Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-misóka-

105 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ha valakinek, hát Garry Marshall-nak (Micsoda nő, Oltári nő, Krumplirózsa) illene tudnia, egy film attól nem lesz romantikus, hogy telepakoljuk sztárokkal. Persze attól sem, ha előtérbe helyezzük a folyton idegesítő Ashton Kutchert, mint virágbolti eladót. Aki még csak nem is…..
Ez a Farkasember olyan lett, mint a nagymama befőttje a spájzban. Minél hosszabb ideig marad ott, annál jobban megérik, annál finomabb íze lesz. Ezt aztán rendesen érlelték, tárolgatták, míg végre bemutatásra került. Az előzetesek biztatóak voltak, ezért sem tudtuk mire vélni az…..
A nagy bulvárbubus átvándorolt. Persze megadta a módját. Mint minden eddigi cselekedetének. Az asszonyt berakta új csatornájának főzőműsorába, hadd szerencsétlenkedjen egyet, ez is csak az ő malmára hajtja a vizet. Természetesen azt is megszellőztette, hogy bővül a család, jön…..
Nehezen keveredett el Magyarországra Juraj Jakubisko Báthory filmje. Pedig nem messziről jött. Csehországban és Szlovákiában másfél éve mutatták be a mozikban, a hazai forgalmazó viszont tötyörgött, vacillált, többször halasztott, mígnem végül ráállt a bemutatásra. Talán…..
Hugh Grant két év pihenés után megint beletrafált abba a szerepkörbe, ami a kora okán joggal megilleti: a kivénhedt nőcsábászéba. Most sem csinál semmi egyebet, mint amit a korábbiakban megszokhattunk tőle. Ártatlan nagy boci szemekkel bámul a kamerába, vagy éppen a partnerére,…..
Vranik Roland egy borús, esős napon tévét nézett. Éppen a több száz csatorna között szörfözött, amikor rátalált egy BBC dokumentumfilmre, amelyben azt vizsgálták milyen hatással van az emberekre, ha elveszik tőlük az olyan mindennapi életükhöz szervesen hozzátartozó…..
Ami a kereskedelmi tévéknek Bud Spencer és Terence Hill, az a forgalmazóknak a romantikus mozi. Korlátlanul lehet próbálkozni velük, mindig találni néhány újszülöttet, akik benyalják ezeket. Azért az Avatar-őrület nem csitul. Normál esetben a Derült égből szerelem…..
Sam Mendes ezúttal kikandikál a kertek alól, és kitágítja az utóbbi időben meglehetősen szűkre szabott alkotói horizontját. A megszokott kisvárosi miliőt Amerika országútjaira cseréli. A direktor legutóbb A szabadság útjaiban egy boldognak tűnő, ám belülről rothadó…..
Tisztázzuk az elején, hogy az Egyszerűen bonyolult nem karácsonyi film. Hála a jó égnek. Semmi köze az ünnephez, hacsak az nem, hogy néhányszor elővesznek egy-két kaját a hűtőből, vagy megsütnek egy kis csokis croissan-t, sült csirkét, esetleg szilvás pitét. Merthogy zabálni…..
Több különbség van Amerika és a mi országunk között. A legfontosabb talán a területi és a népességszám differencia. Ahol 200 millióan élnek ott elfér jó néhány tehetség, kiscsillag és sztárpalánta. Van elég tévé, van filmipar, zeneipar, színház, úgyhogy a rivaldafényre…..
Tudunk mi magyarok romantikus vígjátékot csinálni? A válasz rém egyszerű: nem. Próbálkozunk, erőlködünk, küszködünk becsülettel, de a végeredmény ennek ellenére a szánalmas és a siralmas tartományok között ingázik. Valahol félúton. Egyetlen üdítő kivételre találtunk…..
Michelle Pfeiffer csodálatosan öregszik. Ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Lehet, hogy az is megkönnyíti a helyzetét, hogy nálánál jóval fiatalabb fiúkákkal hetyeg. Legalábbis a vásznon. A Veszedelmes viszonyok után ezúttal ismét Stephen Frears (A királynő, Gyönyörű…..
Clyde Simmons családját brutálisan lemészárolja két bűnöző. Az ügyész vádalkut köt, melynek értelmében az egyik villamosszékbe kerül, míg a kegyetlenebb gazfickó megússza három év börtönnel. Clyde tisztességtelennek tartja a megállapodást és tíz év elteltével mindkét…..
