Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aFx

0 bejegyzést írt és 418 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2015.05.24 08:32:38
Egy amerikai középkategóriás a ´80-as évekből Mikor megvettem, ismerőseim mondták, hogy drága lesz az alkatrészellátás, nehézkes a beszerzés, sokat fog fogyasztani az autó. Szovjet koporsószállító made in USA Felhívott, hogy ha még mindig vágyom az amerikai szarokra,…..
aFx 2015.05.24 13:13:38
@conchita wurst: az a camaro ahogy nezem 13.6 alatt van 100on*, szoval a legkisebb, kornyezetbarat dizellel szerelt kombi volvok otthagynak.

* katalogusadat nem mond sokat, de azert valamennyire eleg elhelyezni az autot. ellenben az emlitett ecodrive volvok tenyleg 5l korul esznek.
Baromi olcsó tud lenni a fapados, de kegyetlenül megszívhatja velük az, aki nem készül fel eléggé az utazásra. Összegyűjtöttük azokat az alapszabályokat, melyeket célszerű betartani azért, hogy nagyon olcsón és valóban gond nélkül repülhessünk. Szinte minden a felkészülés…..
Utáljunk álláskeresést, álláshirdetéseket, és utáljuk az állásinterjúkat is. A legrosszabb az egészben a kiszolgáltatottság, hiszen legtöbben szívesen vállalnánk munkát, mégis szinte kuncsorognunk kell azért, hogy dolgozhassunk. Az interjún fölényeskedve tesztelgetnek,…..
  Az elmúlt hetekben több cikkben is foglalkoztunk az Econovum Akadémia Professzorok Vezetőképző Központja Kft. (röviden: Econovum) nevű kamugyanús diplomák kiadására szakosodott felnőttképzésre akkreditált intézménnyel. Elsőként a kazah tiszteletbeli konzul diplomájáról…..
aFx 2014.02.28 00:10:00
Pár gondolat valamennyire témában lévőként:

"A Felnőttképzési DBA Képesítés program tárgymoduljainak sikeres lezárása után kerül sor a Résztvevő által készített 50 oldal terjedelmet meghaladó, tartalmilag kiemelkedő színvonalú, szakmai-tudományos szempontból pedig újdonsági eredményeket is tartalmazó Felnőttképzési DBA Záródolgozat megvédésére"

480 óra, az bolognai rendszerben 12 kreditnek felel meg, a 40óra/1.5kredit standard számítási modellt használva (ez ugye a gyakorlatban azért eltérhet tárgyantól, diáktól és előképzettségtől függően). namost, ahol én vagyok Európában, ott a legkisebb bolognai BSC diplomamunka 15 kredit, azaz 600 óra. a standard 30 kredites 1200 óra (gyakorlatban ez diszciplinától is függ, maradék 30 kreditet jellemzően kutatási metódusokkal szokták kiegészíteni, legalábbis computer science/information systems területen biztosan). Még egyszer: egy sima jellemzően három éves képzést záró BSC diplomáról beszélünk, ahol csak a diploma nagyobb, mint itt az egész képzés. Más megközelítésben: Itt az elsőseinknek első negyedév végére kb több időt kell beletolniuk a képzésbe, mint amennyire a cikkben leírt állításoknak megfelelően diplomát lehet kapni. Megint más fényben: Egy normál tempójú elsős Corvinusos aki a BSC standardnak megfelelő időt tol bele lassan a második diplomájánál járna ilyen feltételek mellett. Megint más fényben: Egy standard bachelor idejében 15 diplomát lehetne letenni ilyen feltételek mellett. 300kredites MAt számolva ez 25 diplomát jelent. PHDbe bele se menjünk:).

Aztán: új kutatási eredmények. Hol vannak ezek a dokumentumok publikálva? Mondjuk a Method / Approach / Results / Analysis részekre lennék kíváncsi. Összehasonlításképpen: Van olyan Skandináv állam, ahol az összes diplomamunkát kötelező elektronikus formában publikálni, miután azok átmennek egy plágium ellenőrzésen (elég nagy az adatbázis).

50 oldal nem jelent semmit. Standard word betűmérettel ennyit össze lehet csapni kb 30 óra alatt, 200 szó per órával számolva. Másik oldalról ahol a BSCt csináltam, ott 40 oldal a diplomamunka, viszont úgy lehet számolni az ember minden mondatot legalább háromszor a nulláról újraír, mire az egész összeáll elfogadható szintre. Szóval az az 50 óra inkább 150 rendesen -értsd úgy, hogy el is fogadják- csinálva. 480 óra, az felsőoktatásban nem sok.

