Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sircharley

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
A most következő bejegyzésben a hidegháború idején eltűnt, vagy vélhetően eltűnt néhány űrhajósról lesz szó. A téma nagysága miatt csak néhány érdekesebb esetet vagy személyt választottunk ki, mivel ezzel a témával akár egy 200+ oldal hosszúságú könyvet is meg lehetne tölteni...
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Egyre többször hallható az építtetőktől új építésnél vagy felújításnál az a kívánság, hogy azért telepítenének hőszivattyú + napelem rendszert, mert szeretnék “lenullázni” a hőszivattyú alacsony áramfogyasztását. Előzőnél sokkal gyakrabban merül fel az, hogy fűtsünk árammal - tudva azt, hogy még…..
Nagy divat manapság szidni a közoktatást azzal a szöveggel, hogy "nem ad semmiféle hasznos és gyakorlati tudást a fiataloknak", melyhez gyakran hozzáteszik a humán tantárgyak (magyar, történelem) bírálatát, olykor feleslegesnek minősítését, illetve a tisztán szakmai órák igényét (szakmunkások ne…..
A jelentős rendezők pályafutásában egyszer eljön a pillanat, amikor minden korábbinál nagyobb kihívás elé kerülnek, amibe aztán vagy belebuknak, vagy megalkotják életük főművét. Amit Francis Ford Coppola számára az Apokalipszis most jelentett, az volt Ridley Scottnak a Szárnyas fejvadász. Egy…..
sircharley 2019.11.15 23:20:30
Nagy rajongója vagyok a sci-fi műfajnak, mindenféle filmet és könyvet fogyasztok a témában.
Asimov, Clarke, Silverberg, Gibson könyvei vagy éppen Ian Watson és Dan Abnett Warhammer 40000-je vagy James A. Corey Térség sorozatát is szívesen olvasom, és hát volt szerncsém Phillip K. Dick egy pár történetéhez is, többek között ahhoz is, amiből ez a film készült(Do Androids Dream of Electric Sheep?). Hát az a könyv ritka nagy értelmetlenség, ahogy Dick többi sztorija is. Nekem ezek nagyjából egy LSD tripnek tűnnek az író részéről, semmi másnak.
Na most rátérve a filmre, ha olyan szemmel nézem, hogy milyen alapanyagból építkezett, akkor azt kell mondjam, hogy kihozták a maximumot belőle. Nekem ez a film viszont nagy csalódás volt. Gyerekkoromban láttam először (39 vagyok) és nyilván nem sokat értettem belőle, de most 1-2 éve újranéztem, gondoltam, most biztos nagyot fog ütni ez az állítólag "legendás és korszakalkotó film". Hát nem ütött.
A képi világa tényleg gyönyörű, de a zene... Szabályosan idegesített Vangelis hihetetlen oda nem illő dallamai, olyan volt nekem, mintha egy másik film zenéjét hallottam volna.
A színeszi teljesítmények Rutger Hauer kivételével(ő zseniális) egyenlő a 0-val.
Ez az egész hype, hogy Deckard android vagy sem, na ebből éppen semmi nem jött át nekem, egy percre se gondoltam, hogy az lenne, nem is értem miért magyarázzák bele.
Biztos, hogy mindenki máshogy értékeli a filmeket, hiszen ez egy nagyon szubjektív műfaj, de nekem a Szárnyas Fejvadász dicsérete és tömjénezése kb. olyan, mint amikor egy színes pacákkal és csíkokkal teli vászonra azt mondják, hogy "micsoda művészet". Hát lehet az, csak nekem nem mond semmit, ahogy ez a film is maximum egy 60 %.
sircharley 2019.11.16 12:05:52
@Lazók György: Én szeretem a Mona Lisát, mert egy szép festmény, de hogy művészettörténeti mestermű lenne? Azért, mert Da Vinci festette? Azért mert 500 éves? Miért lenne az. Előtte is, utána is készültek portrék nőkről, szerintem a Mona Lisa is csak azért híres, mert kalandos a története. Ha már Da Vinci, akkor a rajzai a "tankról, meg repülőkről" sokkal érdekesebbek.
