Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fisk

0 bejegyzést írt és 454 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
Fisk 2019.08.06 00:56:50
@jotunder: minden tökéletes, hiszen Lovász elnök úr is még a helyén van, tehát gond nem lehet egy szál sem.
       A Pálinkás-féle Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kihírdette a hárommilliárd forintos Élvonal kiválósági program tizenkét győztesét.      Nusser Zoltánék világhírű kutatók. Így néz ki egy komoly ország tudományos teljesítménye és a meritokratikus alapú…..
Fisk 2017.11.15 22:15:58
Csak a miheztartás végett, mielőtt összepisilnénk magunkat Pálinkáséktól, a pőre számok:
www.ksh.hu/apps/shop.kiadvany?p_kiadvany_id=981557&p_temakor_kod=KSH&p_session_id=539629530000832&p_lang=HU

2016-2017 között GDP-arányosan 12%-os visszaesés volt a K+F ráfordítások terén, annak kétharmada se az állambácsitól jön. Innentől kezdve az Élvonalhoz hasonló programok pántlikák egy szarkupac tetején.
       A Középiskolai Matematikai Lapok (KÖMAL) költségvetéséből 15 millió forint hiányzik ebben az évben az elmaradt pályázati lehetőség miatt.        A KÖMAL 1893 óta rendez éves pontversenyt középiskolások számára, amelyen Kármán Tódor, Harsányi János, Erdős Pál, Fejér Lipót és Riesz Frigyes is…..
Fisk 2017.06.18 16:46:24
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Természetesen egyetértek veled, de a 3,36 millióban benne van az a pár kétfarkú kutyás, akik direkte lófaszt rajzoltak a papírlapra, őket kérem felmentésben részesíteni.
     Ürge-Vorsatz Diána után most Matolcsi Máténak ugrottak neki, úgyhogy megpróbálom pár sorban vázolni azt, hogy egészen pontosan mi is a lényege a Matolcsi ügyének.     Bent Fuglede dán matematikus kérdezte a következőt. Ha A  n-dimenziós pozitív mértékű euklideszi halmazon van egy…..
Fisk 2017.04.23 14:07:47
Ennyike. hvg.hu/itthon/20170423_UrgeVorsatz_Diana_es_az_osszetort_alom

"De nekem ezekből a történetekből rendszerint két dolog hiányzik. Az egyik az önreflexió. Kevéssel is be lehetne érni, de mikor szikrája sincs, valahogy az egész kínossá válik. Aki az egyik nap még az egyik táborban kiabált, másik nap meg a másikban, az ne tegyen úgy, mintha az előző nap nem is létezett volna. Az ember változik, persze, a véleménye is változik, sokféle hatás alakítja. Ez nem baj. Viszont a tévedést be kell látni, a hibákat meg kell bánni, és ügyelni, hogy ne kövessük el őket újra.

