felváltó nacionlaizmussal, ami a teljes szélthullásáshoz vezetett a XX. században... khm. válogasd meg a bálványaid.

"2. Magyarországon még azok is az alapvető keresztény erkölcsi normák szerint nevelkedtek (stb, stb...)" – igen, meg nyilván azok is, akik házasság előtt minden héten mással hálnak (=létesítenek szexuális kapcsolatot). ha számodra az a alapvető keresztényi erkölcsi norma, akkor erre legyél büszke. khm... vésd is kőbe.

"3. A gyakorló keresztényeket meg felháborítja a BŰNNEK az a támogatása (stb, stb...)" – sok mást felháborít annak a bűnnek támogatása ami lopásnak hívnunk, és per pill az állam a legnagyobb bűnöző ebben a kérdésben, mert az ugye még kárt is okoz, nem úgy mint a homoszexualitás, de valahogy az intézmányesített lopás ellen nem lázongsz túl hevesen.

szóval akkor miről is beszélünk? semmiről.
Ilyen könnyen még nem lehetett leleplezni a regnáló magyar kormány egyetlen hazugságát sem. Nem kell adatszolgáltatást vásárolni giga pénzért, nem kell oknyomozni, de még kellemetlen…..
holex 2015.08.11 10:18:35
@Ballib Cenzúra: "A valóság az, hogy a szocik az egész EU legszarabb kormánya voltak minden gazdasági mutató szerint.
Így kerültünk a szlovákok elötti pozícióból 2010-re a Görögökkel egy szintre."

javítsuk ezt az orbitális tévedést(?) annyival, hogy mi sose kerültünk a görögökkel egy szintre 2010-re, ebből fakadóan az állítás eleje is megkérdőjelezhető, mert ennek olyan hasraütés-szerű szaga van.
Az egyik kormánymegbízott kaszinó koncessziókat nyer, a másiknak felújul a panziójához vezető út, a harmadiknak a szülői háza kap egy kis támogatást - a kicsit is meg kell becsülni. Az…..
holex 2015.08.06 11:06:51
„Ennek magától értetődőnek kell lenni” – ezzel a kommentárral osztotta meg Heinz-Christian Strache, a közvélemény-kutatásokban magabiztosan vezető jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt, vagyis az FPÖ elnöke Orbán Viktor idei tusványosi beszédéről szóló Die…..
Orbán Viktor az elmúlt félévben folytatta azt a keleti jellegű kormányzást, amely távol áll az európai demokráciák fókuszától. Kormányzását korrupció, a kiszolgáltatottak magára hagyása és a jövő elherdálása jellemzi. Pedig Magyarország számára Európán kívül nincs…..
Ilyen bődületes, otromba, ízléstelen, „habonyárpis”, demagóg kirakat-sallangot még nem látott a világ! Gyere vissza kisfiam havi százezerért! Óriási deal mondhatom, méghozzá százmilliós költségvetésből. Annak, aki ezt az egész borzalmat kitalálta, vajon mennyi esik le a…..
holex 2015.06.16 16:08:38
@tralalala: no, most utoljára gyűjtöttem ki ilyen szépen számokat egy nyomorult kis trollnak, úgyhogy élvezd megtisztelve Magad: Egyesült Királyság (350e), Németország (135e), Ausztria (63e), Szlovákia (9e), Hollandia (9e), Spanyolország (9e), Svájc (8e), Írország (8e), Olaszország (8e), Franciaország (7e), Svédország (6e), Belgium (5e), Dánia (3e), Norvégia (2e), Finnország (2e), Románia (2e), Luxemburg (1e), Csehország (1e), és Lengyelország, Portugália, Szlovénia, Bulgária, Izland, Törökország, Málta, Észtország, Lettország (összesen 2e). ami így összesen: 631e.

ha meg olyan okos vagy, hogy meg tudod keresni, akkor mindek hisztizel itt? KERESED MEG. aztán CÁFOLD IS MEG ahogy kell, csak a közösséget ne trollkodd már szét, lécci. köcce.
holex 2015.06.16 16:17:01
@tralalala: látom, Te saját Magadnak adogatod pofonokat – majd hagy abba ha fájni kezd.

GOOGLE, cimbora, GOOGLE.