Visszatérve a filmre, azért a 60% valóban erős volt, hiszen ez egy jó film, nagyon szép képi világgal, magával ragadó hangulattal, érdekes történettel és szereplőkkel(bár a zenéjét nem tudtam bevenni, mint már említettem). Én nem azt vonom kétségbe, hogy ez egy jó film lenne, én azt nem látom benne, hogy ez egy korszakalkotó mestermű.
Ez a film azon filmek sorát bővíti, ami kicsit nehézkesen indult a pályája során, de egyre több embernek megtetszett, terjedt a híre, elkezdtek belelátni dolgokat, lehetett róla beszélni, filozofálni stb, és az eltelt lassan 40 év alatt meg már annyira sokan és sokat belebeszéltek, hogy korszakalkotó mestermű lett belőle.:)
Annyit szeretnék csak mondani, hogy nem egyformán látjuk a dolgokat, nincsen olyan film, vagy egyéb művészeti alkotás, ami "vitán felüli" lenne, hiszen mindenkinek mást adnak, mindenki a saját tapasztalata szerint látja és fogadja be ezeket.
Nincs olyan, hogy "amiknél az az egyedüli kérdés, hogy a befogadó képes-e felnőni hozzájuk."
Ha valaki nem úgy látja ezt a filmet, mint ön, akkor biztos nem elég intelligens és érett?
Ugyan már, ez a fent olvasható kritika az Ön véleménye és kész.
A James Cameron által útjára indított Terminator franchisenál kevés hányatottabb sorsú filmsorozat létezik Hollywoodban. Elvégre a Terminator 2 – Az ítéletnapja után készült folytatások, a botrányosan sikerült Genisyst leszámítva, bár a maguk nemében hellyel közzel valamennyire megállták a helyüket,…..
Fényképezni ma már egy okostelefonnal sem jelent nehézséget, ám hosszú volt az út, míg idáig elért a fotográfia. Ki volt az első ember, akit megörökítettek? Mikor sikerült először lefotózni a Földet az űrből? Bemutatjuk a fotózás történetének legfontosabb állomásait.  1. Itt kezdődött minden A…..
sircharley 2019.10.26 10:45:53
James Bond régebb óta köztünk van, mint ameddig a hidegháború tartott. Két tucat filmje mellett nem beszéltünk még a kismillió utánzóról és a hatását mutató kémfilmek özönéről, amik azóta is kiapadhatatlanul érkeznek. A Bond-láz más filmsorozatokat is elkapott, a Fantomas visszatér és A magas szőke…..
Az utóbbi napokban arról beszélt mindenki, hogy a Ponyvaregény, vagy éppen a Holló is már 25 éve jött ki. Ezért megnéztem, hogy ugyan mik taroltak még a mozikban 1994-ben. Az állam meg esett is lefele, mert rá kellett jönnöm, hogy ez bizony az egyik legerősebb év lehetett a filmtörténetben. Persze…..
A Sega konzol ikonikus alakjának, Sonic-nak, az előzetese kisebb felháborodást váltott ki, amit az alkotók meghallottak...
A tegnapi bejegyzést szokatlan megértéssel fogadták a hozzászólók. Arról tűnődtem, vajon miért nincs nyelvvizsgájuk a szegényebb néprétegekből való diákoknak. A kommentelők kulturált módon értelmezték egy médiatanár töprengését, akinek a tanítványai közül körülbelül minden harmadik nem vehette át a…..
sircharley 2019.04.28 15:47:40
@Zöldi László: Nem igazán értem, hogy mit szeretne mondani ezzel az írással. A számítógéphez jutáshoz mi köze van a nyelvtudásnak és a nyelvvizsgának?
20 éve valóban csak a gazdagabb gyerekek játékszere volt az internet(a PC már nem, nekem is volt, pedig édesanyám egyedül nevelt minket a tesómmal egy durva varrónői fizetésből, mégis volt PC-m otthon)
De ma már ez nem téma, amikor szó szerint mindenki zsebében ott az internet elérés.
