Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bazsi(HUN)

0 bejegyzést írt és 520 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vagyok egy csopperes csávó, és végképp nem vagy az elektromos közlekedés ellensége, de nem hinném, hogy pont a Harley-nak kéne elektromos motorkerékpárt gyártania. Ez az a cég, amely szabadalmakkal védette körbe a 45 fokos V2-es motort, mert csak az mondogatja szépen azt, hogy…..
Bazsi(HUN) 2014.06.28 11:06:59
@sanyix: Az üzemanyag forrásról nem is beszélve... ami szintén az elektromotor felé billenti a mérleget, ugyanis áramot elég egyszerű előállítani, és elég sokféle módon, akár megújuló módszerekkel is.

+1
Bazsi(HUN) 2014.06.28 14:24:15
@GERI87: Persze, hogy lesz, de, hogy milyen áron...

A gázos motorkerékpár meg elég körülményes lenne.

Sok féle megoldás van, pl.: Szintetikus üzemanyagok, Bio üzemanyagok és a többi, de itt magával az energiának a hasznosításával van a gond.

Az elektromos áram tárolása meg jelenleg is nagyon szépen fejlődik. Meg lehet nézni egy pár éves, és egy mai elektromos járművet. (Vegyük példának akár a Tesla S-t)

Nem azért a 20 forintért de speciel gyors töltővel a Mission R motorkerékpárt 15 perc alatt fel lehet tölteni, és szerintem arra is jó pár 100k kilóméter garancia van... Szóval az, hogy az akkupakk cseréje drága így meg úgy, nem jelent semmit.

Aki meg igazán "gépészkedne" az ennyi erővel járhatna gőz géppel is, vagy állíthatná az előgyújtást, meg egyéb nyalánkságok mint amik 80-90 éve voltak...

Tegyük hozzá egy gépésznek azért a hatásfok nem utolsó szempont.

(Nem azért mondom, nekem is itt lesz mindig a belsőégésű szöcske, de az csak kedvtelés, meg szórakozás, jobban örülnék már egy komoly elektromos fő járműnek, a mellett meg ellene ez.)
Amilyen visszataszító kis görcsnek tartottam Robbie Williamst fiúzenekari bohócként, annyira becsülöm szólókarrierjét. Mivel már mindent elért, amit el lehetett, bátran mer hülye lenni. Dizzie Rascal rapperel közösen összehozott klipjében is megőrül,csodálatosan figurázza ki a…..
Bazsi(HUN) 2013.05.17 17:25:58
@dreamhotep: Alibi gyerek... :D
A Mulholland Highwayről igazából ki kéne tiltani az embereket, hagyni a sziklákat békésen erodálni. A motorosokkal meg amúgy is csak baj van – nem véletlen, hogy a youtube teli van a kaliforniai hegyi úton készült balesetes videókkal.Tudjuk, Amerikában a kanyar csak kísérleti…..
Nem lehet mit hozzátenni, a képeken jól látni, hogy kell lassan eljutni sehova. A francia srácok videója nem akarja megváltani a világot, csak megmutatja, hogyan lehet rendkívüli sarat dagasztani, majd röhögve dagonyázni benne. ..
Bazsi(HUN) 2013.03.19 09:27:54
@sunblind: Nagyon jó kérdés! Én speciel Bonneville-t mondtam volna, de utána néztem, és ott a másik oldalon van a primer, pedig így néz ki a régi Boni blokkja.

Amúgy a videón látottakkal semmi bajom, csak nem értem ezt miért kell felvenni. :D
Bazsi(HUN) 2013.03.19 22:20:08
@bika74:

Vagy Thruxton. :) Viszont bizserget, hogy mi az ami ott volt, mert tényleg olyan mintha egy megfordított Boni blokk lenne.
Bazsi(HUN) 2013.03.20 11:59:04
@GERI87:

