Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hertelendi Boldizsár

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendkívül szórakoztató írás jelent meg néhány napja az Economistban, az obligát meghatározás szerint „tekintélyes brit gazdasági hetilapban”. Szerzőjének valószínűleg nem a szórakoztatás volt a legfőbb célja, hanem annak sokadik elmesélése, hogy mennyire…..
A Délmagyar címlapján vezércikként jelent meg, hogy a biciklisek milyen nagyon szabálytalanok, bizony. Példa erre a Dugonics tér, ahol a biciklisek 70%-a szabálytalan volt, mert a zebrán tekert át. Az újságírónak csak az nem tűnt föl, hogy szabályos lehetőség nincs a…..
Attila nem sokat cifrázta: közölte, hogy a csatolt fotó Szántódrév kompállomáson készült, majd elköszönt. De igaza van, mert ehhez tényleg nehéz mit hozzáfűzni. Ugyan a James-versenynek az angol nyelvű félrefordítások a témája, azért az itt megjelenő többi nyelven is…..
Az Alkotmánybíróság döntésével az ingatlanadó beszedése egyelőre meghiúsult. Két felé szakad a véleményem: esetleges adóalanyként örülök, hogy biztosan nem kell újabb adót fizetni (fogalmam sincs, hogy kellett-e volna), állampolgárként viszont sajnálom, hogy az állam…..
Hertelendi Boldizsár 2010.01.29 09:18:02
"Ennek a kormánynak semmi sem sikerült, csak mindent összezavarni az országban. Ahogy mondtam, Orbán Viktor országlását egyetlen porcikám sem kívánja, de ennél az sem lesz rosszabb. Mert ennél nem lehetséges rosszabbul kormányozni."

Erről eszembe jut a vicc; találkozik a pesszimista és az optimista, elkezdenek beszélgetni, megszólal a pesszimista:
- Hát milyen borzalmas világot élünk, katasztrófális a helyzet, hát ennél már nem is lehetne rosszabb.
Mire az optimista:
- Dehogynem, dehogynem.

@zeee: "4. A mostani AB döntés és annak indoklása korrekt, de gyanítom, hogy az AB ezúttal nem a "gonosz kormány" által kitalált "népnyúzás elvét" kifogásolta, hanem az ellenőrző hatóság önmérsékletéről nem volt meggyőződve. Úgyhogy elvtársak, a hiba másban is keresendő."

Akinek volt már hivatalos ügye az APEH-vel, az erre a mondatodra hatalmasakat bólint busa kis fejével.
De a fő probléma nem ez; az APEH mindig azt a törvényt és azt a paragrafust veszi elő ami alapján büntethet, és nagyon könnyű helyzetben vannak, mert Magyarországon rengeteg egymással és néha önmagával sem konzisztens törvény, jogszabály stb. él és virul.

