Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FaTraktor

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
FaTraktor 2010.11.24 18:20:12
@Atomot az indexre!: Nem vagyok neogazdag ha esetleg erre céloztál roppant viccesen :) Amúgy baromi egyszerű lenne a nyugdíjrendszer: tessék gyereket nevelni! Mégis ki a franctól várjuk majd el, hogy megtermeljék öregkorunkra a nyugdíjat, majd a cigóktól? A magányugdíj pénztárakat pedig fel kell számolni, ennyi. Mint mondottam nem vagyok orbánista, de végre valami értelmes is van tőlük.
2010-ben egy törvényesen a parlamentbe jutott párt - amely tegyük hozzá Magyarország harmadik legnagyobb politikai ereje -, na, ők sajtótájékoztatót tartottak, ahol a párt EP-képviselője azt az ötletet vetette fel, hogy hozzanak létre közrendvédelmi telepeket. Ez egy olyan kettős…..
FaTraktor 2010.09.09 15:14:39
@baum: Hagyjuk az állampolgárságot, hiszen ma már - sajnos - nincs nagy eszmei értéke. (És sztójkáék az állampolgárságtól függetlenül cigányok, mondjuk ők is annak vallják magukat) Egyébként nem tárgyalás nélkül menne mutogatás alapján, hanem jegyzőkönyvek alapján. Ja és regisztrálással el lehetne hagyni a telepet, tudtommal a lágereket nem lehetett...
Az önkormányzati választáson indulni szándékozó szervezetek listáján a politikai pornó újabb meglepő terméke bukkant fel: a Demokratikus Keresztény Királyság Párt.  A pártról a Google sem tud túl sokat, valószínűleg friss képződményről lehet szó. Lehetséges…..
FaTraktor 2010.08.30 19:20:49
@hideg.gergo: A Roma Diplomások Országos Szervezetének igen komoly tömegbázisa lehet... :) Az én személyes kedvenc kispártom az SMS demokrata párt. Érdre jegyezték be, Emma utca 1/B-be. Biztos csak véletlen lehet, de az Igazi Demokraták Klubja is ugyanerre a címre van bejegyezve... A Phralipe Független Cigány Szervezet pedig végrehajtás alatt áll. :D
A politikai pornográfia nem ismer határokat. Nem lehet tudni, hogy Schmuck Andor vajon Bokros táncát irigyelte-e meg, vagy Pettkó András performanszát, esetleg a Kétfarkú Kutyáék szarkazmusába szerelmesedett-e belé, de az biztos, hogy az Önkormányzati Kampány egyik mélypontját…..
FaTraktor 2010.08.29 23:20:34
Kedd este a Gödörben tartózkodtam, ahol a budapesti fiatalság szokásos vidám életét élte, amikor nyolc körül a tömegben feltűnt a fél LMP-frakció - persze ekkora létszámú csoport könnyedén tud elvegyülni a tömegben, úgyhogy nem okoztak feltűnést még úgy sem, hogy Schiffer…..
A Labdarúgó Világbajnokság közösségi élmény is. Rogán Tóni tényleg úgy csinál, mintha a rábízott V. kerületet nyitott városrésszé próbálná újragondolni. A Szabadság téren például az önkormányzat felállított egy nagy kivetítőt, ott nézheti a meccseket…..
FaTraktor 2010.07.02 22:50:34
@ivrilider: Azért a "felszabadítás" közben jutott idő egy kis gyilkolásra, erőszakolásra, rablásra, magyarok lágerbe hurculására is. Ilyen "felszabadításból" az ember inkább nem kér, bár jó lett volna, ha mindenki békén hagy minket... Nem való oda az emlékmű és kész.
A Trianon évforduló kapcsán a médiát telenyilatkozó megmondóemberek szövegében volt egy közös vonás: a politikai kérdést a pszichológia nyelvén próbáltak megoldani. Szerintük Trianon egy „trauma” ami nincs „feldolgozva”, „kibeszélve”, nem…..