Na így már világos. :)
Nahát: ki ne ücsörögne szívesen egy ilyen székben? Minden motoros garázsának meghitt pontja lehetne a kék csoda: igaz, a kipufogógázról és a reccsenő kétütemű hangról a benne pihenőnek kell gondoskodnia. Lorenzo Buratti neve nem ismeretlen olvasóinknak, hisz néhány hete…..
A sok épített motorra már fel sem kapjuk a fejünket. A műhelygazdák éppen ezért színorgiát indítanak minden évben, vagy extrém, motorozhatatlan showbike-okat építenek reklámtárgy gyanánt. Ez a szürke, ezüst és fekete gép se lógna ki egy kiállítás vizuális…..
Robogó Én vagyok a hülye, megint 2012.09.27 10:37:28
Winkler nemrég kétszer is írt a méregdrága RS Taichi nyári kesztyűjéről, amit már harmadik szezonban használ, legnagyobb megelégedsére. Hogy ez a méregdrágaság mennyire relatív, gyorsan megtanultam, méghozzá a saját bőrömön. A kézfej egészen újszerű, persze alig két…..
A Kawasaki rendőrmotor sztorija ott maradt félbe, hogy megjöttek az alkatrészek, már csak neki kellett veselkedni a matatásnak. Gyári prospektusa is volt a típusnak Kicsomagoltam, gyönyörködtem, majd nekiláttam: tank le, szelepfedél le, méregetés. Egy szelepnél sem volt elég…..
Bazsi(HUN) 2012.09.14 18:49:37
@Tomchy:

Tudom... meg lehet kövezni, de ezt nem hagyhattam ki. :)
Bazsi(HUN) 2012.09.14 19:41:40
@baowah:

Mert te is beteg vagy. :D
Nem kell a rizsa, a kéthengeres dög magáért beszél. Marco Artizzu alig nyúlt hozzá a Ducati Supersport 600-hoz, mégis teljesen új motor lett a végeredmény. Brit versenyzöld tank, fekete elemek, bütykös gumik – a fordulékonyságából biztos vesztett az olasz desmó, de nyert valami…..
Bazsi(HUN) 2012.08.02 14:47:34
@Moto-Cat: Hát most végeztem a melóval, meg csak kockacukron élek. :D Ha találok normális fényezőt, normális áron, akkor szezon végén meglátjuk. :)
Bazsi(HUN) 2012.08.02 20:56:34
@Moto-Cat: Azt honnan szerezzek? :) Majd lehet ráállok a börzézésre mint régen. :D
Bazsi(HUN) 2012.08.03 14:57:28
@Moto-Cat: Jó hozzáállás... :D Majd elválik, régi motorok láttam már kereketet, oda meg már csak rácsot kell hegeszteni. :) Ki lesz ez találva.
Bevallom, meglepődtem. Annak ellenére, hogy kifejezetten kedvelem a Sportstereket és szívesen nézek belőlük készült átépítéseket, még sosem találkoztam olyannal, ahol a cél a supermoto külső volt. Endurót, dirtbike-ot és choppert láttam sokat, de az ügyesen átfaragott V2-esen…..
Nagy kalandra készül Szőnyi Ferenc, a hússzoros Ironman. A Race Across Amerikára edz, amit 2010-ben már teljesített és akkor kilencedik helyen ért célba. A versenyen induló kerékpárosok átszelik Észak-Amerikát a nyugatitól a keleti partig, ami közel ötezer kilométer. A Vasember…..
Bazsi(HUN) 2012.06.09 18:06:01
@Burgermeister:

Miért nem olvasod el a cikket?
Pontosan nem tudom, hány kilométert motoroztam eddig életemben. A VMaxba beletekertem bő harmincezret, de volt, hogy egy évig nem ment a kilométeróra-spirálja. Az XJR most áll 30 ezernél, a Vino alattam 3000 kilométer körül mehetett. Plusz ott voltak még a tesztmotorok, az…..
Bazsi(HUN) 2012.06.02 08:56:54
@Tomchy:

Ezt én sem értem. :)
Bazsi(HUN) 2012.06.02 10:12:36
@akos27:

