Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naszvad53

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz-KDNP-t itthon csak a saját jó ízlése akadályozhatná meg a szabályok megváltoztatásában és az összes pozíció elfoglalásában, bénult ellenzéke erre akkor sem lenne képes, ha amúgy jobb állapotban lenne, az azért nem…..
naszvad53 2010.07.19 19:33:11
@ben2: Kedvenceid az előző 8 évben ugyanezt csinálták, sőt! Akkor szóltál egy szót is, hogy enyje-bejnye, gyerekek, ez nem elegáns dolog?
A szelektív memória és a csőlátás egyre jobban elharapódzó betegség és nemcsak a baloldalon...
Varánusz Magyarország kormánya 2010.05.04 08:00:00
Tegnap összeállt a kép. Kicsit még szemcsés és szellemképes az igaz, de a körvonalak már láthatóak. Egyszer csak megérjük azt is, hogy információ morzsák helyett komplett tájékoztatás is lesz az ország irányítóinak terveiről. Addig nézzük az összeállítást:Első helyen…..
naszvad53 2010.05.04 18:23:45
@peti6: Miért kéne? Arról írtatok ti eleget, volt is miért. Most fordult a kocka, a hatalmonlévőket könnyebb kritizálni és úgy látszik, most is lesz miért!
naszvad53 2010.05.04 18:32:39
@Várúr: Mértékadó politológusok szerint, ha az ellátandó kormányzati feladatok mennyisége nem csökken érdemben, akkor a nyolc miniszter mögött jóval több államtitkár/szakértő/szakreferens, vagy nevezzük bárhogy kell, hogy legyen, mert ha nem, belefulladnak az ügyek tengerébe. Az újraközpontosítási, az állami vagyont, felelősségvállalást növelni igyekvő elképzelések a jelenlegihez képest lehet hogy több, de biztosan nem kevesebb szakembert igényelnek az apparátusokban. Szóval nem a miniszterek száma a döntő. Ajánlom Török Gábor politológos blogját erről.
Gulyásdemokrácia Orbán a hibás? 2010.04.28 13:21:00
A Fidesz - és a hozzá közel álló álfüggetlen okos emberek - ellenzékben mindig is nagyon szerettek azzal játszani, hogy a magyar politikától és gazdaságtól nagyrészt független mutatókból levezették, miért is botrányos a kormány munkája. Ennek a módszernek a leglátványosabb…..
naszvad53 2010.04.28 19:48:10
@Menelaos: Mi az hogy dózerkampány?
Én arra emlékszem, hogy OV és a főbb kampányfellépők folyamatosan igen erős érzelmi húrokat pengetve, sértően kirekesztő megbélyegzéssel illették a nem rájuk szavazókat. Kisajátítani igyekeztek az övéinek a kokárda viselés lehetőségét. Gyűlölet-magokat szórtak szét az emberek közt, rokonok, barátok kezdték gyanakodva méregetni egymást és eltávolodni egymástól OV és csapata agresszí kampánya következtében. Onnantól datálható a szélsőséges indulatok rohamos elterjedése is.n Szóval néha le kellene venni a torzító szemüveget és nem csak más szemében a szálkát, hanem a sajátodban a gerendát is meg kellene látni legalább néha-néha...
Véget ért az MTV első választási bemutatkozója, a Magyarország választ 2010 interjúsorozata az országos listát állító partok vezetőivel. Azt leszámítva, hogy a köztévé választási igazgatójává kinevezett Dobos Menyhért nagy igyekezetében kétszer akarta szerepeltetni a…..
naszvad53 2010.04.03 06:53:45
@pistii: Kedvenc vezéred a felmenői, a családnevük alapján akarja büntetni a polgárokat? ÉBRESZTŐ EMBEREK, EZ VÁR RÁNK, HA A FIDESZ+JOBBIK ELÉG SZAVAZATOT KAP! VALÓBAN EZT AKARJUK????
