Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zse

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Mt.!     Segítséget szeretnek kérni, Munkatársaim, és Magam nevében. Ha esetleg van olyan jog-jogszabály, amivel kicsit is "sakkban" lehetne tartani a munkaadónkat ( nem zsarolni! ), kérem osszátok meg velem/velünk. A következő történt:      Jelentkeztem egy…..
Zoli egy sima hóközi bankszámlakivonatot szeretett volna szerezni a HSBC-től, de ez több személyes és telefonos megkeresés után sem sikerült. Igaz, közben egyszer jóváírtak neki 30 fontot a sok felesleges telefonálás és mászkálás miatt, de utána ugyanúgy nem kapott kivonatot,…..
Katonaságnál a kiképző tisztesünk úgy gondolta, hogy annál szebben fogjuk a díszlépést kiverni, ha minél hangosabban üvölti, hogy lépjünk egyszerre, ráadásul a tempót diktáló "egy-kettő! egy-kettő!" számolásban egy kis szünetet tartott, majd a folytatáskor ellenkező…..
A bulváros cím ellenére a témát komolyan gondolom, mert van még legalább egy hónap a nyárból, így a szembetűnő öltözködési problémák még biztosan megoldandók erre a szezonra. Nemcsak állásinterjúnál, hanem úgy általában, a napi megjelenésben eljutottunk oda, hogy a…..
Ott álltam egyedül egy szál semmiben. Amikor kimentem, a számítógépeken épp a Farmerama játék ment. A mi nap egy sztorit olvastam a blogon, és gondoltam én is elmondom a történetemet.  28 hetes hetes voltam amikor haza látogattam egy osztálytalálkozóra. Kismama lévén…..
zse 2013.05.24 12:41:01
@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Hát az biztos, hogy nem Angliában él a posztíró. Az NHS-hez képest sokkal jobb ellátásban részesült. Angliában ugyanilyen prosztón viselkednek mindenkivel (terhessel is), cserébe nem is látják el azonnal, adtak volna neki időpontot két héttel későbbre, hogy akkor jöjjön be
Öt tévécsatorna és három rádiócsatorna adása élőben, már okostelefonokon is - elindult a MinDig TV androidos és iPhone-os alkalmazásaA napokban a négy közszolgálati televíziócsatornával (M1, M2, Duna, Duna World), három rádiócsatornával (Kossuth, Petőfi, Bartók), valamint az…..
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
zse 2012.12.19 02:08:52
Fegyver sebzése a játékos szintjétől függ. Ugyan miért? Ha első szintű játékos lő szíven, vagy szemen, ugyanazzal a fegyverrel, az mitől más, mintha 100-as szintű tenné?
Ugyanez a célponttal: első szintűt lövik fejbe és meghal, 100-as szintűt, és összekócolja a golyó a frizuráját.

Most Fallout 3-mal játszom.

Ha az ellenfelet egy golyóval ki lehet nyírni, a játékossal ez miért nem történik meg soha? Talán két sniperre emlékszem csak az egész játékban, de azok is csak alacsony szinten tudnak egy lövésből kinyírni.

szintlépéskor olyan bármi skill növelhető: sok ellenfelet lelövök egy pisztollyal rohangászva, és ettől javul a zárnyitás, a közelharc és a lopakodás skillem mondjuk? Szerintem amit használok, az javuljon.

Á, és a legidegesítőbb: van egy mindenféléből összeeszkábált fal. De mivel hulladékokból van, itt ott lukas, át lehet rajta látni. Mi lenne logikus? Ha látom az ellenséget, akkor eltalálom. De persze nem, mert a játék úgy tudja, ott egy fal van, és nem érdekli, hogy a ráfeszített textúrában van pár átlátszó pixel.

Valamint idegesítő még, hogy mondjuk lenézek egy hídról, és a korlát oszlopai között kidugom a puskacsövet. Lenézek, ott az ellenfél. Lövök, erre a korlát oszlopából kimar egy darabot a lövedék. Mert az nem a puskacső látható végétől indul, hanem valahonnan máshonnan. Ilyenkor persze már észrevettek, szóval a meglepetésnek annyi. De legalább kicsit ide-oda mozogva lehet találni olyan helyet, ahol már át lehet lőni az oszlopok között.

