Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lacxox

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy a tavaszi kellemetlenségek után vírusszakértőből egyre többen képzeték át magukat matematikussá, maga Orbán Viktor is előállt a maga számaival. Hogyaszongya 30-32 ezer kórházi ápolt és 4480 intenzíves lesz december 10-én (nem ám 4000 vagy 4500, faszt, 4480, ha mégis 4481 lesz a vége, azt…..
Egy hete megírt és nagy port kavart posztunkat melyben a túlértékelt filmekről indítottunk vitát - négy konkrét filmet véve górcső alá (Mad Mad 4., La La Land, Rendes fickók, Dunkirk) - még aznap nagy elánnal kommentálta egy bizonyos Kovács Gellért mégpedig Facebook oldalán. Sajnos szégyen-nem…..
Lacxox 2017.08.01 15:09:57
Már a tavalyi évben sem győztünk örülni a jobbnál jobb magyar nyelvű társasjátékos megjelenéseknek és kiadásoknak. Gondoljunk csak a Fedőnevekre vagy a Korokon átra, de említhetnénk az Istanbult vagy a Stone Age-et is. Ha ezekhez a címekhez még hozzávesszük a magyar…..
Lacxox 2017.02.16 11:11:04
@glezmen: Ezen a kiegészítők sokat segítenek.
Megjelent nem is olyan rég egy tanulmány, hogy a Lego egyre erőszakosabbá válik. Én - annak ellenére, hogy a cég az elmúlt években folyamatosan a hozzám hasonló kockák kegyeit kereste - nem is tudom, mikor vettem utoljára Legót. És elég sokan vannak ezzel így. Beleástam hát magam egy pár katalógusba…..
Az Egyesült Államokban legális lett a melegházasság - de kik is azok a homoszexuálisok, és mit kell tudni róluk? Hiánypótló összegzés. 1. A közhiedelemmel ellentétben a saját nemhez való vonzódás nem fertőzéssel terjed - elég, ha az adott gyereket melegek állják körbe a…..
  Amikor februárban Budapest titokzatos legendáiról írtam, a listámon eredetileg a város eltűnt szobrai is szerepeltek, köztük a régi nullás kilométerkő. Mindent egyszerre képtelenség bemutatni. A nullás kilométert megjelenítő szobrok története pedig éppen elég izgalmas ahhoz, hogy önálló…..
Filmvilág blog Premierek a héten 2012.03.02 08:30:00
SZEX FELSŐFOKON – Malgorzata Szumowska filmjében Juliette Binoche az Elle magazin újságírójaként a prostitúció témakörét próbálja feldolgozni, és ehhez olyan lányokkal készít interjúkat, akik az egyetem mellett call girlként keresik a tandíjra valót. SZELLEMLOVAS: A BOSSZÚ…..
Jó mulatság kulisszatitkokról olvasgatni, ki ne szeretné megtudni, hogyan készül a kedvenc showműsora, mi van valóban a hátterében a bulvársajtóban megjelent faszságoknak és így tovább, olyan mennyiségben kapjuk az információkat a celebekről, percemberkékről és valódi…..
Kilfenora beküldése még akkor is szép, ha gyaníthatóan a szövegösszefüggést nem kapta meg a fordító, és ezért ez lett a megoldás: Megmosolyogtató gyöngyszemre bukkantam az Easyjet magyar nyelvű honlapján, nem is fűznék hozzá mást, küldöm a képernyőlövést. :D A from…..
Hosszas beharangozások és előkészületek után múlt szombat került megrendezésre a Tichu-bajnokság.Bár a szervezés folyamán sok időpont és sok résztvevő felmerült, végeredményben 4 páros vállalta a megmérettetést (tulajdonképpen jobb, mint, ha 5 páros lett volna;-)). Bevallom…..
Míg nálunk az eladók és a sorban álló többi vásárló is enyhe lenézéssel kezel azokat, akik esetleg kuponokat váltanak be abban a pár üzletben, ahol erre lehetőség nyílik, az USA-ban ez egy teljesen elfogadott spórolási módszer, és nemcsak azok élnek vele, akiknek valóban nem…..
Sziasztok kedves játékosok, játékokkal ismerkedők, vagy véletlen idetévedők!Ma a Szolnoki Társasjáték klubban előkerült a Hab und gut nevű játék. Bár középfokú oklevéllel rendelkezek német nyelvből, nem tudok dűlőre jutni a cím szó szerinti lefordításával, így…..
Lacxox 2011.05.18 16:33:30
De rég játszottam már! www.sarok.org/users/lacxox/m_323145 Most felidézted bennem, miért is tetszett. A szerencse 8-as szerepével nem értek egyet, de én már csak így leszek a többé-kevésbé kiszámíthatóan működő kártyás játékokkal :)
..
Lacxox 2011.05.07 19:06:02
A LEGO gondozásában megjelent plakátok, bár hivatalosan még nem elérhetőek, és ha az elsőt csak messziről, csukott szemmel nézem, mindegyike telitalálat. A képek klikkre nőnek! | via: fbtb.net |..
