Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egeszseges

64 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amazonasi őserdőkben hatalmas pálmafák gyümölcse az acai berry. Az acai bogyó egy kis kerek fekete lila csonthéjas gyümölcs,hasonló megjelenésű mint a szőlő, kisebb és kevesebb rostanyagot tartalmaz. Az érett gyümölcsök mély bíbor vagy zöld színűek.Évente két…..
Az acai berry egy nagyon tápláló gyümölcs, melyet az amazonasi őserdők rejtenek magukba. A bogyókat a helyiek szüretelik és ők is előszeretettel fogyasztják már évszázadok óta. Az acai berrynek NINCS ISMERT MELLÉKHATÁSA, kivéve néhány embert, akik túlérzékenyek a bogyóra. Pollen és a különböző…..
“Ez egy csodabogyó, mely egy hosszabb és egészségesebb élethez segít hozzá és olyan lehetőségekhez, melyekről sosem hallottál. Acainak hívják és megelőzi a rákot, védi a szívet, kezeli az Alzheimert és még sok más betegséget.” www.thedenverchannel.com, 2006. november “Az acai berry az elsőszámú…..
Mit jelöl az ORAC betűszó? Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) egy élelmiszer antioxidáns tartalmát jelöli. Több száz antioxidáns létezik: ilyenek az egyes vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, enzimek és növényi antioxidánsok. Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns…..
1. tipp: csak a legjobb minőségű acai berry-t vásároljuk meg Mivel az acai berry vásárlásának célja, hogy pótoljuk a szervezetünk vitamin és ásványi anyag tartalmát, valamint, hogy kihasználhassuk e bogyó előnyeit, ezért ennek csak akkor van értelme, ha a legmagasabb minőségű termékek közül…..
Mára már kétségkívül hallottunk az acai berryről, hiszen ez a természetes élelmiszer már számos televíziós műsorban szerepelt (pl. Oprah show) és sok-sok egészségügyi és fitnesz magazinban helyet kapott. A kérdésünk csupán az, hogy valóban annyira fantasztikus lenne az acai berry? Tényleg…..
Élőhelye az amazóniai őserdő, pontosabban Közép-Amerika, Dél-Amerika, főként Brazíliában, Peruban és Belízétől délre fekvő mocsarakban és ártereken található. Hatalmas, karcsú pálmafajta, a magassága elérheti a 15-30 métert is. Levelei szárnyasak, 3 méter hosszúak. Az acai berrynek 8 faja ismert.…..
A D vitamin alacsony szintje különösen a téli hónapokban, és kora tavasszal jellemző,mert a természetes D vitamin a bőrben keletkezik  a 7-dehidrokoleszterinből UV-fény hatására. Ebben főként a szabadban eltöltött időtartam, az öltözködés, a földrajzi  helyzet meghatározó tényező. Hazánkban a…..
Szervezetünkben a D-vitamin meghatározó szerepet tölt be. A D-vitamin szinten- tartása a betegségek elkerülése miatt rendkívül fontos.Természetes forrásai egyes élelmiszer fajták, a tőkehal máj, az olajos halak, a tej (az EU-ban D-vitaminnal dúsítják), a vaj, a sajt, tojás és a napozás. Zsírban…..
Az acai berry az acai (portugál) pálma gyümölcse. A pálmáé, mely az Euterpe nemzetség fái közé tartozik és melyet gyümölcséért és a pálma szívéért termesztik. Neve a portugál iwaca'i szóból ered, melynek jelentése a gyümölcs, mely sír vagy vizet ereszt. Az elmúlt években a gyümölcs iránti globális…..
A kalciferol gyűjtőnév. Azonos biológiai hatású, de kémiailag egymástól különböző anyagot jelölnek vele. Először a csukamájolajról állapították meg, hogy gyógyítja az angolkórt, majd a napfénnyel besugárzott táplálékról is megállapították ugyanezt. Táplálkozás-élettani szempontból a D2…..
A D-vitamin meghatározó szerepet tölt be a szervezetünkben. Szükséges a kalcium és foszfor felszívódásához és beépüléséhez,az egészséges fogak és csontok fejlődéséhez, nagy szerepe van a csontok gyógyulásánál, például egy törés után és a csontritkulás megelőzésében is nélkülözhetetlen. Legjobb…..
A Ginkgo biloba levél hatóanyagainak vegyi összetételét a jelenlegi kutatások állása szerint Flavonoid, és Terpencsoportra oszthatók. Eddig 40 flavonoid- glikozidát és 6 terpenszármazékot határoztak meg. A Flavonoid csoport jelentősebb hatóanyagai a Kaempferol, Quercetin,…..