A másik, ami szerintem hiányzik, a szolidaritás. A tény, hogy polgártársaink zöme csak akkor eszmél rá a hatalom aljasságára és kegyetlenségére, amikor a saját bőrén tapasztalja, azt jelenti, hogy tragikusan megszűnt a társadalmunk szervessége. Gondosan elszigetelt csoportokban élünk. Egymásért nem szólalunk fel, egymásért nem tüntetünk, egymás jogait nem védjük, csak a magunkéit."
Fisk 2017.04.23 16:21:22
@aronsatie: nem mindegy, ki mondja, ha egyszer igaza van?
Fisk 2017.04.23 17:30:33
@aronsatie: csak részben van igazad, és teljesen mindegy.;)
   Esettanulmány 1.   Szőnyi Szilárd rezsimpocok elemzi Felföldi Zoltán "közgazdász-politológust", idézve, hogy a "CEU az abortusz és a homoszexualitás életformáját támogatja". Ebből is látszik, hogy Felföldi gumidominó, de in concreto ez az ember volt az, aki ezt a pszichiátriai szempontból igen…..
         Három EU-grant-et kapott Magyarország az ún. Advanced Researcher kategóriában az idén. Pyber László MTA Rényi, Acsády László MTA KOKI és Csibra Gergely CEU.       G.Fodor Gábor úgy fejezte be politikafilozófusi pályafutását, hogy egyetlen értékelhető sort nem tudott leírni. Innen-onnan…..
Fisk 2017.04.13 19:05:03
@velőtanya: ma elolvastam a Tindermanns bácsi sajtótájékoztatójának összefoglalóját, és abban azt mondta, hogy ellenünk - a lengyelekkel ellentétben - még azért nem folyik a 7. cikk szerinti eljárás, mert a magyar hatóságok mindig mindenben készségesen együttműködnek, míg a lengyelek nem válaszolnak a felvetett aggályokra...az egész szöveg amúgy eléggé lehangoló, mert olyan fordulatok vannak benne, hogy "nem látszik Magyarországon a jogállamiság szisztematikus leépítése" / "nézeteltéréseket tekintve a Bizottság udvariasan felvilágosítja a kormányt álláspontjáról" pl. az Állítsuk meg Brüsszel kampánnyal meg CEU-val kapcsolatban.
Annyi konkrét "fenyegetés" van benne, hogyha a politikai párbeszédet követően/alatt (amire a magyar kormányt felhívják, és amelyre eddig az mindig készségesen válaszolt) megvizsgálják a kérdéses nézeteltéréseket, és ha nem megfelelő a válasz, akkor ápr. 29 után "megteszik a következő lépéseket" - én biztos nem aludnék ettől rosszul a fideszesek helyében.
       Nyilván liberális vagyok, ne gyerekeskedjünk, mindazonáltal az én liberalizmusomnak része az is, hogy el-el mosolyodom a liberális dogmatikán, a doktríner vicceskedéseken, és nem, nem azonosulok minden liberális attitűddel, amelyet a CEU-val kapcsolatban szoktak emlegetni. És akkor mi van?…..
Fisk 2017.04.10 14:23:29
@jotunder: Szerinted, ha holnaptól a tory-k szisztematikusan elkezdenék leépíteni a szabadságjogokat, a bbc-t pártprogandacsatornává alakítanák és minden Labour-höz közeli egyetemet/civil szervezetet ellehetetlenítenének, akkor a szavazóik többsége ugyanúgy követné őket, mint eddig, csak azért mert már a nagyfater is rájuk szavazott?
Fisk 2017.04.11 14:17:38
@TG69: Szerintem a videó alapján sajnos hihető, nagyon nagy buborékban és vakhitben élt eddig a hölgy, minden szakmai elismerésem ellenére kórtörténeti dokumentum lesz egyszer ebből.
      Tamás Gáspár Miklós filozófus-közíró a kapitálfasiszta apokalipszis eljövetelét vizionálja nagyívű esszéjében. A fent említett nagy ív a bebörtönzött ellenzékiből de facto miniszterelnökké avanzsált Ang  San Suu Kyi-től egészen az első világháborús szociáldemokrata osztályárulásig feszül,…..
      Orbán Viktor  interjút adott az általa fenntartott 888.hu-nak, amelynek főszerkesztője nagyjából egy fejjel kisebb nála, nehéz volt kihagyni.  Azok a rezsimhobbitok,akik valamilyen metaforikus értelemben (köszönöm kedves jogi képviselőnk, hogy intő figyelemmel kíséri írásom) órákkal sem…..
       10:53 (Central European Time) A londoni Education Policy Institute-ban perceken belül nyilvánosságra hozzák a legújabb PISA-teszt eredményét. Ebben a pillanatban az OECD főtitkára Angel Gurría, a volt mexikói külügyminiszter beszél. 11:00-kor oldják fel az embargót az újságírók számára.…..
Fisk 2016.12.06 11:06:30
Alakul ez: 444.hu/2016/12/06/ilyen-nagyot-meg-sosem-zuhant-a-magyar-oktatas