Különben Bayer Zsolt és társai sokat tanulhatnának a nevezett úrtól, aki legalább a tárgyilagosság látszatára ügyel, ezáltal sokkal kevésbé elfogult, mint jobboldali talpnyaló "kollégái". Ő néha bírálatokat is megfogalmaz a saját oldalán állókkal szemben. Ilyet a Magyar Hírlapban, a Magyar Nemzetben, Hír Tv-ben, Echo Tv-ben véletlenül sem tapasztalhatunk...
Az alábbi dokumentumfilm készítőitől már bemutattunk egy kisfilmet, mely a nácik által beszennyezett ősi magyar jelképek eredetéről szólt. Megtudhattuk, hogy a hosszú évszázadokon keresztül a magyarság szimbólumának számító Árpádsávos zászlóra hogyan tapadt rá a náci…..
naszvad53 2010.04.02 19:52:16
@balu_: Tipikus "zsigeri" , gyűlölködő jobboldali válasz a tiéd. Már 1918. közepén alig volt 200.000 valóban hadrafogható magyar katona. A szökések, parancsmegtagadások, bújkálások mindennaposak voltak. Nem volt kit harcba vezetni!
A románok mindössze szűk 1,5 évig harcoltak az első világháborúban, majd békét kötöttek a Monarchiával (is). Pihent hadseregük volt, akik ellen sem vörös, sem fehér színekben nem volt valós esély nyerni. A "nagy magyar" székely hadosztály volt a román megszálló hadsereg egyik élcsapata - persze a hadseregben vasfegyelem van, nem hányom a szemükre igazán, de a tény azért tény, hogy parancsra magyarok ellen harcoltak.
Az iparilag fejlett felvidéki városok elfoglalása stratégiailag helyes döntés volt, másrészt lehetőséget adhatott volna az oroszországi vörösökkel való egyesülésre - ebben a Tanácsköztársaság vezetői sokáig hittek. Csak éppen az oroszok másképp gondolták, nekik mi itt nem igazán voltunk fontossak. Egy alkuban a felekről elvileg feltételezhető, hogy betartják a szavukat. Nem így történt, de ki volt a hazug szószegő? Nem a vörösök, hanem az (kis)antant. A sokkal nagyobb hadi potenciálal rendelkező németek is kezdetektől attól féltek, hogy két fronton kell harcolniuk. nekik sem sikerült még amikor erejük teljében voltak, akkor sem. Hogy sikerült volna ugyanez a magyaroknak két nacionalista , revansra éhes kisantant-hadsereg ellen, akit a franciák is támogattak? Érdekes módon az nem zavar senkit, hogy Horthyék a korábbi ellenséggel minden lelkiismeretfurdalás nélkül szövetségre léptek a hatalomért, és magyar emberek sokaságát ölték meg a harcok, megtorlások során? Vagy aki kommunista, szocialista, az már akkor sem számíthatott magyarnak? Véresszájú, véreskezű emberek mindkét oldalon voltak a vezetők és a közkatonák között is, de a többség a vörös oldali hadseregben is egyszerű, jóravaló magyar ember, főleg munkás volt.
Szóval: túlságosan egyoldalú, elfogult, a tényeket szelektíven kezelő a tisztelt jobboldali kommentelők nagy része. Ki tudja, miért? Ez a tény persze nem mentii azokat, akik a másik oldal képviseletében cselekszenek hasonlóan...
Polír Oltás miért van? 2009.11.04 13:21:00
Vírusok mindig is voltak. A vírus támogatja az evolúciót, támogatja az alkalmazkodást, fejben és testben is kondícionál. Amíg nem tudta az ember, hogy mi az a vírus, addig nagyjából az erősebb élt túl, aki kibírta a betegséget. Ma már tudjuk, hogy létezik vírus, nagyjából…..
naszvad53 2009.11.04 20:42:35
@Margit bácsi: Előrehaladott korod iránti tiszteletből csak annyit kérdezek: netán önellátásra berendezkedett remeteként élsz valahol a senki szigetén? Mert ha nem, akkor csodálkozom, hogy miért egy vakcina kapcsán jut eszedbe, hogy az valakinek üzlet? Közben veszed a Magyar Nemzetet, Magyar Hírlapot, nézed az Echo TV-t, használod az OTP szolgáltatásait (nem kívánt törlendő) és közben ezzel, bizony, ha hiszed, ha nem, tömöd a zsebét a fenti képződmények jobboldali tulajdonosainak. Vagy az nem probléma? Az ilyen szelektív gondolkodás igen távol áll az objektivitástól!
