Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beze

55 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beze Cardiffban The End 2013.05.12 16:00:20
Több, mint két éve írtam utoljára bejegyzést. Régóta fontolgatom, hogy illendő lenne lezárni ez a blogot, ha már elkezdtem annó nagy lelkesen. Remekül kijött volna a lépés, ha nem Cardiffban kapok munkát diplomázás után - mert akkor ugye véget ért volna a Life in Cardiff. De…..
 Najó, de. Mégpedig sokan, és otthon :) De ne szaladjunk előre.Ha minden igaz, október végén írtam utoljára. Ami nem ma volt, sőt, mondhatnám, hogy tavaly, és még igaz is lenne. Egyébként most így elgondolkodván, hogy miről is írjak, elolvastam a tavaly januári (a…..
Pontosabban 2010 októberének a végén.Az előző bejegyzéshez annyit, hogy még mindig várjuk a számlákat. Mivel szolgáltatót váltottunk (akit érdekel: Swalectől British Gasre), még szeretnének egy leolvasást, hogy utána küldhessék a szeretetcsomagot. Azért bízom benne, hogy havi…..
Bezony, mindenki legyen rám büszke... még csak két hét telt el, és máris újabb blogbejegyzés :) No, nem mintha annyian olvasnák, de mégis.Az első hét munkája az nagyjából a takarítás volt. Mint kiderült egyébként, nem a fal volt penészes, hanem a szekrény hátulja, belülről.…..
Úristen, fura megint innen, Cardiffból írni.Mondhatnék kifogásokat, hogy miért nem írtam április óta, de úgyse hinné el senki, úgyhogy inkább bevallom az igazat. Szóval egyszerűen szörnyen összefolytak a napok az utolsó egy-két hónapban a múlt tanévben. Mindennap körülbelül…..
Beze Cardiffban Ezmegaz 2010.04.15 17:26:00
Megpróbálom összefoglalni, hogy mi is történt az elmúlt három hétben; bár nehéz feladat lesz :)Szóval, miután elmentek a fiúk, még volt két hét a tavaszi szünetből - gondolná az ember, hogy kemény ismétléssel töltöttem. Pedig nem. Sőt, mi több, ennél jobban semmittenni…..
Beze 2010.04.22 21:29:22
Beze Cardiffban Tavaszi szünet 2010.03.26 22:34:00
Sziasztok kedves Olvasók! Megint eltelt három hét, bocsánat, hogy nem írtam. Most igyekszem pótolni, amit tudok, meg különben is, Anitának jövő héten van a szülinapja, és mondta, hogy írjak valami szépet :PElőször is kezdeném azzal, hogy megjött a Principles of Business…..
Beze Cardiffban Eredmények 2010.03.03 20:51:00
Most csak egy rövid bejegyzés a héten begyűjtött eredményekről:Study Skills - a rendszeres blogolvasó biztos emlékszik az első féléves kamutantárgyra, amelynek értéke 0, azaz nulla kredit. Mondanám, hogy érdemes volt bejárni órákra, de ez nem igaz... A lényeg az a 10 perc munka…..
Igen, Lilivel ellentétben én még mindig nem találtam melót... így viszont továbbra is áll a mondása, azaz tőlem, a nem bölcsésztől, kérdezheti, hogy kérek-e sültkrumplit :D Bár jobban örülnék neki, ha visszakérdezhetnék ugyanúgy... anyway, aki nyárra bármilyen rész- vagy…..
 Jééé, már megint eltelt egy-két hét :P Sajnálom, hogy nem írtam, remélem aki akart, az kontaktált velem... igazából sok érdekes, említésre méltó dolog nem történt, ami meg igen, azt most igyekszem megosztani Veletek.Szóval, most már biztos, hogy jövőre is Cardiffban…..
Valahogy ugyanaz az érzésem van, mint az első szemeszterben volt. Amíg nem volt iskola, egyszerűen hihetetlen lassan telt az idő; minden nap hosszúnak tűnt. Most, hogy megint kell órákra járni, még fel sem keltem, már vacsora van. Aztán este, aztán már alvás, hogy megint…..
Elkezdődött. Mit ne mondjak, mintha véget sem ért volna decemberben, minden megy ugyanúgy tovább, apróbb változásokkal. Ilyen például, hogy az előző szemeszterből csak egyetlen tanárom maradt meg, minden más tárgyból csere volt... valamint az órarendem is módosult (egyelőre…..
Lodovik Flies 2/3 2010.01.13 11:49:00
Alig fel oraja lett vege az Accounting vizsganak. Random adatokbol kellett Balance Sheetet osszerakni (14 pont), voltak definiciok (22 pont) es Profit & Loss Account valamint Depreciation (Sum of Digits es Reducing Balance Rate modszerekkel) es Stock (Weighted Avarage Cost) (14 pont).Az utolso…..
