Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mollyka08

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO és a Sky koprodukciójában készült Csernobil című sorozatot a kritikusok és a nagyközönség egyaránt hatalmas dicsérettel illette. Az öt epizód a híres atomerőmű katasztrófát részben hitelesen és tényszerűen mutatja be, de persze a fiktív elemek és a dramatizálás sem hiányozhat a hollywoodi…..
Tavaly több posztban is megemlítettem, hogy nem véletlenül írok ennyi retró kütyüről (például a széteső Jedi-bábukról, a kamu G.I. Joe-król, a George Michael-bicskáról, az Executor csipogóról és a trafikos csontvázról): idén mindenképp szeretnék összehozni egy tematikus retrólexikont, a…..
Mollyka08 2019.01.14 10:34:27
Ki ne látta volna a karácsonyi tévéműsor klasszikusát, a háromrészes Sissi-sagát Romy Schneiderrel a főszerepben az ’50-es évekből?! Idegenvezetőként egy Sissi nyomába eredő útra készülve rájöttem, hogy a filmben sok a tévedés és a féligazság. Lássuk, hol és hogyan élt a kultikus császárné…..
Mollyka08 2018.07.21 20:25:50
@Stenonis: Azt hiszem tévedtél egy évszázadot! Vagy poszt humusz?
Az autista fiatalember a szokásos délutáni sétáját rótta, amikor rendkívüli támadás érte...
Mollyka08 2018.06.15 15:54:54
@czerka: Csak sajnálni tudlak a korlátoltságodért! Azt ugye tudod, hogy a kutyák több ember életét mentik meg, mint ahányat kioltanak! Az ilyen, és hasonló kutyatámadásokért sosem az állat felelős, hanem minden esetben a gazdája. Egyébként a kutyák valószínűleg az autista fiú mozgását vélték támadásnak, persze ez nem menti a felelősség alól a kutyatulajdonost!
  Iskola, diákok, tanár. Minek ül a gót ribancra sminkelt barna csaj sapkával a fejében a tanteremben? Ki hord farmermellény 2018-ban, és miért hiszi magáról a budapesti tinilány, hogy J-Lo örököse? Megannyi kérdés A tanár nyitójelenetében, és akkor Nagy Ervin zsámolyméretű fejéről (amit a kócosra…..
Mollyka08 2018.04.02 11:09:12
@huncut_kata: Ott a pont! Ha már valaki ír erről a sorozatról, elvárható lenne, hogy meg is nézze!
  Írta: Paulovkin András (A Semmelweis Egyetem Fertőtlenítő Állomásának vezetője) Otthonunk és a láthatatlan betolakodók Az emberek nehezen tűrik az otthonaikban vagy akár a munkahelyükön a hívatlan látogatókat. Az ellenérzéseik csak fokozódnak, ha ezek a látogatók olyan élőlények, melyek…..
Hiába kértek segítséget a BKK elsősegélynyújtó helyiségénél az utasok, a bent tartózkodó férfi nem nyitott ajtót, csak állt és végignézte, ahogy mások mentőt hívnak a ki tudja mióta eszméletlenül fekvő lányhoz. Metróval akartak hazamenni ismerőseim. Lyukasztottak a…..
Mollyka08 2014.10.12 19:41:45
@Dr_utcai_arcos: Lehet, hogy nem sok minden, de azt tudom, hogy a Stadionok metró állomáson NINCS mozgólépcső. A felújításkor felvonókat építettek, tehát ez az egész írka-fírka egy felesleges szájtépés, amit elég sokan beszoptatok. A posztoló legalább utána nézhetett volna a helyszínnek, mielött hülyeségeket írna. Gondolom a többi is csak kitaláció. További szép napot és jó szájtépést, ha nincs jobb dolgotok. :)
Szégyen, nem szégyen, de baromi nagy Barátok közt fan vagyok, kb. 5 éve nézem minden nap, vagy ha elmulasztom, akkor előkeresem a netről és megnézem, hogy bepótoljam, amiről lemaradtam. Aki nem követné az amúgy szinte követhetetlen eseményeket benne, annak itt egy kis brief: Bartha…..
Balesetet szenvedett az amerikai Baroness zenekar busza Angliában. A busz tíz métert zuhant egy viaduktról, és annyira összetört, hogy az embereket a tűzoltóknak kellet kiszabadítani. Összesen kilencen utaztak az autóbuszban, mindannyian meg is sérültek, közülük heten "viszonylag…..