Ha kedvenc vezéred kormányozna most és az ellenzéke kampányolna ilyen gátlástalanul az oltás ellen, akkor persze egyből jönnétek a nemzetáruló-gyilkosozással...
  6 milliárd forint. Körülbelül ennyi közpénzből vásárol 6 millió ampulla H1N1 vakcinát az EÜ kormányzat.   A tárca 4 millió ampulla átvételére kötött szerződést  az Omninvesttel, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet pedig további 2…..
naszvad53 2009.11.04 20:10:24
@Earthq: Teljesen igazad van, hogy egy orvosszakmai kérdésből nem kellene politikai ügyet kreálni.
Viszont tisztelettel kikérem magamnak, hogy sértegess ismeretlenül: nem láthattad még, hogy nézek ki, milyen jogon mondod, hogy a szemem se áll jól?
Másrészt éppen a te politikai oldaladról indult az orvosi kérdés átpolitizálása.
Imádott vezéretek vállalja majd az erkölcsi felelősséget, ha a normális esetben elvárhatónál több megbetegedés, netán haláleset történik az elbizonytalanított és így magukat be nem oltató emberek körében? Kizártnak tartom, ilyen - remélem, csak feltételezett esetben - majd ismét fordít egyet a köpönyegen és a tehetetlen egésségügyi vezetést okolja majd mindenért.
Bizonyos sport szakmai körökben azt szokták mondani "volt", - és ez most nem a fesztivál - hogy nincs rossz futballmeccs, csak kevés tökmag-szotyi és a csapolt korsó sörnek is a zacca. Nos innen kiindulva mondhatom igen ízletes magvakkal teli két kosár, valamint két doboz jó…..
naszvad53 2009.11.02 07:18:33
Ide vezetett, hogy sokak szeretett vezére és elvbarátaik éveken át tudatosan hergelték az embereket a regnáló hatalom ellen. Gyengítették a rendőrség pozícióit, elbizonytalanították a rendőröket, befolyásolták a bírókat, egyes ügyészeket a befolyásuk alá vontak. Elhitették az emberekkel, hogy nem bűntény, ha ütök-vágok,rombolok,gyújtogatok, török-zúzok - persze csak ha a politikai ellenfeleim vélt vagy valós érdekeltségei ellen történik mindaz. A kormánypártok legnagyobb hibája, hogy ezt birka módjára éveken át hagyták. Ha a Fradi tényleg nemzeti érték, miért nem ér meg a nemzeti oldal prominens milliárdosainak annyit, hogy fenntartsák a klubot. Ha mondjuk Széles Gábor az Echo tv helyett a Fradit vette volna meg, hideg, számító üzletemberként (merthogy ilyen, hiszen mi egyéb miatt vitt volna keletre többszázmilliós elektronikai beszállítói megrendelést ahelyett, hogy Magyarországon magyar embereknek adott volna belőle munkát)biztosan tett volna róla, hogy a nem odavaló elemeket kiszorítsa. Az angolok "megmentették" a Fradit a biztos anyagi csődtől, de én a helyükben ezek után venném a kalapom és "angolosan" távoznék. Aki pedig a történtekről azt állítja, hogy ez is valami sötét hazafiatlan összeesküvés az igaz magyarok ellen, az vagy eleve nem normális, vagy a mára már minden területen bántó többségbe került jobboldali média évek óta tartó agymosásának áldozata. remélem, jogszabályokkal alátámasztható, példásan szigorú büntetést állapítanak meg az illetékesek és nem hagyják magukat megfélemlíteni különböző militáns csoportok által.
Nem recskazta halalra magat, a Camino legbizarrabb zarandokszallasat vezeti az isten hata mogott, Molinaseca-ban. Es mar 2000-ben tudta, ki lesz az uj papa II. Janos Pal halala utan! Carradine-t Spanyolorszagban mindenki Albertonak szolitja, bar eleg vicces akcentussal beszeli az angolt (de…..
naszvad53 2009.09.23 19:27:49
@K8.: Kedves Bukowszky!
