Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Galocza

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parlamenti képviselők javadalmazási rendszerét bizonyosan át kell alakítani, ezzel vélhetően - néhány érintett kivételével - mindenki egyetért. A jelenlegi állapotok ugyanis a nyilt korrupció, lopás, befolyással üzérkedés és - bár ez a kategória már nem létezik a BTK-ban…..
 Na itt is van Magyarország legteátrálisabb tehetségkutató reality-je a 2. évaddal, remélhetőleg még több könnyel, drámval és sorstragédiával, mint az első szezonban, és akkor biztosan nem fogunk unatkozni. Ez még természetesen nem az élőadásos-szavazásos szakasz, hanem…..
Reklámipar Olcsó János telefonja 2011.08.31 08:00:00
Először nem tudtam eldönteni, hogy ez most csak koncepció, vagy tényleg a piacra dobott termék. És igen, utóbbi. Ez kérem az olcsó Jánosok telefonja... Olcsójános: pénztelen, vagyonnal nem rendelkező, takarékossági okokból csekély mennyiségű pénzt kiadni próbáló…..
Kevés hatékonyabb módját ismerem a belvárosi forgalomcsillapításnak - és ezáltal a szmogveszély csökkentésének -, mint egy komoly összegű, kevés kivételt engedő, jól ellenőrzött és jogilag egyértelmű parkolási díjrendszer. A csillapított, úgynevezett "zona…..
Galocza 2011.03.10 16:48:51
Véleményem szerint a városi légszennyezés egyik legfőbb elősegítője a fizető parkolás, mert lehetetlenné teszi az autótól való eltávolodást. Sokkal egyserűbb lenne, ha az ember le tudná tenni a kocsit és gyalog, vagy tömegközlekedve (még a tunyábbak is belátnák, hogy sokkal gyorsabb és egyszerűbb) intézett ügyei után továbbmenne vele. De mivel általában nem lehet kiszámítani, hogy mennyi időre kell megállni és így legalább az utazás alatt nem kell fizetni. A díjak különösen a büntetések messze aránytalanok a az elövetett "bűn" sulyához képest (Valaki el tudná magyarázni, hogy miért kell azért bűntetést fizetni, mert fél órával tovább áll egy autó ahhoz képest mint amit kifizettek? Szerintem maximum ezen időszak árát lehetne elkérni jogosan.) Mobilparkolás sem igazi megoldás mert csak tovább növeli a költségeket az utazási időt ugyanúgy fizetn kell és az időkorlát is megmarad, ráadásul legutóbb is kiderült, hogy a rendszerhibák esetén is a vétlen félnek kell fizetnie.
Szerintem jó megoldás lenne, ha egy BKV bérlettel ingyen lehetne parkolni (pl. egy rendszámot regisztrálnának a vásárláskor), így az autósoknak is megérné bérletet venni, és az autót csak akkor használni amikor tényleg kell, a pénz a BKV-hoz folyna be amiből lehetne fejleszteni a tömegközlekedést. A célállomáshoz közeli parkolóhely keresés miatti forgalomnövekedés is megszűnne, jellemzően a város frekventált pontjain, ami csökkentené a dugókat is.
Bigyóblog Az 500 GB-os Delorean 2010.11.25 08:44:00
Többször is írtunk már a 25 éves évfordulóját ünneplő Vissza a jövőbe trilógiáról, rengeteg visszaemlékezés, kütyü jelent meg ebből az alkalomból. A legjobb kütyü azonban talán az 500 GB-os Delorian, vagyis külső merevlemez. Rettentő drágán, 250 dollárért, de…..
A kérdés egyszerű: melyik bikinit vigye magával egy tengerparti nyaralásra? Kommentben kérjük a javaslatokat. ..
Galocza 2010.10.15 12:08:36
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
Ha ezentúl valaki túlságosn is boldog vagy túl szélesen mosolyog egy olyan szituációban, ahol az nem lenne indokolt, jobb lesz, ha elkezdesz gyanakodni. A fickó a 49-es villamoson nem biztos, hogy egy tegnapi viccen mosolyog magában, és a fogorvosi váróban sem feltétlenül a régi szép…..
Az elsők között írtunk 2009 márciusában a sukorói óriáskaszinóról: Hogyan szerezzünk 70 hektárt, tóparton?  Emlékeztek még? Joav Blum, King's City, albertirsai gyümölcsös elcserélve a 70 hektáros telekre a Velencei tó partján ... No, lassan ugyan, de őrölnek az…..
Tényfeltáró újságírói munkájáért Bodoky Tamás, az Index főmunkatársa és Varró Szilvia, a Magyar Narancs újságírója kapta az idén huszadik alkalommal átadott Pulitzer-emlékdíjat. Sajtótörténet kategóriában az OSA Archívumnak ítélték az elismerést...
Galocza 2010.03.23 13:34:26
Mesterházy legújabb rádióhirdetése után túrtam épp a netet, mikor olyasmire bukkantam, amitől tátva maradt a szám.....illetve a fülem. Az MSZP salgótarjáni képviselőjelöltjének rádióhirdetésére. "Országgyűlési választások, a tét mégnagyobb, az ország sorsa, sokat…..
Galocza 2010.03.02 15:29:06
Mióta kiszivárgott, hogy az MSZP "úgymond" feladja az országot, és csak Budapestre, Miskolcra és Szegedre kíván koncentrálni a 176 egyéni választókörzetek közül, már vártam mikor lesz már valami "szaftos ügy" a három érintett városból ... Sokat nem is…..
