Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Canis Lupus Libertas (törölt)

0 bejegyzést írt és 516 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A híradások szerint a mai napra tervezett ellenzéki nagygyűléseket a rossz idő miatt nem tartják meg. Elgondolkodtam, hogyan alakult volna a magyar történelem, ha 1848. március 15-én is úgy szakad a hó, mint most. A márciusi ifjak ott ültek volna a Pilvaxban, és aggódva…..
Canis Lupus Libertas (törölt) 2013.03.15 17:59:25
@fidesz = népirtó csőcselék: Ők győztek... Így javaslom tanuld meg azt a mondatot is, 'ich bin ein Esel.'
Háromszor átpördült a tetején a Renault, mielőtt megállt. A tulajdonost megbírságolták, az autón hitel volt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Canis Lupus Libertas (törölt) 2013.02.21 09:50:57
@igazi hős: Arra azért nem fogadtam volna, hogy 2013-ban azzal a megmajmolt, nem éppen életszerű manőverrel megborított A osztállyal még lehet érvelni (60-nal, nem gyári keréken, 15-20 méter hosszon 3 métert jobbra/balra és vissza nem megy ember... ha a rénszarvas jön, össze fogod törni a kocsid, de felborulni nem fogsz az tuti).
Canis Lupus Libertas (törölt) 2013.02.21 18:23:02
@igazi hős: Nem ilyen autóm van, meg nem haragszom senkire. Csupán az igénytelenség lepett meg, hogy ezt a fos sztorit még emlegeti vki... Mert nem titok, hogy az az autó ott miért borult fel, és a valódi okhoz képest a Mercedes elég intelligensen reagálta le a dolgot...
Egyre több olyan ügy kerül bíróság elé, amelyekben roma származású magyar állampolgárokat vádolnak meg magyarokkal szembeni rasszizmussal. A Tavaszmező utcai ügyben már Kúria döntés is született a közelmúltban. Mindeközben keresve-kutatva is alig találunk eseteket, amikor a…..
Canis Lupus Libertas (törölt) 2013.02.20 17:05:38
@Tom Bradley: Pedig szép bagázs... Az én hozzászólásom kb annyira komolyanvehető, mint az, amelyik liberalizmusát, morális kifinomultságát egy jó gecizéssel kezdi. Mert a kép nem árnyaltabb, hanem az általam skiccelt formában lehetetlen...
Canis Lupus Libertas (törölt) 2013.02.20 18:12:30
@Kiskertész: Köszönöm a szép szavakat, a megértést. Ezek után a tisztelet a minimum, amit megérdemlek. Még akkor is, ha ez kicsit mellément is...
Canis Lupus Libertas (törölt) 2013.02.20 18:22:35
@Kiskertész: Egyébként ha John Lennon imagine című számát hallom, sokat gondolok Mark David Chapman-re és olyankor kicsit elbizonytalanodom, mert minden kötelező ellenére nekem az utóbbi... Szóval én is képmutató vagyok nem kicsit, de ne árulj el légyszi!
Exluzív interjút adott nekünk Isten, aki nyíltan beszél Benedek pápa lemondásának valódi okairól, és vonzódásáról a kutyaviadalokhoz. HCS: Kedves Isten, köszönjük, hogy rendelkezésünkre állt az interjúhoz. Isten: Ez csak természetes! Én is sokat olvasom az Önök…..
Ma délelőtt éppen akkor jártam a Kossuth téren, amikor javában folyt a készülődés: rendőrök és más egyenruhások forró tea helyett gusztustalan meglepetésekkel várták az Éhségmenetet. Több képet is készítettem, ezeken látszik, hogy az egyenruhás rendőr laptoppal a kezében…..
sorok között Traffipax economix 2013.01.29 04:25:00
A kormány az elkövetkező 2 évben 12 milliárd forintot kíván a közlekedésbiztonságba fektetni, pontosabban ennyiért szeretnék bekamerázni az országot. A Népszabadság rémhírei szerint, akár 15-20 kilométerenként is lehet alkalmunk mosolyogni a világ legdrágább…..
Canis Lupus Libertas (törölt) 2013.01.31 05:32:16
@dobzse.laci: Igen jó tanács, ez az "olvasd el mégegyszer". Rádfér. Ui. a tőlem idézett úgy folytatódik, hogy a 27% töredékéért lehet traffipaxszal küzdeni...
Az pedig érdekes okoskodás, hogy a kátyús úton így, meg úgy... Ezek szerint, ha országúton sűrű ködben 90-nel balesetet okozol, az nem a sebesség helytelen megválasztása, hanem az időjárás rossz minősége miatt lehet. Azt meg ne várja senki, hogy kétszámjegyű úton csak azért menj lassabban, mert lószart se látsz... Értem.
