Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uff68

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Tisztelt Államtitkár Úr! Én nem ismerem Soros Györgyöt. Sosem találkoztam vele. Nem dolgozom egyik „soros szervezetnek” sem. Semmilyen formában nem kaptam vagy kapok tőle semmilyen juttatást vagy támogatást sem. A tanulmányaimat sem finanszírozta semmilyen módon. Sem belföldön, sem külföldön.…..
uff68 2018.12.20 14:41:38
@rallus: csökken a munkanélküliség, mert másképp mérjük mint korábban és sokan kimentek külföldre dolgozni, nőtt a családi vagyon, csak éppen a megoszlása változott (keveseknek van sokkal több, csak meg kell nézni a privát banki ügyfelek vagyonnövekedését).
Csak annyit még, hogy idén karácsonykor csúcsot döntött a személyi hitel állomány (biztos baromira jól megy, ha ennyit felvesznek az emberek).
Ne gondolkodj el a kormánypárti médiából kapott infókon, ne hasonlítsd össze az általad tapasztaltakkal, csak simán fogadd el...
uff68 2018.12.20 15:00:17
@szepipiktor: Az nem tudható, hogy bármelyik ellenzéki párt demokratikusabb-e, mint a kormánypárt. És ez szerintem mindig igaz, mert csak akkor derül ki, ha hatalomra jut a párt. Éppen ezért nem egy párt(vezér) ígéretében kell bízni, hanem olyan "fékek és ellensúlyok" rendszert kell fenntartani, ami nem engedi a hatalommal való visszaélést. Na, ezt építette és építi le a Fidesz évek óta nagyon hatékonyan. És ebbe rokkan bele az ország, ezt nem szabad hagyni, nekem erről szólt az írás.
A legnagyobb parasztság az, ha valaki nem tartja be a követési távolságot. Ez elég balesetveszélyes, hiszen elég csak egy pillanatra elbambulnia, és meg is történik a baleset. Nem csak magát veszélyezteti, hanem mindenkit körülötte...
Adott egy mindig jobboldalra szavazó megyei jogú város, melynek parlamenti képviselője a kormány második legerősebb embere és az országgyűlési választások előtt vagyunk alig három hónappal.  A fideszes polgármester váratlanul meghal. Az ellenzék pedig nem indít jelöltet. Egyet sem és egyik párt sem.…..
Az utóbbi pár évben sokszor kaptam azon magam, hogy nyomaszt a halál és a szenvedés gondolata. Tudom, elég furcsának tűnik ezt egy 26 éves sráctól hallani (ja, nem is tudjátok, hogy 26 vagyok... mindegy, ha eddig nem volt furcsa, most már biztos az), de ha bele gondoltok, talán van benne ráció.…..
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
„Amint látják, igyekszem indiai módon élni. Persze ez ostobaság, hiszen a mi országunkban a britek határozzák meg, hogy éljen egy indiai.” Gandhi szavai Richard Attenborough Gandhi című filmjéből - 1982   Ti igyekeztek európai uniós középosztálybeliként élni. Persze ez…..
uff68 2015.06.12 14:54:55
@Shabby Bear: Meg azért, mert úgy módosították a választási szabályokat, hogy kijöjjön a 2/3-ad... azt tudod, hogy a honosítás után szavazójogot nyertek nélkül már választáskor nem lett volna meg 2/3-ad? 2,5%-ot jelentett a levélben leadott szavazat a Fidesznek. Aztán már csak a töredékszavazatokat kellett a Fidesznek megfelelően számolni és már kész is a kétharmad. Szóval nem demokrácia, hanem matematika...
www.valasztas.hu/hu/ogyv2014/861/861_0_index.html
Sokan biztos elgondolkodtak már azon, hogyan is kezdjenek el golfozni, vajon mennyibe is kerülhet ez az "úri" sport? Jöjjenek a válaszok és a számok!  Az első feladat, mint minden sportnál ki kell választani a megfelelő helyszínt az adott tevékenység űzésére. Sajnos…..
uff68 2011.08.20 09:03:02
@nemezisazis:" szerinted 10 emberből hánynak van havi 45000 forintja sportra?
szóval igen, ez úri sport.ezt nem látni definíció szerinti seggség. "