@_Ske_: másoktól eltérően gyakorlott programozó vagyok. Ez a kalkulátor nem ér 7 milliót. 700.000-et talán, mert a programozónak is kell valamiből élni, de még ez is jó ár.
 Szabálytalan vételezés az egyik legzseniálisabb szakkifejezés a lopásra. Azt már szinte nem is érdemes szóvá tenni, hogy az energiaszolgáltatók nevükkel ellentétben hatóságként viselkednek a legrosszabb attitűdökkel. Tisztelt Zugügyvéd!Édesanyám esetében szeretnék…..
Pesti majmok, bekaphatjátok - ha valaki Pesthez nem kötődő élethelyzetben ilyet mond, semmi gond nincs, egyszerűen hülye. Ha viszont egy városi újság ilyen címmel jelentet meg főszerkesztői jegyzetet, akkor ott valami valakinél nagyon csúnyán bekattant.Egy nagyon rövid és nem túl…..
Hertelendi Boldizsár 2010.01.15 12:46:23
@Kalamona: kecsketejből csináltok sajtot? Egyszer ettem az Őrségben kecskesajtot, hát az valami frenetikus volt!
Hertelendi Boldizsár 2010.01.15 13:18:20
@Kalamona: na így kell eljutni az EKF-től a kecskesajtig... ;-) tényleg neked nincs blog-od? írhatnál pl. a kecskesajtkészítésről, ez engem úgyis jobban érdekelne mint a vidék-nemvidék ellentét... ;-) bár egy gazdaságban mindig van tennivaló, talán ilyenkor télen azért több időd van mondjuk khhhhmmmmm blog-ot írni... ;-) úgyis rábeszéllek ne is ellenkezz... ;-)
Hertelendi Boldizsár 2010.01.15 13:59:43
@Kalamona: Akkor ma már megérte felkelnem ha valakinek sikerült pár vidám perccet szereznem. Termelői tejet tudok venni (nem homogénezett és nem pasztőrözött), jövő héten kipróbálom.
Sziasztok!   Először kommentnek szántam a "nyugdíjasnak fiatal, munkaerőnek öreg" c. poszthoz, de nem akartam eltérni a posztíró gondolataitól, viszont mégis sikerült, így inkább elküldöm nektek.   Ezzel a jelenséggel én anyukámon keresztül találkozom...…..
Hertelendi Boldizsár 2010.01.11 12:17:44
@Káin: Esélyem sincs ilyen állást találni itthon. Az elmúlt egy évben kb 150 helyre pályáztam (ezirányú tapasztalataim megegyeznek az itt már többször meg- és leírtakkal, talán még egy kicsit negatívabb is), találkoztam annyi idiótával amennyi nekem egy életre elég.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor már tizedszer hallottam azt a véleményt, hogy nekem a megpályázott álláshoz nem lesz kellő motivációm, mert a tapasztalatom, szakmai és nyelvtudásom stb. sokkal többet ér, mint az aktuális munka... És ezt természetesen ránézésre mondták meg. Érdekes módon Ausztriában senkit nem zavart, hogy az anyanyelvemen kívül még 3 nyelvet beszélek, és az sem hogy széleskörű tapasztalattal rendelkezem.
A főnököm egy (itthoni viszonylatban) öreg motoros lesz, ránézésre 45-50 közé saccoltam, mellesleg két éve dolgozik a cégnél, nem ő jelentkezett, hanem átcsábították egy másik cégtől (bizony tőlünk pár kilométerre nyugatra ilyen öreg harcosokért verekednek a cégek). Mellesleg nem született osztrák.

Amíg a Magyarországon tevékenykedő cégek nem jutnak el oda, hogy örüljenek, ha valaki széles látókörrel és tudással rendelkezik, hanem gondolkodni nem akaró biorobotokat, ill. idomított majmokat akarnak alkalmazni addig nem fog változni semmi.
Hertelendi Boldizsár 2010.01.11 12:21:13
@kacorka: Sajnos nem tudom mi lesz a jelenleg kb 1 millió munkanélkülivel... :-(
Hertelendi Boldizsár 2010.01.11 12:33:50
@céerem: köszönöm.

Nem akarok negatív lenni, de ha valaki meg akar élni (félreértés ne essék nem jól élni csak élni valahogy), akkor jobban teszi ha befogja a száját és nem áll ki magáért, mert úgy kirúgják hogy a lába sem éri a földet. Undorító, de ez van, és ehhez nem kellett a válság sem.

