Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaius Plinius Secundus

0 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
Hova tovább Magyarország?  Tovább van mindig, maximum nem tetszik az irány. És most nem az alaptörvény módosításról van szó - az akörüli hercehurca az állampolgárok többségének az ég adta világon semmit sem jelent. Előbb vagy utóbb azonban mindenki a saját bőrén fogja…..
Elképzelhető, hogy ma Magyarországon vélt világnézetük, pártszimpátiájuk, szexuális identitásuk, vallásuk vagy etnikai hátterük miatt listázzanak, minősítsenek embereket? Pillanatnyilag úgy tűnik, minden további nélkül. Ráadásul megtörténhet mindez az ország egyik…..
A Sports Illustrated egyik leginkább várt kiadványa az évi rendszerességgel megjelenő fürdőruha összeállítása, melyen gyönyörű modellek mutatják be a legújabb divatot. Idén azonban a legendás magazin sokak szerint elvetette a sulykot. A Sports Illustrated Swimsuit Issue…..
  A Nemzeti Színházat a jobboldali gondolat építette és tartotta életben, a másik fajta gondolat láttuk, mit csinált belőle. (Vidnyánszky Attila)   Ha Vidnyánszky ilyen megnyilvánulásokat tesz, úgy végképp kiiratkozik a komolyan vehető közszereplők közül, de ez a…..
Emberek százai tolonganak a friss zöldségekért és gyümölcsökért. Egy embert meg is sebesít a tömeg, többen eltorzult arccal nyomulnak át az előttük állókon, hogy hozzájussanak az ételhez. Ez a jelenet a minap nem valamely fejlődő ország aszály sújtotta vidékén történt…..
A héten volt 9 éve, hogy útjára indult a Facebook, amit lehet szeretni, vagy utálni, az biztos, hogy megkerülhetetlen szereplője lett sok százmillió ember életének. De vajon ki volt az első tíz ember, aki regisztrált a közösségi oldalra és mit csinálnak most? Mielőtt…..
Néhány napja röppent fel a hír, hogy Nagy-Britannia (hasonlóan Kanada kelet-magyarországi akciójához) egy reklámkampánnyal próbálja meg lebeszélni a hozzájuk készülő román munkavállalókat. Ezekben azt mutatnák be, hogy a szigetországban sincs fish & chips-ből a kerítés,…..
Fejlődés és a Nyugat vs. ellenforradalom és provincializmus - ez a cseh elnökválasztás legfontosabb üzenete. Előttem van, ahogy kinyitják a jobboldaliak a Magyar Nemzetet vagy bármelyik jobboldali weblapot, félelmetes, hogy mennyire nem működik a Fidesz ellenség/barát felismerő…..
Gaius Plinius Secundus 2013.01.30 13:39:12
@Mária:
Már bocs, de logikailag kikövetkeztethető, hogy ha a cigányok nem jöttek volna Európába, mindenki másnak jobb lenne.

Úgy értem tényleg valaki nem így gondolja?

Te már valószínűleg nem emlékszel, de kérdezd meg egyes idősebb ma már cigány többséggel "megáldott" településeket, mi volt ott a cigányok betelepítése (és persze a kommunizmus) előtt.
Szatmárban fejlett világszínvonalú mezőgazdaság, almatermesztés, méhészet, erdészetek, ésatöbbi.

Manapság pedig cigányok által lelakott falvak megfélelmített idős magyarokkal.
Gaius Plinius Secundus 2013.01.30 15:22:42
@Mária:

Hát ne is haragudj, de tudtommal a magyar államalkotó nemzet, a cigányság meg nem. És a cigányság sohasem volt az.

Mond nekem egy dolgot, ami miatt pozitív, hogy a cigányság itt van Európában.
Szerkesztőségünknek némi utánajárással sikerült kiderítenie, hogy a hangzatos ,,civil” és ,,független” szavak mögé bújó Hallgatói Hálózat, amely papíron elhatárolódik minden párttól, valójában tagjain keresztül szorosan kötődik a Fidesz és más, úgynevezett…..
1994. áprilisában gondtalanul éltem a négyévesek kalandokkal teli életét. Természetesen fogalmam sem volt arról, hogy emberek százezrei veszítik életüket egy közép-afrikai országban azzal az indokkal, hogy rossz etnikumba születtek. Ruanda a világ legszegényebb országai közé…..
Gaius Plinius Secundus 2013.01.28 16:38:00
@l_andras:

Kissé máshogy nézed ezt a kérdést, tudni illik Izraelben a zsidók kezdtek betelepülni, és ők szegregálták a palesztinokat, míg nálunk a cigányok települtek be, és megjegyzem évszázadokig önszegregációban éltek. De miután a cigányok részéről sohasem volt meg a tisztelet a magyarság felé, és ez visszaköszönt abban, hogy a cigányság hogyan bánt és bánik a magyarok tulajdonával, a konfliktus adott volt.