Tegnap a "koalíció" megszavazta a pénzügyi salátatörvényt. Hiába tiltakoztak (előre) rengetegen (köztük mi is), szokás szerint hatástalan volt. Magánnyugdíj-pénztárakról: 188:143:1 arányban megszavazták a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakításáról szóló…..
Galocza 2009.12.15 14:00:12
Na, vajon mi a legnyálasabb dolog a világon? Eddig azt hittük, hogy amit a Fekete Vipera mond a tréfás brit tévésorozat egyik részében, a nagyon nyálkás hal egy nyállal teli vödörben. Csak hát az a helyzet, hogy a Fekete Vipera nem ismert egyetlen budapesti főpolgármester-helyettest…..
A GKI Gazdaságkutató Zrt. a Közbeszerzések Tanácsa (KT) megbízásából elemzést készített a hazai közbeszerzések területén tapasztalható korrupcióról. A tanulmány lényege itt elolvasható, a lényeges pontjai a következők: - a korrupció kezdeményezői az esetek 70…..
Majd én elmondom. Tegnap a BKV újabb feljelentést tett, de a közvélemény számára kissé váratlan módon nem végkielégítésekkel vagy tanácsadói szerződésekkel kapcsolatban, hanem a Fővinform ügyében. Íme a sajtóközlemény szövege: "Tisztázandó a FŐVINFORM…..
Galocza 2009.11.05 12:17:33
@eszkep: Csak az kupper közeli vállalkozás ezért a Fidesz elnézte a többiek panamáit, csak most a madaras szocik bukásával elkezdődött az újraelosztás.
Dumagaléria Susogós Mackók 2009.11.04 14:02:00
Gőzerővel "dumálnak" a fiúk hétfő esténként továbbra is.Újdonság hogy a régi megszokott dumagépek között találkozhatunk új arcokkal is. Az heti adásban láthattuk Mogács Dánielt mint új hús már korosztály tekintetben. A fiatalember többeknek ismerős lehet a Comedy…..
Galocza 2009.11.04 17:32:29
Bár a 40 centis kilátó meg a hülye kapu se semmi, a kutyafitnesz pedig a pofálanság netovábbja, azért mindig van új a Nap alatt. A pályázat: "Várgesztes Község Önkormányzata Szolgáltatóházhoz kapcsolódó pihenőhely építése…..
Nem tudom eldönteni, hogy szándékosan kétértelmű-e a Stop.hu cikkének a címe.  "Aranyásót kaptak az elöljárók - uniós milliókból parkoló"  A tények: Megkezdődött az első uniós forrásból épülő P+R parkoló kialakítása a XVII. kerületi Rákoshegy…..
Galocza 2009.10.28 14:32:12
@martonx: Ezt Rákosi idejében is kb. így fogalmazták volna meg.
A Zugügyvéd közzéteszi az alábbi keresetet, hátha valaki kedvet kap csatlakozni. Szia Zugügyvéd!   Ezúton van szerencsém értesíteni, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság a csatolt keresetem alapján tárgyalja a Centrum Parkolási Rendszer Pakolás Szolgáltató Kft.…..
Hogy is mondta a múltkor Kocsis? "A BKV belső eladósodottsága 3 milliárd euró, azaz mintegy 810 milliárd forint""Nagyjából egy évtized alatt kellene biztosítania a tulajdonosnak azokat a forrásokat, amelyek a BKV eszközállományának megújításához kellenek. Csak arra…..
Lakos Imre az SZDSZ prominens tagja, országgyűlési képviselő, Újbuda alpolgármestere, a Főváros Városüzemeltetési bizottságának elnöke. Havi fizetése a következő összegekből tevődik össze: 522.000,-Ft (újbudai önkormányzat) + 302.000,-Ft (fővárosi önkormányzat) +…..
Lehet, hogy a két kép, amit Gábor küldött egy mikrolevél kíséretében, csak nekem új. Kétfarkú kutyás tábla átmatricázásokat már láttam sokat, vajon ez is tőlük van? Parkolójegy osztogató automatán még nem láttam ilyesmit, de egyből beindult a fantáziám és egyszmbe…..
Galocza 2009.10.15 18:58:39
@kutya vacsorája: Ide az nincs írva, hogy ez a kupper melyik kupper (dögöljön meg mindegyik).
Galocza 2009.10.15 19:00:49
@kanbatu: Csak ez a cég nem semmi mást nem csinál, csak védelmi pénzt szed a budapesti lakosoktól. Ezér máshol börtön jár.
Történelmi nap ez a mai. Valami újnak (?) a kezdete. Demszky Gábor átadta a felújított Thököly utat. Ennyi. Csak ő volt ott, Hagyó Miklós nem ment el a sajtótájékoztatóra. Tegnap ugyanis a fővárosi MSZP felbontotta az SZDSZ-el kötött koalíciót a sok botrány miatt.  …..
Galocza 2009.10.14 18:11:55
Galocza 2009.10.14 19:40:07
@jozicsenko: És persze nekik (szocik) semmi közük az egészhez.

Valószínüleg Ildikónak a túlzásba vitt Botoxhasználat már az agysejtjeit is kiölte, azért nem emlékszik az elmúlt évekre.