Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paraym

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazából nem tudok mit hozzátenni Egy autós leveléhez, pont az ilyen agyatlanok miatt halnak meg még mindig sokan az utakon. Egy tegnapi (10.06) történetet szeretnék megosztani, ami több szempontból is arra utal, hogy Magyarországon milyen vadállatok (potenciális gyilkosok) élnek -…..
Paraym 2010.10.14 18:36:49
@megint:
Ha én 180 lóerővel (BMW3) tudok türelmesen közlekedni és figyelni másokra, akkor Te miért nem? Neked nehezebb időben elindulni? Vagy észrevenni hogy mások számára veszélyes, esetleg tolakodó ahogy vezetsz?

Szégyen. Ezért tart itt az ország, mindenki csak magára figyel.
Paraym 2010.10.16 09:03:46
@"streetfighter": Alapvetőleg nem az a gond ha vki gyorsan megy, hiszen valóban az ő belátása hogy mennyivel megy és megszegi-e a törvényt.

Abban a pillanatban amikor mások is érintettek már az ő viselkedése miatt (a közlekedés többi résztvevője - mert pl. nem üres az út) már megváltozik a helyzet és ilyenkor beszélhetünk balesetveszély okozásáról vagy közveszélyes helyzet előidézésről pusztán agresszív viselkedés miatt.

A közlekedés alapvetőleg többszereplős játék, nem lehet teljesen izoláltan csak a magam feje szerint vezetni és "játszani". Mindenkinek van felelőssége mások iránt, még ha az autóm belsejében üldögélve biztonságban ez nem is mindig egyértelmű.

Feltételezem ha a járdán mész (gyalog) és vki lassú előtted, akkor elnézést kérsz és kikerülöd, vagy úgy teszed hogy ne zavarjon senkit (se aki szembe jön, se aki veled párhuzamosan halad). Vagy ilyenkor Ti (mint az autópályán) levillogjátok és letoljátok a többi gyalogost is a járdáról? :) Szerintem nem... kocsiba ülve sem kellene máshogy viselkedni.
Nem tudom eldönteni, hogy Z történetét negatív vagy pozitív sztorinak értelmezzem, mert az lett volna az igazán pozitív, ha nincs miért rendőrt hívni. De egy tökéletes világban ennek a blognak se küldene senki anyagot.Ma (okt. 7.) történt az eset. Maga a kiváltó ok kevésbé…..
Bárhol. És nem csak hogy megáll, de le is parkol és otthagyja az autóját, esetünkben a Lánchídon. Nem előtte, nem utána, rajta, az egyik sávban. Legrégebbi hidunk pedig nem arról híres, hogy túl sok sáv van rajta. LP ugyan fényképet nem mert készíteni, tartva attól, hogy aki…..
Most már türelmetlen vagyok. És a svájci frank árfolyamát látva egyre türelmetlenebb. Ezt persze önmagában ki nem szarja le... Viszont a jelek és az árfolyamok szerint a nemzetközi pénz- és tőkepiacok szereplői is egyre türelmetlenebbek Orbán Viktor kormányával szemben.A…..
Paraym 2010.06.30 14:19:22
Ismét lecsapott a gyilkos ötforintos: most kaptam egy levelet Octaviától, a Naiv Ügyféltől, aki 1995-re 2000-et adott a pizzafutárnak. A futár ezután - valószínűleg, mert az akciót senki se látta - leszakította a névkártyáját a levélszekrényéről, bosszúból. Íme a…..
Paraym 2009.09.22 16:01:09
@Trejo: Lehet hogy szerint a borravaló kötelező és jár mindenkinek, mint a csapvíz. Egészségedre, akkor adjad.

Én is adom, ha elégedett vagyok (értsd: udvarias, pontos és gyors a kiszolgálás). Ha esetleg nem adok, és megrongálják a lakóházat (összfestik a liftet, firkálnak, letörik a posta ládát), akkor jól tettem, hogy nem adtam és a minimum hogy visszajön és helyre hozza a kárt. Különben még fel is jelentem, aztán fizesse a bírságot is.

A jatt egy szokás, a rongálás, vandalizmus meg bűn/szabály sértés. Nem egy kategória. Ezt próbáld felfogni a mogyoró agyaddal.
A Big Mac index megmondja, hogy mennyit ér a pénzünk; egyesek szerint pontosabban, mint a valutaárfolyamok. Az alapötlet egyszerű: meg kell nézni, mennyibe kerül az egyes országokban a McDonald's zászlóshajója, és máris össze tudjuk hasonlítani az adott valuták vásárlóértékét.…..
Paraym 2009.08.24 08:50:13
@whatever the weather be:

Nem azért értékmérő mert finom. Azért értékmérő mert a világon ugyanazok az alapanyagok és munka szükséges az előállításhoz. Így jól látszik, hogy a beker költségekhez képest (nyersanyag, munka) mennyit kell dolgoznod egy helyben előállított termékért, ami ugyanaz, mint egy másik országban.

Meglepő, de az ízhez ennek semmi köze :D
autózz! Taplóság magasfokon 2009.08.15 12:35:00
Astro kis története nem túl hosszú, de garantálom, hogy annál megdöbbentőbb. Bár kis hazánk edzett idegzetű polgárai talán már meg sem lepődnek ilyesmin, azért érdemes leszűrni a túnságot. Ritkán járok Tescoba, utállom a neonfényt és a rengeteg embert, de most be kellett…..
Ritkán nevez Naiv Ügyfél bárkit is "bűzös borz"-nak, nem is nagyon emlékszem precedensre, hajdúsági olvasónk, Kekecke,  viszont igazi indulattal borzozik, ugyanis egy biztonsági őr ordított vele, karon ragadta és ráncigálta, amiért motoros felszerelésben akart pénzt…..
Paraym 2009.08.12 09:41:40
@kekecke:
Szerintem az irományod a saját szegénységi bizonyítványod. Nem csak azt nem tudod, hogy a jogállamban bizony NEM mindenhez van jogod (mert a bank területe a banké, ahol vendég vagy és ők megmondják hogyan látnak szívesen), de azt sem, hogy hogyan illik viselkedni.

Egyszerűen SZARSZ a dolgokba és utána ha rád szólnak, mint egy HÜLYE GYEREKRE, akkor nyávogsz és panaszkodsz. Miért lepődsz meg? Szerintem tök természetes, hogy rendbe tesznek, ezt teszik a hülye gyerekkel is, nem? Egyébként a reakciód is ugyanaz, mint egy ilyen gyereknél szokásos :)

A cikk pedig nyilvánvalóan lejárató jellegű, mert:

1. jól beazonosítható a személy
2. tele van vádakkal
3. semmi bizonyíték
4. nyilván a cél érdekében helyenként kisebb-nagyobb ferdítésekkel

Szerintem ezt meg sem kellett volna jelentettni, egyértelműen rosszindulatú. Nem kéne ilyenre használni az internetet, meg a bloggolást.
Szinte biztos vagyok benne, hogy a Bea által lencsevégre kapott Saab tulajdonosa vagy részeg volt, vagy be volt lőve, mert annyi esze sem volt, hogy ha már beleparkol a buszmegálló üvegtáblájába - amihez erősen bénázni kell, hogy sikerüljön -, legalább tolatott volna vissza húsz…..