Beze Cardiffban Lakás 2010.01.19 22:03:00
Már megint egy hete nem írtam, de hát ha nincs semmi érdekes, miről írjon az ember... na, lényeg, hogy most lett. De ne olyan sietősen, kezdjük az elmúlt héttel.Hétfőn a blogírás után délután rájöttem, hogy az egyik esszékérdést, amiről azt hittem, hogy nagyon jól megírtam,…..
Beze Cardiffban Vizsgaidőszak 2010.01.11 12:59:15
Kedves mindenki, bocsánat, hogy az elmúlt héten nem írtam, mentségemre legyen az ezen a héten történő három vizsgám... szóval, hogy mi is történt... kezdeném azzal, hogy elég hamar sikerült visszarázódnom az itteni életbe. Úgy látszik, az agyam tényleg külön mappákban…..
Beze Cardiffban Beze vs. Cardiff 2010.01.03 14:04:00
 Najó, azért annyira nem küzdök vele :) Lényeg, hogy sikeresen megérkeztem, és ugyanaz az érzésem van, mint mikor hazamentem: egyszerűen minta a köztes időszak (ugye akkor a 3 hónap ittlét, most a 3 hét ottlét) kiesett volna, és ott folytatnám, ahol abbahagytam. Kis…..
Beze Cardiffban Bezony... 2009.12.14 16:49:03
 ... itthon vagyok.Még csak egy napja sem, de már tudom, hogy azért az otthon az otthon :) Szóval tök jó, de mivel ez a blog nem erről szól, rövidre fogom. Lehet élőben keresni ha tényleg hiányzom XDJanuár 2-án indulok vissza, 3-án érkezek meg... addig is: kellemes ünnepeket…..
I'm going home ..
Beze Cardiffban Vis za áml ás 2009.12.12 18:30:32
1 Így, egy igen jól sikerült karácsonyi buli után, hajnalok hajnalán kelve, hogy Liut felébresszem, majd utána délután 3ig aludva, és most éppen pakolás közben írom a blogom. De azt hiszem, tulajdonképpen csak a szám a lényeg: 1.Akkor holnap ;)..
 2 ... azaz kilenc kerek nap (pontosabban 2 nap, 03 óra, 52 perc és 31 mp) múlva fog leszállni a gépem Ferihegy 1-re. Mit ne mondjak, már nagyon várom. Oké, hogy jó itt, meg megszoktam, meg szeretem meg élvezem, de azért otthon az mégiscsak otthon. Úgyhogy mágyák…..
 9... azaz kilenc kerek nap (pontosabban 8 nap, 21 óra, 29 perc és 48 mp) múlva fog leszállni a gépem Ferihegy 1-re. Mit ne mondjak, már nagyon várom. Oké, hogy jó itt, meg megszoktam, meg szeretem meg élvezem, de azért otthon az mégiscsak otthon. Úgyhogy mágyák…..
Beze 2009.12.06 22:37:51
@Lodovik Trema: hajrá XD rájöttem, hogy kb minden le van írva, ami kell a lecture note-okban... használd :P én kb 450nél járok... az egész jó :P
Beze 2009.12.06 22:43:49
@Lodovik Trema: nem, arra gondoltam. én úgy szerkesztem az esszét, h végig veszem a group behaviour feature-öket, megnézem mi lehet rossz, mi rá a megoldás, és azt hol érdemes, away dayen v office-ban... és ez kb mind le van írva ott...
 7... azaz kilenc kerek nap (pontosabban 7 nap, 00 óra, 35 perc és 39 mp) múlva fog leszállni a gépem Ferihegy 1-re. Mit ne mondjak, már nagyon várom. Oké, hogy jó itt, meg megszoktam, meg szeretem meg élvezem, de azért otthon az mégiscsak otthon. Úgyhogy mágyák haza!!!Tegnap nem…..
Beze Cardiffban Visszaszámlálás 2009.12.03 17:47:00
Houston, az utas készen áll, kezdjék meg a visszaszámlálást: 10... azaz tíz kerek nap (pontosabban 10 nap, 1 óra, 58 perc és 22 mp) múlva fog leszállni a gépem Ferihegy 1-re. Mit ne mondjak, már nagyon várom. Oké, hogy jó itt, meg megszoktam, meg szeretem meg élvezem, de azért…..
De mielőtt a tárgyra térnék, csak néhány szó a különbségekről az otthoni és az itten szórakozóhelyek között. Az egyik kedvenc törvényem az az, amelyik tiltja a dohányzást a pubok, disco-k és egyéb szórakozóhelyek épületén belül. Ki lehet menni a legtöbb helyen egy…..