Egy közeli barátomra a saját munkáján kívül rá akartak lőcsölni tavaly egy elbocsátott munkatársa melóját is, "valakinek meg kell csinálni" felkiáltással. Mondta, oké megcsinálom plusz ennyiért, a főnöke a képébe nevetett és annyit hozzátette "megcsinálod kisfiam vagy kirúglak". Na a skac felmondott (már ő is régen kacsintgatott külföldre), le akarták vele töltetni az 50 nap felmondási idejét, mivel a skac meg nem akarta, mindennap bement a főnökéhez kizárólag akkor, amikor volt nála valaki és ordenáré módon elküldte a pi...ba, három napig tartott a felmondási ideje...
Szia! Az előbb akadtam a blogodra, s nagyon tetszik, mivel én is szívtam/szívok eleget.   Volt egy érdekes nyaram, amikor megint munkát kerestem. A hirdetés: asszisztens egy logisztikai cégnél. Két és fél egyetemi diplomával meg tanári tapasztalattal gondoltam megpróbálom. Én…..
Sziasztok! Rövid leszek.Egy kis cégnél dolgozom, vagyunk vagy nyolcan összesen. Már három éve vagyok itt és eddig semmi komolyabb problémám nem volt sem a munkával, sem a főnökünkkel. Persze jóban sem vagyunk, tartjuk a 2 lépés távolságot.   Még Karácsony előtt…..
Az alábbiakban egy összetört édesanya levelét tesszük közzé, aki a tragikus körülmények között elhunyt fia ügyeit próbálta meg lezárni az OTP-ben.„Fiam 2009. április 21-én tragikus autóbalesetben elhunyt. Egy héttel később a menyasszonya és én a szükséges papírokkal…..
2007. 09. 01. előtt egy héttel úgy éreztem megnyertem a főnyereményt. Ekkorra íródott a munkaszerződésem a Cégnél. Ez azért is volt öröm, mert elfogadták, hogy nincs szakképesítésem, csak gyakorlatom. Boldogan elfogadtam, még úgy is, hogy kiderült, hogy nem 8 órát, hanem…..
Hertelendi Boldizsár 2009.12.23 11:48:03
@Pszt!: naiv vagy... dolgoztam már olyan cégnél ahol a szabadságokat kiadták papíron de ha nem mentél be dolgozni akkor nem maradtál sokáig a cégnél ... ki kell adni persze.... nem tudom hol élsz ember a Holdon?
Ellenőrző Ki a bűnös? 2009.12.17 08:00:00
Karácsony alkalmából a nem vallásos családban nevelkedő gyerek is találkozik Jézus születésének történetével és az ehhez kapcsolódó hitvilággal. Néha -szerencsétlen módon- agresszív és félelmetkeltő formában történik mindez, mint El Topo kisfiának esetében is, amikoris…..
Hertelendi Boldizsár 2009.12.17 10:54:16
@Agrael: elnézést, de nem értem amit írsz... ahogy talán az előző kommentemből kitűnt érdekelnek a vallások nemcsak a kereszténység hanem a többi világvallás is (hívő vagyok de nem vallásos de ez más tészta) így a Bibliát is többször elolvastam. Valahogy nem emlékszem olyan részre a Bibliából ahol a gyermekeket bűnösnek írnák le, sokkal inkább bűntelennek... ha már a hitoktatásnál tartunk...
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
Hertelendi Boldizsár 2009.12.11 13:43:54
Első olvasatra az jutott eszembe, hogy a szerző egy nagy marha. Aztán végiggondolva rájöttem hogy nem is akkora marha, továbbgondolva nem is marha.

Egyvalamit mindig mindenki elfelejt hogy Gaia nénit a legkevésbé sem érdekli az emberiség: csak egy faj a sok közül. A Föld hosszú történelmében történtek már olyan mértékű fajkihalások is, amikor az akkor létező fajok 95%-a kipusztult, és Földanyánk szépen pótolta őket. Igaz beletelt pár millió évbe de a Földnek van ideje.

Ami a környezetvédelmet illeti, igen a környezetvédelem =takarékosság=válság. Mivel ez a reláció fordítva is igaz, ezért amint elmúlik a válság a takarékosság is feledésbe megy és a környezetvédelem sem lesz fontos téma. Ha az átlag polgárnak megint lesz pénze akkor megint vesz újat nagyobbat szebbet és ahogy írtad majd HD minőségben fogja nézni a bálnák pusztulását.

Jelen helyzetben a világméretű takarékosság válságot okozna, ezt pedig egyetlen állam sem engedheti meg magának. Persze ha az ember mint csoport nem birkanyáj lenne, akkor már a a 70-es évektől elkezdődött volna az új energiaforrások kutatása, nem csak valamiféle bohócelőadás keretében hanem nagymennyiségű pénzzel idővel energiával. Most 2009-et írunk és még mindig csak nevetséges próbálkozások vannak arra hogy a mindennapi élethez szükséges energiaéhségünket ne olajjal szénnel és gázzal verjük el.