Canis Lupus Libertas (törölt) 2013.01.31 18:32:17
@dobzse.laci: Akkor mégis belerágom a szádba, hogy mit írtam:
" Ám az itt szereplő adatok alapján nem csúsztatás, hogy a 27%-ért a baleseti statban a gyorshajtás felel. Az, hogy ennek töredékéért lehet pénzt traffipaxxal behajtani, az más kérdés..." - ezt írtam, ami azt jelenti, hogy a statisztika szerint a sebesség nem megfelelő megválasztása lehet ok. De ennek nagyrészéért nem lehet traffival büntetni, mert nem mérhető. Ha ez nem volt világos, akkor sajnálom, de talán ilyen képességekkel nem kéne oktatni lacikám!
Amivel ezután tetézni/logikázni próbálsz, az elég gyenge...
Belsőség 30 éves a Bébi Benz 2012.11.25 17:06:31
1982 novemberében, ezekben a napokban mutatták be az akkor botránykő-számba menő bébimercit, a 190-est. Botrányos belépő volt, ebben mindenki egyetért. A Mercedes kompakt autót gyárt? Igen, ezt is megértük. A német és a nemzetközi sajtó egyaránt érthetetlennek tartotta a…..
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.11.25 18:58:44
@Phrascarica: Kösz! 2.0D/75LE -így OK? Nigel Fryatt albuma nekem is megvan...
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.11.25 21:43:38
@Phrascarica: Azt nem tudom, hogy meséltem e, de évekig jártam egy 2,0 literes, 75 lovas W201-gyel. Ennek köszönhetően csak igen korlátozottan fordul elő velem, hogy összekeverem a szintén ezzel a motorral szerelt W124 jelű E-Klasse-vel.
De mindenképpen szeretném ha tudnád, hogy tudom: te vagy az okosabb!
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
"Vagy engedélyezik, hogy szerb színekben kajakozzak vagy két évig szünetet tartok." – nyilatkozta Douchev-Janics Natasa és cáfolta, hogy felmerült volna, esetleg bolgár színekben indulna, hiszen bolgár állampolgár férje révén nem kellene kivárnia a két év szünetet, ugyanis az a…..
Bár másokat sértegetni és bántó megjegyzésekkel illetni nem szép dolog, mindannyiunk érdeke, hogy megtanuljuk mindezt elviselni: a véleménynyilvánítás szabadságának megtartásáért. CSABA Réka írása Kapcsolódó hivatkozások: Rowan Atkinson’s speech at RS5 parliamentary…..
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.10.24 20:41:53
@Kovács János 18: Tényleg nem mondta. Én is ott voltam. De ha nekem tulajdonítanának egy ilyen mondást én nem sértődnék meg. Szerintem jó.
Ja, és ha nem én volnék Voltaire, az ő nevében pláne nem háborodnék fel.
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.10.24 20:59:39
@Kovács János 18: Elmondtad. Élek. Kinyalhatod.
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.10.25 05:12:13
@Kovács János 18: Érdekes reakció. Kiborultam volna? Csak megmutattam, hogy szállóige, nem varázsige... És ehhez a nickneved sem kellett elemeznem, sem jelzőkkel illetnem a személyed. Így hát, kedves János, a szellemi fölény egyértelmű bizonyítása sajnos ez alkalommal nem volt mindent elsöprően sikeres.
Fantasztikus összhang van a butikos posztolók között anélkül, hogy ennek tudatában lennének. Amíg Mimi a H&M pulcsikon bukott ki, addig, mint kiderült, ezzel egy időben Rufufu a C&A-ban kereste kétségbeesetten a választ arra, miért is gyűlöli a bolt a felnőtt nőket.…..
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.10.24 20:52:41
Olvasd a kormányhoz hű forrásokat, rögtön megtudhatod, hogy Orbán beszéde mennyire energikus és jó volt, a Kossuth téren lévő tömeg pedig simán hússzor (megjegyzés: az ötvenszer, százszor vagy milliószor is mehetett volna, ne romboljuk vezérünk tekintélyét, ha kérhetem!…..
A magyar kajak-kenu szövetség mintegy 42 millió forintot kér Janics Natasáért, azért, hogy a sportolónak ne kelljen 2 évet kihagynia. Korábban már felmerült olimpiai életjáradékának elvétele, és Szeged is bekeményített volna, de végül ott megegyeztek. Lehet, hogy van érve és…..
Teadélután 1956 győzelme 2012.10.23 10:41:31
Végül minden forradalom, minden szabadságharc elnyeri méltó helyét egy nép emlékezetében. Lehet akár több évtizedig, lehetne évszázadokig is elnyomva, tiltva, megbélyegezve, végül akkor is eljön az a boldogabb idő, amikor az emberek szabadon ünnepelhetik azt, amire a…..
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.10.23 21:48:05
@Putyilov gyári melós: És nem volt az az élmény sem 55-ben, hogy a szomszédból már hazamentek az oroszok. Hátha...
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.10.24 05:58:53
@Bal: Nos, igen. A történelemoktatásnak vlaóban lehetnek hiányosságai. Pl. kiegyezést ünnepelni '48 nélkül, puha diktatúrára rejszolni '56 nélkül... Nem volna könnyű.