Apropó, észrevesznek: valami ostoba kitalálta, hogy ha zörgök (pl. fellökök egy bevásárlókocsit, leverek egy üveget), azt nem hallja meg az ellenfél. Ha lépek/futok, azt viszont igen.
Ha csak úgy lövök egyet, azt meghallják. De ha rejtőzésből egy lövéssel elintézek valakit, akkor nem. Tehát ha a csapatnyi ellenfél közül egyet lelövök, akkor a többi a hulla mellett ácsorog és néz bután. Persze ha túléli, akkor a barátai észrevesznek. Normális volt aki ezt kitalálta?

Vagy mondjuk van egy épületben egy csapat ellenfél. Egyet elintézek. Zajjal jár. Utána elbújok. A társai elkezdenek nézelődni (mert meghallották a lövéseket). Nem látnak, mert elrejtőztem. A társuk viszont ott fekszik a vértócsa közepén. Nem törődnek vele. Pár másodperc után feladják a keresést, biztos nincs is itt senki! Persze, a társa meg öngyilkos lett. Á!

Viszek egy csomó fegyvert. OK, nehéz, nem tudok akármennyit vinni. De mondjuk 30 puskát még simán. Ezt még el is fogadom (bár baromság, de enélkül játszhatatlan lenne, nem lehetne gyűjtögetni). Nade a lőszernek miért nincs semmi súlya? Rakéták, több ezer töltény, stb.

Az utolsó nem játékélményt ront, csak értelmetlen prűdség: vér, belek, csonkolt testek mindenhol. Fejbelövök egy nőt, szétrobban a feje, spriccel a vér, gurul, belassítva mutatja a játék. A ruhája (mindenféle hulladékból összerakott páncél), a mellein két tésztaszűrőből áll, ezektől eltekintve a felsőteste csupasz. Ezután ha elveszem a ruháját, akkor a kismanók gyorsan előbújnak, és szép szürke alsóneműt adnak rá. Ugyanígy, ha a szexi hálóruhát viselő nőt kifosztom, akkor gyorsan szürke alsónemű lesz rajta. Most komolyan! Ha már a vért lehet mutogatni, akkor nem lehetne a tésztaszűrőt levenni, és odarakni két mellbimbót? Ettől fognak a 18+-os játék játékosai kiakadni? Pont ettől?
Brüsszel idéntől nem állít karácsonyfát főterén, ezzel megszakítva régi hagyományát. A helyette felállított installációval a város lakosságának már majdnem negyedét kitevő muzulmánok érzékenységét szeretnék tiszteletben tartani, más források szerint viszont…..
Csatlakozom mai posztunk írójához, én is tisztelem a mentősöket, betegszállítókat és igyekszem segíteni őket. Viszont minden foglalkozásról el lehet mondani, hogy a többségében normális emberek közé időnként bekerülhet egy-egy hülye is. Máté írása alapján sajnos nincs ez…..
zse 2012.10.22 18:20:18
@jános515: Egyszer melóból mentem haza. Mellékutcában álltam a piros lámpánál, balra kanyarodtam volna ki a főútra. Amikor zöldet kaptam elindultam, és amikor kiértem a sarokház takarásából, egyszercsak azt láttam, hogy jön egy mentő, nagyot fékez, majd ezután dudált egyet. Satuztam, megálltam hamar, hiszen nem mentem gyorsan, Ő kikerült, ment tovább.

Szerintem hülye barom volt, hogy villogó és sziréna nélkül simán át akart menni a (neki) piroson, pedig még megkülönböztető jelzés használata mellett is meg kéne győződnie róla, hogy megadták neki az elsőbbséget.