A négy közmédiumot egyesítő MTVA átvette a Moképtől az MTV régi népszerű filmjeinek DVD-kiadását, és már meg is jelentette a Frakk című mesesorozat négy lemezből álló gyűjteményét - tudta meg a mediainfo.hu.A Bálint Ágnes-mese új köntösben, az MTVA grafikusai által…..
Mollyka08 2011.08.14 20:45:45
Nem is olyan régen MotorDani (Zách Dani) gondolkodott el azon, mi lenne, ha az új jogszabályhoz - melynek értelmében a rendőr dönti el tkp. szemmértékkel, jogosan hajtottunk-e át a sárgán - igazodnának maguk a jelzőlámpák is, hogy ne csak egy rossz szájízű pénzlehúzásnak…..
Na jó, valójában Gábor csak tanítóként nevezi az önkéntes rendőröket a levelében, de esetünkben egy hölgyről van szó vagy legalábbis valami olyasmiről, ezért lett a címben tanítónéni. Különben meg önkéntes rendőrnő is lehetett volna akár.Először a korábbi szemetelős…..
Mollyka08 2010.08.28 10:05:21
@TheDevil: Semmi nem indokolhatja, hogy másokat veszélyeztess!
Rendhagyó levelet kaptunk olvasónktól, aki szeretné levezetni ki miben hibázott.Megpróbálok rávilágítani néhány összefüggésre, remélem, hasznos lesz.Én eleve a blog címét sem értem: HitelkárosultakMagyarországon nincs egyetlen egy hitelkárosult sem, maximum súlyos lelki…..
Mollyka08 2010.07.29 16:11:30
@Dersu Uzala-38: Így van! Plusz az a rengeteg új munkahely!
Múlt hétfő után megint egy komoly meccs (Hollandia - Uruguay 20:30 m1) idejére időzítette az RTL Klub az ORTT korábbi büntetésének végrehajtását. Ma este 20:00 – 20:50-ig, majd 21:00-22:00-ig újra sötét lesz a képernyő. Az első elsötétítés indoklása szerint az RTL Klub…..
Mollyka08 2010.07.06 20:25:42
Vettelnek nagyon kell a találmány, a Ferrari próbálkozik, a Mercedesnek már lehet, hogy megvan.A Kínai GP szabadedzésein a Merci állítólag végig használta a csatornarendszert Schumacher kocsijában, bár ez sem a gépen, sem a német köridőin nem látszott – Nico…..
Mollyka08 2010.04.16 18:01:40
@Morgó Muki: Köszönöm a kímerítő tájékoztatást
Nem azért, mert a ma reggeli futam első 30 körében több esemény történt, mint az előző évadban összesen, nem azért, mert ismét versenyben láthatjuk a sportág vitathatatlanul egyik legnagyobb alakját, és még csak nem is azért, mert Sebastian Vettel személyében egy nagyon…..
Mollyka08 2010.03.28 12:39:02
@telekino: Rosszul tudod! A felkomf után mindíg megteszi.
retro gastro Retro hét a Lidl-ben 2010.02.26 06:42:00
    A Lidl áruház nagyon dicséretes módon meghirdette a retro hetet, ami a tegnapi nappal megkezdődött. Természetesen már tegnap reggel ott jártam, hogy beszerezhessem azokat az alapvető termékeket, amiket gyermekkorom óta nélkülözni kényszerülök. A retro polc a…..
Mindennapi dolog, hogy az autósok betartanak egymásnak, nem engedik be maguk elé a másikat, mert az köcsög béemvés, ódis, szutyukis, esetleg egyszerűen csak azért, mert nehogy már neki jobb legyen. Ez utóbbira olvashattok most egy szösszenetet József billentyűzetkopácsolásának…..
Mollyka08 2010.02.27 12:21:59
@tundrazuzmo: Szerintem is ez a megoldás! :-))
Mollyka08 2010.02.27 12:25:24
@aph:Rosszul tudod!
Bár lakott területen belül köteles vagy a megállóhelyről elinduló autóbuszt kiengedni, -amennyiben ezt hírtelen fékezés, vagy irányváltoztatás nélkül megteheted,- de az autóbusznak nincs elsőbbsége, mert "elinduló" járműnek számít.