A nyelvvizsga kérdésre meg csak annyit, hogy lehet, hogy az ön tanítványai elvannak nyelvvizsga nélkül külföldön, az ott megszerzett nyelvtudással, de ha valaki a nyelvtudásáról hivatalos papírt akar, akkor nyelvvizsgát kell tenni.
Vezetni sem lehet jogsi nélkül, holott ahhoz, hogy menjen a kocsi, nem kell a papír.
Ha valaki ma meg akar tanulni egy nyelvet, akkor kvázi ingyen, vagy legalábbis nem sok pénzből megteheti, teljesen függetlenül a szociális hátterétől, csak egy kis "segg" kell hozzá.
Az idő telik, ezen nincs mit szépíteni. A jó hír azonban az, hogy néhány filmen - nagy szerencsénkre - alig fog. Ilyen időtálló vígjáték többek között az idén 25 éves Ace Ventura - Állati nyomoZoo, amely Jim Carrey kiváló arcjátékára és - legalábbis magyarul - még ma is fergeteges szövegkönyvre…..
A parlament döntése alapján - a választások miatt - tavaly korábban kezdődött a kilakoltatási moratórium, és idén tovább, április 30-ig tartott. A meghosszabbított moratórium végeztével újra elkezdődnek a kilakoltatások, mivel továbbra sincsen olyan lakáspolitika Magyarországon, amely segítséget…..
"Nem veszi tudomásul a magyar választás eredményét és meg akarja büntetni Magyarországot Soros György" – kelti újra a hangulatot a Magyar Idők. A keddi szám címlapsztorija arról szól, hogy a kormány legnagyobb mumusa Brüsszelbe utazott, ahol minden bizonnyal a migránsok betelepítéséről tárgyalt (mi…..
sircharley 2018.04.17 13:25:12
@GNDL: Igen, ez nekem is eszembe jutott már egy párszor, mármint az, hogy nem értem Orbánékat és a kiszolgáló személyzetet("újságírók, TV-sek stb).
Azt gondolják, hogy ez így lesz 20 v. 30 év múlva is?
Birkák a magyar emberek, lehet őket butítani sokáig, de ha itt Orbán keményebb diktatúrát akar bevezetni, - márpedig ha nem akar, akkor hamar elküldik, még az egyáltalán nem demokratikus választási rendszerével együtt is-, akkor előbb-utóbb jobb esetben a vádlottak padján találja magát a teljes sleppel együtt, rosszabb esetben pedig a villanykarón.
Senki nem szeretne ilyesmit, de ha az emberek nem látnak más megoldást a leváltására, akkor Budapesten gyorsan összeszalad 200-300 ezer ember, akik azzal a lendülettel kergetik szét a parlamentet, aztán Viktorék meg b...hatják a Szabolcsi cigányokat, akik rájuk szavaztak, meg a falusi nyugdíjast.
Ha az elkövetkező 10-15 évben lesz Magyarországnak egy normális, demokratikusan megválasztott kormánya, akkor simán elő fogják szedni nemcsak a fejeseket, de a talpnyalókat is.
sircharley 2018.04.17 14:04:47
@GNDL: Ja, arra én is kíváncsi leszek, hogy 2020 után, amikor Brüsszelben elzárják a csapokat, mit fog "parasztvakítani " a közmédia a kormány által?
"Rohadt EU nem ad pénzt, amit ellophatunk, úgyhogy kénytelenek leszünk megint tőletek elvenni, de nem baj kedves nyugdíjas, azért utáljuk együtt őket, én meg nem adok neked nyugdíjemelést, sőt még a gáz árát is felemelem. De azért szavazz rám, jó? Mert nem mi tehetünk róla, hanem Brüsszel."