Anyám meg cigizik, napi 1 dobozzal, az hány forint is egy hónapban? Az is úri sport, igaz?
Belsőség Holdkomp vagy autó? 2011.07.25 16:48:00
Itt van már egy ideje nálunk az új A6, de csak mostanra érett meg bennünk az elhatározás, hogy csakazértis rájövünk, hogyan kell karakterfelismerőst játszani a tapipadján. Az örök igazság ismét győzött: ne legyenek restek a kézikönyv után nyúlni, ha elakadnak, különben úgy…..
uff68 2011.07.25 21:06:34
Egyszerű választóként gondolkodom, nem vagyok sem szakértője, sem avatottja, de főként nem kitüntetett véleményformálója a kérdésnek. Számomra az egymás mellett elbeszélést legszemléletesebben az alábbi vicc illusztrálja:Egy alkalommal, amikor a prímás vonójába…..
uff68 2011.07.13 13:48:15
@koopal: Azon meg te siklottál elegánsan át, hogy a személyi jövedelem adóbevételek jelentős részét (90%) az adózók 8%-a fizeti meg (ha jól emlékszem a 2010-es APEH adatokra fejből).

Egy kis bérkalkuláció két bérszinten:

Bruttó 90.eFt/hó
Nettó 68 eFt
munkaváll. levonás: 22 eFt
munkaadói teher : 24 eFt

Bruttó 900.eFt/hó
Nettó 585 eFt
munkaváll. levonás: 314 eFt
munkaadói teher : 244 eFt

