Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TnT

36 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki egy ilyen útra vállalkozik, ne számítson semmi jóra, mert egyszer úgyis hazajön és biztosan nem fogja a helyét találni, (a legjobb ha kintmarad és meg sem fordul a fejében, hogy ez lehet másképp is). Rengeteg kalandon, megmérettetésen és próbatételen vagyok túl és biztos,…..
Ha elindul az ember haza, sok minden megfordula a fejében. Például, hogy összegezni kellene az elmúlt fél évet. De mivel mindenki ezt tenné, én nem fogom, márcsak azért sem, mert ez a téma még nincs lezárva és remélem, hogy ez sokkal inkább valami újnak a kezdete volt mintsem egy…..
Adventures in Sweden El ne olvass! 2010.12.10 16:38:52
Az élet nehéz mondta a hal, kimászott a szárazra és megdöglött. Már én is kint vagyok a szárazon, egy kicsit még ficánkolok, és közben abban reménykedek, hogy én leszek az a hal amelyiknek kinől majd a tüdeje... Ki tudja, az evolúció és a személyiségfejlődés is hosszú és…..
Ma reggel (10 óra) beslattyogtunk a városba elintézni néhány dolgot. Nekem jégoldót és csavarlazítót kellett szereznem egy 13-as izmos kulccsal egyetemben. 10:30 a busz megállt a város közepén, leszállunk, fő utca, sehol egy ember. Még ilyet, még mindenki alszik! Hát tisztára…..
Na csak, hogy nagymamáim se unatkozzanak, itt az ideje, hogy kanyarítsak néhány újabb sort a digitális vászonra. Kezdjük ott, hogy három hete hó van (november 5 óta egész pontosan, ez könnyű, mert szülinapot ültünk aznap) és hozzá megfelelő hideg is társul. A héten…..
Az óraátállítás igen érdekes dolgokat eredményezett. Délután négykor gyakorlatilag leszáll az este. Ötkor még látni furcsa fényjelenségeket az égen, például vörösen pulzáló fellegeket, (mindig a város felett), viszont a csillagok már rég fent vannak. Igaz soha nem is mennek…..
Adventures in Sweden Northern Light 2010.10.27 04:33:00
Van új bakkancsom, így hatamlas új lehetőségek nyílak előttem. Például gond nélkül ácsorgok egy órát éjszaka, mínusz hat fokban, két zoknival, (az egyik sízokni) hogy elkészítsek nektek néhány fotót. Erre most második alkalommal vállalkoztam, mivel a körülmények ma…..
Jelentem esik! Jégeralsó polárpulcsi, ez ma az új divat a cserediákoknál. Ugyanakkor Converse tornacsuka zokni nélkül a svédek elképzelése ugyanerről... Hiába a divatért is meg kell szenvedni, bár ki tudja, lehet náluk ez teljesen normális, és ezért nem kapok sehol bakkancsot...…..
Az emebrek nagy többsége igényli, szinte minden nap. Nem csak azért, mert a fika fogyasztás kikapcsol és regenerál, hanem mert közben találkozhatsz a barátokkal, ez amolyan kultúrális esemény, kis szertartás a szürke hétköznapokban. Ha fáradt vagy, éberen tart a sötét borús…..
TnT 2010.09.24 11:10:07
@gabooo: Tehetek én róla, hogy így hívják!?
TnT 2010.10.07 21:19:04
@lacassiopeia: A fíka nem olyan vicces és ez írott nyelv itt pontosnak kell lenni! :) Amúgy meg az egész cikket hazavágtam volna, ha fíkának írom! :p
A "rengeteg" szabadidőm során elgondolkoztam azon vajon miért is van nekem négy tárgyam, a normális kettő helyett!? Lehet, hogy tudásszomj betegségben szenvedek? Egyáltalán létezik ilyen? Elképzelhető, hogy valaki nem bírja abbahagyni a tanulást, képtelen választani a…..
TnT 2010.10.07 21:15:49
@lacassiopeia: itt minden tárgy egy megszabott negyed évben van. Nincs "kereszt negyed év" viszont a két tárgy miatt nem is kell... Én is remélem, hogy a vizsgáim nem lesznek keresztbe, sajnos a végső prezentációm az egyik tárgyból totál rossz időben van. Majd kitalálok valamit... :)
Adventures in Sweden Design Brief 2010.10.01 16:31:00
Íme a Design Brief-em Graphic Designból. A feladatom három könyvborító megtervezése lesz, amik egy sorozatot alkotnak. Ezt a rövid levelet (design brief) a megbízó (National Geographic, jelenleg szerény személyem) adja a designer (szintén én lennék (kisebb képzavar)) kezébe,…..
