Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr_iMRE

64 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Manhattan Research közölte a legjobb 10 gyógyszer weboldal rangsorát, amit az orvosok előszeretettel látogatnak. Íme: 1  Januvia2   Singulair3   Advair4   Chantix           5  …..
A Pharma Marketing Blog szerzője a Pfizer új inhalációs inzulinjával (Exubera) kapcsolatban írja, hogy a hivatalos TV reklám (mivel az amcsiknál lehet ilyet is) gyengéje, hogy nem mutatja meg a gyógyszer igazi előnyeit, csak a használata utáni gyanús boldogságot. Ugyanakkor felkerült…..
Pollner Médiablogjában találtam utalást egy friss Népszabadág cikkre a fenti címen. A magyar blogszféra meghatározó személyisége kedvezően nyilatkozik a "kökori" média ezen megnyilvánulásáról. Miért? Mert az eddigi lesajnáló, amatőrizmust meg ilyesmiket emlegető…..
Kezd felforrósodni a levegő amerika legismertebb dokumentaristája körül!Ma nyílt levélben szólította meg a SICKO szerzője a CNN hírcsatornát. Azt kéri számon a hitelességére büszke média óriástól, hogy nem korrigálta a SICKO-t érintő egyik riportjában elhangzott súlyos…..
Ha a Google, vagy Yahoo! szinte mindent megkeres és rendszerez az interneten, akkor érdemes olyan keresőt csinálni, ami mondjuk csak a mérnököknek, vagy az egészség iránt érdeklődőknek készült? Úgy tűnik igen! A speciális témára szakosodott keresők (nevezzük vertikális…..
Valami, amit nem illik csinálni: blogot írni jó, blogot olvasni jó. Miért? Mert HINNI akarunk benne. Debbie Weil, a vállalati blogírás specialistája elkövetett egy nagy hibát: egyik kliense számára (akitől bizony pénzt kap), annak termék blogjához "segítséget" kért…..
"Ha nehezen csurrant a férfiú,Bizton segít az Urigro!"Görbe tükör a gyógyszeripari reklámokról - de nagyon vicces! (a szer Magyarországon nincsen törzskönyvezve...szerintem sehol sincs)...
Gratulálunk a MedIQ-nak a Golden Blog új kategóriájában elért kiemelkedő eredményért, amelyet méltán érdemelt meg! A magyar orvosi (ide értem a farmát is...) blogoszféra is picit ott volt vele! (a győztessel könnyű azonosulni.)Persze a verseny még folytatódik! HAJRÁ!..
Bluelake Cogito ergo sum blogján olvastam a Champix tablettáról, amely képes lehet eredményesen támogatni a dohányzásról, vagy akár az alkoholról való leszokást. Egy kutatást áttekintve tárgyalja az eredményeket.Ha sikeresen használta valaki, feltétlen hagyjon kommentet az…..
Kanyarodjunk rá akkor a lehetséges - esetleg szükséges - megoldásra. A hagyományos reklám 2 fontos mérőszáma az "elérések száma" és a "frekvencia", azaz hány embert ér el az üzenet és hányszor. Ezek most is fontosak, de kiderült, hogy van egy fontos 3.…..
Hű! Már a 4. résznél járunk! Melegen üdvözlöm (tessék szűken érteni) Meskó Berci - MedIQ - újabb remek munkáját.Mi is helyet kaptunk sok kiváló dr. blogger kollégánk mellett. Van itt komoly orvosi szakma, pályaválasztási tanácsadás (algoritmikus döntés támogatással),…..
"Az iparnak olyan új módon kell az orvosokkal találkozni, amely az ő fogalmaiknak megfelel."Adam Schechter a Merck US Human Healthcare elnöke így látja. Hát erről írunk ebben a blogban!...lehetnék nagyképű. Nos, nem gondolom, hogy itt olvasott az elnök a témáról először,…..
Lazításképpen:A Cafepharma orvoslátogatók számára fenntartott blog felmérést végzett. A kérdés: "Ajánlanád-e a barátodnak, hogy dolgozzon orvoslátogatóként?"A 236 válaszadó 46%-a szerint ŐRÜLTSÉG lenne! 26% valószínűleg nem ajánlana ilyet. 17% valószínűleg…..