Ha elsőbbsége lenne, akkor minden körülmény ellenére, tehát hírtelen fékezés, vagy irányváltoztatással is MEG KELL ADNOD AZ ELSŐBBSÉGET!
Mollyka08 2010.02.27 13:13:14
@aph: Egyszerű. A forgalmi (haladó) sávon álló jármű van forgalomban a KRESZ szerint, míg a járda mellől (megállóból) induló busz minősűl elinduló járműnek. Egyébként a Magyar Biróság hivatalos állásfoglalása szerint: a megállóból kiinduló autóbusz mindaddig elinduló járműnek minősűl, mig az "autóbusz megállóhely" jelzésű táblát a jármű hosszának felével meg nem haladta. Tehát, ha a busz kijón eléd a megállóból, és neki ütközöl és a megállótábla vonala a busz első felének a tartományán belül van, a buszvezető a felelős a balesetért. Ha a tábla a második felében van, akkor beszoptad.
tvblog A néző választ filmet 2010.02.12 21:02:00
A TV2 megunta, hogy neki kelljen agyalnia azon, mégis mivel győzze le péntekenként az RTL Klubot, így inkább a nézőre bízná a döntést: az a film kerül adásba, amely több embert érdekel, amelyikre többen szavaznak. A befutó vagy egy viszonylag friss akciófilm, az…..
Mollyka08 2010.02.13 09:35:39
@demagofób: Teljesen igazad van!
A DVR nagy előnye még, hogy nem lopják az időmet a sok hülye agyament reklámmal. Egyszerűen átugrok rajta és kész! Marad a nettó adásidő!
Mellesleg a TV2 elég szemét módon csinálja. Két sorozatot néztem náluk: NCIS, és Született feleségek, de sosem tudod előre mikor ismétel csak. Így marad a torrentezés!
  Meghalt egy lány az éjszakai buszon - hívott fel egy ismerősöm szombaton. Hangján érezhető volt, hogy nem tud mit kezdeni a tehetetlenség dühével. A huszonéves lány a kispesti Kossuth téren szállt fel a 914/950-esre (sajnos, hogy melyik volt, arra nem emlékezett…..
Egy valami miatt olvasom rendszeresen Feri blogját, mert időről-időre témát szolgáltat... "Lehet, hogy gyáva miniszterelnökünk lesz?" -teszi fel a kérdést Gyurcsány, legújabb naplóbejegyzésében... Bizony, ezt pont Gyurcsány kérdezi -utalva az esetleges Orbán-Mesterházy…..
Szép napot kívánunk, épp ott tartunk, hogy az LMP, a magyar zöld párt privatizálni akarja a BKV-t. Vagyis leépítené párezer fővel, hogy egy húsz fős iroda maradjon, ami majd versenyezteti az alvállalkozókat.   Az LMP a születése óta küzd az identitásnélküliséggel, és ez…..
Mollyka08 2010.02.04 13:27:44
Nos, hogy értsétek!
Van egy cég, a BKV Zrt. melynek tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat.
A tulajdonos és a BKV közötti un. üzemeltetési szerződés van, melynek fő pilléreit a "Paraméter könyv" határozza meg. Ebben szabják meg, hogy merre menjenek a járatok, milyen követési idővel, milyen jármű típussal, hol legyenek megállók, stb. Ezért cserébe az Önkormányzat fizet a szolgáltatásért, sőt meghatározza, hogy mekkora legyen a viteldij mértéke. Mivel azonban a viteldíj meghatározása Mo.-on mindíg politikai kérdés is volt, ezért azokat nem lehet gazdaságos, vagy legalább nullszaldós értékre meghatározni, emiatt a tulajdonos is "betol" egy jelentős summát az üzemeltetésbe.
Mivel a jegyvásárlási hajlandóság kicsinyke hazánkban hagy némi kívánnivalót maga után, ez az összeg (cca. néhány milliárd/év) hiányként jelentkezik. Ezt a hiányt kéne pótolnia az államnak, illetve az Önkormányzatnak.