Másik oldalról ezeket a számításokat úgy néztem, hogy napi szinten használt angoltudást feltételeztem (értsd, legalább angol felső / step6 tényleges mögötte lévő tudással). Azzal se lesz tökéletes a szöveg angolul, de egy tech reportot némi átolvasás/külső átolvastatás után már elfogadható szintre lehet húzni. Egy középfokúval ez esélytelen.

A dologban az a veszélyes, hogy normál helyen egy PHD nulláról indulva kb 8-10 év, vagy több (függ a publikációktól), egy sima bachelor is 3 év.
aFx 2014.02.28 00:13:11
@aFx: javítás: 15 kredites diplomamunkánál a maradék 15 kredit megy metódusra, nem 30.

TL;DR: normál helyen diplomamunkát nem lehet megírni ennyi idő alatt, amennyi itt a teljes képzés. emiatt a diplomák minőségi aspektusáról beszélni minimum érdekes.
Megelégelték a sok puskázást az Óbudai Egyetem informatikai karán, és elrettentésként név nélkül kiteszik a netre, hogy ki hogyan puskázott, és ezért milyen büntetést kapott. Ezzel viszont mellesleg olyan jó dolgot csináltak, amit a MOL már régóta minden évben megtesz,…..
aFx 2014.01.04 17:20:05
@tildy[UK]:

lehet egyebkent azert nem ertetted, mert a a konyv/jegyzet siman csak gyenge volt. bme-vik infot otthagytam, nyugatabbra europban lett vegul computer science diplomam, de par konyv kesobb, jobb tudassal visszanezve azert volt nehezen tanulhato, mert rossz volt. nem azert mert bo volt informacioban (nem, nem volt), nem azert mert annyira nehez volt az anyag, siman csak rosszul volt az egesz talalva.

vegyel elo egy Typotexes algoritmuselmelet konyvet Magyarorszagrol es vedd elo a Rosen fele diszkret matematikat, zongorazni lehet a kulonbseget.

felesleges targyak... 10 kredit fizika, 15 kredit analizis, ASM programozas csak papiron (gepen lett volna ertelme)... ket ev alatt 18 kredit programozas laborral, ez kb annyi, mint ahol vegeztem a masodevet lezaro nagy 10hetes prog projektmunka. marmint csak az. elso feleves programozok itt tul vannak 15 kredit C++on.

definicio-tetel-bizonyitas szentharomsagbol meg penzt nem lehet csinalni. ha nincs gyakorlat, az egeszet megette a fene.

bonusz: egy 5kredites formalis nyelvek kurzus lenyeget le lehet adni ket ora alatt, Turinggal, Chomskyval, a negy automatatipussal es a legfontosabb dolgokkal (Church-Turing es megallasi problema). utanna meg ha tenyleg annyira szukseg van rajuk, alap megvan, lehet elmelyedni es kutatasi cikkeket nezegetni. viszont ez a szint jellemzoen nem egy friss kezdo programozonak lesz erdekes es MA/MSCn kesobb kipotolhato, ha kell. (jo, mas kerdes, hogy eloadas utan kozoltem a proffal, hogy ha nem vagyok ott, akkor nem hittem volna el, hogy errol ennyi ido alatt le lehet adni az alapokat. ok, phds kurzus volt amit MSCskent vettem fel, de akkor is.)
aFx 2014.01.04 17:24:06
@aFx: ja igen: emlitett Typotexes konyv egyebkent meg boven a jobbak koze tartozik.
Ami Magyarországon a Reszkessetek, betörők (noha idén éppen nem vetíti egyetlen csatorna sem, ha jól olvasom), az Svédországban a Donald kacsa – a karácsony elmaradhatatlan kelléke. Tulajdonképpen senki sem tudja, miért lett a karácsony ennyire fontos része az elmúlt fél…..
Tudta Ön, hogy az ezeréves Magyarország csupán mese, és egy királyunk sem volt magyar? Hogy a népvándorlás valójában „csavargók fosztogatása” volt, és a teljes magyar kultúrát a szlávoknak, németeknek, olaszoknak és legújabban a zsidóknak köszönhetjük? Hogy a szlovákok…..
Mai cikkünk kapcsán bizony elgondolkodtunk egy kicsit – nyilván leginkább poénból – hogy vajon mi történne, ha az ország úgy döntene, hogy katasztrófahelyzet állt elő és éppen szükség lenne a mi járműveinkre. Sőt, továbbmentünk az elborult dolgok felé: vajon mi lenne, ha…..
A brit The Telegraph szomorúan tudósított róla, hogy Új-Zélandon a posta számos területen csak heti három napon működik, mert az e-mail oly mértékben visszaszorította a hagyományos leveleket, hogy nincs értelme fenntartani a korábbi szolgáltatási szintet az internet korában. A…..
aFx 2013.10.29 21:31:16
@Circus: business intelligence lehet szerencsésebb lett volna.