Steven Soderbergh a kétarcú. Tud ilyet, olyat is. Ideget borzol és őrületbe kerget az Ocean széria folytatásaival (főképpen a harmadikkal) és a Che című rétestészta hosszúságú gyenge életrajzzal. Elismerést érdemel viszont az első Oceanért és leginkább a Trafficért. Az…..
Zombik földjén. Nem kell ehhez Zombieland kérem szépen. Bár a mutáns változat csak a vásznon tombol, hétköznapi társaik nap, mint nap szemeznek velünk és harapdálnak tekintetükkel. Egészen addig, amíg mindannyian be nem tagozódunk, asszimilálódunk közéjük. Zombikká válunk,…..
A grandiózus Alkonyat mánia közben surran be a mozikba Csupó Gábor új filmje. Jó ez az időzítés? – kérdezzük fennhangon. Dehogy. Miért is lenne? A Holdhercegnőnek csak morzsák jutnak, éppen hogy szállingóznak a terembe azok, akiket nem fertőzött meg egy gyerekes…..
Van úgy, hogy az embernek nincs kedve semmihez. Főként egy fárasztó, céltalannak tűnő, fásult hétköznap után. Egyszerű rosszkedv vagy depresszió? A fene se tudja. Szimplán csak valami nem kóser. Csodák nincsenek, tehát marad a mozi. A család kicsi kincse bejött. A széthullóban…..
Romboló Ronald visszatér. Kő kövön nem marad. Apokalipszis most. Coppola után szabadon. A kritikusok közben fenik rá a fogukat. Szétcincálják és megeszik reggelire. Barátunk pedig csodálkozik és haragszik. De mégis mit vár? Valószínűleg azt, hogy ajnározzák megalomániáját,…..
Azt, hogy a magyar csepűrágók imádnak potyázni már láthattuk a Csudafilm című meglehetősen botrányos cirkuszban. Összecsődítettek egy-két egyébként nem tehetségtelen színészt kivitték őket nyaralni Görögországba, miközben előadták Kern rosszabb napjaiban megírt szellemi…..
Daniel Young amerikai rendező Magyarországra jött, hogy leforgassa első egész estés moziját. Pont ide? Senki nem mondta neki, hogy ez az elátkozott filmesek országa. Itt bizony csak néha pislákol némi szűrt reménysugár az éjszakában, többnyire sötétség uralkodik. A megváltó…..
A Gamer után egy valamiben biztos lehet az ember. A Mark Neveldine-Brian Taylor rendező páros nem veti meg a tudatmódosító szereket. A Felpörgetve esetében még csak sejthettük, most már mérget vennénk rá. Szaporán bekapkodják a bogyókat, vagy felszívnak egy-két csíkot, aztán…..
Volt már olyan, hogy egy nő beleszeretett a Halálba. A lányok persze visongtak, sikítoztak, hiszen maga a melírozott Brad Pitt személyesítette meg a nagy Kaszást. Volt olyan is, hogy egy öregen született, folyamatosan fiatalodó csóka találta meg a nagy Ő-t (Benjamin Button különös…..
A TV 2 folytatja ámokfutását. Az a csatorna, amely gyakorlatilag képtelen nézhető és valamilyen szinten fogyasztható műsort csinálni, még egy szöget bever a saját koporsójába. Minden próbálkozása szinte az első perctől bukásra ítéltetik, az RTL Klub közben pedig röhög a…..
Alighogy lenyeltük és megemésztettük a Hasonmást, itt egy újabb képregény adaptáció. Tessék csak minél nagyobb dózisokban adagolni, lélegzetvételnyi időnk se maradjon a regenerálódásra, a fájó sebek enyhítésére. A helyszín ráadásul Antarktisz, úgyhogy még a kegyetlenül…..
TévéMozi Fel!: Szállj velünk! 2009.10.24 10:02:00
A Disney és a Pixar közös varázsdoboza újra kinyílik. Mi meg szűnni nem akaró ámulattal lesünk bele. Aztán megint levonjuk a tiszteletteljes konzekvenciát: egyszerűen képtelenek rosszat, vagy gyengét csinálni. Be vannak oltva ellene. Már Pete Docter (Szörny Rt.) rendező…..