A nettók közötti 8,6 a szorzó, munkavállalói levonásnál viszont 14,3 az arány. Vagyis a magasabb jövedelmű még mindig 1,7-szeres terhet fizet a kisebb jövedelműhöz képest. És ezért a befizetésért ugyanarra az (egészségügyi, egyéb) szolgáltatásra jogosultak.
Az alkotmányügyi bizottság ülésén az utolsó pillanatban leállították a dohánytermékek idei és jövő évre tervezett adóemelését – ennek eredményeként az állam 20 milliárd forintnyi adóbevételtől esett el a tömeges elbocsátások és költségvetési szigorítások időszakában. “A dohánylobbi erősebb volt,”…..
uff68 2011.07.08 14:49:09
@shushu2: Kis tévedésben vagy szerintem... Az államnak nem az a dolga, hogy a saját hülyeségétől megvédje a polgárt, ez igaz. Az viszont dolga, hogy a többiek (és az érintett polgár) által befizetett adóból ne fedezze ezen extrém hülyeségek által okozott károk megszüntetését...
Pl. ha valaki motoron ingujjban 130-al megy, akkor egy baleset esetén (ha túléli...) a plasztikai sebészeti beavatkozást miért is kell a közösségnek állni?
Egy dolog tartozni valakinek, másik dolog hogy miből adjuk meg. Ha kölcsönkérünk és berakjuk a bankba, akkor bár tartozunk, nincs miért aggódnunk, mert van miből megadni, kamatostul. Amikor más kér kölcsön helyettünk, aki helyett majd nekünk kell fizetni, akkor bár nem tartozunk,…..
uff68 2011.06.22 22:11:14
@MikeBoy: Ha ehhez még hozzátesszük, hogy mennyi ment/megy el korrupcióra... Ennek megakadályozása mennyi pénzt tartana benn a költségvetésben?
A cím ne tévesszen meg senkit, valószínűsíthetően nem felvidéki magyarról van szó, csak egy ügyeskedő, ki tudja milyen pénzforrásokból élő alak a poszt szereplője.Napok óta egyik fő hír mindenütt a szlovák és más külföldi rendszámok honosítása. A tegnap délután…..
uff68 2011.05.26 19:22:42
@''autónepper.'': Hát ha elvből nem fizet, akkor nem kell itt igénybe venni a közös teherviselésből - mert a regadó IS az -finanszírozott szolgáltatásokat, mint út, egészségügy, (rokkant)nyugdíj, közbiztonság. Ha erre az a válaszod, hogy de ezek milyen szintűek, akkor elárulom, hogy azért ilyenek (többek között), mert nem mindenki viseli a közös terheket...
Oszkó Péter blogjában egy érdekes Facebook kiírásra hívja fel a figyelmet:Orbán Viktor 2009. június 12-én a fidesz.hu-n a következőt mondta: “a következő kormány kénytelen lesz újabb hitelt felvenni az IMF-től, mert a mostanit teljesen elkölti a Bajnai-kabinet. A…..
uff68 2011.05.25 20:25:17
@kicsijuti: Alapigazság, hogy a tőzsdei árfolyam múltja a jövőre nézve nem jelent garanciát, vagyis abból nem ítélhető meg hogy jó-e a befektetés...
Tizenhét országban - köztük Magyarországon - nyitott a DVD eladási listák első helyén az AC/DC Live At River Plate című koncertfilmje; a HD minőségben forgatott DVD-t 2009 decemberében rögzítették Buenos Airesben. A koncertfilm minden idők egyik legsikeresebb hard rock zenekara, az…..
uff68 2011.05.23 17:49:54
Az alábbi jogi ügy számos sebtől vérzik, a Zugügyvéd inkább elrettentő példaképp teszi ki a blogba, hogyan nem szabad beleugrani egy lakásadásvételbe. Üdv!Egy elég érdekes esetben szeretnék tanácsot kérni. Elég szövevényes ügy, de megpróbálom érthetően…..
uff68 2011.03.23 17:44:14
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
uff68 2011.03.02 20:17:38
@savanyú szőlő: eccerű... Építünk gátat, csatornát, autópályát, de gépek nélkül. Rögtön lesz munkahely, a talicska és lapátgyártás is felfut, újabb munkahelyeket teremtve.
Ma Orbán Viktor és miniszterei bejelentették a megszorító csomagjaikat. Mivel ez nem egy politikai blog és engem amúgy sem érdemel a politika, csak egy dolgot emelnék ki. Hadd idézzek az Index.hu cikkéből: A korkedvezményes nyugdíj felszámolása a szakszervezetek szerint összesen…..
uff68 2011.03.02 10:17:42
@Jimbo75: Nem kapott a nyugdíj előtt rendkívüli előléptetést (csak hogy magasabb legyen a nyugdíj...)? Pedig szokták ezt csinálni...
1) Már a szocialisták idején sem szerettem, amikor az ellenzék a kormány gépjármű-beszerzésein lovagolt, meg luxuskormányozta a kabinetet, mert elfogadom, hogy ahogy a vállalati felsővezetők, úgy a politikusok segge alá is biztonságos és  elegáns, következésképpen drága…..
Örök világosságot nekik, az emberekre még egy villanykapcsolót se szabad bízni, nemhogy komolyabb dolgokat. Semmit. Vélemények az azonos című írásunkról...
uff68 2011.01.23 09:41:01
@gundy: Nappali menetjelző lámpa kérdésem lenne... újabb Skoda Octaviákban van, a ködlámpa mellett. Szuper, de a hátsó lámpák nem világítanak (ahogy más típusoknál sem). A Skoda kereskedő átvételkor felhívta a figyelmet, hogy a rendőrök szerint a magyar KRESZ előírja ezek használatát is, és a használatáért (pontosabban a tompított nemhasználatáért) megbüntethetnek.
A 44§ 8.bekezd szerint viszont használhatónak tűnik.
Tudja valaki az igazságot?
w Sanghaj, Borsod 2010.11.11 06:10:00
Két érdekes adat. A több mint félmillió magyar munkanélküli legalább kétharmada érettségizetlen, ezek legalább fele csak általános iskolát vagy azt sem végzett. (Vannak pontos számok a statisztikákban, de ebben a műfajban a hibahatár jelentős.) A másik: 76 800 forintra…..
Varánusz A bennem lévő x-faktor 2010.10.17 08:00:00
Nemzeti Média Nostradamusunk jóvoltából ezen a hétvégén már szétültették az eminenseket a kereskedelmi tévék. Megasztár pénteken, X-Faktor szombaton, mert kér a nép, hát adjatok neki. Így tegnap este először jutottam odáig, hogy ne csak a neten található, engem érdeklő…..
A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiválóan rámutattak arra,…..