Korábban néhányan éppen at kifogásoltátok, hogy egy ilyen útról miért is kell blogot nyitni. Most akkor sok ez a 6, vagy kevés?
naszvad28
Sejtettem en, hogy hiaba a profi kidolgozasu North Face turacipo, a spanyol hegyi utakon ugy fogja szoritani a labamat, mint a rettegett inkvizicios kinzoeszkoz, a spanyolcsizma. Hat innen a cimbeli kinos szovicc, ami amugy az Estellaban megismert…..
naszvad53 2009.08.16 22:17:52
@lajosss: KÍVÁNCSI VOLNÉK, MILYEN ALAPON FOGLALLSZ ÁLLÁST VALAKI NEMI IDENTITÁSÁT ILLETŐEN! VAGY NÁLAD EZ A NORMÁLIS BESZÉD RÉSZE?
PERSZE HA ILY MÓDON AKAROD HAMLETET BELELKESÍTENI, A LELKED RAJTA, A STÍLUSOD AKKOR IS ENYHÉN SZÓLVA FARAGATLAN!
naszvad53 2009.08.16 22:06:16
Kedves Hamlet!
Olvasva a hsz-eket, ellentétes érzelmek kavarognak bennem. Egyrészt megerősítve látom, amit már korábban én is fölvetettem: komolyabb előkészületek, komolyabb rákészülés - testi és LELKI - jól körülhatárolt célok és önmagad igen alapos ismerete nem ártott volna az út előtt.
Másrészt borzasztóan bosszant egyes kommentelők hozzáállása, ahogy itt osztják az észt. Milyen alapon? Mert nézzük csak:
? Joga van mindenkinek nekivágni ennek az útnak? > igen
? Joga van mindenkinek szponzorok bekapcsolásával enyhíteni az út terheit? > sztem igen
? Feltételezhető, hogy ennek (ti. eladja a lelkét az ördögnek, I mean)az érintett sem örül? > sztem igen - én sem örülnék, de ha más megoldás nincs, lehet, hogy én is így tennék (különben már a vezénylő tábornok úr is megmondta, hogy az ördöggel is cimborálna a cél érdekében - hát akkor?)
? Joga van megsérülni, megbetegedni bárkinek az úton? > igen, ez bárkivel előfordulhat, még a legrutinosabbakkal is.
? Tudhatja azt pontosan bárki a tetthelytől majd 3000 km-re, hogy hősünket mennyire érinti ez az egész(sérülés, lemaradás a többiektől, "én vagyok a gyenge láncszem" effektus rosszul lelkileg? > nem hinném, mert e blog nem az őszinte, legbelsőbb érzelmek feltárásának a helyszíne - azok nem is blogba valók...
? Érdemes sértegetni, megalázni valakit, csak mert másképp csinál valamit, mint ahogy mi csinálnánk? > sztem nem. Lehet véleményem, kulturáltan tanácsot is adhatok, de azért az agyagba döngöléstől éppen el lehetne tekinteni - hacsak egyeseknek nem ez okoz egyfajta kivételes élményt...

A magam részéről szívesen olvasnék a továbbiakban a "Feltételes reflex", "Mao elvtárs", "Bambapacák", "Szü-Mi", stb. szintű korrekt, segítő/tanító jellegű hozzászólásokat.
KITARTÁS! TEDD AZT, AMIT UTÓLAG SEM BÁNSZ MAJD MEG! A KIS TESTI BAJOKRA GYÓGYÍR LEHET A LÉLEK ÉPÜLÉSE, DE AZÉRT MEGNYOMORODNOD NEM KELL!
2 gatya, 2 póló és 800 kilométer. Michael Palin, aki nálam az ultimate kedvenc Monty Python-tag, tuti így nyomná végig az El Caminót, a mögötte kullogó BBC-csapat meg kidöglene az 50 fokos hőségben a rengeteg cucc miatt. Nekem nem viszi tévéstáb a holmimat, és kerékgurítással,…..