De látom már, hogy szerinted én voltam a hülye, hogy amikor zöldem volt, elindultam, pedig se nem láttam, se nem hallottam a mentőt. De gondolhattam volna, hogy talán jön egy :-)
Igaz, hogy a Jawa 250 a gyári gyújtást leszámítva aránylag megbízható motor, de egy kis műhely sosem árt a közelben. Oké-oké, nagy kalapálosakat nem enged meg a kipufogóra berhelt rendszer, de poénnak elsőrangú. Még mondja valaki, hogy a cseheknek nincs humorérézékük.....
zse 2012.09.12 15:27:43
@kétbé: Nekem 250-es ETZ ette a gyertyákat, pár napot bírt egy.
Sok vacakolás után az egyik szerelő a karburátort egyes alkatrészeit cserélte ki, amik nem ehhez a modellhez passzoltak. Ő azt mondta, hogy túl sok benzint kap valahogy, talán nem is porlasztva. Nem kormos volt, de tényleg nedves volt a felülete.
Egy szó, mint száz, utána nem volt már ilyen gond.
Csütörtökön minden valamirevaló hírportál beszámolt a Wikileaks-alapító Julian Assange menekültsátuszának pozitív elbírálásáról. Akit érdekel a téma gondolom képben van, nem merülök nagyon a részletekbe. Assange miután a svéd kiadatás elleni összes fellebbezési…..
A hagyományos karate versenyeken testre rendesen odazúznak, viszont nem ütnek teljes erővel fejre, ami – tekintve, hogy gyakorlatilag nincs védőfelszerelés –, humánus megoldás. Valószínűleg jóval kevesebben indulnának annak tudatában, hogy bármikor otthagyhatják a fél…..
Szomorú pillanat ez mindazoknak, akik az öreg kontinens legnépszerűbb Datsun-gányolásügyi blogját a kipufogók fizikája miatt látogatják, ugyanis arról ma se lesz szó. Ennek az az oka, hogy május 8.-tól újra lesz Totalcar a tévében, és a műsor beindítása körüli hajtás (az…..
A Manga Cowboy szintén az ehető hamburgeresek táborába tartozik. Ritkán járok a Ráday utca környékén, de a mai napon arra felé keveredtem, benéztem. Rövid gondolkodás után rámentem a Kamikaze hamburgerre.- Csípős.- Oké, olvastam, köszönöm.Azért a csípős és a gyakorlatilag…..
Számos hajmeresztő dologgal találkoztunk már itt a blogon, nem egy banális pilótahibával is. Na de ez? Itt még fejjel felfelé Az All Nippon Airways Boeing 737-700-asa szeptember 6-án Nahából Tokióba tartott, éppen 41 ezer lábas utazómagasságon, a gépet a…..
zse 2011.11.29 19:17:04
www.youtube.com/watch?v=PSGBAs412Lw&feature=player_embedded ebben a videóban a 48. másodperc körül mutatják a kapcsolókat, és nem ugyanabban a pozícióban vannak, mint a fenti képen.
Kinek van igaza?
A Fenmo – Jinani Akrobatacsoport előadásán ülünk. Előttünk egy kínai anyuka ül, két lányával. Nem tűnnek fel, a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy kínai társulat előadását kínaiak is megnézik. (Ha egy hangyabokányival kisebb közösségről lenne szó, hajlamosak lehetnénk azt gondolni, tán’ még…..
zse 2011.11.08 16:35:14
@dex.ion: Van ismerősöm, aki angol anyanyelvű, megtanult kínaiul is és magyarul is. Szerinte a magyar nehezebb.

Más források szerint a kínai a legnehezebb, és a magyar a második. Persze nem tudom, hogy akik ezt mondják, mennyire ismerik a többi nehéz nyelvet. Én úgy tudom, hogy más finnugor nyelvek szintén nagyon nehezek.

Ami biztos, a feleségem szerint baromi nehéz a magyar :-)
zse 2011.11.08 16:57:40
Gyors google keresés:
mylanguages.org/difficult_languages.php

Overview: Arabic, Cantonese, Japanese are said to be the hardest, based on the approximate learning expectations compiled by the Foreign Service Institute (FSI) of the US Department of State. Finnish, Hungarian, and Estonian are also among the hardest because of the countless noun cases. The Pronunciation is even harder than in Asian languages as they usually have long tong twisting consonants. However the list doesn't stop there.