Ahogy nagyapám anno mondta, a faluban éltek a magyarok, és a határban a cigányok, és ezzel nem is volt gond.

Ahogy már sokan megmondták, a cigányok tradicionális mesterségeire ma már nincs igény az ipari társadalmak korában. Azt hiszem itt az ideje, hogy a cigányok alkalmazkodjanak ehhez mint életmódban, mind kulturálisan.
Gaius Plinius Secundus 2013.01.28 17:04:11
@GERI87:
Inkább az naivitás, hogy az afrikaiak nem tennék ugyanezt alkalomadtán.

Lásd poszt-apartheid Afrika és az ott végbemenő népirtás és nemi erőszak hullám a még ottmaradt fehér Bórok ellen.

A "noble savage" mítosz (ez a természettel összhangban élő, békés nép akit a gonosz európaiak megölnek/megrontanak stb.) erősen él az emberekben, olyan hollywoodi alkotások táplálják ezt, mint az Avatar, vagy a Farkasokkal Táncoló, Pocahontas, vagy akár a Hotel Rwanda.
Gaius Plinius Secundus 2013.01.28 18:12:07
@VT22:

Sajnos a mai görögöknek nincs sok közük az ősi görögökhöz, kb. az Ottomán bevonulás óta.

De ez elmondható a Balkánról is.

Egyébként földrajzilag persze európa, kulturálisan és genetikailag már nem annyira.

Ahogy Törökország sem, ami egyszer régen még Bizánc volt, és a mai európai modern kultúra egyik bölcsője.

De az idők változnak.
Bár az Európai Unióhoz való csatlakozástól sokan fellendülést és jóléti országot vártak, a magyar gazdaság az elmúlt 10 évben, leginkább belső okok miatt, gyakorlatilag egy helyben toporgott. Ha igazán korrektek akarunk lenni, akkor a magyar gazdaság sajátos problémáit…..
Gaius Plinius Secundus 2013.01.28 16:29:10
@Gaius Plinius Secundus:

Ja megjegyzem, mutogatunk a környező országokra, és a sok progresszív baloldali különösen, meg hogy az egykulcsos adórendszert el kell törölni stb., akkor nézzük meg a kötelező elvonási rátákat (Compulsory Deduction Rate néven a google biztos kidobja) néhány európai országban:

Magyarország - 35%
Szlovákia - 22.9%
Csehország - 23%
Ausztria - 33%
Svédország - 25%
Lengyelország - 28%
Spanyolország - 21%
Franciaország - 28%
A blog mostanában átcsapott egy kissé tudományos hangulatba, ezt most kiegyenlítjük némi munkahelyi piszkos témával, ha bánjátok, ha nem. A bejegyzés címében szereplő kérdésre természetesen számtalan morális vagy pénzveszteségben is kifejezhető válasz adható, azonban ha az…..
"A Dob utca díszburkolata egy hónapja készült el. Nem tartott sokáig. Pár napja javítgatják. Tüneti kezelésnek látszik, de legalább valakinek lett állandó munkája." - írta Rita és néhány képet is küldött hozzá. Pedig olyan jó lenne örülni annak, hogy új burkolatot…..
De szép is ez, Feleim! 15 hónappal a választás előtt Miskolcon már látszik milyen kampányunk lesz. Bemelegítés vagy főpróba? Döntsétek el magatok. Az viszont biztosnak látszik, hogy a 2014 Legnagyobb Hülyéje címért öldöklő közdelem és sugárban hányás várható a szocik, a…..
Gaius Plinius Secundus 2013.01.21 13:33:12
@bella _ciao:

Micsoda bűn hogy a szülő olyan gyereket akar örökbefogadni, aki legalább egy kicsit hasonlít rá, ha már sajátja nem lehet!

Azonnal libsi átnevelőtáborba velük.
Gaius Plinius Secundus 2013.01.21 13:49:01
@Farkasokkal táncoló:

Azt hiszed az USA-ban nincs probléma a romákkal? Akkor talán ne a Győzike Show helyi megfelelőjét nézd, hanem KÉRDEZD MEG őket. Ugyanazt fogod hallani, mint nálunk, a különbség, hogy az átlag amerikai statisztikailag jóval kevesebb eséllyel találkozik cigánnyal, mint mi (ott 300 millió emberre jut 2 millió cigány). De a problémák ugyanazok, csak az együttélés nem létezik.