Jogos... Sanszos, hogy kihúzta, na akkor jön az igazi móka. :)
Idén 26. alkalommal rendezték meg az olaszországi Biker Festet: a híres buli az idei motorépítő világbajnokság, az AMD helyi állomásának döntője volt. A tengerparti üdülőhelyen, Lignano Sabbiadoróban tartott show-n pompás építésekkel várták a látogatókat – az olasz…..
Ez ám a barkács: a holland Dolf Peeters abból épített motort, amit más kidobásra ítélt. A 400 eurós – durván 120 ezres – költségvetéséből kijött a komplett gép. Hogy a műszaki vizsgán átmegy-e a garázsmix, rejtély, ám a biztonság kedvéért rendszámtábla-tartó…..
Bazsi(HUN) 2012.05.05 12:04:00
Robogó Ferrari robogó? 2012.05.01 07:44:00
Van egy olyan mánia, hogy a népek szeretnek mindenre Ferrari jelet tenni, ha piros. Még akkor is, ha az uram bocsá' nemhogy nem olasz, hanem egyenesen egy Peugeot 206-os: Siófokon van erre egy szép példa. Az új Piaggio Zip cseppet sem Ferrari, de legalább olasz, és szép. Már magamtól…..
  A Totalcar Égéstér legutóbbi adásában a segédmotoros rendszámozásról volt szó. Hallgasd meg, érdemes, el lehet ütni mp3 lejátszóval egy unalmas órát, amit a dugóban töltenél. A hasonló audiotermékek roppant haszna az is, hogy türelmet, de koncentrációt nem igénylő…..
Az Akira még azoknak is ismerős lehet, akiktől távol áll a japán képregény és rajzfilm-kultúra. A legendás piros motor sokakhoz eljutott, sok más mozira hatott – még a zenei világban is megvannak a rajongói Otomo munkájának. A főhös, Kaneda Sotaro gépéből egy igazolt,…..
Végre valami érdekes: egy Marczinkó Tamás építette VZR 1800. Fényezés: Koros Sándor A tavalyi, Millenárison rendezett Magyar Motorépítő Bajnoksághoz képest idén új helyszínen, a Hungexpón nézhettük meg a felhozatalt. Hogy hol jobb épített motorokat nézegetni, egy…..
A CBR600F a világ egyik legjobb motorja. Puha mint a vaj, kezes és toleráns, tökéletes azoknak, akik szeretnének megismerkedni a sportos motorozással: univerzális és unalmas. Feltehetőleg ugyanezt érezhették az olasz Plan B-nél is, hisz nagyjából kétmillió munkaóra…..
Tekerjük fel a hangerőt, hallgattassuk el a kollégákat, majd indítsuk el a videót. Hunyjunk le szemünket, feledkezzünk el 2012-ről, a válságól, a benzinárról meg az emisszióról. Gyermeki örömmel képzeljük magunkat a múltba, lazítsuk el jobb lábfejünket a képzeletbeli…..
A 350-es Jawa univerzális motor. Láttunk már rajta világutazót, postást, motoros futárt, sőt, még veteránversenyeken is feltűnik. Blokkjából készült már gokart, kerti kapa és quad is – ez az ötlet azonban merőben új, de nagyon szimpatikus: egy ilyen kést minden motoros…..
Bazsi(HUN) 2012.03.05 21:31:25
@1kutya: Azon... meg itt a szezon, meg már 1 éve nőtlen vagyok... szerinteeeeed? :D
Bazsi(HUN) 2012.03.06 08:13:09
@1kutya: Lyukasztani kell a végét, hogy folyjon? :D
Robogó A csajokért dolgozni kell 2012.03.03 09:14:00
Évek óta a Totalcar szerkesztőségben áll három Briggs motor. Ha jól emlékszem, valami üzemanyag- vagy adalékteszthez szereztük be őket, ám sosem lettek felhasználva, letámasztva várják a semmit. Már rég beépítettük volna őket, ha vízszintes főtengelyűek lennének, de ezek…..
Bazsi(HUN) 2012.03.03 10:22:16
@Tie: Itt kenési probléma van, nem hajtási. Alkalmatlan a gyári megoldás függőleges használatra.
Bazsi(HUN) 2012.03.03 10:25:52
@scheerti: Igazából ez a megoldás. Mondjuk láttam olyat aki normálisan megoldotta, de akkor sem hiszem, hogy megéri.
 Ennek a videónak több tanulsága van. 1. Van, aki még mindig személyi hívót használ 2. A BMW S1000RR hangja fenomenális 3. A BMW S1000RR feketében is gyönyörű 4. A feketéknek is vannak coloros klubjaik 5. Prostituáltak mindenhol vannak 6. Üres utcákon könnyű gyorshajtani 7.…..