This is a list of the 10 candidates, with an explanation why they made it to this list. If you think other languages should be included too, please comment at the bottom.

1) Chinese
2) Arabic
3) Tuyuca
4) Hungarian
5) Japanese
6) Navajo
7) Estonian
8) Basque
9) Polish
10) Icelandic

Azzal lehet vitatkozni, hogy igaza van-e vagy nem, de azzal nem lehet vitatkozni, hogy a magyart nehéznek tartják a nemmagyarok is.

Persze én szoktam mondani az ismerőseimnek, hogy egyáltalán nem nehéz, 2-3 év alatt simán megtanulható, nekem sem tartott több ideig és a fiam is elég jól beszélt már két évesen ;-)
A Zugügyvéd számára is elég bizarr az alábbi történet, mindenesetre ezentúl messze elkerüli a motorkerékpározó tanoncokat.Tisztelt Zugügyvéd! A kategóriás jogosítványt készülök szerezni. A hétvégén gyakorlati oktatás közben kisebb balesetet okoztam, az anyagi kár kb.…..
Mi a módja annak, hogy kiderítsük, hogy valaki mondjuk egy afrikai országban már korábban házasságot kötött? Van-e különbség egyes országok jogában az elvált és az egyedülálló státusza között?Szia Zugügyvéd! Többször olvastam blogodon egyedi eseteket külföldi…..
zse 2011.01.28 17:41:30
@samadar 2: A közigazgatási hivatal ilyen dokumentumot (törvényességi igazolás, a neve, ha jól emlékszem) kér a magyarországon házasulóktól, és ilyet kiad, ha valaki kéri.

De pl. amikor úgy gondoltam, hogy Brazíliában nősülök, ott nem kértek ilyen papírt, csak egy családi állapot igazolást, amit meg édesanyám a lakcímnyilvántartóból hozott (ha jól emlékszem).

Egyébként ha az van benne, hogy elvált, vagy az, hogy nőtlen, az eredmény ugyanaz: a házasságnak nincs törvényes akadálya. Nem?
Hat kerékpáros indított bírósági eljárást Seattle ellen, mert hiába jelezték a városnak, hogy veszélyesek az új villamosvonal sínjei. Mindannyian saját tapasztalat alapján állíthatják, hogy nem csak úgy akadékoskodásból vállalták a pert, hanem azért, mert komoly fizikai…..
Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy mostanában senkinek sem könnyű a netes világban a szinkron mellett szólnia, hiszen nagyon nagy szeretettel hurrogják le a drága fórumozók az ilyen megnyilvánulásokat, és mondják el, hogy csak az eredeti a jó, a magyarítás az ebeknek való.  A…..
zse 2010.04.28 18:25:27
@Hümüzhümümüz: ha már szinkron, meg torrent, meg subtitles:

Van (vagy volt) egy sorozat, azt hiszem a Comedy Central adta Magyarországon.
Balfék Körzet volt talán a magyar címe, a spanyol címe Los Hombres de Paco.

Ezt szeretném valahogy megtalálni. Torrenten van spanyolul, subtitle van spanyolul.

Van valakinek ötlete, hol lehetne vagy magyar szinkronosat látni vagy magyar subtitle-t találni?
Attól tartok, tényleg ezt fogja kommunikálni az MSZP. Márpedig ha igen, akkor hülyeségüket teljességgel bizonyították. Láthattuk, hogy azokon a helyeken, ahol a második fordulóban is ott volt az LMP és az MSZP jelöltje is, alig kapott szavazatot az LMP jelöltje. Igen, az…..
zse 2010.04.26 00:28:40
@Brendel Mátyás: 2/3 lett? Igen. Naés?!

Jó lett volna az LMP-nek, ha az MSZP szavazók rászavaznak? Szerintem nem nagyon. +valamennyi szavazat, és még így is a Fidesz nyer. Szóval tökmindegy.

Megkérdeztem ma a nagymamámat: ha nem találnád a szekfűt a lapon, mire szavaznál? Azt mondta: nem tudom. Semmire. Visszaadnám üresen.

Nem azért, mert az LMP bunkó. Azt se tudja, hogy létezik LMP nevű párt.