Hol ér véget az olcsó szórakoztatás, és mikortól nevezhetünk valamit műalkotásnak? A kérdés megválaszolása ilyen általános megfogalmazásban messzire vezetne. Már Leonardo da Vinci Vitruvius-tanulmánya is azt a kérdést feszegette, hogy hol húzódik az alkalmazott tudomány és a művészet határa. Az…..
Egy korosztály, akik gyülekezeteink holtterében vannak, néha látjuk, néha pedig szem elől tévesztjük őket. Beszélünk róluk, de bizonytalanok vagyunk, hogyan beszéljünk velük. Hogyan viszonyuljunk a híres Y generációhoz, azaz a mai egyetemista és fiatal felnőtt korosztályhoz? A mai magyar valóság a…..
sircharley 2018.02.03 13:13:56
Az a baj az emberekkel, főleg a keresztény hagyományokat követő, de akár az iszlám vallású embereket is ide sorolhatom, hogy összekeverik a hitet a vallással. Az, hogy valaki hisz egy felsőbb hatalomban(továbbiakban Isten), az azt jelenti, hogy bízik benne, hogy van valaki "fölötte", aki vigyáz rá, akihez fordulhat, ha baja van. Ahogy a cikkben van az idézetben, akivel minden este beszélgethet és ezáltal jobban megismeri magát, és ezáltal akár a problémára is megoldást találhat. Szerintem az igazi HIT-hez nincs szükség papokra , templomra, "szentírásra", semmire, csak az emberre.
Ezzel szemben a vallásos emberek nem Istenben(bárminek is hívják)hisznek, hanem az intézményben, a csoportban, amit az adott felsőbb hatalom nevében emberek hoztak létre. Ezeknek az embereknek arra van szüksége, hogy tartozzanak valahova, legyen egy ember(pap, imám, rabbi stb), aki megmondja nekik, hogy mit gondoljanak, mit egyenek, hogy öltözzenek, hová rakják a pénzüket(természetesen az egyháznak), milyen szemmel nézzenek a világra.
Hogy baj-e ez? Nem, egyáltalán nem baj, hisz ha valaki ebben talál vigaszt, megnyugvást, boldogságot, akkor jó neki.
A baj azzal van, hogy ezek az emberek nagy többsége csak saját magát tekinti hívőnek(holott szerintem nem azok), csak azt az utat látja helyesnek, amit ő követ és a többi vallás híveit( az igazi, egyházon kívüli hívőket meg pláne) gyakorlatilag ellenségnek tekinti.
Mint a -mikocami- nevezetű hozzászóló.
Egyből elkezdett a Bibliából idézgetni, hogy mi az Isten erkölcsi irányadó bla-bla-bla.
A Biblia egy könyv, amit emberek írtak embereknek, emberek gyűjtötték össze évszázadok alatt és emberek döntöttek arról, hogy mi legyen benne és mi nem.
A Biblia egy eszköz, amit arra használtak évezredeken keresztül, hogy irányítsák az embereket.
A Biblia és az összes többi "szentírás" kb annyira Isten szava, mint az, amit ide leírtam.
Újabb videós toplistával jelentkezem, melyben az általam 10 legrosszabbnak vélt filmes második részt rangsoroltam. Természetesen mint mindig, a lista ezúttal is szubjektív, pusztán az én személyes véleményemet tükrözi, nem kell kőbe vésett igazságként kezelni. Kattintás után elérhető a videó, jó…..
A fenti, két és fél perces előzetessel picivel már talán beljebb vagyunk a március 26-án érkező Terror című sorozatot illetően, amiben egy expedíció elmegy az Északnyugati átjárót keresni, aztán jégbe fagy, és mindenki odavész. A valóságban a fagy és az éhség lehetett a vesztük, a Dan Simmons…..
Tegnapelőtt a baloldali ellenzék élére szánt miniszterelnök-jelölt hat interjút adott. De ki ez a nyurga, negyven körüli politikus, aki az MSZP program-bemutatóján bejelentkezett a Jobbik nélküli ellenzék vezetésére? Akit érdekelnek az életrajzi adatai, nézze meg kacskaringós pályafutását a…..