Az USA cigányai még ugyanazt a vándorló életmódot folytatják, mint anno. Néhány állam egészen a 80-as évekig külön törvényben szabályozta, hogy pl. mikor tilthatja meg egy település, hogy a roma karneválosok beléphessenek.

Gyakori probléma hogy mivel nincs állandó lakcímük, ezért nehezen vonhatók felelősségre, ha lopnak és csalnak, pl. idénymunkásoknál gyakori probléma. Felbérelsz néhány romát hogy pl. építsenek neked egy csűrt, te adod az anyagot és a szerszámokat, majd másnap látod, hogy eltűnt mind az építőanyag, mind a szerszámok, mind a romák.

Az USA mint "sikeres integrációs model" csak bullshit, az USA megtehette, hogy egyáltalán nem integrálja a romákat, azok továbbra is szabadon kószálnak az országban.
Szombat délután látom, mi történt az Educatio konferencián, hogyan zavarta meg néhány Hallgatói Hálózatos aktivista a rendezvény semmitmondóan simulékony idilljét, látom a közönség néhány "felnőtt" tagjának reakcióját. Hiába áll tőlem távol a hahás megafondemokrácia,…..
Gaius Plinius Secundus 2013.01.20 18:56:54
@hetyke81:

Ja hogy szerinted külföldön mások az egyetemisták?

Hülye vagy bazdmeg.
Gaius Plinius Secundus 2013.01.20 19:26:14
@Mitzimackó:

Aham, akkor nézzük meg ki vette fel a kölcsönöket a 60-as évek óta? Szerintem az nem a mostani 20-as korosztály...

Na akkor miért is tartunk itt, ahol tartunk?
Gaius Plinius Secundus 2013.01.20 19:31:58
@$pi$:

Igen, és az a korosztály mikor ment ki tüntetni a rendszer ellen úgy, mint a mostani?

Igen, semmikor.

És tudod miért nem? Mert gerinctelen, meghunyászkodó emberek nem mennek az utcára.

De most lehet nagy Fideszesnek lenni, hiszen az milyen egyszerű.

Aki a Kádár rendszerben szocializálódott, attól jobb ha nem várunk semmit.

Már eleve nevetséges, ha valaki a korára hivatkozik.
Híradóriportot készíteni nagyon komoly szakmai feladat. Kivenni egy több órás rendezvényből a lényeget, érthető módon interpretáltatni valakivel, idézni egy-egy mondatot úgy, ahogy elhangzott, és miközben az információ lényegét megosztod, hasznos érzékeltetni valamit az…..
Gaius Plinius Secundus 2013.01.19 16:39:15
@nemecsekerno_007:

Ott nincsenek zsidók se cigányok (kivétel Románia, de az az ország olyan is)

Kíváncsi vagyok a többség mikor jön rá erre az összefüggésre

Nincs ki felvegye a hatalmas államközi és privátbanki kölcsönöket (zsidók) és nincs ki aki elköltse (cigányok)

Szlovénia, Észtország, Finnország valahogy sohasem keveredik hatalmas adósságokba, ki tudja miért.
Gaius Plinius Secundus 2013.01.19 18:58:49
@Beru: A modern "gazdaság" nem egyéb mint roulett mások pénzével.

Egy szűk elit amely meg akar élni a mások által termelt munkának az értékén. Amióta a pénznek nincs értéke, értelmetlen "jó gazdasági szakemberekről" beszélni.

Friedman és etnikumbeli társaik azt mondanak amit akarnak, a pénzügyi elit ott fog csüngeni rajtuk, annak ellenére, hogy Milton akkor faszságokat mondott, mint ide Makó.

No de aki jó családba születik, annak ezeket a dolgokat nem szabad felróni.

Bernanke (FED elnök), Friedman, Greenspan, Geithner (US Treasury), látod, ők pl. mind megfelelő háttérrel rendelkeznek.