@abc: vonattal ingázóként az óra fontos és gyorsabb előkapni, mint a telefont. főleg esőben és hóban. plusz kiegészítőnek se rossz.
Továbbra is sötét fellegek gyülekeznek a Nyugat-magyarországi Egyetem fölött. Az pénzek még mindig nem kerültek átutalásra. Kérdés, hogy meddig bírja az egyetem. Ahogy arról mi is beszámoltunk, az egyetem pénzügyi gondokkal küzdött októberben, ezért a hallgatók nem kapták…..
aFx 2013.10.27 15:10:47
@jogalany: remélem tisztában vagy vele, hogy trollkodsz.

ösztöndíj tanulmányi eredménytől függ, mindenhol kapják az emberek (nem csak bpn), időráfordításhoz képest pedig nevetségesen alacsony összegekről beszélünk. ami az igazán szomorú, hogy mindez igaz doktoranduszképzésekre is (utóbbi bpn kb az albi + megélhetésre nem elég, valahol a phd felénél pedig már nem kaphatnak többet kolit mert túl sok ideje járnak a felsőoktatásba).
aFx 2013.10.27 19:51:06
@bigmax: vasárnap este van, miért mennék dolgozni? majd holnap reggel:)

külföldi diplomám van, ha erre irányult a megjegyzésed:)
Igen magas egyházi szinten esett szó az elváltak és újraházasodottak kérdéséről az egyházban. A Hittani Kongregáció prefektusa, Gerhard Ludwig Müller a Catholic News Service tudósítása szerint igen részletesen nyilatkozott a helyzetről, ami előrevetítheti, hogy…..
aFx 2013.10.26 19:38:26
@Szakee: Pont erről van szó, halálos bűnben van az egyház szerint, tehát elvileg áldozásért elvileg kiátkozás jár (csak eddig ritkán eszkalálódik a helyzet). Kivéve, ha úgy dönt, hogy neki mégiscsak Isten a fontosabb, a protestánsoknál meg ez még nem probléma.

A válások száma 40% feletti, szóval ezt figyelembe nem venni a "szentség létre se jött" kiskapuval szerintem élettől elrugaszkodott gondolkodásmódot jelent.
Hétvégén tették nyilvánossá a DJ Mag szokásos évi top 100-as listáját, ami a szakma legmegosztóbb rangsorának számít. Na, nem azért, mert az elektronikus tánczene rajongói azon vitatkoznak, hogy milyen kevés különbség van az amúgy nagyon technikás és tehetséges lemezlovasok…..
Svédországban vagy Norvégiában nagyon jó nyugdíjasnak lenni. A magyar nyugdíjasnak jobb, mint a lengyelnek vagy a románnak, de rosszabb, mint a csehnek vagy a szlovénnak.Minden nyugdíjas álma egy hosszú, boldog és kiegyensúlyozott élet, egészségben, jómódban, élethosszig tartó…..
"Hosszú és különös tapasztalatokkal teli életem alatt megtanultam, hogy az embereket hagyni kell a maguk módján élni. Hiábavaló és téves erőlködés őket kierőszakolni abból, amit tapasztalniuk kell, mert akkor megkeresik maguknak másutt ugyanazt a helyzetet. Nem mondom, sok önuralom kell hozzá,…..
aFx 2013.09.21 19:59:59
@Mérges 1234: akkor beírod SVN, GIT, XML, esetleg kimész githubra, csinálsz egy saját projektet (ld jobangel észrevételeit a könyvtár/sütiről), aztán ha kérdezik mit, akkor megmutatod. ismerek olyan munkáltatókat, akik open source communitykban is utánna szoktak nézni embereknek.

ugyanígy IT fórumokon is lehet utánnakeresnek az illetőnek, hogy mit csinál.
aFx 2013.09.21 20:32:44
@Csipetke Léna: jó ötlet;).

CVben nekem is benne van, hogy anno (diák)egyesületet alapítottam. de pl az, hogy versenyszerűen csocsóztam 10 éve (érmem is van:D) már nincs. ugyanúgy, ahogy pl a német sincs rajta az önéletrajzomon, pedig valaha felsőfokúm volt. csak nincs rá szükségem és kikopott (szövegértés megy, beszédben viszont folyamatosan egy másik, hasonló nyelvre csúszok át).
aFx 2013.09.21 20:37:51
@kamill77:

"milyenek a barátaid?", "fogyasztasz alkoholt?", "drogozol?", "van családod, gyereked", "voltál büntetve?"