Kevesebb, mint 20 nap az idei év játéka nyertes kihirdetése előtt, így újabb korábbi – 1999-ben - díjazottat mutatok be, mely a TIKAL nevet viseli. Az összes év játéka közül az egyik legfajsúlyosabb játék, melyben a taktikázás és a stratégia szerepe óriási. A…..
Szűk baráti körömmel, minden hónapban egy péntek este összejövünk játszani. Május hónapját a múlt héten ültük. A kedvenceim ezek a játékalkalmak, mert nem csak játékra, hanem beszélgetésekre és közös vacsorázásra is jut idő. Hazaérni meg ráérünk a szombat első…..
A Hotel Samoa egy norvég szerző játéka. Márpedig az ember nem vár sokat egy norvég szerzőtől. Pláne úgy, hogy Kristian Roald Amundsen Østby eddig mindösszesen 2 játékot tett le az asztalra (2004, 2007), amelyek a BGG tanúsága szerint nem hozták meg a várva-várt áttörést. A…..
   Ígéretem tartva ismét egy Év játéka díjassal jelentkezem. Az 1983-ban dicső címet nyert játék hátterét tekintve hasonló a pár évvel későbbi év játékához, az egyik korábbi bejegyzésemben már tárgyalt Heimlich and Co.-hoz. Itt is ügynököket alakítunk…..
Feleségem a múlt héten 50%-os akcióban (többet nem ér, annyi biztos) vett Mesinek egy "Fifi virágoskertje" játékkártyát.Hazaérkezve a munkából, este rögvest ki is akartam próbálni. Félve, előítéletekkel vettem kezembe a dobozkát. A kártyalapok minősége, és az…..
Aránylag kevés magyar boardgamegeek felhasználó készít geeklistet, pedig hasznos opció és nem utolsó sorban vagyunk egy páran akik szeretünk ilyeneket böngészni. Hazai berkekben egészen biztosan Laci viszi el a pálmát, neki jelen pillanatban 34(!) geeklistje van és a mi a még…..
Szia! Közel 40 nap van hátra a 2010-es Spiel des Jahres díjazott kihirdetéséig. Addig viszont ígéretemhez mérten ezt a díjat korábban elnyert játékokról írok. Előzőleg a Heimlich and Co-ról, most a Carcassonne-ról lesz szó.   A Gazdálkodj okosan! után az első igazi…..
Az alábbi gondolatok semmiképpen sem akarnak kimondott igazságok lenni, nem paradigmák, pusztán hangosan gondolkodás, útkeresés.A napokban indult a blogunkon is beharangozott online Stone Age bajnokság. A szervezés alatt szembesültem azzal, hogy (nem csak van, hanem) vannak potenciális…..
Lacxox 2010.05.14 16:03:17
@Plenni: Valószínűleg elfogadhatóbb lenne, bár szükségét ennek sem érezném.

@Spoonman: Bridzs (sőt Tichu is kicsit), a bemondásnak súlya van, ettől kapunk pontot. Tény, az ultinál nincs ilyen pontozás, de lehetne, pénz helyett pontszámra menni több menet alatt. Helyette marad az (de rég volt), hogy fogjuk az egyforintosokat (amiket direkt erre gyűjtött az ember évekig, és nem váltotta be a megszűntükkor sem ezeket), amiket egyenlően elosztunk a játékosok között (!), és így játszottunk.
Írtam, az összeg szerintem sem földhöz vágó, a dolgot pedig nem tudom egészen ész érvekkel alátámasztani, simán ellenérzésről van szó. Ami a belépős klubot illeti, ott a belépőért kapok egyébként ellenszolgáltatást, szóval az más eset; neten játszáskor nem a "belépőért" kapom az ellenszolgáltatást. A versenyen nem szervezési díj van, hanem a fődíj összedobása.
De félreértesz, ha azt gondolod, azt mondom, aki pókerezik, rovott múltú bűnöző. Azt nem szeretem, hogy itthon a "hagyományos" kártyajátékok kizárólag pénzhez kapcsolódnak (az ulti is, de ez észjáték, és mint ilyet, a fent leírtak szerint lehet és szoktuk is "pénz nélkül" játszani). Akik pedig rendszerint ezeket játsszák, általában teljesen más világ, mint a társasozók világa (persze átfedések mindig vannak). Nekem az a világ idegen, nekik ez a világ idegen (ki nem próbálnák ezeket a játékokat, mondván, mi értelme pénz nélkül játszani).
De én kifejezetten azt szeretem, ha nem pénzért játszom, és ebben nem a pénzért megváltott belépőjegyről beszélek, amit a kluboknak fizetnék azért, hogy játékot tudjanak venni és ezzel fenn tudják tartani sokáig a klubot. Én nem szeretem, ha "igazi" tétje van a játéknak, a győzelemnek. Fokozottan vallom, hogy a részvétel a fontos, sosem szeretném a győzelmet a játék élvezete elé helyezni.