De ezt a bármilyen körülmények között maradjunk inkább otthon, mert abból nem lehet baj hozzáállás... Érthetetlen. Mondjuk ilyenkor tényleg azt kell mondanom, hogy baromi rossz húzás volt, hogy nem hagytam magam beszervezni '92-ben a Fideszbe... Vagy azóta bármelyikbe, mert egy olyan országban, ahol így gondolkodnak az emberek, kalács dolog politizálni...
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.10.24 11:27:00
@Bal: nos, ez egy egészen jó írás, bár az, hogy ezt egészen pontosan mire adott válaszként kellene értékelni azt csak te tudod... Mert az nem egy nagy látás, h 56 eleve halálraítélt volt. Meg nem is fényezte itt senki a hősöket, stb. De, hogy nem is lett volna érdemes, mert a hangos kisebbség, meg csendes többség, meg a nem szeretem a forradalmakat, és a töritanárom a hibás, meg más mindent csináljon meg helyettem és egyébként demokráciát, jogokat meg szabadságot ide nekem... Hát persze...
Neked is csak azt tudom javasolni, barátkozz meg a forradalmakkal, mert minél több van belőle, neked annál több fizetett ünneped lesz!
Zászlót bontott az a közös civil szerveződés, amely nem csak az orbáni hatalom leváltását, a jogállamiság visszaállítását, új garanciáinak megteremtését tűzte ki célul, hanem politikai korszakváltást ígér, olyan változást, amelynek eredményeként hazánk újra élhető…..
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.10.23 22:36:43
@Nyekenyóka.: ha igaz, hogy demokráciára igény van, akkor nem igazán tűnik jó ötletnek a távolmaradás... Demokráciában, ha nem tetszik az étlap, főzhetsz magad.
És ezt üzenem mindenkinek, aki azt tervezi, hogy "akkor inkább nem választok!" - mert minden le nem adott voks az éppen legerősebbnek használ. És, ha a Fidesz a semmire összehoz ennyi embert, mint ma (amiért egyébként kimondva, tagadva bármelyik politikier az anyját eladná), akkor mennyit tudna, ha csak a szavazókörig kell utazni/utaztatni?
Amióta Bajnai belengette visszatérését, három fanyalgó álláspont váltakozik a fontosabb blogokban:1.) Bajnai nem visszatért, hanem végig jelen volt.2.) Bajnai nem válthatja le az elmúlt húsz évet, mert része annak, de még az elmúltnyolcnak is.3.) Csak Orbán leváltását célozni…..
Csatlakozom mai posztunk írójához, én is tisztelem a mentősöket, betegszállítókat és igyekszem segíteni őket. Viszont minden foglalkozásról el lehet mondani, hogy a többségében normális emberek közé időnként bekerülhet egy-egy hülye is. Máté írása alapján sajnos nincs ez…..
Lehetne ez a mai - azeri gyilkos kiadatása - hír kapcsán megszületett sajtóreakciók összefoglalása. Vagyis, a közbeszédet akkortól érdekli ez az egész, ha Örményország legmagasabbrendű nemzetközi kiakadása az angol nyelvű sajtón keresztül (!) elér hozzánk. Pedig a KIM már…..
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.09.02 07:18:11
@felcsutisuttyo: Bárcsak ilyen egyszerű lenne. Persze egyszerűként az egyszerű megoldásokban kell hinni egyszerűen. De sok-sok egyszerűek maradnának/tok, úh egyszerűen ez az egyszerű megoldás nem működne... :(
Valamikor a Videoton VIP-páholyában megejtett tökmagköpködés környékén Orbán Viktor már tudta, hogy megalázta a saját hazáját, odadobta mindannyiunk becsületét. Ha igazak a hírek, hogy Azerbajdzsán akkora értékben venne a csőd szélén egyensúlyozó országtól magyar…..
Aktívan építjük kapcsolatainkat Azerbajdzsánnal a keleti nyitás politikájának részeként. Ez azt jelenti, hogy nagyon szeretnénk, ha Azerbajdzsán pénzt adna nekünk. Ennek részeként adtuk át Azerbajdzsánnak azt a férfit, aki pár éve gyilkolt meg Magyarországon egy örmény…..
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.09.01 17:32:34
@M_R: Borzasztó képmutató ez a hiszti akárhogy' nézem. Ha jól sejtem pénzért nem OV kurválkodott először...Értem én, hogy OV gonosz, meg minden, de azért jó lenne eldönteni, hogy akkor most az örmények mekkora tesók... A végén kiderül, hogy mégis félázsiaiak vagyunk aztán akkor a múlt héten hiába óbégattunk...
Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.09.01 17:42:27
@Pan Modry: Milyen árulásból? Milyet? Eladtak egy embert 8 leült év után egy kalap pénzért... A lé becseng, milyen kár van a túloldalon? Haragszanak az örmények és felemelik a lóbab árát a Visegrádi utcában? Barack Obama aggódik? Majd megnyugszik, ha maradhat decemberben is a fehér házban és nekieshet Iránnak...
  Íme a hír.   Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait, és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és…..