Ígértem néhány gondolatot az 1.0-ás világ lehetőségeiből:Egy viszonylag friss felmérés adatai (WhittmanHart, 2006.) azt mutatják, hogy a leghatalmasabb gyógyszeripari márkák sem veszik komolyan azt a tényt, hogy a postát felváltotta az e-mail és megjelent az ügyfélkapcsolat…..
Nem kell félni! Nem fogok lelkes high-tech szöveget nyomatni - bár büszke vagyok arra, hogy Magyarországon elsők között birtokoltam egy valódi 3G-s mobilt (Nokia N70) - inkább az "Alma" marketingje érintett meg. Annak idején a Google is valami hasonlót csinált, csak náluk…..
Sürgősen el kellett utaznom Ausztriába az ottani gyógyszeripart tanulmányozni...Eljutottam az Alpokba egy gleccseren átmászva, meg a Krimmler vízesésen átúszva . Hóviharba keveredtem a fiammal (ez igaz!), megtámadott bennünket egy mormota, de a végén sikerült megmenekülnünk és…..
Létrehozták az Első Európai eHealth Könyvtárat (eHealth Directory.eu), ahol megtalálhatja az egészségre szomjas látogató a releváns tartalmakat. Egyenlőre zavaróan karcsú a könyvtár, de lehet beküldeni linkeket, hogy gazdagodjon. A Top Hits alatt láthatjuk, hogy melyek a…..
Kedvenc számítástechnikai magazinom (CHIP) új oldallal rukkolt elő: CHIP DOWNLOAD. A "világ első interaktív letöltő centruma" bevezetővel próbálja még jobban eladni magát (akár gyógyszer reklám is lehetne...). Egyébként tényleg jó, mivel a közösségi oldalként…..
Kicsit technikai jellegű információ, de nagy a jelentősége: a fájlcserélgetők (P2P, amit sokan illegálisnak tartanak, de mindenki használ) 4 év után visszacsúsztak másodiknak a HTTP mögé. Ez nem azt jelenti, hogy a P2P hálózatokon csökkent a forgalom, hanem a régebbi, HTTP…..
Peter Rost, egykori Pfizer marketing vezető rendszeresen macerálja a gyógyszeripart leleplező írásaival. Különösen egykori kenyéradó gazdáját illeti éles kritikával. Tevékenysége nyomán számos vezető beosztásban dolgozó farma vezér volt kénytelen távozni posztjáról.Az ipar…..
Nocsak, nocsak, nocsak! Megmozdult az alvó oroszlán! Blogot indított a gyógyszeripari óriás! Amerikában az egyetlen testsúlycsökkentő, recept nélkül beszerezhető gyógyszer (OTC) az alli (ez a neve!). A zsírlebontásba avatkozik bele úgy, hogy enzimet gátol a béltraktusban, így a…..
Sokáig gondolkodtam, hogy feltegyem-e ezt a régi reklámot, mivel mély ellenszenv van bennem a dohányiparral szemben...De a korabeli marketing módszereket érdekes összevetni a jelenlegiekkel. Az orvos, mint a dohányreklámok egyik célcsoportja: ma meglehetősen bizarrnak tűnik, de pár…..
Örömmel adok hírt, hogy a MedIQ magyar orvosblogon történelmi pillanat állt elő: Az első magyar orvosi blogkarnevál, ami ugyebár azt jelenti, hogy szemlézni lehet már a magyar medicina blogjait! Van mit összefoglalni! Külön megtiszteltetés számunkra, hogy régebbi (öregnek nem…..
Addig vártam ezzel, míg végül megcsinálom magam. Mostantól hetente-kéthetente összegyűjtöm egy posztba a magyar orvosi blogoszféra legérdekesebb, leginformatívabb cikkeit. Ez a blogkarneválok feladata. Megkönnyítik azon olvasók dolgát, akik szeretnének átlátni egy témát, de…..