...és ha javasolhatom, akkor szólj fel egy füst alatt a habonyi-féle kommunikációs csapatnak is, hogy ez a "forrást-vagy-kamuzol" duma már nem fog működni, ugyanis ha valaki olyan hülye, hogy a GOOGLE-t se tudja használni, akkor azzal nincs miről beszélni.
holex 2015.06.16 16:17:59
@tralalala: látod, megy Neked egy GOOGLE, csak nem kell szítanod a feszkót előtte. legközelebb egyből csináld ez, ne fuss köröket.
Az iPhone és a Galaxy háborújában csak azt nem vágják a másik fejéhez a rajongók, ami nem létezik, és bármennyire is cél a világbéke, a két tábor nehezen nyugszik. A Samsung beerősített, és az S6 premiernapján mindenki megcsodálhatta az osztott kijelzőt, az egyszerűsített…..
holex 2015.06.16 15:10:42
@arncht: hehe, nekem van egy ismerősöm, fura egy fazon, szenvedélyes Androidos szoftver-fejlesztő, de hozzá se tud nyúlni az Androidhoz privátban – csak az Alma, aminek meg a programozásától viszolyog és nem is érdekli. :)
holex 2015.06.16 16:11:59
@arncht: ezt mondom én is, hogy ízlés dolga. mindneki máshogy méri a "többet". van aki csak a vasat számolja, van aki értékeli a mögöttes szolgáltatásokat is – nem vagyunk egyformák.
A fülkeforradalom győzelme után az Orbán-kormány számos olyan törvényt hozott, amelyek a közbeszédben „lexekként” híresültek el. Közös jellemzőjük, hogy vagy a kormányzati erőkhöz közel álló személyeket/gazdasági szereplőket hozzák előnyös helyzetbe, vagy éppen…..
holex 2015.06.04 17:46:04
@maxval bircaman szerkesztő: szerencsére vannak igényes blogok, akik nem szeretik, ha minden jöttment odaokádja szemetét. nem tesz jót reputációnak hosszútávon, bár a látogatottságot növeli az ilyen rövid távon.
Orbán Viktor pénteki értékelő beszéde a sok szóvirág mellett tartalmazott 15 pontot, amelyek kormánya "konkrét sikereiről" igyekeztek számot adni.   Nem mindegyik pont hazugság, de mindegyik hamisság. Szembeállítom vele ha nem is a teljes igazságot, de legalább a…..
Varga Mihály szokatlanul korán, már május elején bemutatta a 2016-os költségvetési tervet, valamint az adóváltozásokat tartalmazó adócsomagot. Legutóbb még Matolcsy György állt elő egy költségvetési tervvel ilyen korán, 2012 nyarán, ami arról vált sokak számára…..
holex 2015.05.29 16:03:17
@Pipas: Neked meg személy szerint mi bajod az egészséges kritikával? főleg úgy, hogy nem is Neked szól közvetlenül...?
holex 2015.05.29 16:25:03
@Pipas: nem arról szól a cikk.

azt mondja a cikk, hogy ha matolcsy-féle adósságszabálynak meg kellene felenie a mostani költésgvetésnek, az 700 milliárdos megszorítást jelentene, amit súlyos gazdasági károkat okozna.

de ezt felismerte a kormány (habár, bevallani soha nem fogják).

továbbmenve ezen a vonalon, következik, hogy ez adósságszabály rossz (utal rá a cikk is, hogy talán már hamvába halt volt az öltet annó is), és ezt a kifejezetten káros szabályt most csak toldozgatják-foltozgatják hogy minél több kiskapu legyen rajta, hogy a költségvetési tervezet megfelejen ennek.

ez a fajta szakmaiatlanaság pedig semmi jót nem vetít előre.

erről szól a cikk.

se többről, se kevesebbről.
holex 2015.05.29 16:29:10
@Pipas: "de olyanoknak adják, akiknek nincs is rá szükségük", ilyesmi nem volt a cikkben, azt egy kommentből emelted ki. így az lényegtelen a cikk szempontjából, ezt azzal kellene megbeszélned, aki ezt a tartalmú a kommentet ideröffentette. :)
A Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese egy minapi interjúban elmondja, hogy egy jobbközép intézményrendszer kiépítésében vesz részt, és cselekvője annak az elitcserének, amely folyamatban van. Ezzel az interjúval (nem először) ismerik el azt az illiberális…..
Eltelt már néhány nap, de még mindig csak hüledezve nézünk, miket is mondott az az ember, akit tavaly harmadszor is megválasztottak a magyarok az ő miniszterelnöküknek. (Illetve nem is a magyarok, hanem azok, akiket ők odaküldtek, de ez most mindegy.) Orbán teljesen elszállt…..
Ez a kisebbik kormánypártnak nevezett valami mindig szereti magát többnek mutatni attól, mint ami a béka segge alól kilátszik belőle. Legutóbb a kis vezérük, aki már nem doktor, de azért hülyének még elmegy ezt írta a honlapján kellő szerénységgel: “…1989-ben…..
holex 2015.05.14 10:23:14
@maxval bircaman szerkesztő: szóval ha a Fidesz-KDNP szerelemgyerekből a KDNP 20%-ot kapott akkor a Fidesznek valójában csak 3% jutott volna? érdekes elméleted van, de úgy hülyeség ahogy van.

azért néha a taníthatnának egy kis "Gondolkodás Kontextusokban" tantárgyat is a NER központban, nem csak a viktor-által preferált és habony által tökélyre fejlesztett "Az Adott Pillanatban Mondjuk Nagyot" kurzust.
holex 2015.05.14 10:24:51
@Ma Baker: ki is mennek oda az emberek, és képzeld ott is maradnak – hacsak nem utaznak tovább még Nyugatabbra... bele a haldoklás szívébe, hehe, mert akkor meg ott fognak maradni. :)