FaTraktor 2010.06.16 19:27:30
@qscgu: Még szerencse, hogy a nem kevés erdélyi ismerős közül egy sem gondolkodik teljesen úgy, mint te. Ők is szeretnek boldogan élni erdélyben, magyarként, és igazán örülnének, ha erdély (is) visszatérne. Nincs bajom a román-magyar vegyesházaságokkal, sem a románokkal, csak erdély egyszerűen a miénk. A történelem változik, ahogy a határok is, nemzetek tűnnek el vagy emelkednek fel, egyszer a fagyi visszanyal, és eljön a mi időnk. Addig is autonómia, kettős állampolgárság, erősödni gazdaságilag, politikailag és demográfiailag.
FaTraktor 2010.06.17 15:18:50
@Nathan D'Xantine: Igen. Történelem ismeret? Alapfoka legalább?
FaTraktor 2010.06.17 17:49:09
@qscgu: Kissé átmentél a személyeskedésbe és beszólogatásokba, amikre - egy dolgot kivéve - nem nagyon reagálnak. Nézzük azt a kivételt: sok erdélyi ismerős van, nem egy, nem kettő, de nem is 13, hanem jóval több. Pax Hungaricás meg nincs közöttük, hiszen a pax hungarica az egyetlen magyar szélsőjobboldali szervezet. (Jó ott van még valami NAP is, de azzal sem szimpatizál egy sem)
Izrael hadserege nemzetközi vizeken megtámadta és meggyilkolta a Szabad Gázát Mozgalom (Free Gaza Movement) jogvédő szervezet által indított hajóflotta 16 utasát. A flotta segélyszállítmányokat akart a Gázai Övezetbe juttatni, mindezt a 2007 óta tartó izraeli blokád ellenére. Az…..
FaTraktor 2010.06.01 20:45:28
@anyad2: A képzeletedre bízom :)
@Fospunpa Bizottság: Jó pofa ötlet ;)
@Sambaja5: Hogy ki törődik a tuszikkal meg a hutikkal? A múlt században sokat gondoltak rá az európaiak, amikor gyarmatosítottak őket is. Akkor rend volt afrikában, rend volt ázsiában, rend volt az egész világban! Persze jött a liberalizmus meg a többi marhaság, és megkapták a nagy szabadságot, a fene nagy szabadsággal meg nem tudnak mit kezdeni. "Disznók elé hiába szórsz gyöngyöt" Ez a mondás marhára illik rájuk.
A kormány még meg sem alakult, de máris mozgalmas a parlamenti élet. Miközben Orbán frappáns bonmot-val alágyújtott politikai nyilatkozattal igyekszik megalapozni „forradalmát”, az ellenzékből csak két párt mutat bármi életjelet és próbálna egy jó belépővel helyet…..
FaTraktor 2010.05.20 20:38:33
@gabmoz: Az a "probléma" ne zavarjon, hogy 1910-ben a magyarság az ország lakosságának már 54,5%-át adta, a létszáma 9 millió 944 ezer volt. Mindezt úgy, hogy 1900-ban 8 millió 651 ezer magyar volt az országban, és ezzel a népesség 51,4%-át adta. Szóval az adatok ellent mondanak, a hülyeségedre, de nyilván a tankönyvek is irredenták meg antiszemiták.
Az ipari forradalom idején Angliában az írek voltak a mocskos, kulturálatlan idegenek. Történetük nagyban különbözik a mai migránsokétól vagy a cigányságétól. Az "ír jellem" kortárs leírásai valamiért mégis elképesztően hasonlítanak arra, ahogy ma ezeket az…..
Miközben mi testestül-lelkestül arra hajtunk, hogy lehagyjuk végre a keletet, ráadásul közben utolérjük a nyugatot, egy teljesen új világrend bontakozik ki. Hiába próbálunk átúszni utolsó lélegzetünkkel a vasfüggöny alatt oda, ahol lilák a tehenek és plazmatévéből van a…..
Rendkívül érdekes kiadvány akadt a kezünkbe. A címe: Joseph Pulitzer emlékdíj 1991-1994. Tökéletes kordokumentum, ténylegesen megmutatja a rendszerváltozás környéki médiaviszonyokat. Ez volt az az időszak, amikor nem voltak kereskedelmi televíziók, nem volt internet, viszont a…..