De ahogy mondtam amikor az emberiség kipusztul Földanyánk ugyan koszos lesz pár tízezer évig, de ez a pár tízezer év csak egy pillanat számára.
 Magukból kikeltek tucatjai töltik meg dühöngő hozzászólásaikkal a kommentfelületeket: januártól a műszakin alkalmatlan járművek nem csak megbuknak, de ki is vonják ezeket a forgalomból.Egy tipikus, még nem is váladékot köpködő hozzászólás valahonnan, a tipikus, magyar…..
Hertelendi Boldizsár 2009.12.07 20:13:01
@igazitrebitsch:
"A balesetek hány százalékát okozzák vajon a tökéletlen műszaki állapotú járművekkel közlekedők, és mennyit a figyelmetlenül, vagy a szabályokat magasról leszarva közlekedők?"

erre én is kíváncsi vagyok...

Ja 18 éves opelem van azonkívül hogy rozsdásodik (mint minden opel) kormány, fék, futómű, és természetesen a motor tökéletes állapotban van, évente megy felülvizsgálatra és a zöldkártyához sem kell jattolnom...
Fogadjuk el a játék kedvéért alapvilágcsúcsnak a Virslis nevű olvasónk által beküldött Baroni Bécsi Würstchent, ami nyomokban búzát, tojást, tejet, pisztáciát, mandulát és zellert is tartalmazhat. Az ember, sőt a rák is persze mindenféle rémtörténeteket hall a virsli…..
Hertelendi Boldizsár 2009.12.07 09:03:29
@CatMother: Egy magyar almatermesztő mesélte még a 2000-es évek elején, hogy az almafákat évente 9-szer permetezik... persze gondolom nem marad benne semmi mérgező... ;-)