na ezek valós kérdések egy speciális policyval rendelkező cégnél, valahol Nyugat-Európában. amikor közöltem, hogy nem vagyok állampolgár, ott egy pillanatra éreztem, hogy elgondolkodott a HRes:D. de alkalmaztak.
Az SZTE EHÖK elnöki posztjára minden évben pályázati úton lehet jelentkezni.  Változók a kihívások, hiszen a magyar felsőoktatás nem egy statikus rendszer. Szerettük volna megtudni, hogy az SZTE hallgatói ökormányzatának csúcsvezetői tisztségére pályázók milyen…..
Még mindig ér nevetni rajta, de azért ha megnézzük, mekkora erőfeszítéssel propagálja és nyomja a FIA a jövőre induló Formula E világbajnokságot, lassan illik észrevenni, hogy a károsanyag-kibocsátás mumusa lassan, de biztosan túrja ki Európából nem csak a szívómotoros…..
Subba Régen vs most 2013.07.05 14:00:00
Ők is felnőttek. Megfésülték: Tömbösödött: Beesett: Átváltozott: Szmiagol: Számkivetett: Jóóój :DDD, izé, elnézést: ..
aFx 2013.07.07 20:17:03
Egy képregényrajongónak lehetetlen a kedvére tenni. Ha nem készül film a kedvenc karakteréről, az baj – milyen dolog már, hogy tele van minden Batmannel meg X-Mennel, és sehol egy Wonder Woman/Flash/Dr. Strange-mozi? Ha pedig mégis készül? Na, akkor aztán Isten meg az Ördög óvja…..
aFx 2013.06.24 23:09:49
ez hatalmas volt, köszi.

lazán kapcsolódik: ma este néztem a Doomot, mint a játékadaptációk egyik állatorvosi lovát. rossz volt, bőven, még mindig, ennek ellenére valamiért a polcomon van, és könnyed esti scifinek (alternatívák: Thing @ Carpenter és Event Horizon) ez lett választva. rossz, de mégis megint megnéztem.

gamer filmből tényleg nincs sok jó, és hála egy ideje le is szoktak az ilyenek csinálásáról... pontosabban a játékok váltak filmmé (ld CoD, vagy akár Crysis 3ban pár helyen a nyomd meg a gombot). persze ott a Postal, de az inkább tekinthető a bűnös élvezetnek emelt installációnak, mint filmnek.

képregényfilmeknél hasonló: nem a HC rajongóknak csinálják, hanem azoknak, akik beülnek a blockbusterre vakulni, mert hallották, hogy sokan imádják a hőst aztán CGIt akarnak. mert 15 méteres 3ds vászon meg 10.2es rendszer nincs otthon, annak az előnyei meg egy átlag művészfilmen nem jönnek ki.

namost: ahogy nézem kevésbé geek helyeken folyamatosan röpködnek a nyár blockbustere, meg a hűmennyirejó, meg a BOOM, BIG BADA BOOM hármasok, a geekek meg elégedetlenek... de akkoris beülnek a filmre ha szar (ahogy letöltötték a legendás fantasztikus négyest is, amit a stúdióból nem akartak kiengedni), mert rajongók. na és ezért lehetett batmannak mellbimbója, ezért mehetett haza, ezért nincs supermannek még neve se (man of steel, o rly?), se bugyogója.

konklúzió: ez már csak így volt, így van, így lesz, képregény brand, stúdiók nem kockáztatnak, a nézőszámot hozzák, szóval folytatás lesz. még. sok. hasonlóan sok robbanással és kevés karakterrel, de hát úgyse az a lényeg.

megoldás: skip (igazi rajongónak úgyse fog menni, ld én és a doom), vagy ugyanúgy csinálni mint a többiek, agyműködés lekapcsol a robbanásdetektorok kivételével.

és mellékszálon: a Batman and Robin Batman filmnek szörnyű, szörnyű filmnek viszont remek.
Lassan, de biztosan recseg-ropog a Guttenberg-galaxis. A vizuális kultúra előretörése egyebek mellett az írott szöveg háttérbe szorulását is magával hozza, és ez nem csak a papír alapú kiadványokra vonatkozik. Tíz tény a könyvek és az olvasás jelenéről. 1. Egy 2012-es…..
Kapjátok ma a ritmust az arcba rendesen, mi? De muszáj volt kitenni Siriusmo új cuccát, annyira kurva jó a klippel, a klippben meg Roman Geike-vel egyetemben. Kötelező végig hallgatni! YO! ..
Daft Punk - Random Access Memories(Daft Life/Columbia)  A Daft Punk kihátrált, köszönik szépen, egy ideig nem kérnek újra belőle. Egy nagyívű hátraarccal magára hagyták a szörnyet, amelynek felhízlalásában a Homework óta tevékenyen részt vettek. Ha valaki a három hónappal…..
Húsz éve vezetek, azóta nem tudok rájönni, mi lehet annyira sürgős, hogy csakis egy magányos jármű előtti átrohanással oldható meg? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...