Érdekes történelmi helyzetben éri Magyarországot ez a választás. Valószínű soha ilyen kevés párt nem fog bejutni. Márpedig a demokrácia akkor szép, ha színes. Most három, maximum négy pártnak van erre esélye.Ennek persze az is velejárója, hogy sokkal kevesebb embert fognak…..
FaTraktor 2010.04.20 17:40:18
@Dr. Ákói Sz. Igor: Ne beszélj hülyeségeket, a Jobbik vezetésében egyedül Balczó Zoltán az, aki valaha csurka mellett volt. Ne feledjük, hogy a Jobbikra kb. 850 ezer ember szavazott, csurka 250 ezernél nem tudta tovább pörgetni a számlálót :)
FaTraktor 2010.04.20 22:06:09
@1.szolo - 2014;): Mi nálunk a vezetőség teljesen "új", de az alapszervezetek tagjai között szép számmal vannak volt miép-esek, ami nem is baj.
Kiből lehet gárdista? Bárkiből. Csak be kell lépned egy szervezetbe, aminek feltétel nélkül elfogadod az elveit, fel kell venned az egyenruhát, és tenni azt, amit a szabályzat és a vezetőség megkövetel tőled. Cserébe fizetést és/vagy identitást és/vagy dicsőséget kapsz a…..
Orbán Viktor leendő miniszterelnök hétfőn tartott egy nemzetközi sajtótájékoztatót, amin beszélt mindenféléről, idéztek és kommentáltak belőle is már sok mindent. Elhangzott egy súlyos kijelentés is, amit utólag nem nagyon emlegettek, pedig nem lenne jó, ha…..
FaTraktor 2010.04.16 23:13:45
@klacus: Igen jó lenne egy forradalmi változás, egy radikális változás, de azért ne játszunk francia forradalmasdit. Különben én sosem értettem minek lámpavas, amikor még mindig működnek a bányák... :)
Ezt a posztot egy aggódó LMP-szimpatizánstól kaptuk. Ha hosszabban hozzászólnál az LMP-MSZP témához, írásodat a fenteslent@gmail.com címre várjuk. Az LMP nem lehet a 94-es SZDSZ. Ha ez bekövetkezik, a centrum ökopolitikai alternatívája elsüllyed, mint a hajdanvolt nemzeti…..
FaTraktor 2010.04.13 21:33:41
@takant: Hát nem, de elég fontos lenne a spórolás szempontjából, ugyanakkor én nem adnék a fidesz kezébe kétharmadot, a Jobbik szépen akadályozza meg. Olyan szép lenne, ahogy Bayer hirtelen dicsérné kezdené és nem cickányozni a Jobbikot :))
Budapest megbüntette a Jobbikot: csak 4. lett és még az LMP is előtte végzett. A dolog igazi szépsége azonban a részletekben rejlik: ha egy kicsit böngészünk a számok közt, az látjuk, hogy a tradicionálisan jobboldali Budán a Jobbik országos hírű húzóneveit gyakorlatilag…..
Nagy valószínűség szerint három, vagy maximum négy párti lesz a parlament 2010 és 2014 között. Így a szavazás lezártával, még nem tudván az eredményeket, nem is a várható összetételről szólnánk. Hanem, hogy ezektől a parlamenti erőktől mit várhatunk.A Fidesz…..
Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell. Annyi érvünk lenne, de annyi. Hát ki ne gondolná azt, hogy el lett baszva ez az egész szájbakúrt elmúlt…..
Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell. Összesen két érvünk van az MDF mellett: Bokros Lajos és Debreczeni József. Az egyik a kíméletlen…..
A 2010-es lesz tán az első olyan választás a rendszerváltás óta, amit nem kísér komoly érzelmi hullám. Az eredményt úgyis tudjuk, csak a részletek, a köret miatt izgulhatunk. De az ország már túl van a megosztottságon is: míg 2002-ben és 2006-ban tényleg „komcsik”…..
FaTraktor 2010.04.04 23:36:48
@istvanffy: Kihagytátok a Civil mozgalmat :))