Egyiptom paprika: tavaly voltunk Egyiptomban és nemcsak a szépet és jót láttuk hanem azt is hogy hogy élnek az ottaniak. Az öntözőcsatornába öntik bele a szemetet (nemcsak háztartási hulladékot, hanem építkezési hulladék festék stb) és ezzel a vízzel öntöznek. Azt is saját szememmel láttam hogy hogyan védekeznek kártevők ellen: arab emberke a derekára kötözött nejlonzsákból marokkal szórt valami fehér port a paprikákra, utólag megtudtam hogy ez valami gombaellenes készítmény. Persze így pontosan be lehet tartani az adagolást... ;-) azóta nem eszek semmit ami Egyiptomból jön.
Hertelendi Boldizsár 2009.12.07 09:15:53
@EÖ (Sinnerman): tisztában vagyok vele, hogy sok magyar gazda is tojik magasról mindenféle előírásra... annó még a 90-es években volt saját kertünk (nem nagy kb 400 nm plusz egy kis gyümölcsös) ott sok mindent meg lehetett termelni, és -bár akkor nem tudtam -, de teljesen bio volt (értsd: lusták voltunk permetezni meg műtrágyázni ;-)
Lehet hogy csak a nosztalgia mondatja velem de azóta sem ettem olyan finom zöldségeket...
Hertelendi Boldizsár 2009.12.07 09:19:56
@EÖ (Sinnerman): egyébként majdnem minden évben vágunk (vágatunk) malacot, azokat pl. kukoricával etetik (tudom abban is lehet vegyszer), össze sem lehet hasnlítani egy bolti disznóhússal, ha csak azt nézem hogy ha kiteszem 1 órára akkor nem folyik el a fele vízként az talán mond valamit....
Biztos vagyok benne, hogy az amerikai átlagpolgár már feltette magának a kellemetlen kérdést: "Mégis milyen haszna volt/van édes hazámnak az afganisztáni és iraki háborúból? Nagyon szép dolog, hogy felszabadítottuk őket, azután felvettük a harcot…..
Hertelendi Boldizsár 2009.12.04 11:02:28
@ÁkiBáki: semmi gond.. hmmm... gondolok én sok mindenre... ;-) talán az USA-ban kevés volt az utcán a heroin? Nemrég olvastam egy cikket, hogy mivel több afgán hadúrral megegyezett az amerikai hadsereg hogy segítenek a tálibok elleni harcban azóta többszörösére nőtt a mákültetvények száma és így természetesen az ópiumtermelés is, főleg az északi országrészben, hiszen a tálibok tűzzel-vassal harcoltak a heroin előállításához szükséges mákültetvények tulajdonosai ellen, akik természetesen azonosak a tálibok ellen "besegítő" hadurakkal... ;-)
Hertelendi Boldizsár 2009.12.04 11:09:31
@Valandil: jólvanna... ;-) nem akarok okoskodni, de azért a hasonlóság kísérteties a probléma gyökerét tekintve... Adott egy vagy több szocializálódásra képtelen csoport (hogy most bevándorló, vagy az adott ország állampolgára az a probléma kimenetelére nézve szinte mindegy) akiknél, ahogy írtad "Nem menő iskolába járatni a gyereket, mégha ez ingyenes+kötelező, nem menő nem lopni/nem rabolni, stb." Hmmm... kíváncsi vagyok mikor kér a magyar állam segítséget az USA-tól (tanácsadókra gondolok) eme probléma megoldására... ;-) Ők már régebb óta küzdenek ezzel a problémával, bár ahogy az eredményeiket elnézem; vak vezet világtalant jellegű lenne a segítség
Hertelendi Boldizsár 2009.12.04 11:50:46
@gauche caviar: nem tartom magamat szakértőnek főleg nem katonai vagy akár kisebbségi-szociális-bűnözés stb témában nem... ;-) egyszerűen csak gondolkodtam. Egyébként mivel gyakorló programozó vagyok, az általad emlegetett "best practice" módszert naponta felhasználom, nem is tudnám másképp tenni hiszen manapság teljesen új ötlettel előállni nagyon nehéz, viszont mások összegyűjtött tapasztalatát felhasználva "ötleteket lopva" létre lehet hozni egy olyan megoldást ami nem az én eredetiségemen alapul csak épp továbbfejlesztettem.
Péntek 13-a van, remélem senki sem babonás túlzottan. Következzen egy érdekes jogi kérdés ancitól, aki arra kíváncsi, van-e joga a munkaadóknak reggel begyűjteni az alkalmazottak mobiljait és csak a munkaidő végeztével visszaadni azokat. Ha érdekel, kattints a tovább gombra.…..
Hertelendi Boldizsár 2009.11.13 11:15:40
@Sunder: Találkoztam már ilyen munkahellyel is ahol a retardáltság elvárás volt "Te ne gondolkozz az az én dolgom" típusú vezetőséggel.. másfél hónapig bírtam...
Hertelendi Boldizsár 2009.11.13 11:18:02
@ZÉ: ha a főnöke nem veszi észre hogy b..ik dolgozni helyette netezik egész nap, akkor Te ezen ne idegesítsd magad, felesleges. Az örök igazság: "Idegeskedni annyi mint magunkat büntetni mások hülyeségéért"
Hertelendi Boldizsár 2009.11.13 11:39:56
@a_tom: ez természetes "azt a szamarat ütik amelyik legjobban húz"
A miért nem dolgoznék a Mekiben c. írásra reagálva szeretném leírni a történetemet. Diplomás, nyelveket beszélő 31 éves lány vagyok Bp-ről. Szüleim már nem élnek, rokonom nincs, barátom, mikor megtudta, h munkanélküli lettem: elhagyott, így anyagilag nem tudtam kire…..
Hertelendi Boldizsár 2009.11.12 13:35:16
@IMO: Én mindenesetre nem érzem cikinek, persze nem örülök neki hogy erre kényszerülök de mostani helyzetemben teszek rá.... ;-)
Hertelendi Boldizsár 2009.11.12 13:40:01
@Loga: áhh semmi gond, azóta egyébként egy csomó mindenre jobban odafigyelek hogy min lehet egy kicsit fogni pedig akkor még volt melóm... áramszámla, vízfogyasztás, kaja, stb. sokat lehet spórolni akár úgy is ha csak egy kicsit odafigyel az ember...
Hertelendi Boldizsár 2009.11.12 15:09:42
@Azhát: Én meg mint pasi mondom hogy kedvenc zakóimat (szeretem a kényelmes gyapjúzakókat nna ez a gyengém) csak turikban vettem, k. (különlegesen ;-) ) olcsón és k. jó darabokat az öt beszerzett darabom közül hármon még ott volt az árcédula. Az egyik egy Roy Robson és 7000 ft-ba került. Tehát turikat nem lebecsülni.