Beérett a kiforrott oktatáspolitika gyümölcse. Dícsértessék.
A standup egy állati nehéz műfaj. Lehet monomániásnak tűnök azzal, hogy ezt emlegetem, de nem érdekel, tessék odaállni a tükör elé otthon, és csak tíz percen át folyamatosan könnyednek és viccesnek lenni. Ha megy, ki lehet állni ismeretlen emberek elé, és elmondani ugyanazt,…..
Fisk 2016.09.24 12:51:47
@csentecsa: bizonyára az a legjellemzőbb a mostani menekültekre, hogy mindegyikük hazaugrik a szarrá bombázott Szíriába meg Irakba egy kis piknikre. Meg persze az összes csak robbantgatni jön.
         Nagyon jól emlékszem arra a bizonyos napra, amikor a magyar labdarúgó-válogatott utoljára játszott nagy nemzetközi tornán egy Irapuato nevű mexikói városban. Amikor David Alaba fél perccel a kezdés után rálőtte a labdát a magyar kapura és Király Gábor csak nézte, akkor nagyon közel voltunk…..
Fisk 2016.06.16 13:06:04
@jotunder: amúgy csűrhetjük-csavarhatjuk a szavakat, ne használjuk rá a "menetelés" fogalmát, mert az szerintem is túlzás, de ettől függetlenül TG69 kartársnak van igaza abban, hogy a LÉNYEGET az jelenti, hogy nem egy helyi mocsárban dagonyá inkompetens magyar edző van a csapat élén, hanem egy profi stáb, legyen az a Dárdai-féle vagy a Storck-féle. Ők tisztességes iparosmunkát képesek kihozni ebből a csapatból, ami elég egy Finnország, Norvégia vagy Ausztria legyőzésére jobb napokon.
Fisk 2016.06.16 13:08:19
@jotunder: Azért nincs igazad teljesen, mert Ausztria lehet, hogy kiscsapat, de erőteljesen hype-olták, többek között az angol szaksajtó is: "secret favourite" / "black horse", csak úgy sorjáztak a szebbnél szebb jelzők. Viszont ezután a felvezetés után világos, hogy nagyobbat szólt az osztrákok legyőzése, ami viszont nem a magyarok hibája. Hanem az osztrákokat túlhájpoló szaksajtóé.
Fisk 2016.06.16 13:32:42
@jotunder: szerintem is kis csapat, de itt a győzelem pszichológiai szempontjából fontosabb, hogy a független szakértők is folyamatosan felértékelték őket a meccs előtt, ezért durrant nagyobbat külföldön (és valamennyire tán itthon is) a győzelem.
White House spokesman Josh Earnest said he was unaware of Lazar's comments, but added: "I'm not sure they're worthy of a response."  (AP)..
Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult a Maradj talpon! című vetélkedő forgatása közben elhunyt Dobos Kinga élettársa, Boda Sándor - írja a Bors hétvégi száma. A haláleset még tavaly szeptemberben történt: a műsor egyik statisztája, egy 32 éves nő rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. Az…..
          Holnap a Budapesti Corvinus Egyetemen zárt ajtók mögött meghallgatják Lánczi András rektorjelöltet. Ő az egyetlen jelölt, személyéről április 18-án dönt az egyetem szenátusa.         Rektori programjában Lánczi azt tűzte ki célul, hogy a Corvinus Közép-Európa vezető egyetemévé váljék.  …..
            Akarunk beszélni róla?           A Foundation for European Progressive Studies nevű szervezet közvélemény-kutatást tett közzé az Y-generáció (15-34 éves fiatalok) és a politika viszonyáról. A Magyarországra vonatkozó legfontosabb adat az, hogy azon fiatalok közül, akik egyáltalán…..
      22/7=π hirdeti a Demokrata a címlapján (ahol 2004. február ötödikén a budai "kitörésről" "Európa hősei voltak alcímmel jelent meg kép, a Balog lelkész úr által lovagkereszttel kitüntetett egykori kommunista újságíró Bencsik András jóvoltából. Tudták, hogy hetven éve kötötték fel Szálasit?…..
Fisk 2016.03.13 15:30:04
@WiteNoir: szerintem meg Koszta Jani jobb kapus, mint Buffon. De attól, hogy nekem ez a személyes véleményem, a valóság más marad.
1.  A nap karikatúrája a 888-on, by a very tehetséges jobboldali művész. (ezt is látni kell, mert olyan szép) 2.  Az aljas plágium 2010-ből.  ..
Fisk 2016.02.29 22:58:06
Fisk 2016.02.29 23:34:46
@jotunder: ugyanilyenek voltak Horn Gyulával meg Bokros Lajossal 96 tájékán a Mórickában, csak akkor a számítógépes grafika még nem ért el ilyen szintet, szóval kézzel rajzolta meg őket valami hipertehetséges emberke, aki emellett nagy didis csajokat is rajzolt nagyfarkú emberekkel mindenféle vicces pózban. 15 évesen még menő volt, de már érettségire halálosan kínossá vált. Öröm látni, h most valaki közpénzzel kitömve folytathatja ezt a naív népi képvilágot megidéző "művészetet". Amógy itt a WC-s, amiben ha jól érzékelem még a figurák is ugyanazok, csak más méretben, roppant furmányos: 888.hu/article-a-nap-karikaturaja-a-888-on-42
        Erről a levélről van szó.       Általában azokról szoktam írni, akik számára a középszerűség is elérhetetlen cél, akiket politikusok neveztek ki nagy tudóssá, mely kinevezés kilencvenháromezer négyzetkilométerre érvényes a lehetséges ötszáztízmillióból. Általában ezekről a kinevezettekről…..
      Forgács István cigány értelmiségi nyilatkozta nemrég a Mandinernek, hogy ma már húsz százalék feletti a cigányok aránya az öt éven aluli népességben. Ő ezzel foglalkozik, vélhetően tudja mit beszél. Ez ugye azt jelenti, hogy tíz-tizenöt év múlva a munkaerőpiacra belépők több mint ötöde lesz…..
          Ekkora feladathoz azonban nem lehet sikerrel hozzáfogni akkor, ha a nemzet széles rétegeit át nem hatja annak a szent célkitűzésnek belső igazsága, hogy a legműveltebb nemzetté kell lennünk Európának ezen a részén. Amit az összeomlás után eddig sikerült elérni, azt jó- részt a…..
Fisk 2016.02.08 21:36:22
@Evezős: rosszul emlékszel. Babits az volt, ld. Baumgarten díj.