Egyszerű magyar diákként otthon azt gondoltam, hogy itt sokkal könnyebb minden. Ez így is van, ha ide születik az ember. Ám ezen aprócska tény hiányában, bizony komoly próbatétellel szembesül. Látszólag mindent elintéznek, mindenhez van hozzáférés kellő tőke felmutatásával,…..
Gyönyörű. Nincs más szó erre. Ehhez foghatót még sohasem láttam ezelőtt, pedig már igen sok helyre elcipeltek! Ha mégis le kellene írnom, azt mondanám, hogy olyan mint bora bora és skócia gyermeke. A hatalmas hegyek közvetlenül a tengerből nőlnek ki, nincs rákészülés, hogy itt…..
TnT 2010.09.09 02:28:31
@gabooo: Hidd el, ezerszer megfordult a fejemben az út során, hogy vajon hogyan foglak rávenni, gyere el velem ide egy hétre természet fotózni...
Adventures in Sweden Bon Voyage! 2010.09.03 03:51:00
Ezerötszáz kilóméter, száztíz liter üzemanyag, harminc szendvics, tíz különböző ember, három autó, két éjszaka, egy uticél... Lofoten islands, Norvégia. Megáztatjuk a lábunk az északi tengerben honap délután! Kívánjatok jó időt, mert az északi tenger nagyon hideg és…..
Na ki tudja mit tanultam meg először az első svéd órámon? Hát azt, hogy a franciák sosem ejtik a "h"-t! Már megérte a mai svéd nyelvtanfolyam. Itt tényleg komolyan veszik az international language school fogalmát! Amúgy, rettentő vicces svédül tanulni, kicsit olyan…..
Adventures in Sweden French fries 2010.08.28 00:05:00
nyolcadik hónap huszonhét. Ma kiderült, hogy hogyan is készül az igazi "French fries", vagyis sültkrumpli. Az oktatás ma hajnalban volt úgy fél négy körül. A pontos receptet sajnos nem ismertették, de nagyvonalakban ez így néz ki: végy egy adag krumplit, és egy kis…..
TnT 2010.08.31 17:05:30
@gabooo:Igazából eszembe sem jutott. Annyira észrevétlenül jöttek ki, se sziréna se fénykürt. Aztán még a sült krumpliból se kértek. Nagyon szerény emberek...
TnT 2010.08.31 17:14:44
@lacassiopeia: Itt bizony, és döbbenetes a fizikai és lelki kondíciója. Mindig jókedve van és mindenkire mosolyog annak ellenére, hogy szerintem egy perc nyugta sincs...
Adventures in Sweden The new world 2010.08.31 01:59:00
Megkezdtük a sulit jupííí! Minden kezdet új lehetőségeket jelent, így ma épp nem történt semmi. Ellentmondásos? Nem, ez is egy lehetőség... Az oktató precíz és pontos, nem húzta az időnket, mint egyes tanárok nálunk. Elmondta miről fog szólni az óra, közölte mit kell…..
Újabb esélyek. Talán még nincs minden veszve...Mint minden csecsemőnek, nekem is fel kell kelnem és meg kell tanulnom járni. Ma megtettem az első lépéseket... Még csak épp az ajtófélfát engedtem el ugyan, de napról napra távolabb jutok, hiszen minden lépést egy másik…..
Amikor eldönti az ember, hogy külföldön fog tanulni, országot is kell választania. A rengeteg kitűzött követelmény között, volt egy, ami nem is igazán követelmény volt, sokkalinkább egy velejáró. Sötétség. Úgytűnt ez a kérdés is kedvező irányt vesz Svédországgal, de…..
Megvan az ösztöndíj, juppíí, megittuk a pezsgőnk (finom volt) és most elkezdhetünk azon gondolkozni, mi a fenét is kell még csinálnunk indulás elött!? Persze mindenkinek mást, rám némi banki ügyintézés, autójavítás, különböző kártyák kiváltása (EÜ, nemzetközi diák)…..
TnT 2010.08.27 17:53:21
@gabooo: most is skype-on beszélgetünk... :)
Hosszú az út egy féléves Erasmus programhoz. A döntést már ugye meghoztuk, viszlát család, barátok, barátnők, tegyük hidegre magunkat egy fél évre, nagy fejes az élet hűs vizébe...Ezt a hatalmas lépést némi papír munka és öntömjénezés követ, mivel kerekítenünk kell egy…..
Adventures in Sweden nyitány 2010.08.24 11:43:00
Minden kezdet nehéz, mert egy korábbi időszakot zár le. Ez okozza a nehézséget a meglépésekor, nem az, hogy az ismeretlenbe lép az ember. Persze vannak akik félnek az ismeretlentől, de alapvetően minden ember kíváncsi, így az ismeretlentől való félelem legtöbbször csak egy…..
Tomart Segíthetek? 2010.01.18 01:19:00
Tomart M4 2009.12.09 23:05:00