A kiszervezett járatok díját is a BKV költségvetéséből finanszírozzák, amit akkor is megkap az alvállalkozó, ha egy utas sincs a járművén. (Ergo, emiatt lehet gazdaságos)
Mivel a Főváros évek óta nem fizeti a teljes üzemeltetési költség ráeső részét, (tehát ugyanúgy bliccel, mint a nem fizető utasok), a BKV hatalmasra duzzadt adósság állományt görget maga elött. Nincs pénz javításokra, új járművek beszerzésére, stb. A cégnél kialakult káosz pedig azt eredményezte, hogy Hagyó és társai lerabolták a céget.
Ha a budapesti közösségi közlekedést privatizálnák, az odáig vezetne, hogy mivel az önkormányzat nem lenne tulajdonos, így nem lenne beleszólása a viteldíjak kialakításába, ezért azt a piac határozná meg. Az új tulajdonos lehetetlenné tenné a bliccelést, és mivel a fizető utas egyre kevesebb lenne, racionizálás okán csökkentené a járatokat, sűrűséget, stb.
Szerintem az lenne a megoldás, ha szigorúan elszámoltatnák a BKV-t, nőne a jegyvásárlási hajlandóság, nem rongálnánk meg a járműveket, műtárgyakat, és akkor talán néhány év alatt szinvonalasabb közlekedése lehetne Budapestnek.
Varánusz K.D.Sz.M.Sz.Sz. 2010.01.12 12:01:00
Ébredés után az első tiszta hang ami elért hozzám, az az ablak alatt elfutó troli sivítása volt. Gondoltam is rögtön, lófasz van itt baszd meg, nem sztrájk. Kinéztem az ablakon, a megállóban lézengő néhány nyugdíjason kívül embert sem láttam. A kávé mellett elolvastam a…..
Mollyka08 2010.01.12 19:02:04
@tothmari: EGYETÉRTEK!!! SZÍVEMBŐL SZÓLTÁL!!
Mollyka08 2010.01.12 19:06:15
@lavór: Rosszul tudod! A sztrájk azok miatt is van, akiknek nincs érdekképviseletük!
Mollyka08 2010.01.12 19:12:02
@lavór: Láttad-e vasárnap a Szólás szabadságát? Bajnai mondta, hogy a közférában 16%-os bércsökkenés volt az elmúlt évben, amibe beleszámolták a most kiutalt 450-850 ezer forintos Cafetériát is. Nem mindegy, hogy bruttó 200-250 ezerből, vagy 800 900 ezerből vonnak 13-16%-ot. MERT UGY-E A MARADÉKBÓL MEG IS KÉNE ÉLNI!!!!! SZÁMOLJ!!
Mandiner blog BKV vs. Volánbusz 2010.01.12 14:01:00
  Nem anyázni jöttem most, hanem dicsérni. Persze nem a BKV-t. Se a vezetést, se a szakszervezeteket. Számos jel utal arra, hogy a vezetés nagyüzemi módon, ráadásul szemérmetlenül magánosította a közvagyont. „Lopni, megyünk lopni, mert senki nem szól…..
Mollyka08 2010.01.12 17:41:41
@Veér Farkas: Honnan veszed ezt az eleve hülyeséget? 15-20 éves gyakorlattal, éjszakai, délutáni, túlóra pótlékkal esetleg BRUTTÓ 230-250 ezer Ft. Mellesleg meglepődnél hány autóbusz-, villamos-, trolibusz vezetőnek van nem csak érettségije, de némelyiknem felsőfokú végzettsége is. Amúgy meg az orvosoknak ott a "nembeszélünkróla" HÁLAPÉNZ. Adózatlanúl! És annak ellenére leszarják a betegeket! A jrművezető büntetőjogilag felel azért, hogy Téged és a hozzád hasónló MSZP-SZDSZ fogadott prókátorokat biztonságosan elvigyen. NE DŐLJETEK BE HORVÁTH CSABA ELVTÁRSNAK!!!
Amúgy meg a pedagógusok, orvosok, stb. szerintem is keveset keresnek, de az ő bérüket nem a buszvezetők szabják meg, hanem a politikusok! ÚGY GONDOLOM AKKOR LESZ IGAZA A H CS ELVTÁRSNAK, HA AZT MONDJA " NEM TUDOM MIÉRT SZTÁJKOLNAK A BUSZVEZETŐK, HISZEN ŐK IS CSAK ANNYIT KERESNEK, MINT MI POLITIKUSOK"