A D-vitamin hiány következtében csontrendszeri elváltozások fordulnak elő. A D-vitamin hiány más néven angol kór, a kisgyermekek, és csecsemők körében először Angliában mutatkozott meg a szegény sorsú, főleg városi gyermekek körében a 19. század végén, az elnevezés is innen ered. A D-vitamin…..
L-karnitin L-karnitin hatása 2017.02.02 11:41:00
Az L-karnitint több mint 100 éve fedezték fel, azóta sok élettanilag igen fontos hatását mutatták ki. Az idegrendszer és a szívizom megfelelő működésének fenntartásában játszott fontos szerepét, és a zsírsavak elégetésében, a sejtek membránjának védelmében igazolták. A szívizom számára, a…..
Az acai bogyó az áfonyák között a legmagasabb mikró tápanyag tartalommal rendelkezik, több ezer ismert és lehet hogy sokkal több ismeretlen mikró tápanyagot tartalmaz. Antioxidáns tartalma többszöröse a nálunk ismert áfonya fajtáknak.Komplex formában számos olyan tápanyagot tartalmaz, amit a…..
A külsőfül védelmét egy öntisztuló mechanizmus biztosítja, amelynek köszönhetően a hallójárat egy száraz, egyenletes hőmérsékletű, savas kémhatású, kórokozók megtapadásának, és szaporodásának ellenálló üreg. Víz, mechanikai, kémiai irritáció, allergiás…..
A paleobotanikusok 20 féle ginkó fajt írtak le, ezek közül csak egy élte túl a jégkorszakot. A páfrányfenyő túlélését Engelbert Kaempfer német katonasebészorvos 1690-ben fedezte fel amikor a Holland Keletindiai Társaság megbízásából járt Japánban, ekkor figyelt fel a matuzsálemi korú szép fákra, a…..
A nyári időszakban a vízí sportok és a pancsolás miatt alakulhatnak ki fülbetegségek a problémák elkerüléséhez érdemes betartani a fül tisztítás szabályait. A klóros uszodai víz nem tesz jót a fülünknek, ha rendszeresen bejut a hallójáratba, fellazítja a hallójárat bőrét, leoldhatja a védő faggyú-…..
L-karnitin L-karnitin szerepe 2017.01.18 19:38:00
Az l-karnitin két féle esszencális aminósavból képződik. Az egészséges embereknél megtermelődik a szükséges mennyiség, a szívbetegeknek és sportolóknak azonban nagyobb mennyiségre van szükségük, pótlásra szorulnak. A szívizom számára, a növekedéshez, és az izomzat fejlődéséhez…..
Az Acai Berry étrend kiegészítőként 2004-ben vált népszerűvé Amerikában, gyors sikerét a fogyást segítő természetes mikró tápanyagainak köszönheti, amit komplex formában tartalmaz. Az acai gyümölcs szárított, porított készítményének 100 g száraz por tartalma 534 kalória. Ezen belül 52,2 g…..
Feltétlenül szükséges az állapot felmérés, a D-vitamin pótlását csak szakorvos állapíthatja meg. A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, a szervezetben felhalmozódik, és komoly mellékhatásai lehetnek, ami veseelégtelenséghez is vezethet. Miért ajánlott a D-vitamin szint vizsgálata? A D-vitamin…..
A páfrányfenyő, Ginkgo biloba lombhullató gyógynövényként ismert kétlaki fa, a páfrányfenyők Ginkgophyta törzsének egyetlen ma élő faja. 270 millió évvel ezelőtt a perm időszakban fejlődtek ki közeli rokonai, melyeknek levelei már hasonlítottak a mostani páfrányfenyőéhez. A Ginkgo biloba…..
A középfülgyulladásnak komoly következményei lehetnek, a kisgyerekeknél visszatérő probléma a téli és tavaszi időszakban. Legtöbbször nagy fájdalommal és lázzal jár, de létezik olyan fajtája is, melynek nincs tünete, ám ha nem kerül felismerésre, maradandó hallás- romláshoz vezethet. A…..
A bőrünkben található koleszterin közvetlenül D-vitaminná alakul át UV-sugárzás hatására. A D-vitamin szükségletünk több mint 90 százaléka a bőrünkben képződik, ehhez napfényre van szükségünk. Tudta, hogy minél sötétebb a bőr, annál kevesebb D-vitamin képződik a szervezetében ugyanannyi napfény…..