Amíg a pénz mögött nincs valós érték, addig csak-csak megoldja a bankóprés MINDEN problémánkat :)))
Írta: Nyulassy B. Kázmér Hiába, a Dörmögő Antiszemita is csak addig jó hazafi, amíg fel lehet mutatni a nemzetellenes lila köddel szemben, de amint a Bátor Beruházó kettesben marad vele a nagy büdösben, már utóbbinak sem fűlene a foga az egészhez. Mindhiába, hiszen az…..
sorok között Hülyebaromisztán 2012.12.18 05:13:00
Tegnap kapott egy fülest a forint, amit a devizahitelesek valószínűleg nem fogadtak kitörő lelkesedéssel. Azoknak akiknek a hitele már végrehajtás alatt áll - illetve majd a későbbiekben fog - a Kúria még egy külön meglepetéssel is kedveskedett karácsonyra: A törvényszékek…..
Gaius Plinius Secundus 2012.12.18 12:30:15
@Plumper:

"nem segélyt kap Izrael az USA-tól"

www.fas.org/sgp/crs/mideast/RL33222.pdf

"Israel is the largest cumulative recipient of U.S. foreign assistance since World War II. To date,
the United States has provided Israel $115 billion in bilateral assistance."

115 MILLIÁRD DOLLÁR, BASZOD. 60 ÉV ALATT. ÉS EBBEN NINCSENEK BENNE AZ EGYÉB PRIVÁT SEGÉLYEK ÉS FEGYVERSZÁLLÍTMÁNYOK.

Engem nem versz át, zsidó
Gaius Plinius Secundus 2012.12.18 12:47:58
@Plumper:

Én antiszemita vagyok. De ha ez megnyugtat, én ebbe beleértem az arabokat is. Szerintem Izraelt hagyjuk magára, és oldja meg ő a gondjait. Én egy cionista antiszemita vagyok. Nem vagyok ellene Izrael állam létének, ugyanakkor támogatom a Palesztin állam létrehozását (már csak azért is, hogy ebben az esetben akkor a palesztinok elvihetik a Hágai Bíróság elé az izraeli háborús bűncselekmények ügyét).

Szeretnék a fotelomban hátradőlve röhögni, mikor Irán lerohanja Izraelt (aki szart se fog tudni csinálni az USA segítsége nélkül). Vagy Egyiptom. Vagy Törökország. Vagy Jordánia. Vagy bárki más.

Több antiszemita van, mint zsidó. SOKKAL TÖBB.

Deal with it.
Gaius Plinius Secundus 2012.12.18 12:54:58
@Plumper:

Pont ezért a fenyegetőzésért nem kéne Izraelt szövetségesnek tekinteni.

A Sámson opció jól mutatja, milyen fajták is ezek.

Még egy ok (akár van Izraeli atom, akár nincs), hogy antiszemiták legyünk.

A bolonddal nem barátkozni kell.
A mai nap híre számomra: a Fidesz kormány döntött a Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt kirakat-pályázat ügyében, a papírforma bejött, az intézmény új igazgatója Vidnyánszky Attila lett. Azok közé tartozom, akik - bár valószínűleg sokan gondolhatják úgy, a határon…..
Gaius Plinius Secundus 2012.12.18 12:27:25
@Fikkentáger:

Én értékelem a produkciót, nem csinálom.

Legyen libsi zsidó az igazgató, megnézem.

Legyen SS parancsnok az igazgató, megnézem.

Azért nem fog sírni a szám, hogy valakit politikai alapon neveznek ki, mert ezt hívják reálpolitikának.

Azért sírni fog a szám amikor a többi libsi zsidó hipokrita.

Azt hiszem ehhez még értek is (ellenben a színházi/szakmai szempontokkal)

Zsidózásban szakértő vagyok ugyanis, ideértve Izrael és a zsidó diaszpóra történetét, a zsidók pénzügyi és politikai összekötöttségét és a többi. Persze Magyarországra is nyugodtan vetíthetjük ezt a dolgot.

Színházban csak műkedvelő kritikus, maximum.
Gaius Plinius Secundus 2012.12.18 12:32:16
@kisa:

De, sajnos igen, egy világban élünk. Ez az én problémám.

Elég csak megnézni a pleb-szintű primitív Orbánozásodat a különböző blogokon az évek során, láthatjuk, hogy miért is.

Tudsz te mást is?

Mert gépelni sokan tudnak, na de MONDANI valamit, az nem mindig jön össze.
Gaius Plinius Secundus 2012.12.18 12:39:07
@Fikkentáger:

Ez úgy hangzik, mint egy vélemény, nem egy tény.

Mitől műkedvelő kritikus valaki?

Miért is lenne baj az, hogy valaki látja, hogy egy libsi zsidó vagy egy japán az illető?

Egy okos ember (ellentétben veled, aki csak egy buta pleb) megérti, hogy a származás és a világnézet legalább akkora hatással van egy műre, mint a tehetség. Hogy Woody Allen vagy Franz Kafka egyaránt sokat rakott bele a zsidóságából a műveibe. Hogy a tehetség az nem vákum, és nem is univerzális.

De minek is beszélgetek egy plebbel.